Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיטואציה שרשם יוסי שונה מעט.

נתיב שמאלי עמוס, זה לא נתיב שמאלי ריק שאתה נוסע בו להנאתך כי בנתיב הימני התנועה כבדה.

בנתיב שמאלי עמוס - מסכים לחלוטין - מדובר בדושבג רציני.

בנתיב שמאלי פנוי ואתה נמצא בו ללא רכב מקדימה - עבור לימין.

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לאו דווקא. מי אמר שפעולת עקיפה היא רק של עקיפת רכב אטי? גם נקודות בעייתיות בכביש עוקפים: יש לא מעט נהגים שעוברים נתיב שמאלה לפני מחלפים בשביל המשתלבים מימין.

יש כאלו שעוברים נתיב לפני כל רכב שעומד בשול. יש כאלו שינהגו בצורה דומה עם טורים של רכבים עומדים בדרך עירונית או כאשר היציאות מהחניות ומהדרכים הצדדיות שמתחברות לכביש הן "עיוורות".

זה נהגים שמאוד קשה להם לנהוג צמוד לגדר או לקצה הכביש בקטעים צרים (כמו אלו שבעבודות בדרך) ונאלצים לעבור נתיב שמאלה.

כל אלו סיבות לגיטימיות למעבר נתיב שמאלה, ואם צריך אז בסיטואציה כזו אפשר לעבור ימינה רגעית כדי לפנות מקום לנהג מהיר יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ואם צריך אז בסיטואציה כזו אפשר לעבור ימינה רגעית כדי לפנות מקום לנהג מהיר יותר.

מסכים לחלוטין.

אבל מה אתה רוצה? הרי "זכותו" וגם "מגיע לו" לנסוע מהר. ובגלל שיש לו 50 כ"ס יותר מהממוצע (ולפעמים אפילו זה לא), נדמה לו שכרגע הפלנטה רשומה על שמו.

אבל היי, בדיוק בשביל רגעים כאלה היצרנים שמו אור ערפל אחורי, אדום מעצבן כזה, שאפשר להדליק.

חוץ מניפוח האגו האישי, זה עוזר במשהו?

פורסם

בד"כ הבבונים האלה שמתיישבים לך על התחת עם הבהובי אורות בזמן שאתה עוקף גם מנסים לפני שאתה חוזר לימני להידחף לפניך ולעקוף אותך מימין.

השבוע איזה בן אלף בסיטואציה דומה (אני הנעקף, לא העוקף) בלם ועקף אותי מהשולים :evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

^

+1

אלה שלא מחכים שתחזור לימני (למרות איתות ימינה והגברת מהירות ע"מ לסיים את העקיפה מהר ככל האפשר כדי לפנות את הנתיב)

מעצבנים מאוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלה שמציקים כשיש נתיב אחד הכי גרועים. נניח אתה תקוע מאחורי איזה סבא שנוסע 50 בירידה עם פס לבן. בא מאחוריך איזה דושבאג נצמד ומהבהב כאילו יש לך מה לעשות בנידון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בד"כ הבבונים האלה שמתיישבים לך על התחת עם הבהובי אורות בזמן שאתה עוקף גם מנסים לפני שאתה חוזר לימני להידחף לפניך ולעקוף אותך מימין.

השבוע איזה בן אלף בסיטואציה דומה (אני הנעקף, לא העוקף) בלם ועקף אותי מהשולים :evil:

עוד משהו שמעצבן זה אלו שכשאני עומד לסיים עקיפה ומאותת ימינה כדי לחזור לנתיב שלי, הם באים מאחורי ופשוט מפרשים את זה כ"בוא תאיץ ותעקוף אותי מימין כי אני לא עומד לזוז".

(מן הסתם כשאני מתחיל את העקיפה הוא לא נמצא שם).

כן. 5 תווים.

פורסם

לפני כמה שנים הייתה לי כמעט - תאונה עם דושבג כזה בירידה מירושלים.

אבל שוב, מכיוון שאני תומך בצד הממהר, ולא בנהג הממוצע שלא יתן לעקוף ולא יזוז ימינה, אני מפציר בכולם לא לעשות דווקא ולאפשר לעקוף :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בדר"כ זה קורה רק לנעקפים אשר לא מפנים את הנתיב השמאלי.

נדיר שיצא לי לראות נעקף מימין שאותת והראה סימנים של פינוי השמאלי.

כמובן שיש חארות חסרי סבלנות לחלוטין אבל הם יחסית נדירים.

לעניין זה מאוד מעניין אותי, איך ייתכן שרכב מאחוריך מספיק לעבור לימני לאחר שאתה מבין שאתה מעכב ומתכנן לעבור לימני?

אני אנסה להסביר את עצמי:

שניכם עוקפים רכב איטי אשר נוסע בנתיב הימני.

אתה הראשון בשיירה שעוקף.

אם הרכב שמאחוריך הספיק להשתלב לימני לאחר עקיפת הרכב האיטי זה אומר שאתה מתעכב בחזרה לימני לאחר עקיפה בשמאלי לא?

פורסם

בגלל בבונים שנתקעים בשמאלי ולא מבינים איך הולך הסדר של הנתיבים אני עוקף כל היום מהימין.

זה פשוט מגוחך שהנתיב האמצעי והשמאלי מלאים, הימני ריק.

קורה לי יותר מדי פעמים.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

^קרה לי פעם מקרה מעניין, אבל דווקא הצחיק אותי, לא עצבן...

כביש החוף, שעת לילה, סמוך לנתניה כשהכביש נפתח משניים לשלושה נתיבים.

אני בימני על 100 קמ"ש, הכביש ריק לפני, בשני הנתיבים משמאלי תנועה ערה יותר ואיטית יותר.

מישהו מאחורי מאותת לי עם אורות גבוהים שאפנה לו את הדרך...

עריכה אחרונה על ידי tanga
פורסם

לעניין זה מאוד מעניין אותי, איך ייתכן שרכב מאחוריך מספיק לעבור לימני לאחר שאתה מבין שאתה מעכב ומתכנן לעבור לימני?

אני אנסה להסביר את עצמי:

שניכם עוקפים רכב איטי אשר נוסע בנתיב הימני.

אתה הראשון בשיירה שעוקף.

אם הרכב שמאחוריך הספיק להשתלב לימני לאחר עקיפת הרכב האיטי זה אומר שאתה מתעכב בחזרה לימני לאחר עקיפה בשמאלי לא?

אתה לא עובר נתיב כשיש 5 מטרים בינך והרכב שאתה עוקף, אלא אתה עובר כשאתה רואה אותו במראה, כלומר מינימום 20 מטר.

הערסים האלו פשוט נכנסים במרווח הזה ועוקפים חצי מטר ממך וחצי מטר ממנו.

פורסם
^קרה לי פעם מקרה מעניין, אבל דווקא הצחיק אותי, לא עצבן...

כביש החוף, שעת לילה, סמוך לנתניה כשהכביש נפתח משניים לשלושה נתיבים.

אני בימני על 100 קמ"ש, הכביש ריק לפני, בשני הנתיבים משמאלי תנועה ערה יותר ואיטית יותר.

מישהו מאחורי מאותת לי עם אורות גבוהים שאפנה לו את הדרך...

בטח תייר בריטי

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

חוץ מניפוח האגו האישי, זה עוזר במשהו?

לא. בכלום.

גם לניפוח האגו האישי זה לא עוזר.

סתם שעשעה אותי הסיטואציה של אור ערפל נגד אור גבוה.

לרוב כשמגיע הדוש שנצמד אלי בכוח ומאותת בפניקה כאילו הוא עצמו בהתקף של צירי לידה, אני פשוט מרים עיניים לראי ומביט בו סובל ומקלל בהנאה צרופה.

וגם זה, לא עוזר. כי הוא יעקוף (או שאני אפנה לו) ואז יצמד באותו האופן לבא בתור.

שוב, כדי לייתר את ההמשך הצפוי: רכב מהיר שמבקש שאפנה לו את המסלול, עושה את זה תוך שמירת מרחק ובלי "דחיפות" ופאניקה, מקבל פינוי מהיר ככל האפשר של הנתיב.

עריכה אחרונה על ידי GoRide

• תוכן חדש...