Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברות שילוח עברו למודל DIY?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,

לאחרונה הזמנתי שתי מוצרים מחנויות בארץ. בשני המקרים בחרתי לשלם יותר עבור משלוח בעזרת חברת שליחויות, בין אם מתוך רצון לוותר על שירותי דואר ישראל או בעקבות לחץ זמן בשל החג.

בשני המקרים נאלצתי לאסוף את החבילה בעצמי מהמחסן של חברת השילוח.

במקרה הראשון - שילוח של צ'יטה - הכל החל כמו שצריך. קיבלתי מייל עם קישור למערכת המעקב של החברה,תואם מועד להעברה ואפילו נשלח SMS לתזכורת. שעתיים אחרי תום הזמן המיועד התקשרתי לשירות הלקוחות שטענו שהמשלוח לא יצא לדרך (למרות שהופיע כ'הועבר לחלוקה' במערכת), ושאם לא קיבלתי SMS הווה אומר שלא תואם מועד. שניסיתי להסביר שכן קיבלתי SMS, הנציגה טענה ש'המערכת לפעמים עושה טעויות'.

כדי לא לבזבז עוד יום בהמתנה לחבילה שאולי לא תגיע, העדפתי ללאסוף את החבילה בעצמי.

מקרה שני - הפעם UPS. אף אחד לא יצר קשר בשום שלב. ביום המשלוח (שילמתי על משלוח ביום שני, עם התחייבות לקבלה ביום רביעי), ב14:00 בצהריים, מתקשר השליח וטוען שהוא מחכה לי מתחת לבית. לא עניין אותו שאף אחד לא תיאם איתי. כשהצעתי לו חכות רבע שעה (כדי שאצא מהעבודה, על חשבוני), הוא סירב ונתן לי את כתובת המחסן ממנו אוכל לאסוף את החבילה. הייתי חייב את החבילה באותו יום עקב נסיעה ביום למחרת (הסיבה שבגללה שילמתי על משלוח מהיר מלכתחילה), כך ששוב נסעתי לאסוף את החבילה מהמחסן.

בדואר הייתי מקבל את אותו השירות בחצי המחיר. אפילו פחות אם לוקחים בחשבון שלא הייתי צריך לנהוג אל מחסן טחוב במעמקי איזור תעשייה שכוח אל.

האם אני משלם 50 ש"ח בכל פעם עבור הזכות לאסוף את החבילה שלי בעצמי?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

הסיפור של שליח לא מתואם מוכר - נתקלתי בזה ב-EMS, ב-iParcel ( ענף של UPS) אולי עם עוד חברת שליחויות. השיטה היא שניסיון מסירה ראשון לא מתואם, ואם נכשל - משאירים פתק על הדלת ואתה מתאם מועד חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השליח לא יצא מהרכב.

בכל אופן, את מי הם מצפים למצוא בבית בשעות העבודה? לא כדאי לתאם מראש ולחסוך מעצמם את הנסיעה?

Sent from my C6833 using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אני קיבלתי חצי משלוח כשהשליח תיאם איתי בעיר הקרובה למושב שלי בטענה שהוא לא יכול להגיע למושב (3 דקות נסיעה) אז יצאתי מהעבודה כדי לפגוש אותו באמצע.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

למה לא לחשוב מחוץ לקופסא?

אתה יודע שהחבילה מגיעה ביום רביעי.

אתה יודע שאתה עובד ביום רביעי.

אתה יודע שמשלוחים עושים בשעות העבודה (כי גם לשלח חבילות זו עבודה, כמו שלך)

למה שלא תזמין את המשלוח לעבודה?

פורסם

אציין שפעם הכתובת שלי בתז היתה הכתובת בעבודה.

ככה לא פספסתי שום פריט דואר.

לפעמים הייתי מגיע בבוקר והפקידת קבלה היתה מביאה לי "מתנה" שהגיע אתמול כי חתכתי מוקדם.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איל, כי מקום העבודה נמצא מחוץ לעיר וחברות השילוח מגיעות לאיזור רק בימים ספציפיים שלא כוללים את יום רביעי.

הנקודה היא שאם היו מתאמים שעה הייתי מחכה בבית, אף אחד לא טרח אפילו לשלוח מייל.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Mewtwo -

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פדקס למשל שולחים הודעה עם קישור לאתר שלהם ששם תוכל לבחור תיאום מסירה בכתובת מסויימת או איסוף עצמי לפי הסניף שמתאים לך. לא צריך לדבר בטלפון ובמייל עם אף אחד בנוגע למסירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השבוע קיבלתי משלוח מצ'יטה גם ללא תיאום, מזל שמישהו היה בבית.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
למה לא לחשוב מחוץ לקופסא?

אתה יודע שהחבילה מגיעה ביום רביעי.

אתה יודע שאתה עובד ביום רביעי.

אתה יודע שמשלוחים עושים בשעות העבודה (כי גם לשלח חבילות זו עבודה, כמו שלך)

למה שלא תזמין את המשלוח לעבודה?

בגדול צודק, בפועל הוזמנו נעליים מאנגליה, שילוח DHL למקום העבודה,

מתקשר ב12:30 השליח ושואל: "איפה אתה? עליתי לקומה 3 והמזכירה אמרה שיצאת"

אני בתגובה: "יצאתי לאכול, למה לא התקשרת להגיד באיזה שעה אתה מגיע? טוב לא חשוב, תשאיר אצל המזכירה"

שליח: "לא... כבר ירדתי למטה, אני אעבור שוב מחר"

אני: "לאאאאאאא חכה עשר דקות אני בדרך"

שליח: "כבר נסעתי, אני יבוא מחר"

מזל שבאמת הגיע למחרת ולא אמר לי לבוא לאסוף לבד

פורסם

היה לי סיפור דומה עם UPS. רבע שעה אחרי מועד המסירה המתואם מופיע במערכת שלהם "כתובת שגוייה". טלפון למוקד שלהם, והם מציעים לי לחכות ללילה ולהגיע לנתב"ג לקבל את החבילה. הצעתי להם הצעות שלא אחזור עליהן פה, וקיבלתי את הטלפון של הנהג. הנהג, בחוצפתו, נמצא בישוב סמוך, והציע שארדוף אחריו במסלולו. דרשתי ממנו לחזור לכתובת הרשומה, שהפעם, באופן מפתיע, היתה נכונה.

IPARCEL משתמש בדואר שליחים של דואר ישראל למסירה, וזו בכלל קטסטרופה.

:turn-l:
פורסם

בפ"ת זה עובד די בסדר. האמת היא שאני גם מזמין די הרבה, השליחים יודעים כבר להשאיר בקבלה בעבודה, לא משנה אם אני נמצא או לא.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

פורסם
היה לי סיפור דומה עם UPS. רבע שעה אחרי מועד המסירה המתואם מופיע במערכת שלהם "כתובת שגוייה". טלפון למוקד שלהם, והם מציעים לי לחכות ללילה ולהגיע לנתב"ג לקבל את החבילה. הצעתי להם הצעות שלא אחזור עליהן פה, וקיבלתי את הטלפון של הנהג. הנהג, בחוצפתו, נמצא בישוב סמוך, והציע שארדוף אחריו במסלולו. דרשתי ממנו לחזור לכתובת הרשומה, שהפעם, באופן מפתיע, היתה נכונה.

IPARCEL משתמש בדואר שליחים של דואר ישראל למסירה, וזו בכלל קטסטרופה.

וואלה מוזר, אני גר לא רחוק ממך למיטב זכרוני ומזמין המון מאזמון, השליח מהדואר שליחים מכיר אותי וכבר למדתי לזהות את הדפוס שלו

יום אחרי שמופיע באתר IPARCEL:

Your package has entered into the local delivery system

הוא אצלי ב9 בבוקר, לא היתה לי פשלה אחת אפילו איתו.

פורסם

הסיפור שסיפרתי היה עם UPS.

דואר שליחים, איטי, לא מתאמים, מעבירים לסניף הדואר במקום למסור בבית (בסוף יותר איטי ממשלוח בדואר רגיל!)

:turn-l:
פורסם

ב ups אכן לא מתאמים שעת הפצה - השעות הן בין 8 בבוקר לחמש אחר הצהריים. אציין

כי למיטב ידיעתי כך עובדת החברה גם בשאר העולם, לא רק הזכיין בישראל. השליח, אגב, אינו

חייב או אמור לתאם איתך. למרות שזה נוח לך, הוא עובד בחברה והחברה מכתיבה לו את

הדרישות. פעמים רבות השליח ירים טלפון אם הוא צריך להגיע במיוחד בשבילך, וכך במידה ואינך

בכתובת הוא יחסוך את הנסיעה. שליח לא יחכה לך 15 דקות (שהן 15 בתיאוריה,

בפרקטיקה לרוב הן יהפכו ל 20-25 במקרה הטוב) כדי שתגיע, אם הוא יעשה זאת הוא לא יסיים

את יום העבודה, לא יעמוד בזמנים ולא יתפקד כנדרש. בסוף, כמו שכבר כתבתי, אתה יכול ״לכעוס״ על

החברה, על השליח אין לך כל כך מה להלין.

הפיתרון הוא, כפי שהוצא, להזמין למקום העבודה. לגבי ״אין הפצה ביום רביעי״ - אינני

מכיר דבר כזה. אזור בו יש הפצה הוא חלק מקו, כל קו עובד במהלך השבוע כך שאין כל כך

היגיון בטענה כי אין הפצה במקום עבודתך ביום רביעי.

• תוכן חדש...