Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם ,

הקדמה לשאלה ,

סקודה פאביה 2011 עם 62K לפני כ שנה התחלית לשמוע לפעמים רעש מתכתי בזמן התנעה של המנוע. מקצת חיפושים באינטרנט הבנתי שזה הטיימינג , משכתי את זה עד עכשיו עד שלבסוף הלכתי לטפל בזה.

רון אמר שהעלות אצלו היא כ 2500 ש"ח , החלטתי לנסות את מזלי מול צ'מפיון תחילה.

הרכב כאמור כבר 3 שנים ללא אחריות , אך טופל בנאמנה אצל רון.

בהתחלה בצ'מפיון (ג.ג.ג ברעננה) אמרו שההחלפה עלי , הרכב לא באחריות יותר וגם לא טיפלתי אצלם מאז האחריות.

בסופו של דבר היועץ אמר שלאור היסטוריה של טיפולים תקינים , יבדקו את האפרות של השתתפות יצרן במחיר של השרשרת.

אבל לפני כן צריך לעשות מדידות (לא הבנתי של מה בדיוק) בעלות של כ 500 שקל , ולאחר מכן בסוף הטיפול יש לשלם על שמן ופילטר שמן חדשים למרות שהרכב עשה טיפול 60K לפני שבועיים , בעלות של עוד כ 500 שקל...

השאלה היא מי עבר תהליך דומה עם מנוע TSI 1.2 מהשנתונים הללו ?

כמה זה יוצא בסופו של דבר עם השתתפות היצרן "רצון טוב" ?

ולמה צריך לשים שמן ופילטר שמן חדשים למרות שלפני שבועיים עשיתי טיפול ?

תודה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

התקלה הזאת מאוד קריטית, אתה יכול להניע את הרכב בוקר יפה אחד וילך לך המנוע.

לכן היתי ממליץ לך לטפל בזה בהקדם האפשרי כדי להיות בראש שקט על המנוע.

אין קשר לפילטר שמן או שמן, הבעיה היא במותחן שרשרת הידועה בכמה סדרות של מנועי TSI\TFSI.

לדעתי אם תלך לפי דרך של צ'מפיון, אתה תוציא כסף עוד לפני החלטה שהם מוכנים לטפל בזה. במקרה וכן, לא בטוח שהם גם יקחו את כל העלות התיקון על עצמם.

בעצם אם זה בוודאות רק 1000 שקל, עדיף לך לעשות אצלהם.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
התקלה הזאת מאוד קריטית, אתה יכול להניע את הרכב בוקר יפה אחד וילך לך המנוע.

לכן היתי ממליץ לך לטפל בזה בהקדם האפשרי כדי להיות בראש שקט על המנוע.

אין קשר לפילטר שמן או שמן, הבעיה היא במותחן שרשרת הידועה בכמה סדרות של מנועי TSI\TFSI.

לדעתי אם תלך לפי דרך של צ'מפיון, אתה תוציא כסף עוד לפני החלטה שהם מוכנים לטפל בזה. במקרה וכן, לא בטוח שהם גם יקחו את כל העלות התיקון על עצמם.

בעצם אם זה בוודאות רק 1000 שקל, עדיף לך לעשות אצלהם.

ברור לי שאין קשר לשמן ולפילטר , אני רק לא מבין למה צ'מפיון דורשים לשים חדש בסוף התיקון ?

כן , הבנתי שהתקלה קריטית , קראתי בכמה פורומים מאירופה סיפורים לא נעימים על מנועים שהלכו כמו כלום...

כמו שאמרתי אצל צ'מפיון התהליך מתחיל במדידיות של השרשרת (לראות כמה היא רופפת) וכבר זה עולה 500 ש"ח.

במידה ותהיה תוצאה של צדידה שמצריכה החלפה , אז ה500 ש"ח האלו יכנסו לעלות הכללית , במידה ולא , יש לי גושפנקה שלהם שאין צורך בהחלפה , ככה שאם יקרה משהו לאחר מכן , אז יש לי את החוות דעת שלהם...

אבל מעניין אותי לדעת לאלו שעשו אצל צ'מפיון , כמה יוצא כל הסיפור בסוף , וכמה זה ההשתתפות של צ'מפיון עצמם לפי "הרצון טוב" ?

פורסם

גם הגושפנקה שלהם לא תעזור לך, כי יריצו אותך להביא חוות דעת שמאי, קבלות טיפולים, ובסוף תתייאש .

אבל אולי כדור הבדולח שלי מזייף...

500 שקל לשקט נפשי זה לא ביג דיל, אני מאמין שרון מקזז את עלות הבדיקה עם העבודה במידה ותבוצע .

פורסם

במחיר של 2500 ש"ח (שדי זהה להחלפת רצועת טיימינג ברכב שלא מצוייד בשרשרת) הייתי סוגר עניין אצל "רון". הרבה יותר זול מלאבד מנוע (לא הבנתי למה משכת את הסיפור יותר משנה? זה יכל לעלות לך יקר מאד).

ד"א שורש הבעיה הייתה השרשרת ולא המותחן - השרשרת המקורית לא תוכננה לשאת בעומס של המנוע והמותן. בגלל חולשתה, היא מתארכת עד שמגיע הסוף המר והיא נקרעת. השרשרת החדשה מאסיבית הרבה יותר. על הדרך מחליפים גם את המותחן, ומכיוון שהשמן מתרוקן בהחלפה, יש צורך למלא מחדש שמן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
גם הגושפנקה שלהם לא תעזור לך, כי יריצו אותך להביא חוות דעת שמאי, קבלות טיפולים, ובסוף תתייאש .

אבל אולי כדור הבדולח שלי מזייף...

500 שקל לשקט נפשי זה לא ביג דיל, אני מאמין שרון מקזז את עלות הבדיקה עם העבודה במידה ותבוצע .

קבלות טיפולים הבאתי כבר עכשיו , רק בגלל זה הסכימו לבדוק את העניין של "רצון טוב"

גם הם אמרו שיקזזו את עלות הבדיקה מרון קיבלתי רק מחיר , את התליך התחלתי מול צ'מפיון בינתיים.

במחיר של 2500 ש"ח (שדי זהה להחלפת רצועת טיימינג ברכב שלא מצוייד בשרשרת) הייתי סוגר עניין אצל "רון". הרבה יותר זול מלאבד מנוע (לא הבנתי למה משכת את הסיפור יותר משנה? זה יכל לעלות לך יקר מאד).

ד"א שורש הבעיה הייתה השרשרת ולא המותחן - השרשרת המקורית לא תוכננה לשאת בעומס של המנוע והמותן. בגלל חולשתה, היא מתארכת עד שמגיע הסוף המר והיא נקרעת. השרשרת החדשה מאסיבית הרבה יותר. על הדרך מחליפים גם את המותחן, ומכיוון שהשמן מתרוקן בהחלפה, יש צורך למלא מחדש שמן.

כן, הבנתי את העניין של השמן , אבל למה הפילטר ? אי אפשר להשתמש בקיים ?

ועדיין לא מבין למה הקונצרן לא הוציא על זה ריקול או לא לקח על זה אחריות כמו עם ה DSG ?

פורסם

היצרן הוציא קריאת שרות, מי שטיפל ברכבו לפי הספר במוסכי רשת היבואן ומתלונן על רעשים מהשרשרת, מחליפים לו את כל הסט ע״ח היצרן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אתה משחק באש.

פחות רלוונטי איפה תעשה את ההחלפה,טפל בזה עוד היום.

תומר

הרכב כבר משישי על הראמפה :)

היצרן הוציא קריאת שרות, מי שטיפל ברכבו לפי הספר במוסכי רשת היבואן ומתלונן על רעשים מהשרשרת, מחליפים לו את כל הסט ע״ח היצרן.

מקווה שיבוא לקראתי גם עם ה"רצון טוב"

פורסם

אם לא טיפלת במוסכי הרשת, היצרן לא יגבה את היבואן.

פורסם

עדכון :

דיברתי עם המוסך , אמרו שהכל "תקין"

עשו התנעה בבוקר ואין בעיה (לא שמעו את הרעש)

אני יודע בוודאות שיש רעש , אכן לא תמיד אבל קיים.

האם המזג האוויר החם יכל להשפיע אתמול על השמן / שרשרת או האלוהים יודע מה ?

(מרבית המקרים בהם הייתי שומע רעש זה בבקרים בימי החורף)

פורסם

אתה בטוח שזה רעש מתכתי ולא רעש נקישות שסטומים?

המזג אוויר משפיע על צמיגות השמן, במזג אוויר חם השמן צמיג יותר ויש פחות רעשים מהמנוע בהנעה.

פורסם
אתה בטוח שזה רעש מתכתי ולא רעש נקישות שסטומים?

המזג אוויר משפיע על צמיגות השמן, במזג אוויר חם השמן צמיג יותר ויש פחות רעשים מהמנוע בהנעה.

אני לא בטוח ...

הרעש (כשיש אותו) הוא מתכתי חזק (טארררר) ואז הופך לרעש הרגיל של המנוע...

פעם הייתי אצל רון , והיה את הרעש הזה , אמר שזה הטיימינג.

ביום שישי היועץ של צ'מפיון גם אמר שזה הטיימינג , אבל היום אמר שבבוקר לא שמעו כלום ואז החליטו שהכל תקין.

פורסם

מוזר שהם עושים בדיקה לפי זה, בדרך כלל מחברים למחשב ויש שם נתון Phase של השרשרת.

אם האחוז גבוהה יותר מ8%, אז צריך להחליף.

• תוכן חדש...