Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע ברכב פולו שנת 2009 הדגם הקודם. במשך היום כשאני מפעיל את המזגן על העוצמה המירבית ומכוון ל18 מעלות , המזגן אמנם עובד אבל הוא מקרר באופן חלש מאוד. אם הרכב עומד בצל או בערב אז אז המזגן כבר יעבוד כמו שצריך. האם יש משהו שניתן לעשות? או שזה פשוט ככה בגלל המוצא של הרכב.

פורסם

מתי לאחרונה החלפת פילטר מזגן? אם עברו שנתיים או שאתה לא זוכר-תחליף.

אם לאחרונה, תבדוק כמות גז במערכת

והאופציה השלישית זה מדחס שלא נותן תפוקה מספיק גבוהה, גם את זה אפשר לבדוק אצל מזגניסט.

כנראה שיש עוד אופציות לתקלה אבל אלה מה שאני מכיר

תצמיד יד לפתח המזגן,הוא קר? האם יש בעיה בטמפרטורה היוצאת, או בעוצמה היוצאת?

Miata ND2

פורסם

תתחיל מהקל:

בדיקת פילטר מזגן+בדיקת כמו גז.

הכל תקין? תמשיך הלאה לדברים המשמעותיים יותר.

אני חייב להגיד שהשנים האחרונות , הקיץ מאוד מאוד חם ואני לא בטוח שמזגן שהיה מקפיא לפני הרבה שנים יקפיא כמו אז. דעתכם?..

פורסם

פילטר מזגן הוחלף לפני פחות משנה. אין בעיה בעוצמה של המזגן, והפתח של המזגן קר אבל יחסית ל18 מעלות שהוא מכוון אליו הוא לא באמת קר. בחום של הצהריים הרכב פשוט לא מצליח להתקרר גם אחרי חצי שעה של נסיעה הרכב עדיין יהיה חם בפנים אמנם לא כמו בלי מזגן בכלל אבל עדיין חם יחסית.

פורסם

יש להבין, כי למרות שמדובר על מערכת סגורה, תתכן "דליפה" טבעית של הגז מהרכיבים מדי שנה או זמן מסויים.

מאוד אפשרי שברוב המערכות, לאחר 5-7-10 שנים תתגלה כמות קטנה בפי 2 מבחינת הקרר ממה שהיה במקור, דליפה טבעית זה נקרא.

יש מערכות אטומות לגמריי ויש כאלו שזה יכול לקרות בהן.

מספר בדיקות אפשריות:

1. להכניס מד טמפרטורה מסוג דוקר או מד טמפ' ארוך אל תוך פתח המזגן, להפעיל מיזוג ועל סחרור פנימי ולמדוד, אם מקבלים טמפ' של 3-4 מעלות זה מזגן במצב מצויין.

אם יש 8-10 מעלות כנראה שמדובר ברכב פורד ;)

ואם יש 13-15 מעלות ומעלה, יש בעיה במיזוג

2. להחליף פילטר מזגן מדי שנה או אם מדובר על מישהו שגר במושב או מקום מאובק מאוד ונוסע אך ורק בפפקקים בתוך העיר, החלפת הפילטר יכולה להתבצע כל חצי שנה בהתאם לכמות הלכלוך שיש בו, ויש.

3. אם הרכב עמד תחת השמש לאורך כמה שעות, יש לפתוח את כל החלונות, לאוורר אותו מספר דקות תוך כדי הנסיעה תוך כדי שהמיזוג עובד, ורק אז, לסגור את החלונות לאחר שרוב החום הכבד, ברח ויצא מהרכב והטמפ' מושווית.

4. לאחר מספר שנים טובות של הרכב, אפשרי לבצע בדיקה וואקום מלא למערכת כולל שקילה, לראות כמה קרר יש במערכת בפועל, לכל רכב יש כמות מסויימת נדרשת, קצת מדי או הרבה מדי, זה לא טוב.

5. אושריקו, ב 20 השנים האחרונות, ההבדל בטמפ' היה כל כך זניח שאם לפני 15 שנים בקיץ היה 35 פעם והיום 36.5 זה ממש לא מה שיפיל את המזגן, הוא אמור לעבוד גם בטמפ' חיצונית של עד 46 לרוב, אם כי יעילותו תפחת מאוד בהתקרב לטמפ' של 50 מעלות ומעלה.

ככה שיש עוד הרבה ספייר עד שהמזגנים ברכב יקרסו.

6. לעיתים, התריס שאחראי על סחרור פנימי ברכבים, לא תקין, נשבר , לא עובד או לא אוטם כראוי (יש לתריסים האלו גומיות, ספוגים וכו') ולעיתים, יש חדירה מהאוויר החיצוני החם מאוד אל תוך הרכב, דרך אותו תריס, גם זאת אפשרות.

פורסם

אני חייב להגיד שהשנים האחרונות , הקיץ מאוד מאוד חם ואני לא בטוח שמזגן שהיה מקפיא לפני הרבה שנים יקפיא כמו אז. דעתכם?..

תמיד היה חם כך שזה לא נכון,יש מכוניות ישנות בהרבה ומזגן עובד מצויין בימים חמים מאוד.

שלבים לשיפור תפוקה של מזגן - החלפת פילטר בזמן, שתיפה רדיאטור חיצוני ופנימי של מזגן,בדיקה האם מאווררים עובדים ויש זרימה טובה,בדיקה האם צינור של מזגן ביציאה מרדיאטור לא חם מידי ,ולבסוף בדיקת לחץ גז בצינורות...

באותה הזדמנות :

איפה בארץ מוכרים בקבוק עם קצף לשטיפה יחידה קירור הפנימית(מאייד) על ידי הזרקת צינור עם קצף לתוך פתחי אוורור.

אם יש לינק ברכישת מסין עדיף.

• תוכן חדש...