Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט בראבו

DBD
שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

לאחר 5 שנים עם אסטרה דיזל 2000 אני מעוניין להתקדם לרכב יותר חדש.

אחרי קריאה מרובה בכל פורום אפשרי אני נוטה לכיוון הפיאט.

מודה שעוד לא עשיתי נסיעת מבחן ע"מ לקבוע האם הגיר הוא משהו שאוכל לחיות איתו, וזו השאלה הראשונה שלי.

האם יש צדיק בבאר שבע, או באיזור נתניה והמרכרז בעל פיאט בראבו שיהיה מוכן לתת לי סיבוב ברכב ע"מ להתרשם?

דבר שני, מצאתי בלוחות אקזמפלר משנת 2010, יד שניה, 104,000 ק"מ.

רמת גימור Sensation ובעל גג שמש. המוכר טוען כי הגג מקורי מהחברה. האם הייתה תוספת כזו או שבוודאות מדובר על גג בהתקנה מקומית? ואם כן מה ההשלכות?

לשאלת ספר הטיפולים נאמר לי כי עד 60K הרכב טופל בחברה ויש תיעוד, ולאחר מכן טופל עצמאית היות ובעל הרכב הינו בעל מוסך באיזור ירושלים (שם גם הרכב נמצא).

לשאלת הקלאץ והטיימינג נאמר כי לא הוחלפו עדיין.

מתחייב בבדיקה של מנוע גיר ושלדה.

המחיר שצוין במודעה הינו 43K, אבל יש על מה לדבר, ובכל מקרה אני מכוון לרכב בעלות של כ35K.

מה אתם אומרים, כדאי לנסוע לבדוק (לא עניין טריוויאלי היות ובעל הרכב חרדי שומר שבת ועל כן אדרש להגיע באמצע השבוע) או לוותר ולחפש אחד אחר?

מודה לכם מראש על העזרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאזור הצפון אז לא יכול לסייע לך בעניין נסיעה, אבל אני בטוח שתוכל למצוא חבר פורום אחר שיפרגן.

שמעתי על המודעה המדוברת מחבר אחר, אני לא מכיר רכבים שהגיעו עם סאנרוף מהמפעל ולכן מסיק שמדובר בהתקנה מקומית, אבל זה לא בהכרח רע (לצורך העניין: הפונטו איבו בגרסת ספיריט שווקה עם סאנרוף בהתקנה מקומית, היתה לי אחת ואין לי תלונות).

האקזמפלר עצמו נשמע בסדר, כל עוד יש לו היסטוריה מתועדת וכו'.

אני מציע לך בלי קשר לאיזה אקזמפלר אתה רוכש, להוסיף למחיר הרכישה את המחיר שיעלה לך לייבא TMC AUTOFLASH (תוכנת גיר), היות וברגע והתקנת אותה הגיר משתפר באופן מיידי ומוחשי, ועד כה כמעט כל בעל בראבו שנהג על הרכב שלי הזמין לעצמו את ההתקן.

בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ לך לחפש סיכומי אחזקה של בראבו של חברי הפורום יש כמה , הרכב נידון פה בפורום רבות והיה מוקד לכמה ויכוחים.

יש גם קבוצה של בעלי בראבו , מניח שאחד מהם יכנס לשרשור במוקדם או במאוחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה חברים,

כבר לפני כחודש הספקתי לקרוא את כל שרשורי האחזקה החל מהתיעוד מעורר ההשתאות של Oryo ועד לנבירה בפורום פיאט בארץ ובפורומים אחרים בחו"ל.

אני דיי שלם עם ההחלטה ללכת על הבראבו, הנעלם המרכזי מבחינתי הוא הגיר היות ועדיין לא יצא לי לנהוג על הרכב ועל כן מחפש חבר פורום שיעזור לי עם הנושא.

oryo, לגבי הTMC, זה אכן משהו שכנראה אזמין, אך לאור מגוון הוצאות שנופלות עלי במקביל זה כנראה יהיה מספר חודשים לאחר רכישת הרכב.

הדבר שטיפה חריג באקזמפלר הספציפי שציינתי מעלה הוא העובדה שבעל הרכב טוען שלאחר 60000 ק"מ (כנראה סוף תקופת האחריות) אין תיעוד טיפולים היות והרכב טופל עצמאית במוסך שלו, מה שנראה לי קצת מוזר. מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי DBD
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אישית הייתי נמנע.

לא סומך על אף אחד שאיני מכיר - בטח בעולם הרכב, ובטח^2 על הפרופיל המוכר שחלקת לעיל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

אין תיעוד - לא קונה. נקודה.

ברכב הזה, כמו בעוד לא מעט, מומלץ מאוד (יותר בגדר חובה) לקצר את טווח הטיפולים ממה שממליץ היצרן.

אני מרשה לעצמי להמר שבעלים של רכב שהיה מקפיד על כך (שמן ופילטר לפחות כל 10-15 אלף), היה מקפיד גם לשמור ניירת,

גם אם על המוסך אין סמל יפה של פיאט. בנוסף חשובה מאוד הקפדה על סוג השמן. מה שפחות מהתקן - לברוח.

לגבי סאנרוף, הגיעו לארץ בודדות עם גג פנורמי. כל מה שהוא לא כזה - זו התקנה מקומית. סאנרוף רגיל לא הגיע.

אם ההתקנה נעשתה אצל "סביר" ממושב גנות, הם מתקינים שנים במכוניות ולא שמעתי על כשלים גדולים מדי, נזילות וכו'.

אני עוד יותר צפוני מאור אבל מאמין שעוד יראו את השרשור הזה ותזכה לסיבוב.

הרכב מומלץ ואם הוא מטופל בקפדנות אז גם מראה אמינות גבוהה.

יכול להגיד שכבר תקופה אני חושב למכור אבל עוד לא התבייתתי על מחליפה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוכן לנדב לך את הבראבו לסיבוב + הדרכה והכוונה במסגרת כל הידע שיש או אין לי על הרכב.

צור קשר בהודעה פרטית.

נכנסתי לאתר יד2 בכדי לראות את המודעה. נראה שאכן מדובר בסאן רוף מקורי. באמת שמדובר במראה נדיר במחוזותינו. אולי צריך לפעול מהר.

עריכה אחרונה על ידי matansab

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, העניין עם הסאנרווף מאד קוסם לי. מצד שני העניין עם הספר טיפולים מלחיץ אותי באותה מידה.

דבר נוסף שצויין הוא שהרכב נרכש ע"י בעלי הרכב ב2010 עת שנסע כ2000ק"מ בלבד.

לאחר בירור, נראה כי מדובר על בעל מוסך ירושלמי בשם "מקיאס", שעוסק בפחחות.

הוא ציין בפני כי לרכב היו מספר מכות במהלך חייו (לא שלדה) שתוקנו, מה שדווקא נראה לי הגיוני.

אגב, מהתמונות ברשת (תמונות מחו"ל) נראה כי גג השמש אמור להיות בעל 2 חלקים (קדמי נפתח ואחורי סטטי), נראה אם כך הדבר.

בכל מקרה נראה שאין מנוס מלדבר איתו שוב, רק צריך להסגר על מה לשאול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

הגג הוא פנורמי, יותר נכון שני חלונות שהקדמי בלבד נפתח.

גג נפתח זה נחמד אבל אל תסתנוור, ההיסטוריה חשובה יותר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני עברתי עכשיו על המודעה וכן, הגג מוסיף המון לרכב. לדעתי גם הצבע (שהוא המועדף עליי 8)) והק"מ שיחסית נמוך לשאר המודעות עושים את העבודה. אבל ראבק מה קשה כל כך לשמור על תיעוד טיפולים? אם אתה בעל מוסך, אתה לא יכול לטפל בעצמך ובכל זאת לתעד את זה בספר טיפולים? בכל מקרה אני בדעה שגג פנורמי זה תוספת מאוד יפה והכל, אבל הרבה יותר חשוב אם הרכב שמור מכנית.

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקבוצת הוואצאפ של בעלי הבראבו עלו כמה טענות מעניינות בנוגע לעברו של הרכב הספציפי. אני נמנע מלכתוב כאן את הדברים מכיוון שאין לי שום אסמכתא למהימנותם.

בוא רק נגיד שאם הדברים נכונים, תפסול את הרכב עוד לפני מכון בדיקה.

מצד שני אולי יש שם מישהו שרוצה לשריין לעצמו את הגג הפנורמי :lol:

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשיש רכבים עם עבר מפוקפק הייתי בודק רכבים מטרייד אין או חברות ליסינג.

מפעם לפעם ניסיתי לשכנע את אשתי לקנות את הבראבו והיא החזירה אותי חזרה להגיון הבריא ולתובנה שזה לא מה שאנחנו מחפשים היום, מה שכן זה לא עצר אותי מלחפש רכב בחברות השונות ויש כמה בוודאות, זה יכול להיות כדאי במידה ושוק הרכב מוצף בזבל, שם לפחות תשלול מראש חלק ניכר מהדברים הלא טובים שיכולים להיות ברכב ואולי גם תקבל מעט אחריות, לטעמי עדיף מלבזבז כסף על בדיקה ועוד בדיקה או לרכוש חתול בשק.

לפני שהיה לי את המיקרה ראיתי בראבו אחת בטרייד מוביל, מיד פרטית, לאחר ששמתי 1000 ש''ח כדי שיביאו את הרכב, בחנתי את הרכב בפנים ובחוץ וראיתי פנס שמחובר לפח חזית עם בורג קודח, בנוסף לזה בהיסטוריית טיפולים היה משהו מחשיד בנוגע לגיר שהובא לידיעת הבעלים והוא סרב לתקן (כידוע העיסוק בגיר הרובוטי שם עלול להגיע גם ל 8000 ש''ח), נרתעתי ובטלתי את העסקה בלי בדיקה אפילו והוחזרו לי ה 1000 ש''ח במלואם.

יש אחת מטרייד מוביל ואני בטוח שניתן למצוא במקומות נוספים.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, העלתי השערה שאולי הוא קנה אותו לאחר שזה עבר תאונה. ובמקרה כזה זה רק טוטאל לוס, היות וברכב חדש (2000 ק"מ) אין שום סיבה אחרת להחליף. ותיקן אותו.

לגבי הספר טיפולים, בהחלט נושא לא ברור, כנראה שאאלץ לנסוע לירושלים ולברר בעצמי.

תכלס, אם הוא היה מכונאי והיה רושם טיפולים זה היה מעודד היות ולא רואה סיבה שמכונאי לא יתפל ברכבו שלו בזמן ובאהבה.

היות והוא פחח זה יותר מלחיץ, כי ההתמחות שלו היא תיקונים קוסמטיים... אבל אולי אני סתם פרנואיד.

מצד שלישי הרכב כבר כמה זמן בלוחות, אז אולי יש משהו חשוד...

נראה שקצת גלשתי לכיוון הקונספרטיבי, אעדכן לאחר שאראה את הרכב, אנסה לקחת איתי חבר נוסף לחוות דעת שניה.

עריכה אחרונה על ידי DBD
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מוזמן לשלוח לי את שימך ומספר הטלפון בפרטי ואצרף אותך לקבוצה. לא מעט אנשים הגיעו לפני הרכישה ונעזרו בידע וניסיון שיש לחברי הקבוצה.

לגבי הרכב הנ"ל, הוא מפורסם כבר לא מעט זמן ואם היה מציאה כבר היה נחטף.

נ.ב.

לך הוא אמר שהרכב במוסך, לחבר אחר נאמר שהרכב "אצל אישתו בירושלים". בכל אופן, חיפוש השם והטלפון בגוגל לא הביאו אותי למוסך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם, ובמיוחד לmatansab על הסיבוב וההסברים.

נראה שיש מחסור מסויים כרגע של רכבים מדגם Sensation משנתון 2010 ומעלה אז עלי למצות כל אופציה.

האם יש לכם המלצות למכון בדיקה / מוסך מומלץ באיזור ירושלים? אני רוצה ללכת לבדוק את הרכב שדברתי עליו אך עלי לעשות זאת ב7 עיניים.

כמו כן, אשמח להמלצות במידה ואתם נתקלים במודעות שלא בלוחות או שיש המלצה לרכבים ספציפיים.

היות והכסף כבר אצלי אני רוצה לקדם את הקניה כמה שיותר מהר (מבלי להתפשר על הרכב כמובן).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...