Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגנון נעילת דלת תא מטען סיאט לאון

sharon.vosco
שימו לב! השרשור הזה בן 1610 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לצערי היום הלך לעולמו המנגנון של דלת תא המטען בלאון 2011 שלי. אני מחפש להחליף אותו בעלות המינימלית אז המלצות מבעלי ניסיון יתקבלו בברכה.

האם מנגנון של גולף חדשה הוא אותו מנגנון? יש לי אחד כזה מקרוב משפחה, שהזמין מאליאקספרס, לטענתו בארץ רק על החלק רוצים בצמפיון 1800₪.

באליאקספרס זה עולה 35 דולר עם משלוח לארץ!!!

אני כמובן חייב לתקן בדחיפות אז אשמח לטיפים מכאלו שנאלצו גם הם להחליף.

אני מאזור המרכז.

תודה!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבקש לעדכן. לבסוף רכשתי מצמפיון את המנגנון הדרוש, המחיר הוא 438₪ פלוס מע"מ. ביקשתי הצעת מחיר להתקנה, תמחרו את זה בשעה עבודה, משהו כמו 265₪ עפ"י מוסך גגג ברעננה. מכיוון שפירקתי בעצמי את הכיסוי פלסטיק המאפשר גישה למנגנון ראיתי שבסה"כ מדובר בשני ברגים שפתיחתם משחררת את המנגנון, כלומר ממש הכי פשוט שבעולם אבל...

מדובר בברגים עם ראש מיוחד הדורש כלי מיוחד שלצערי לא היה לי. עברתי בין 3 חנויות של כלי עבודה ולא היה להם. בדקתי עם עוד אנשים, חבר שהוא פחח ואמר שגם לו אין. ניסיתי לפתוח עם פלייר פטנט אך בגלל הגישה הבעייתית זה לא הצליח. לבסוף היום ניגשתי למישהו שאני מכיר שעובד במוסך פחחות, היה לו את הכלי המתאים, 5 דקות עבודה והמנגנון הוחלף וכעת הכל עובד. הבחור לא היה מוכן לקחת ממני כסף! בקיצור חסכתי לי את עלות ההחלפה המאוד יקרה במוסך שכמובן מצריכה כאמור רק 5 דקות של עבודה.

בינתיים גם הזמנתי לי את הסט כלים הנדרש לברגים מסוג זה כך שיהיה לי במידת הצורך לפעם הבאה שאצטרך לפתוח ברגים מסוג זה. אני בעל לא מעט כלי עבודה, אוהב לעשות בעצמי את כל מה שאני יכול.

9357b618c121f7480477176d1068afe5.jpg

aff3d579a59c4f843e90a6abd77820d6.jpg

9d90d732b9a22a72ba335f89a6910a7b.jpg

0019f470a622e81cb0007d619651aa3d.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכלי הוא בוקסת כוכב במידה 6 או 8, משתנה מדגם לדגם. אכן ההחלפה היא פשוטה ולא דורשת מומחיות מיוחדת.

מה שקורה הוא שישנו מנוע חשמלי בתוך המנעול, שמניע גלגל שיניים פלסטי שאמור לפתוח את המנעול. הגלגל שיניים הפלסטי נטחן, ואינו מסוגל עוד להזיז את הלשונית של המנועל.

בברכה,

אופיר רודניצקי

http://www.schwarcztools.com/UserFiles/Store/Products/Products/33887x634743337289687500_L.jpg

עריכה אחרונה על ידי ToSToS

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכלי הוא בוקסת כוכב במידה 6 או 8, משתנה מדגם לדגם. אכן ההחלפה היא פשוטה ולא דורשת מומחיות מיוחדת.

מה שקורה הוא שישנו מנוע חשמלי בתוך המנעול, שמניע גלגל שיניים פלסטי שאמור לפתוח את המנעול. הגלגל שיניים הפלסטי נטחן, ואינו מסוגל עוד להזיז את הלשונית של המנועל.

בברכה,

אופיר רודניצקי

http://www.schwarcztools.com/UserFiles/Store/Products/Products/33887x634743337289687500_L.jpg

אכן תיאור מדוייק ודוגמה לחלק שמתוכנן להגיע לכשל לאחר מספר הפעלות מסוים, כזה שיתרחש לאחר שהרכב כבר לא באחריות. היצרן מעוניין שהמנגנון יגיע לכשל, כך אנו נאלצים לרכוש מנגנון חדש והרווח שלהם הוא גדול. הרי ברור שאילו במקום גלגל שיניים מפלסטיק היו משתמשים בחומר עמיד יותר אז לא היתה בעיה למנגנון להמשיך ולתפקד לאורך זמן רב.

המפתח הנדרש נקרא spline מסוג זכר, נראה כך:

c46eaa25a27846c8acfb1c6b78b788e0.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בימינו כול ייצרני הרכב מייצרים את גלגלי השיניים מפלסטיק בגלל עלויות ייצור נמוכות יותר וגם בגלל מקדם חיכוך נמוך של חומרים המשמשים לייצור גלגלי השיניים.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן כמו שמרק ציין כל יצרני הרכב משתמשים היום במנגנונים עם גלגלי שיניים מפלסטיק, ראיתי זאת גם ברכבי יונדאי BMW ניסאן וכו'.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

לדעתי זה מה שקרה ברכב שלי,

האם המנוע החשמלי נמצא בתוך מנגנון הנעילה ?

בברכה,

אופיר רודניצקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 חודשים מאוחר יותר...

היה לי אותו מקרה, ורצו ממני גם איזור ה 700 שח. לבסוף פתחתי את המנגנון עם חבר והגלגל השניים הפלסטי (בורג נע) שהיה שבור הודבק בחזרה בעזרת מלחם גז. ואלה כבר מעל שנה עובד....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שנים מאוחר יותר...

בוקר טוב

סקודה פאבייה ספייס נתקע המנגנון של דלת תא המטען. כיצד מפרקים את דופן הפנימית מפלסטיק כדי להגיע למנגנון? לא רוצה להפעיל כח ולתלוש אותה. רואה בצדדים של דופן הפלסטיק שני כמו ניטים. האם אמורים להתנתק באיזה אופן?

תודה

דויד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1610 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...