Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנה טכנית בסיסית ביותר, יש. עובדה שהקמתי פורום, ובערך אתר עבורו, על ג'ומלה.

כרגע, אני רוצה להתמקצע בתחום כמיטב יכלתי, וללמוד שפת תיכנות או משהו אחר שצריך (לא יודע אפילו מה זה אמור להיות) על מנת שאוכל לבנות אתרים מקצועיים.

המטרה הסופית שלי היא להיות מספיק מקצועי על מנת שאוכל לבנות גם אתרים ללקוחות בתשלום, וגם לבנות לעצמי אתרים יעודיים למטרות שונות.

אשמח לכל כיוון שתוכלו לשלוח אותי אליו לרחרח, כי אני באמת לא מבין מאיפה להתחיל לחפש ואת מה... תודה רבה לעונים.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מכיר את w3schools.com ?

אם התשובה היא "כן", אז תשכח על קיומו של האתר הזה.

ברווז. מה אתה רוצה ללמוד? לבנות אתר דינאמי עם בסיס נתונים? או בניה של אתרים סטטיים עם כמה עמודי תוכן?

פורסם

אני הייתי מתחיל מכאן: (לדעתי אין צורך בלימוד שפת תכנות )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם התשובה היא "כן", אז תשכח על קיומו של האתר הזה.

התשובה היא לא. ייבדק, בכל מקרה.

ברווז. מה אתה רוצה ללמוד? לבנות אתר דינאמי עם בסיס נתונים? או בניה של אתרים סטטיים עם כמה עמודי תוכן?

אני לא יודע להגדיר את המטרה כל כך טוב כי אין לי את האוצר מילים המתאים.

אני כבר יודע (ובניתי) מספר עמודים סטאטיים עם תוכן. עם עקומת למידה קצרה יחסית אוכל גם לשבץ שבלונות שונות ולהתקדם משם.

המטרה הסופית היא יותר מורכבת, אני רוצה לדעת למשל איך לתכנת פורום כמו קארספורום (במקום להשתמש בפלטפורמה חינמית כמו PHPBB שאני עליה כיום), לייצר לעצמי שבלונות לאתר, לבנות אתרים עם ייעודים ספציפיים (נגיד, אחד כמו זאפ, אחד כמו חנות, זה הכיוון) כולל התממשקות עם אמצעי תשלום ומסדי נתונים והרשמה ובלגאן. אני רוצה לדעת איך ניתן לייצר רשימות הניתנות לקינפוג (CONFIG), כמו מיון לפי שדה זה או אחר.

נו, איך לבנות אתרים, בקיצר... כל אתר שהוא.

שאפתני, אני יודע. מוכן להשקיע בזה. צריך להשקיע בזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ל-front אתה צריך: AngularJS ו-Node.js יחד עם Bootstrap

אם אתה מעוניין גם לפתח את ה-back: יש יותר מידי אפשרויות, כל אחד ומה שהוא אוהב... אני אישית מעדיף python

יש באינטרנט אינספור מדריכים, סרטונים ומאמרים על כל אחד ממה שהזכרתי אבל לגבי הפורנט - אלו הטכנולוגיות השולטות

פורסם
ל-front אתה צריך: AngularJS ו-Node.js יחד עם Bootstrap

אם אתה מעוניין גם לפתח את ה-back: יש יותר מידי אפשרויות, כל אחד ומה שהוא אוהב... אני אישית מעדיף python

יש באינטרנט אינספור מדריכים, סרטונים ומאמרים על כל אחד ממה שהזכרתי אבל לגבי הפורנט - אלו הטכנולוגיות השולטות

המקצוע שלי הוא פרונט והוא לא צריך NODE להתחלה, בוטסטראפ זה המכה הכי גדולה לתחום איי פעם, לא לגעת בזה עם מקל. אנגולר בתהליכי מעבר מגרסה 1 ל2 ונראה שאת 2 לא יאמצו כמו את 1 כי אנשים לא מתלהבים מהשינויים.

יש לאנגולר הרבה תחליפים וצריך לחכות לראות מה יתפוס. (ויש כבר היום את אלו שמעדיפים react)

לשרת לא הייתי ממליץ על משהו לא straightforward שמתאים לכל שרת ומדריך באינטרנט כמו פייטון, עדיף כמובן PHP.

הPHP שומר את הנתונים בdata base והכי נפוץ ומה שיש במערכות שהתקנת זה MYSQL.

ועכשיו אני אעזור באמת:

יש בתכנות אתרים 2 צדדים, הפרונט והBACK. הפרונט זה מה שרואים ולוחצים והBACK זה בגדול לשמור מידע על השרת ולהביא אותו כשצריך (כמו עמוס של קארזפורום). כדי ליצור פורום למשל אתה צריך BACK כדי לשמור את ההודעות והמשתמשים ולהחזיר אותו ללקוח כשהוא גולש לעמוד.

השפה הכי נפוצה והכי קלה לBACK היא PHP, הכניסה לזה מאוד קלה כי זה שפה חפיפניקית למדיי שהכל עובד בה. (ואפשר גם לתכנת בה מסודר ויפה, יש כל אופציה)

הפרונט עושים עם HTML CSS JAVASCRIPT, אין מנוס מלדעת אותם ברמה טובה כדי לבנות אתר ללקוח, אפשר לחפף בPHP אבל אם הצד לקוח מתפקד רע אז האתר לא שווה.

אפשר להעזר באנגולר ובעזרים מבוססי NODE אבל לממש התחלה אתה עוד לא צריך את זה. בהמשך אתה תבין למה צריך אותם ואז תחליט בעצמך.

ואם מנסים ללמד אותך JQUERY או Bootstrap אז תברח מהר למקום אחר.

אני מניח ממה שכתבת שיש לך ידע בסיסי בHTML ושראית קוד PHP בגלל הפורומים וג'ומלה שהתקנת.

כדי להתחיל תתקין לעצמך על המחשב WAMP - שמה תוכל להכניס קוד PHP וFRONT ולראות אותו עובד לוקאלית במחשב שלך, ויש שמה MYSQL.

פשוט תחפש PHP MYSQL EXAMPLE ותתחיל בלהכין איזה משהו שנראה כמו איזור תגובות של כתבה, נראה לי שמשם כבר תזרום בעצמך.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני מתכנת PHP מאז שהוא רק נכנס לתודעה (בערך מגיל 15). התכנות בו השתכלל ברמות ועם FRAMEWORKS טובים השמיים הם הגבול.

הוא נוח מאוד לשימוש, וכן, אפשר לכתוב בו בצורה חפיפניקית.

היום, אחרי הרבה שנים שלא נגעתי בזה (רק כשהייתי צריך), שפות הפרונט הרבה יותר שולטות.

כי היום הויזואליות והדברים שאתה צריך לעשות הם לרוב הצגה יפה של המידע.

דברים כמו שליפה והכנסה של מידע ל DB נהיו מאוד פשוטים עם כל הספריות.

ממה ששמעתי ל REACT יש גם אפשרות לעבוד עם צד שרת בקלות יחסית.

אבל, צריך לדעת JS ברמה גבוהה.

זה לא בשבילי ולכן אני ממשיך עם PHP כי אין לי זמן להתחיל ללמוד משהו חדש בפרויקט שאני בונה.

עם זאת, השתמשתי בהרבה JS, כי אם אתה רוצה לבנות משהו שנראה טוב, פשוט אין ברירה אחרת.

בקשר ללבנות פורום מההתחלה, תגיד משעמם לך ??

אין סיכוי שתצליח לבנות משהו טוב כמו פרויקט שעבדו עליו אלפי שעות.

היום הפיתוח נהיה הרבה יותר קל, כי יש ספריות להרבה מאוד דברים שפעם היית צריך לכתוב בעצמך שורה אחרי שורה.

אם יש מערכת כלשהיא שעובדת, עדיף לך ללמוד ואתה ולשנות אותה לצרכים שלך מאשר לבנות משהו חדש.

מציע לך להתחיל עם PHP כמה ימים, להבין את הפואנטה, ואז ללמוד את JS.

פורסם

liorwohl סיכם דיי יפה, אבל אני רוצה לחלוק על כמה דברים שהוא אמר ולהוסיף כמה ממני.

קודם כל, אכן יש מה שנקראה backend ו frontend. פעם, לפני כ 5-6 שנים, לא היה באמת הבדל והיה מקצוע אחד שנקרא "מפתח אתרים". היום קוראים לזה frontend ninja ו backend samurai. משאבי אנוש... לך תבין..

בקיצר, נתחיל מהפשוט. frontend. צריך לדעת בגדול 3 דברים:

HTML - שאתה כנראה כבר מכיר. זה מה שקובע לך את המבנה של העמוד, חלוקה לבלוקים לוגיים בעמוד. אלה כל האלמנטים שיש ב HTML. הם מחולקים לקבוצות לוגיות (תצוגה, מיקום, מטאדאטה וכדומה).

CSS - זה מה שהופך את הטקטס שלך לאדום, קובע את המיקום של הבלוקים בעמוד וכו'. גם זה דיי פשוט. במקרה שלך אגב, אני לא רואה שום דבר פסול עם עבודה עם frameworkים כמו Bootstrap. המטרה שלך היא לא ללמוד מה זה box-model ולהסביר את זה למראיין, אלה אשכרה למקם את ה div שלך בצד שמאל.

JavaScript - זו שפה (להבדיל מ HTML ו CSS) שמאפשרת לכתוב סקריפטים ולהגיב לכל מיני אירועים, בין אם זה אירוע כמו לחיצה של אלמנט HTML מסויים, ובין אם זה אירוע כמו קבלת תשובה משרת דרך AJAX. הכלי הזה, זה מה שהופך אתר סטטי משעמם, לאתר סטטי פחות משעמם. לכתוב נכון ב JS זה לא קל. אבל אם המטרה שלך היא לא לעבוד בתחום אז אני כן מציע להתחיל עם JQUERY. חבל להסתבך ב JS נקי.

אחרי שסיימנו עם ה frontend, נעבוד ל backend.

לרוב הוא מורכב מ 2 אלנטים: שפת תיכנות כל שהיא ובסיס נתונים אחד או כמה.

אני כל חיי עובד עם PHP. בזמן האחרון משחק גם עם NODEJS. האחרון זה מגניב\היפסטרי\ה-עתיד וכדומה, אבל מכיוון ששוב, המטרה שלך לבנות אתרים ולא באמת להתקצע בתחום, אני ממליץ לך להתחיל עם PHP.

הבעיה עם PHP שיש רף כניסה נמוך, היא קיימת המון שנים, ולכן עם הזמן נוצר מצב שבו יש מיליון מדריכים באיכות פח זבל שכונתי.

אני מציע שתעבור על המסמך הזה וספציפית על הדברים הבאים:

Getting Started - Windows Setup

Code Style Guide

Language Highlights

Dependancy Managment

Coding Practices

Databases

Templating

Errors and Exceptions

Security

Testing

זה הדברים הבסיסיים והדרך הנכונה לעבוד! אחרי המסמך הזה, המקום הכי הטוב ללמוד את השפה, זה אך ורק האתר הרשמי, אומנם לפעמים הדוקומנטציה משאירה אותך עם דמעות בעיניים מרוב ייואש, אבל זה עדיף מאשר להיתקל במדריך שבשנת 2016 עדיין מציע להשתמש ב mysql_fetch שהיא DEPRECATED כבר כמה שנים.

בתור מסד נתונים אתה יכול להתחיל עם MYSQL. יש דעות למה הוא גרוע, אבל המון אתרים עובדים איתו, אז נזרום.

ובכלל, אני מציע לך לא להמציא את הגלגל. תשתמש בכמה שיותר ספריות מוכנות כמו jquery, bootstrap, twig וכדומה. אל תקשיב לכל האנשים שאומרים לך שאתה צריך להיות הארדקור ולכתוב ב JS נקי, עם CSS מ 0 וכדומה. הם צודקים ברעיון שלהם, אבל רק אם אתה רוצה לעבוד בתחום. אין דבר שמעצבן אותי יותר מאדם שיודע להשתמש ב bootstrap אבל לא מבין מה המשמעות של clear:both; לדוגמא.

תחשוב על זה כמו השוואה (לא הכי נכונה) בין אדם שרוצה להיות נהג מרוצים, לבין אדם שרוצה לעבוד בתחום נהיגת מרוצים.

הראשון צריך לדעת לתפעל רכב (במקרה שלנו לדעת להשתמש בשפה) ואת הטיפול ברכב ובחירת הצמיגים \ גיר \ וכדומה הוא משאיר לאנשי מקצוע (במקרה שלנו - כותבי ספריות צד שלישי כמו jquery וכדומה).

השני צריך לא לרק לדעת לתפעל רכב, אלה לדעת גם איך לבנות רכב מ 0, מה המשמעות של יחסי העברה בגיר, איך צמיגים משפיעים על אחיזה וכדומה (במקרה לשנו - לא רק לדעת לתכנת ולהשתמש בספריות אלה גם לבדין איך זה עובד ובמקרה הצורך לדעת לבנות ספריות כאלה לבד).

פורסם

JQUERY לא נותן כלום, יש כבר document.querySelector בדפדפנים וכל השאר פשוט כפילות.

BOOTSTRAP רק מסבך, בכל פעם שעובדים איתו רק נלחמים ועושים קומבינות בקבצים של 6000 שורות, כדי לשנות התנהגויות רגילות, עדיף לעשות CSS בסיסי לבד שאתה מבין בו הכל, זה בסוף משתלם ולוקח פחות זמן. גם CSS זה חשוב לדעת, לעבוד עם BOOTSTRAP יגנוב ממנו את הלמידה ויהפוך אותו לקומבינטור שיודע לקמבן דברים שאיכשהו יכנסו לעמוד במקום לדעת לעשות מה שהוא רוצה וזהו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

jquery זה הרבה יותר מ querySelector.

ולי אישית מעולם לא היו בעיות עם bootstrap. אז לפעמים כתבתי CSS לצרכים מיוחדים, אבל מעולם לא נכנסתי ל CSS של bootstrap.

פורסם

React זה מסובך גם למתכנתים ותיקים, לא מומלץ בעליל למי שאין לו ניסיון בתכנות.

לברווז - יש כל מיני התמחויות באתרים גם בלי כניסה לתכנות - אם אתה שולט בג'ומלה (אבל באמת שולט) יש לזה ביקוש, וכנ"ל עם וורדפרס. אני מכיר מישהו שיוצר אתרים שונים הכוללים אינטגרציה של קניות ותשלומים למרות שהוא לא יודע לתכנת פרופר. אלה שתי פלטפורמות מאוד חזקות, ובעזרת יצול חכם של התוספים שלהן יכול לעקוף כמעט לגמרי את הצד התכנותי, ויחד עם זאת לשמור על רמה גבוהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

ברווז, אם מה שליאור כתב אומר לך משהו- המלצה מצויינת!

אם לא, (כלומר אתה ממש ממש מתחיל) אז כדאי שתתחיל מדברים יותר בסיסיים.

אצטרף להמלצה על w3schools. לא כי הם מה שיהפוך אותך לתותח, אלה כי הם יתנו לך את הכלים הבסיסיים להתחיל להבין מה זה קוד ומה זו שפת html (בגדול, לא הייתי אומר שזו שפת תכנות, יותר "שפת עיצוב" לטקסט ולפלטפורמות שמיועדות להציג טקסט).

אחרי שתבין את זה, תוכל ללמוד על ajax (כל מה שגורם לתגובה מיידית בעמוד האינטרנט בו אתה נמצא. לדוגמא, כותב משהו בשורת חיפוש ונפתחת לך לשונית שמציעה השלמות לחיפוש שלך. והלשונית ממשיכה להתעדכן עם כל אות שאתה מוסיף).

אחרי שתלמד ותכיר את זה (עם רקע די חזק בשפות תכנות, C, C++, JAVA לי לקח בערך יומיים לצבור מספיק ידע כדי לכתוב משהו די נחמד. בלי ידע בתכנות יקח קצת יותר- אך לא יותר מידי זמן. זה די בסיסי ופשוט) תוכל להתחיל קצת javascript ואז כבר באמת תהיה בכיוון של בניית אתרים רציניים שעושים דברים רציניים (וכל מה שכתבו לך כאן על bootstrap, angular וכו' כבר יתבהר לך).

אם תתמיד ותתפתח בג'אווה סקריפט, זה גם יפתח לך עולמות אחרים בתחום הQA ואוטומציה (זה באמת דורש רמה יותר גבוהה, אבל חשבתי לציין את זה כדי שתדע שיש לאן להתפתח).

עריכה:

בנוגע לבניית פורום, אין טעם. קח את מה שקיים ותשנה אותו לצרכיך. רק שתבין מה גודל הפרוייקט המדובר:

ctrl+shift+j . יפתח לך חלון בכרום, תסתכל בתגיות למעלה (console, elements...) תבחר בלשונית sources. זה העץ קוד של העמוד שאתה נמצא בו. שוטט בתיקיות שבעץ ותפתח קבצים.. (נגיד בתיקיית images אתה תראה את הסמלונים ושאר התמונות שיש בעמוד) ובחלק מהקבצים אתה תראה ממש את הקוד של העמוד. מוזמן לנסות ולשחק עם זה ולשנות דברים ולראות איך זה משפיע על העמוד שמוצג כרגע אצלך

עריכה אחרונה על ידי Guy_25
נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תוכן חדש...