Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין, זה נהדר מבחינת רושם, עם ערך מוסף שולי.

רוצה להוריד שכבות?

סבון כלים, שטיפה עם שמפו עם אקדח קצף רגיל וכפפה לעבור על הרכב, פלסטלינה, ipa, ואם ישאר גרגיר.. תקרא לי אני אבוא להוריד אותו.

חבל לבזבז כסף על ציוד מטורף, ובזבוז חומרים.

אני בעד אם זה זול ופרקטי ויעיל בכמויות חומרים.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה ממש לא שולי, הקצף מוריד איתו גרגירי חול וכו' שנתקעים בצבע, בנוסף זה מרכך את הלכלוך הקיים.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קצת הלכת רחוק.. כל אחד ומה שמתאים לו. אם יש מישהו שאוהב לעשות פלסטלינה כל יום להנאתו מי אנחנו שנמנע ממנו ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מבין ומקבל, אני לא שואל על הבדל בין לשטוף עם מים וסבון לבין קצף, אני שואל בין קצף סביר של אקדח קצף סטנדרטי, לבין שלג מטורף שקובר את הרכב.

פורסם

קצף סטנדרטי שלא נדבק לרכב מאבד מאחוז הפעילות שלו. החומרים הפעילים לא מצליחים לעבוד כי הם לא ״נדבקים״ ללכלוך.

האקדח קצף שמייצר שלג בדרך כלל משתמש גם בפחות חומר ביחס של חומר/קצף

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אז לשיטתכם, הקצף הוא זה שמבצע את פעולת הניקוי?

לכלוך ש׳משוחרר׳ מספיק לו שטיפה בלחץ.

לכלוך דבוק, קצף נדירות שיעזור.

וכמובן שפה יש את הטענה שהקצף פשוט משחרר את הלכלוך הדבוק, להשלים עם שטיפה בלחץ, מה ששטיפה בלחץ הייתה עושה גם בלי זה.

׳שלג׳ זה סוג של בידור והנאה, ואני בעד, אני מת על זה, פשוט אם נהיה כנים, הסתדרנו נפלא גם לפני שהיו אקדחי קצף מטורפים, והרכבים היו יוצאים לא פחות ממושלמים.

צריך שמפו עם קצף סביר לנקות, לא חייב שלג.

אני לא מצפה שתסכימו אותי ואני לא מנסה לשכנע, זה בסדר שיש דעות שונות, אני רק מציג עוד דעה שתגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם סתם מוציאים כסף ועפים על מיכשור וגלונים של שמפו.

פורסם

asto האם ניסית ולא ראית הבדל?

אני שואל ברצינות, מאחר שאני מודה שאני שוטף את הרכב כבר שנתיים כמעט רק עם פרי ווש של ONR.

אני יודע שזה לא מושלם אבל תמיד עניין אותי אם האמבטיית קצף הזאת באמת עושה את ההבדל

פורסם

אסטודרייבר בזה אתה צודק:

אם יש לך מכונה + חיבור מהיר ב"שלוף" + מקציף טוב (כגון זה שמפורסם כאן) + סבון טוב וכמות גדולה ממנו (50 מ"ל לפחות לליטר) אז כן ההקצפה היא נחמדה וכיפית, עושה את הרכב לבן ומגניב.

כן זה מרכך את הלכלוך ומוריד את רוב החול הגבישי והאבק בזמן שהוא נוזל מטה ו/או פשוט מעיף את הקצף אחרי כמה דק' עם לחץ מים, אבל חסכוני זה לא ממש.

היתרונות - בשביל ערן - לא צריך ללכלך יותר מדי מטליות כמו בשימוש PRE WASH עם ONR, מסיבת קצף, מוריד את רוב הלכלוך הראשוני שעל הפח, מביא שכנים סקרנים (עדיין לא בטוח אם זה יתרון), חוסך לי זמן בשטיפה וכאבי גב מ 2 דליים.

חסרונות - כמו אצלי, כבל קצר מדי של 4 מטר של הצינור שמביא אותך להרים את המכונה לבערך כל מקום שאתה הולך, חיבור חשמל + מאריך, חיבור הצינור שנמצא בצד האחורי של הבית למכונה והרבה חוטים וכאב ראש מסביב, אה וגם כלב קרציה שחושב שהקצף זה משחק.

השתמשתי בה פעמיים בחודשיים האחרונים מאז שהיא אצלי, כמו כן אני מקציף פעמיים, פעם אחת בשביל להוריד את רוב הלכלוך הראשוני, פעם שניה לאחר ששטפתי הכל עם מים כדי להשתמש עם כפפה ודלי מים בלבד כדי לנקות אותה.

כן זה עושה את השטיפה קלה יותר בהרבה מאשר עם ONR, וכנראה גם יותר בטוחה אבל יש לפחות אצלי לא מעט חסרונות שחלקם יפתרו כשאביא את שאר החלקים למכונה ואעשה חיבור לצינור מים קרוב יותר.

Opel Adam S 2017

פורסם

לפי דעתי הפעולה שמורידה את רוב הלכלוך זה בכלל לחץ המים, לא הסבון.

אם יש לכלוך וזה לא ירד עם לחץ מים גם סבון לא יעזור רק שטיפה עם כפפה.

גם אני לא רואה סיבה לרכוש מקציף ב1000 שקל פלוס צריכה של סבון משולשת, יותר סבון לא אומר שהרכב יהיה יותר נקי, הרכב יכול להישטף ללא שריטה אחת גם בלי פעולת ההקצפה הזאת.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

השאלה היא כמה לכלוך הקצף (בלי שפשוף) באמת מוריד **מעבר** למה שהגרניק מוריד בשטיפה בלבד?

אני אישית לא הצלחתי לראות הבדל וחיפשתי.

ממליץ לכם לנסות גם. תעשו חלק עם קצף וחלק בלי ותנסו לראות/להרגיש הבדל.

פורסם
איך המכשיר הזה -

http://www.ebay.com/itm/321879385028?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=510825358217&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

מה היחס הרצוי בין הסבון למים? והאם המים צריכים להיות חמים? כמה חמים ?

יקר

קח את אותו מכשיר ב10$ פחות ככה גם יש עודף לקנות בקבוק סבון

Look what I found on AliExpress

http://s.aliexpress.com/iMnYF7fU

פורסם
לפי דעתי הפעולה שמורידה את רוב הלכלוך זה בכלל לחץ המים, לא הסבון.

אם יש לכלוך וזה לא ירד עם לחץ מים גם סבון לא יעזור רק שטיפה עם כפפה.

גם אני לא רואה סיבה לרכוש מקציף ב1000 שקל פלוס צריכה של סבון משולשת, יותר סבון לא אומר שהרכב יהיה יותר נקי, הרכב יכול להישטף ללא שריטה אחת גם בלי פעולת ההקצפה הזאת.

זה כמו שכתבתי זה לא חובה בכלל אבל זה נוח וקל יותר, גם לא צריך מקציף באלפיה אפשר גם בחצי עם כל הדברים הנוספים (מקציף + צינור 10 מטר).

מבחינת סבון, שמפו כמו האנידו וכו' ידרשו ממך דלי של 10 ליטר ו 30 מ"ל סבון או 10 מ"ל סיטרוס כשמפו חזק יותר - במקציף כמובן פי 2 בכמות.

caspex - הקצף ולחץ המים מורידים יחד לא מעט מהלכלוך, כל החול הבולט שהיה על הרכב ירד אבל נשארו סימני המריחה מהגשם שאותם הורדתי עם הכפפה.

מה שבטוח זה שלהעביר את הכפפה לאחר פעולת ההקצפה היה קל ביותר, מרגישים שהלכלוך הכבד ירד או התרכך כי היא פשוט החליקה מהפח.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מקציף עם הגלוריה ומר. פינק, זה מצליח להרים לשלשת ציפורים מהפח, עובר עם מים ואין שום סימן(בלי שום אוטם רק גלייז שיושם שבוע לפני).

אין ספק שפעולת ההקצפה מקלה על הורדת לכלוך, עוברים עם הכפכפה אחר כך בקלות יותר.

פורסם

כבר קניתי.. שטויות..

ליאב, אתה מריץ שטיפת קצף מנקה ועוד פעם שטיפת קצף שעליה אתה עובר עם כפפה או כבר בשטיפה הראשונה ?

"נאה דורש נאה מקיים"

• תוכן חדש...