Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ אוויר בצמיג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי איזה לחץ אוויר אני צריך למלא?

הצמיג זה 245/40 zr18

97Y

..

אין את הצמיג שלי בדיוק במדבקה, יש עם 97v או 93y.... לפי מה לעשות?..

תודה!

Untitled.jpg

צילום מסך 2016‏.06‏.27 ב&#8207.jpg

פורסם

אתה יכול למלא לפי הראשון, 2.2 באר מלפנים ומאחור.

השני הוא צמיג חורפי לבוץ ושלג עם דופן מחוזקת ולכן נדרש לחץ אוויר גבוה יותר.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

הראשון אומר 2.2 באר מלפנים (בלבד) בכל מקרה ומאחור 1.8 בעומס חלקי או 2.0 בעומס מלא (והנתונים האחוריים נשארים זהים בכל המצבים ממילא).

צמיג עם דופן מחוזקת (ובמקרה זה גם M+S) להבנתי לא דורש בפני עצמו לחץ גבוה יותר, אלא שהדופן המחוזקת מאפשרת שימוש בל"א גבוה יותר ולכן נשיאת עומס גדול יותר. עוד להבנתי, הסיבה ללחץ המומלץ המוגדל במקרה זה היא כדי להקשיח את הצמיג ולאפשר לו "לחתוך" דרך משקעים בצורה טובה יותר על מנת להימנע מציפה.

בכל אופן, שים לב שהלחצים הם לחצים קרים, ואם אתה מנפח אחרי נסיעה הוסף כ-5% עד 10%.

ובכל מקרה, תוספת נוספת של 2-3psi לא תזיק ואתה יכול לבחון אם הרכב מתנהג יותר טוב עבורך.

פורסם (נערך)
להבנתי, הסיבה ללחץ המומלץ המוגדל במקרה זה היא כדי להקשיח את הצמיג ולאפשר לו "לחתוך" דרך משקעים בצורה טובה יותר על מנת להימנע מציפה.

אתה צודק. בצמיגים של ימינו, לחץ אוויר כבר לא משפיע כל כך על צורת המדרס. הוא כן משפיע מאוד על קשיחותו המבנית של הצמיג:

לחץ אוויר גבוה - צמיג קשיח (ו"יציב"). לחץ אוויר נמוך - צמיג רך ו"רופס". את כל התמורות של שינויים בלחץ האוויר ניתן לנכס לתכונה הזו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קופץ על המציאה כדי לא לפתוח שרשור דומה בעצמי. ברנו קליאו ההמלצה היא למלא 33 מקדימה ו-29 באחוריים.

למה ההמלצה לנפח לחצים שונים? עד עכשיו לא נתקלתי בהמלצה דומה ברכבים השונים שהיו לי. משהו מיוחד במבנה של הקליאו?

פורסם

בכל אופן, שים לב שהלחצים הם לחצים קרים, ואם אתה מנפח אחרי נסיעה הוסף כ-5% עד 10%.

ובכל מקרה, תוספת נוספת של 2-3psi לא תזיק ואתה יכול לבחון אם הרכב מתנהג יותר טוב עבורך.

קודם כל תודה על התגובה!

כאשר אתה אומר להוסיף 2-3 bar, אתה מכוון על הראשון? 2.2 קדימה ו-1.8 אחורה?

וסליחה על הבורות, אבל כמה זה יוצא מבחינת ה psi? (עם התוספת)

* יש לציים שאני ממלא רק לאחר שהרכב התקרר ובלילה... (לא כשהוא חם).

פורסם

תוספת של PSI, לא BAR. ואני מתכוון על כל לחץ רשום שהוא כולל התוספת של צמיגים חמים.

ושוב, יכול להיות שלא יהיה לטעמך (נוחות או התנהגות), ותמיד אפשר להוציא קצת אוויר בתנאי שטח (במידה ויש מד ידני).

ליד כל נתון BAR רשום לך גם את המקבילה ב-PSI.

במקרה הראשון 32PSI מקדימה ו-26PSI בעומס חלקי או 29 בעומס מלא מאחור.

במקרה השני, אחורי אותו הדבר וקדמי עולה ל-35PSI.

שים לב שיש יצרנים שמגדירים צמיגים חמים לאחר נסיעה של כ-1.5 ק"מ או כ-10 דקות.

כך שאם יש מרחק כזה בין המקום בו אתה חונה לנקודת הניפוח, יש לקחת זאת בחשבון.

פורסם

כמו שכתב טום22 , אני לא חושב שצריך לקבל את המלצות היצרן ללחץ האוויר כתורה מסיני.

לפני כמה שנים קראתי כאן בפורום המלצה , לא זוכר של מי , לשחק קצת עם לחץ האויר , כמה PSI לפה או לשם , ולבחון את הרכב ואת הפידבקים הניתנים מהכביש.

לאחר מספר נסיונות הגעתי ללחץ האוויר שהתאים לי , והוא 4 PSI מעבר להגדרות יצרן הרכב. התנהגות הרכב היתה שונה מאד , בסיבובים חזקים בעיקר , וגם צריכת הדלק השתפרה מעט . כל זה היה עם סט צמיגים א'.

השבוע החלפתי סט צמיגים , ואני שוב בהתנסות , הצמיגים היו רכים מידי בלחץ האויר בניפחו בפנצ'ריה.

אני מאמין שלחץ האויר הוא תלוי בכל כך הרבה גורמים - ולכן מצא את הלחץ המתאים לך.

(כמובן אל תחרוג מהלחץ המומלץ על ידי יצרן הצמיג , שחלילה לא יתפוצצ לך בפנים )

• תוכן חדש...