Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה.

רכב שברולט אימפלה 2004.

בשל התחממות ומציאת חלודה במע' המים הוחלף לפני שבועיים רדיאטור (חלופי), טרמוסטט (מקורי) ונוזל קירור (מקורי).

לאחר הנעה ונסיעה קצרה הטמפ' מגיעה ל110 מעלות ולאחר מכן צונחת לכ-80 (נשמע פכפוך מים בשלב זה) במהירות.

לאחר מכן הטמפ' נעה בין 90 בנסיעה בין עירונית ל-105 בעמידה במקום.

מאורר נכנס לפעולה ב-100 מע' (נבדק ועובד תקין), טרמוסטט אמור להיפתח ב90.5 מע', לא יודע האם באמת נפתח.

מרגיש כמשהו לא תקין.

מה אפשר עוד לבדוק או לעשות?

פורסם

עדכון:

בוצע ניקוז אויר, התופעה נעלמה, הטמפ' נראית יותר הגיונית. תודה רבה על התשובה.

שאלה בהמשך לכך:

הטמפ' בנסיעה היא בערך 90 מעלות - נראה סביר. הטמפ' בעמידה זוחלת ל-100 ואז יורדת (בגלל כניסת פעולת המאוררים). האם זה תקין להגיע לטמפ' 100 בעמידה גם בערב קר? במילים אחרות, האם המאורר אמור להיכנס לפעולה רק במאמץ כמו עליה ביום חם או שזה משהו סביר שקורה בכל זמן שהרכב עומד?

פורסם

יש לי מאליבו 2008 3.5 ואצלי לאחר החלפת רדיאטור וניקוז אויר תופעה זהה.

ללא מזגן בעמידה הטמפ מגיע עד 110-112 מעלות צלסיוס לפני שצונחת לאיזור ה95 ושוב עולה בהדרגתיות.

לכן אני מניח שזה אלגוריטם עבודה של מנועים אמריקאיים.

פורסם

אנטון ויאני - תודה על התשובה. נרגעתי.

הבעיה התחילה בכך שהרכב התחמם בעמידה עד 110 מע' ואולי היה ממשיך לטפס אם לא הייתי מייד מכבה מנוע.

בדקתי מים ברדיאטור וגיליתי הרבה חלודה. לא יודע איך היא הגיעה כי הרכב טופל במוסך מורשה כל השנים, למעט פעם אחת שטופל במוסך שאינו מורשה והוא שם מים אדומים לא מקוריים (פה חשדתי).

בעקבות כך החלפתי רדיאטור וטרמוסטט וביצעתי ניקוי למערכת. כמו כן הקפדתי על מים מקוריים.

בעיית החום אכן נפתרה כנראה, אבל באופן מוזר אני שוב רואה עכשיו חלודה במערכת.

חושש מבעיה אחרת ברכב וחושש שהרדיאטור ייסתם.

מצ"ב תמונה של החלודה שהתגלתה בפעם הראשונה.

WhatsApp Image 2016-12-01 at 11.42.42.jpeg

פורסם

יש לך כנראה עדיין חלודה במעברי מים בבלוק/משאבת מים חלודה, שנסחפת לרדיאטור.

כמו כן, יתכן מאד שרדיאטור חימום פנימי במצב רע גם הוא.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

זה הקישור ששמתי לפוסט דומה אתמול.

תשמע יש מצבים שבהם ניקיונות אגרסיביים משחררים דברים שהיו תקועים וגורמים ליותר נזק מלפני שעשו ניקיון (לא בדיוק כמו אבל דומה לרעיון של למה לא עושים פלאשינג למנוע על עיוור). תעקוב שוב אחרי טמפ' ואל תמהר לכבות את המנוע כדי לראות באמת לכמה זה מגיע, אם זה נוסק מעל ל 120 זה כבר בעייתי לדעתי ואולי כדאי שתלך לראות איש מקצוע שוב.

הזול עולה ביוקר

פורסם

אחלה. תודה על התשובה.

נראה שהנקיון שהוא עושה בקישור שהבאתי לא אגרסיבי בכלל, בסה"כ הרצת המנוע עם מים מזוקקים, בדומה להרצה עם נוזל קירור.

באמת כשחשבתי לנקות את הרדיאטור כולם המליצו להחליף ולא לנקות בגלל הסיבה שהבאת - עלולים להיפתח חורים חדשים.

אני תוהה לעצמי האם הייתי צריך להחליף את הרדיאטור או שהייתי צריך רק לנקות ולהחליף נוזל קירור, או לחילופין שלא עשיתי מספיק - והייתי צריך להחליף גם רדיאטור חימום פנימי ומשאבת מים.

• תוכן חדש...