Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי צריכה לחדש ביטוח לרכב שלה. אחי בן 22 ולכן עדיין נופל תחת הקטגוריה של "כל נהג מעל גיל 21". הוא נוהג ברכב לעיתים רחוקות בלבד. שתי חברות ביטוח שונות טענו כי היא צריכה לבטח את הרכב בביטוח חובה לפי "כל נהג מעל גיל 21", דבר שמייקר את הפוליסה בכמה מאות שקלים (2000 לעומת 1700 בערך). אני הבנתי דווקא אחרת - שבביטוח חובה אפשר לבטח לפי הנהג העיקרי ברכב ואם נהג צעיר, נניח, נוהג ברכב פעם בכמה זמן, זה עדיין בסדר. חברות הביטוח טוענות כי אמנם לפוליסה יש תוקף מבחינת המשטרה באם ביטוח החובה הוא לכל נהג מעל גיל 24, אבל לא מבחינת הביטוח ולכן אם אחי יעשה תאונה ברכב של אמי עם ביטוח של מעל 24, הביטוח לא תקף. הם טוענים שזו תקנה ששונתה בערך בשנתיים האחרונות.

מישהו יכול לאמת את אחד הצדדים? אני פשוט רוצה להיות בטוח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני מה שאני יודע אפשר לנהוג ברכב בלי ביטוח מבחינה חוקית לעיתים אבל הבעיה שאם תקרה חס וחלילה תאונה הביטוח צריך להיות תקף על מי שעשה אותה.

פורסם
לפני מה שאני יודע אפשר לנהוג ברכב בלי ביטוח מבחינה חוקית לעיתים אבל הבעיה שאם תקרה חס וחלילה תאונה הביטוח צריך להיות תקף על מי שעשה אותה.
בקיצור, אתה לא יודע.

פורסם
אני מפנה אותך לשאלה דומה ששאלתי לפני כמה שבועות..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=57845

קראתי, אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה. השאלה העיקרית היא - מה משמעות המילים "באופן קבוע". כלומר - אם אמא שלי נוהגת באופן קבוע ברכב, ואחי נוהג בו פעם בשבועיים נניח, האם זה בסדר לבטח את החובה לפי התעריף של גיל 24 ומעלה, או שבהנחה ואחי יעשה תאונה חו"ח הביטוח הזה לא יהיה תקף מבחינת חברת הביטוח?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לפי מה שאני יודע לביטוח חובה אין גיל

זה מחיר אחיד לכל הגילאים, וזה כסף שהולך חלק ממנו למדינה (חוץ ממס הכנסה)

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

מה לא ברור?

תנהג בלי ביטוח עליך כמה שאתה רוצה על האוטו אם יש ביטוח שאפשר להראות למשטרה (חובה) מצידם זה בסדר.

אבל במקרה תאונה הוא לא יכסה אותך.

פורסם
קראתי, אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה. השאלה העיקרית היא - מה משמעות המילים "באופן קבוע". כלומר - אם אמא שלי נוהגת באופן קבוע ברכב, ואחי נוהג בו פעם בשבועיים נניח, האם זה בסדר לבטח את החובה לפי התעריף של גיל 24 ומעלה, או שבהנחה ואחי יעשה תאונה חו"ח הביטוח הזה לא יהיה תקף מבחינת חברת הביטוח?

חיפוש זריז בפורום העלה המון תוצאות.

הבעיה העיקרית היא שחלקן סותרות אחת את השניה.

אם אני מסכם את תגובות העבר לנושא בפורום - זה יראה בערך כך:

חוקית, זה אפשרי. ביטוח חובה תקף לכל נהג, גם אם הוא צעיר וגם אם הוא אישה בת 60 ללא עבר ביטוחי.

מבחינת הביטוח - צפה בעיות בעת הצורך. כנראה שהביטוח שלך לא ישמח לשלם כשהו יבין מה פשר הקומבינה שנעשתה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כשאני עשיתי ביטוח לאוטו, הסוכן הבהיר לי חד משמעית שגם לאחותי הקטנה מותר לנהוג ברכב למרות שהביטוח (חובה) מוגבל ל- 24 ומעלה. יחד עם זאת, אם היא נוהגת באוטו באופן קבוע, הייתי צריך לשלם גם עבורה. קיצור, ההנחה לא מחייבת או מגבילה בביטוח חובה, אך באה לשקף את המציאות.

לדעתי, כיוון שאחר כך תעמוד מול סוכן הביטוח (ולא מולנו), תבהיר לו מי נוהג באוטו וכמה, ותסגור איתו את המחיר.

dirty old man

need love too

פורסם
מה לא ברור?

תנהג בלי ביטוח עליך כמה שאתה רוצה

אבל במקרה תאונה הוא לא יכסה אותך.

זה נכון לגבי ביטוח צד ג' או מקיף, לא לחובה. חובה מכסה כל פגיעה בנפש, ולא משנה מי נוהג (כמובן שרישיון לרכב הכרחי, כן?).

dirty old man

need love too

פורסם

מקור מוסמך: http://www.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp

זה אתר משרד האוצר, תלחצו על הlink שכתוב עליו דרך קבע.

והרי הנוסח:

שימוש ברכב בדרך קבע - הכוונה לאותם נהגים אשר להם יש גישה לרכב והנוהגים בו באורח עקבי. אדם השואל את הרכב באופן חד-פעמי או לעיתים רחוקות, אינו אדם המשתמש ברכב בדרך קבע.

לדוגמה, אם במשפחה, הבת נוהגת ברכב אחת לחודש באופן קבוע, או אם הבן חוזר הביתה כל סוף שבוע ולוקח את המכונית בימי ששי בערב בלבד, זהו "שימוש בדרך קבע". נהיגה ברכב נחשבת ל"שימוש בדרך קבע" ברכב כאשר היא נעשית באורח עקבי.

משמע, אם נוהג לפעמים, אין בעיה, אם נוהג בתדירות קבוע, גם אם זה פעם בשנה, צריך לבטח על נהג חדש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
משמע, אם נוהג לפעמים, אין בעיה, אם נוהג בתדירות קבוע, גם אם זה פעם בשנה, צריך לבטח על נהג חדש.

תודה על הלינק, אבל אני לא חושב שצריך לקרוא את הכתוב בצורה הזאת. לפירושך, אם אחי לוקח את האוטו פעם בחודשיים בדיוק מסיבה מאוד ספציפית אז חייבים לבטח גם אותו (או פעם בשנה אם להיות קיצוניים), אבל אם יוצא שהוא נוהג בו פעם בחודש בערך אבל באופן לא קבוע ומוגדר מראש, אז לא צריך לבטח אותו ספציפית.

זה לא נשמע לי כ"כ הגיוני, מה גם שהנוסח שם מאוד מבלבל ולא מתאים לחוק כזה חשוב. מדוע אין הגדרה מדויקת של "שימוש ברכב בדרך קבע"? זה משהו שנראה לי טריוויאלי שיהיה מוגדר במדויק. אחרת כל חברת ביטוח יכולה לטעון שלא הוכחת שהמשתמש ברכב בזמן התאונה הוא לא אדם המשתמש בו בדרך קבע, ולהמנע מלשלם לך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ עקב בעיה דומה.

אחי אוטוטו ניגש לטסט ובירור קצר העלה הבדל של כמה מאות שקלים במחירי הביטוח.

אם מישהו מוסמך(יש עורכי דין בפורום?) יכול לענות על השאלה: מה ההגדרה לנהג שנוהג בדרך קבע?

אבא שלי הוא הנהג העיקרי כמובן,אני עדיין נהג צעיר אז גם עליי יש תוספת ועכשיו אחי,אז התוספת גדולה יותר.

אגב רוני מה עשיתם בסוף?

פורסם

המפקח על הביטוח אסר על חברות הביטוח להגביל את הנוהגים מבחינת גיל בביטוח חובה.

במקרה של הפעלת הביטוח תצטרכו לשכור עו"ד טוב שיתפלפל על עניין "באופן קבוע".

לעניות דעתי אם הוא גר באותה כתובת שאמא שלך גרה מבחינת משרד הפנים, יהיה קשה מאד להתמודד עם זה בבית המשפט, משום שבעת עשיית הביטוח היה ברור לאמא שלך שבין הנהגים יהיה גם הבן שלה.

א-ב-ל אם יש עוד רכב בבית שיש לו כיסוי עבור אחיך זה עשוי להיות יותר פשוט.

(משום שבעת עשיית הביטוח היה ברור שאחיך ינהג על רכב אחר בבית...)

אישית - הייתי משלם כמה מאות שקלים, בכדי לחסוך אלפים ביום פקודה, ובתקווה שזה לא יבוא לשימוש...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...