Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה? אם מישהו ממהר (מכל סיבה שהיא) למה לא לפנות לו?

אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שמישהו הבהב לי שאני יפנה לו את הדרך, וגם אז תמיד הייתי בזמן עקיפה.

במקרים מסוג זה אני פשוט מאיץ הכי מהר שרכב יכול ומפנה לו את הדרך.

מישהו רוצה לנסוע מהר ממני? אני מפנה לו את הנתיב כמה שיותר מהר ומאחל לו דרך צלחה.

יותר מזה, אם אני בימני ורואה נהג שלוחץ על שמאלני מתנחל ואז עובר לנתיב שלי בתקווה שאסע מהר יותר מהשמאלני, אני מאיץ ונותן לו לעקוץ את השמאלני ובכך מפנה לו את הדרך.

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

GoRide אין הבדל מהותי בינך לבין הזקן מהדוגמא של בגירה (נוסע על המהירות החוקית ואתה לא תעקוף אותו כי ככה הוא החליט).

שניכם עושים דווקא, ומתנהגים כמו בריוני כביש טיפוסיים - בתור תגובה למה שאתם תופסים כבריונות כביש.

מעבר לזה שעוולה אחת לא מצדיקה עוולה אחרת, להתבכיין על בריונות בזמן שאתה בריון זה די צבוע, וכו' וכו' - מדובר בסכנה פוטנציאלית לחינם. סתם דוגמא שרירותית: אם יום אחד איזה מטומטם תורן כזה יהיה מאחוריך, תיגמר לו הסבלנות והוא יצא לעקיפה מימין ויפגע ברכב אחר - אתה עדיין תהיה מבסוט על ההתנהגות שלך? (אני אנחש שכן, כי הוא האשם הבלעדי מבחינתך)

שים לב, אני ממש לא מעודד את אלו שנצמדים, אני אישית לא עושה את זה אף פעם, וגם מאוד משתדל להמנע מהבהוב אורות (בטח ובטח מצפצופים) בעת רצון לעקוף. אני מסכים איתך לחלוטין שההתנהגות הזו בזויה.

אבל מכאן עד שאני מוצא את עצמי מתנהג בבריונות רק כי אחר עשה את זה קודם... יש מרחק.

תחשוב על זה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם הוא החליט לעקוף רכב שנמצא לפניו והוא נכנס ברכב אחר אז הוא האשם הבלעדי.

אם לא היה מגע בין הרכב שלי לרכב שלו ואני לא עשיתי פעולה לא צפויה כמו לנסות להידחף לנתיב שלו, אין שום אשמה.

יש רכב איטי? תקבל את זה. מקסימום תהבהב פעם אחת רק אם הוא באמת מסוגל לעבור נתיב.

הכביש הוא לא מסלול מירוצים ולפעמים רכבים אחרים מעכבים אותנו.

פורסם

לעניין זה מאוד מעניין אותי, איך ייתכן שרכב מאחוריך מספיק לעבור לימני לאחר שאתה מבין שאתה מעכב ומתכנן לעבור לימני?

אני אנסה להסביר את עצמי:

שניכם עוקפים רכב איטי אשר נוסע בנתיב הימני.

אתה הראשון בשיירה שעוקף.

אם הרכב שמאחוריך הספיק להשתלב לימני לאחר עקיפת הרכב האיטי זה אומר שאתה מתעכב בחזרה לימני לאחר עקיפה בשמאלי לא?

למה? 4 מטר (אורך רכב ביינוני) זה מרחק בטיחות סביר מבחינתך במהירות 120 קמ"ש?

בגלל שהוא ממהר אני צריך לחזור מעקיפה תוך שמירת מרווח קטן מידי ומסוכן מידי?

הרי בשרשור הזה אפשר כמו כלום להוסיף את אלא ש"עוקפים אותי ונתקעים 2 מטר לפניי ומאלצים אותי להאט בכדי לפתוח ממנו מרחק בלימה סביר".

כולנו, כנהגים בטיחותיים ונורמטיבים לא עוקפים איך שטמבון חולף על טמבון ופותחים איזה מרחק סביר לפני שחוזרים מעקיפה.

אותם בבונים שאני מדבר עליהם, מנסים להידחף באותו מרווח קטן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
אין הבדל מהותי בינך לבין הזקן מהדוגמא של בגירה (נוסע על המהירות החוקית ואתה לא תעקוף אותו כי ככה הוא החליט).

יש הבדל מהותי אחד והוא ש-GoRide לא נוסע בשמאל לחינם או לשם "אכיפת" מהירות.

למה? 4 מטר (אורך רכב ביינוני) זה מרחק בטיחות סביר מבחינתך במהירות 120 קמ"ש? בגלל שהוא ממהר אני צריך לחזור מעקיפה תוך שמירת מרווח קטן מידי ומסוכן מידי?

זה מה שקורה כאשר משמעת נתיבים הופכת לחזות הכל, גם על חשבון מרכיבים לא פחות (אם לא יותר) חשובים כמו שמירת רווח. אגב, המרחק הבטוח המינימלי בין רכבים בתנאים האמורים: חמשים מטרים.

חמור לא פחות הוא דפוס ההתנהגות של אלו אשר בשם שמירת הימין נצמדים לרכב שלפניהם טרם העקיפה ו/או מצפים מנהגים אחרים להתנהל ככה ונוהגים כלפיהם בבריונות כשהם לא עושים זאת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם הוא החליט לעקוף רכב שנמצא לפניו והוא נכנס ברכב אחר אז הוא האשם הבלעדי.

אם לא היה מגע בין הרכב שלי לרכב שלו ואני לא עשיתי פעולה לא צפויה כמו לנסות להידחף לנתיב שלו, אין שום אשמה.

יש רכב איטי? תקבל את זה. מקסימום תהבהב פעם אחת רק אם הוא באמת מסוגל לעבור נתיב.

הכביש הוא לא מסלול מירוצים ולפעמים רכבים אחרים מעכבים אותנו.

הוא אכן האשם המרכזי, אבל לך היה את הכוח למנוע את הדבר הזה אם היית מתנהג כמו בנאדם נורמלי ולא מנסה להוכיח איזו נקודה של 'מי הבוס כאן'. תכלס אתה אשם תורם, אם לא מבחינה משפטית - מבחינה הגיונית.

אבל אתה מעדיף לקבור את הראש בחול, לשים ידיים על האוזניים ולצעוק להלהלה, או וואטאבר. לא מאוד מעניין. התנהגות ארצישראלית טיפוסית... אנחנו האלופים בלהתבכיין אבל מקום אחרון בלחשוב שני צעדים קדימה.

אם אני הייתי עסוק ב"לחנך" מישהו על הכביש, ואדם אחר היה נפגע, הייתי אוכל את עצמי על כך. היה לי את הכוח למנוע את זה (למרות ש*הוא* האשם), אבל בחרתי באגו על פני הגיון.

לא צריך להיות בריון על הכביש, גם כשאחר מתנהג בבריונות. זה נכון לא רק בכביש אלא בשלל מקומות וסיטואציות אחרים. ניכר שאני בדעת מיעוט בנושא הזה אז אין טעם להתווכח יותר מדי, רק רציתי להציג את האבסורד שבתפיסה הזו של 'אבל הוא היה מניאק קודם'!

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה מצדיק פה בריונות, אני לא.

אני לא עושה דווקא ובטוח שכל מי שנוהג פה בצורה סבירה גם לא.

העניין הוא שלא סביר שאם אני עוקף מישהו (ומאותת ימינה שאני עומד לעבור נתיב), זה שמאחורי ייכנס במרווח הצר שביני ובין הרכב שאני עוקף.

לצערי זה קורה בערך פעם בכמה חודשים, ואני ממש לא היחיד.

פורסם

לא צריך להיות בריון על הכביש, גם כשאחר מתנהג בבריונות.[...]ניכר שאני בדעת מיעוט בנושא הזה אז אין טעם להתווכח יותר מדי.

למה דעת מיעוט? אני מתערב שאפילו מיודענו GoRide מסכים איתך, הוא פשוט נכנע מדי פעם ליצר הרע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מנסה לחנך אף אחד. אני לא ניידת, לא אוכף מהירות, לא מכריח אף אחד לנסוע במהירות שלי, ולא חושב שכולם צריכים לנהוג כמוני כי אני דוגמא ומופת.

אני חושב שאם אני מעכב - מכל סיבה שלא תהיה בעולם - יש דרך לבקש לזוז. בדיוק כמו שיחה שמתנהלת בין בני אדם פנים מול פנים, ככה גם בכביש.

ואם אתה ממהר, יש דרך להתבטא גם בכביש.

לא כל אחד שלא נצמד בחיל ורעדה למעקה הבטיחות הימני כשאתה מתקרב אליו במהירות משולשת מקצב התנועה וצופר ומאותת כמו מישהו בהתקף אפילפסיה, הוא "בריון".

פורסם

עוד תצפית עצבנית מהיום - אנשים שחושבים שוינקר נותן רשות אוטומטית לעבור נתיב ומבטל את החובה להסתכל במראה ועל הכביש באופן כללי. הוא לא.

לכל המחנכים, "מהירות שתכננתי" וכו' - אם הייתם בימני הרי כל זה לא היה אישיו. אם אתם לא בימני - אתם האשמים, כי לא תכננתם עקיפה מספיק יעילה ומהירה, שכן עקיפה יעילה ובטוחה היא עקיפה מהירה. לא בהפרש זעום כי אתם מפחדים על הפטוניות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למה? 4 מטר (אורך רכב ביינוני) זה מרחק בטיחות סביר מבחינתך במהירות 120 קמ"ש?

בגלל שהוא ממהר אני צריך לחזור מעקיפה תוך שמירת מרווח קטן מידי ומסוכן מידי?

הרי בשרשור הזה אפשר כמו כלום להוסיף את אלא ש"עוקפים אותי ונתקעים 2 מטר לפניי ומאלצים אותי להאט בכדי לפתוח ממנו מרחק בלימה סביר".

כולנו, כנהגים בטיחותיים ונורמטיבים לא עוקפים איך שטמבון חולף על טמבון ופותחים איזה מרחק סביר לפני שחוזרים מעקיפה.

אותם בבונים שאני מדבר עליהם, מנסים להידחף באותו מרווח קטן.

אני כמובן לא מדבר על מרווח של 4 מטרים, אבל נתקל בלא מעט נהגי שמאל שעד שהם יורדים נתיב יוצאת לי הנשמה למרות שהם מאותתים ימינה ובאמת מתכוונים מתי שהוא לפנות את הדרך.

יש גם את המגזימים שעד שהם יורדים לימני הייתי מספיק לעבור לימני בבטחה, להגיע מתל אביב לחיפה וגם לעצור לקפה ביילו להתרעננות.

ובגלל נהגים אלו ישנם לא מעט אשר עוקפים מימין וכבר לא מחכים שיפנו להם את השמאלי.

פורסם

אני מצדיק בריונות? על מה אתה מדבר...?

הפוך חבוב, אני לא מצדיק בריונות, גם כשהיא באה בתגובה לבריונות קודמת.

תקרא את הדברים שלי, הם נכתבו בתגובה ל:

אני מוצא את עצמי לא אחת נוסע דרך ארוכה על הנתיב השמאלי. הימני עמוס בנתיבים עולים ויורדים, רכבים בשוליים, תחנות אוטובוס או סתם רכבים איטיים.

ברור שאם רכב מהיר מגיע מאחורי, שומר מרחק, אפילו נותן הבהוב קצר להודיע שהוא מזדרז, אני מיד מפנה את הנתיב.

אבל בדר"כ, מגיע הדושבאג, שממש לחוץ לו. כי התנועה כולה זורמת על 100 והוא חייב, אבלל ממש חייב, להיות על 120. עניין של שלפוחית רגיזה, אתם מבינים. והדושבאג מגיע, מאותת בהיסטריה ממרחק שמודדים בשנות אור, במהירות של טיסה לקראת נחיתה, ונצמד טוב טוב, עד שהוא רואה את החלודה של הברגים של הלוחית רישוי.

ואלה המקרים, שבהם אני לא זז.

אולי אפילו מוריד לשניה את הרגל מהגז. בכל זאת, קצת התעייפה מהלחיצה הממושכת על הדוושה. ומביט במראה ונהנה לראות את הדושבאג מתענה ומתפתל שם מאחור. מחפש איפה אפשר להצמד עוד, תוך שהוא מסכן כמעט רק את עצמו. עוד שניה והוא יפגין עקיפה אל-לה-סולברג מהימני. והעולם ימשיך לדרכו כמקודם.

ואני אוכל לחזור להאיץ למהירות המקורית.

פורסם

לפעמים "המהירות שתכננתי" היא 120 והרכב שמגיע מאחורי לא נמצא שם כשאני מתחיל את העקיפה ומגיע על 200, כשאין לי מושג שהוא יגיע בכלל.

אתה רואה את זה טוב מאוד בכביש 75 בסיבובים לפני בת שלמה. אם רכב מגיע 40 קמ"ש מעל המהירות שלי אני לא אראה אותו במראה עד שהוא צמוד אלי, לכיוון סוף העקיפה.

ואז הוא יחתוך ביני ובין הרכב שאני עוקף.

זה נראה לך לגיטימי?

• תוכן חדש...