Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני מרגיש חריקות מכיוון בולמי הזעזוע מקדימה בשני הצדדים , פיג'ו 206 שנת 2003 .192K קילומטר .

יצאתי מהרכב וראיתי כתמי שמן על הקפיצים בצד של הנהג. :|

צילמתי תמונה והיא מצורפת ,הבולם מצד הנהג. בדקתי גם כשהמנוע מכובה: לחצתי עם היד ושמעתי חריקות ,האם הגיע זמן להחליף בולמים ,כמה זה עולה ? תודה למבינים.

נזילת שמן מבולם &#.jpg

פורסם (נערך)
פיג'ו 206 שנת 2003 .192K קילומטר. יצאתי מהרכב וראיתי כתמי שמן על הקפיצים בצד של הנהג.

צריך לבדוק טוב לפני שמחליפים סתם בולמים.

מה?! :shock:

עם או בלי קשר לחריקות (שאמנם עשויות להגיע מתותבי הגומי של המתלה) ועם או בלי קשר לנסועה (היותר מכפולה מזו המומלצת על ידי יצרני הבולמים למרווחי החלפה) - יש כאן נזילה של הבולם.

לא בולם "לח" (קורה גם בבולמים תקינים), לא שפריץ ממשהו על הכביש - נזילה מאוד ברורה של הבולם. מה יש פה להחליף "סתם"?!

מה להבא, לא לשקול החלפת בולמים גם כאשר יש זוויות גלגול של חבית ואיכות נסיעה שעוקרת הרים וטוחנתן זה בזה? או שאולי נמתין ונבדוק גם לאחר שהבולם עצמו כבר התעקם?

מה יש פה להיות כילי ולנהוג בחיישנות שיטתית שכזו, כלפי חלק שהוא כה חיוני לבטיחות ובה בעת חשוף לכל כך הרבה בלאי טבעי?

פותח השרשור, טוב תעשה אם לא רק תחליף את הבולמים התקולים, אלא גם את זוג הבולמים השני, אשר אולי אינם תקולים כמו הקדמיים, אך בוודאי שחוקים עד דק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, כזכור לך אני החלפתי בולמי זעזועים ולא הרגשתי שום שיפור לטוב ולרע.

עם זאת, החלפתי בוקסות משולש ותפוח ואז הרגשתי שיפור עצום:בעיות ללא הפסקה.

בקיצור, צריך לבדוק לפני שהחלקים באמת צריכים החלפה, אחרי הכל זה גם ימבה כסף כולל עבודה ופרונט. בולמים איכותיים מתחילים מהאיזור של 400 ליחידה.

עם זאת, בולם נוזל זה באמת בולם שעבר את שלב הגסיסה וזה כבר לא טוב.

פורסם (נערך)

אושריקו, המקרה הפרטי שלך הוא בדיוק זה: מקרה פרטי. זו ראיה אנקדוטלית.

ומעבר לכך, איננו יודעים אילו בעיות נוספות היו שם. האמת היא שאנחנו כן יודעים על לפחות בעיה בשלדה ובקפיצים ואלו שני מכלולים שעובדים ביחד עם הבולם והתותבים.

כמו כן, איננו יודעים האם יש לך הכלים (במחילה מכבודך) לאמוד את טיב השינוי. בולמים שחוקים פוגעים קודם כל בריסון האטי של תנודות המרכב, הרבה יותר מהפגיעה בריסון המהיר של מהמורות. זה לא מורגש בנקל.

וכמו שאמרת - לדעת כולם (אני מאמין שגם לדעתו של מאור, סתם נתקפתי עוקצנות) בולם שנוזל הוא בולם שטעון החלפה.

אבל יש גם קריטריונים שמעבר לכשל ברור כמו נזילה. אז נגיד שלא נחליף ב-80 אלף כמו שממליץ היצרן (אינטרסים, טווח סטיה וכזה...) - אבל לא להחליף גם במאתיים אלף?!

אני פשוט חושב שלא נכון להפעיל גישה ביקורתית מדי בכל הנוגע להחלפה של מכלולים בטיחותיים. כשמישהו כאן מתייעץ לגבי החלפת צמיגים שיש להם אבן בחריצים אז אני הראשון לומר לו שלא צריך להחליף אבל במצבים כמו כאן, מוטב החיישן מן הכילי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אכן נראה שמדובר ברטיבות מהבולם אך הייתי בודק זאת שוב בצורה מקצועית אם הוא אכן נוזל ולא מייחס לזה בוודאות קשר לחריקות עצמם. אם אכן לאחר בדיקה ייסתבר שהבולם נוזל יש להחליף את 2 הבולמים בלי קשר לחריקות.

פורסם

שלום מאור: הולפו כבר משולשים צד נהג ,כי חשבתי שזה רעש מהמשולשים ,זה לא עזר ,יש חריקות בבמפרים ,בנסיעה חלקה אין שום בעיה ,האוטו נוסע מצויין ,חבל להשקיע 1000 שקל באוטו שנוסע מצויין.תיקון משולש צד נ&#.jpg

פורסם

חן שלום : אני מאוד מעריך את הידע שלך והזמן שהקדשת לתגובות , הערך של הרכב הוא פחות מ9 אלף שקל ,זה טבעי שאני מהסס לפני שאני משקיע אלפיים שקל חדש ב 4 בולמים... ולגבי קילומטרג' : הרכב אצלי 4.5 שנים ,אני לא החלפתי בולמים ,מי אמר שהבעלים הקודמים לא החליף בולמים מעולם?

פורסם

לי יש רכב , בת 16 והשקעתי בה המון דברים מעבר שלא צריך כי זה הרכב שלי לטווח ארוך ולכן אין לי בעיה להשקיע סכום כזה אם אני הולך להיות עם הרכב להרבה זמן, כל רכב.

תעשה את השיקולים שלך.

פורסם
חן שלום : אני מאוד מעריך את הידע שלך והזמן שהקדשת לתגובות , הערך של הרכב הוא פחות מ9 אלף שקל ,זה טבעי שאני מהסס לפני שאני משקיע אלפיים שקל חדש ב 4 בולמים... ולגבי קילומטרג' : הרכב אצלי 4.5 שנים ,אני לא החלפתי בולמים ,מי אמר שהבעלים הקודמים לא החליף בולמים מעולם?

אם יש לך ספק שמא הבולמים כבר הוחלפו בעבר, אפשר לבדוק במכון עם מתקן הרעדה כמה הבולמים באמת יעילים: ערכים מתחת ל-50% יעילות הם בגדר עילה להחלפה.

בניסויים רבים של יצרני הבולמים, הערך הזה נמצא בקורלציה עם נסועה של כ-80 אלף קילומטרים, והוא גרם לפגיעה מוחשית (אם כי לא עצומה) בביצועי הרכב.

פגיעה כזו, למשל במרחק העצירה, היא פגיעה ישירה בבטיחות הראשונית מאחר וכל נהג, גם הנהג הדפנסיבי הכי טוב בעולם, יכול להיקלע לבלימת פתע (באשמת משתמש דרך אחר, למשל).

במצב כזה, רצוי שכוח הבלימה שהצמיגים והמתלים מספקים יהיה לכל הפחות סביר. זה לא עניין של ערך כמו טיפולים קוסמטיים או תחזוקה מונעת למערכת ההינע - זו בטיחות.

פורסם

חן: איפה יש את המכון הזה? מכון עם מתקן הרעדה ,באזור המרכז והשרון,אני בנתניה :roll:

מאור : בדקתי גם כשהמנוע דומם ,לחצתי על מרכב בידיים ונשמעו חריקות בבירור ,גם מהצד שהוחלפו כבר משולשים.

פורסם

הזמנתי אתמול 2 בולמים קדמיים לרכב שלי , עמ חלפים בנתניה לקח לי רק 520 שקל . בולמים מסוג מונרו. האם זה טוב??

• תוכן חדש...