Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנה התחלנו עם החשבונות והחישובים.

זה שרשור על דברים מעצבנים בכביש, לא בתיכון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוב, אף אחד כמעט לא לוקח את מרווחי הביטחון האלו (לצערנו).

עוד משהו שמעצבן אותי זה אלו שכשאני על הימני עוקפים אותי אבל עוברים את הקו של תא המטען שלי לפני שהם יצאו מהנתיב, אז בעצם הם נדחפו לי לנתיב ועוברים 10 ס"מ מהפנסים שלי.

מה הבעיה לעבור עם כל האוטו לנתיב הימני?

פורסם
37 שניות לעקיפה זה נתון הזוי.

כן, באמת.

למי יש 37 שניות?!

הסורים כבר על הגדרות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הנה התחלנו עם החשבונות והחישובים.

זה שרשור על דברים מעצבנים בכביש, לא בתיכון.

אולי מי שהיו חלשים בחשבון בבית הספר , הם אלו שלא דופקים חשבון בכביש.

שוב, אף אחד כמעט לא לוקח את מרווחי הביטחון האלו (לצערנו).

עוד משהו שמעצבן אותי זה אלו שכשאני על הימני עוקפים אותי אבל עוברים את הקו של תא המטען שלי לפני שהם יצאו מהנתיב, אז בעצם הם נדחפו לי לנתיב ועוברים 10 ס"מ מהפנסים שלי.

מה הבעיה לעבור עם כל האוטו לנתיב הימני?

יוסי תרגום של הפיסקה השניה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

החמאס זוחל כבר מתחת לגדרות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אף אחד לא צריך לבקש מירום הודו לפנות את השמאלי, אלא אם אתה עוקף, אתה פשוט לא אמור להיות שם. לא מבחינת החוק ועל אחת כמה וכמה לא מבחינת התחשבות בזולת.

אם אני מפריע לך, במשים או שלא במשים, אתה צריך לבקש. תתנהג בנימוס תענה בנימוס. תתנהג באלימות ותזכה באלימות.

אני שם, לא כי הנוף מהשמאלי יותר יפה. אני שם כי הנסיעה בנתיב הימני לא בטיחותית/לא אפשרית.

גם נהג ממממממש ממהר על השמאלי, לא נמצא בעקיפה. הוא פשוט נמצא בדהירה על השמאלי תוך התעלמות מהעולם סביבו.

סיטואציה נפוצה, הוא מצב של כביש דו נתיבי עם מסלול ירידה במחלף. מסלול הירידה פקוק לחלוטין ונמצא בעמידה. הנתיב הימני בלתי אפשרי לנסיעה, לא רציפה ולא בטוחה. הוא עמוס מכוניות שמנסות להשתלב בירידה (ועדיין עומדות על הנתיב), כאלה שמנסים להיכנס בשניה האחרונה לפני שהירידה נגמרת, אוטובוס שבדיוק מנסה להשתלב בכיוון ההפוך מנתיב ההשתלבות לכביש, שתי תאונות ואופנוען מבולבל אחד. אז במצב כזה, אין לי מה לחפש בימני, ואני בשמאלי.

בדרך כלל אותו טיסן היסטרי שמגיע מאחורי בהבהוב אורות אפילפטי, הוא אותו אחד שמנסה לעקוף את כולם מה יותר מהר על השמאלי רק כדי לחתוך אח"כ 3 נתיבים ולהידחף ראשון בטור.

סיטואציה שניה לדוגמא, רחובות עירוניים שבפועל מתפקדים כרחובות ראשיים והמהירות בהם בפועל היא 70-80. גם במצב כזה, אין לי מה להיות בימני, קרוב למדרכה, קרוב לתחנות האוטובוסים שיורדים ומשתלבים, נתקע מאחורי כל חניה כפולה. אז אני בשמאלי.

בדרך ליקנעם בבוקר, כשהכביש רצוף משאיות, אין דרך להיות בימני. אני מהיר מקצב המשאיות, וממילא אין הגיון בטיחותי במכונית קטנה שנעה בטור אינסופי של טריילרים. אז הטריילרים על 80-90, אני על 110, עד שמגיע אותו אחד שבדיוק אתמול עשה נקיון דיטיילינג לפתחי מיזוג, ולכן חייב להיות על 140. לזוז ימינה זה לא אפשרי, להאיץ לא יקרה, והוא מאחור.

כל אלה סיטואציות שבהן אני בשמאלי, בקצב התנועה. לא מעכב אף אחד. עד שהמגיע הדוש הנדון, במהירות בין גלקטית שלא קשורה לכלום, ומתלונן על קיפוח זכותו.

פורסם

goride, די להתמם,נו.

אני מבין לחלוטין למה אתה נוסע בשמאלי במצבים שאתה מתאר. אבל מי שמגיע מאחוריך, במהירות שנראת לך כ"כ קיצונית (למה 110 זה בסדר ו-150 לא?) לא יכול לדעת אם לפניו מישהו תורן שחושב שעצם הנסיעה בשמאלי הופכת אותו למהיר יותר, או אתה, וגם אתה, יכול לזוז בדיוק לחצי שניה ימינה ולאפשר לעקוף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

די נו, זו דוגמא אחת, למגוון סיטואציות.

אני נוסע כל בוקר את כביש החוף מתל אביב להרצליה. גם שם, הרוב זזים שמאלה מהרגע שעוברים את גלילות, כי בכניסה לפיתוח יש פקק ויש הבדלים עצומים במהירות. אבל אז הכביש נפתח. כמה נהגים לדעתך חוזרים מהשמאלי או המרכזי ימינה? 0 מוחלט.

אז מה?

כביש זה מקום דינאמי, אין מה לגבב סביב דוגמא לסיטואציה אחת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פאלו - דאעש, לא הסורים. סורים היה פעם, עכשיו דאעש שם (על הגדרות).

גורייד - בגדול יבגני ענה לך, למה 110 זה בסדר ו-140 זה לא? מה גם שהסצנריו אותו אתה מפרט לא ממש מעשי - בבוקר (כשבאמת יש משאיות בכביש הזה) אין לאף אחד סיכוי לנסוע שם 140, ואם הוא באמת נוסע שם 140, סימן שהכביש פנוי (ואז לרוב אין משאיות או שיש מספיק מרווח שתסיים את העקיפה ולא תקפח את זכותו בכביש, שהפלא ופלא - לא נופלת מזכותך).

בקיצור - תהיה מודע יותר, לא יצמדו אליך, זה הכל. באותו רגע שאתה מדבר עליו במונחים שאתה מדבר, אתה מגיע למקום הקלאסי של "כל מי שנוסע לאט ממני הוא עגלה וכל מי שנוסע מהר ממני הוא משוגע". זה לא המצב. תעקוף, תחזור לימני, יהיה בסדר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איך הוא יזוז אם הוא באמצע עקיפה של טור משאיות שנעות 30 קמ"ש פחות ממנו?

זה הקטע. שאת הנהג הממהר זה ממש לא מעניין. וזאת גם תחילת התשובה ליבגניפ:

goride, די להתמם,נו.

אני מבין לחלוטין למה אתה נוסע בשמאלי במצבים שאתה מתאר. אבל מי שמגיע מאחוריך, במהירות שנראת לך כ"כ קיצונית (למה 110 זה בסדר ו-150 לא?) לא יכול לדעת אם לפניו מישהו תורן שחושב שעצם הנסיעה בשמאלי הופכת אותו למהיר יותר, או אתה, וגם אתה, יכול לזוז בדיוק לחצי שניה ימינה ולאפשר לעקוף.

110 זה בסדר כי זאת מהירות זרימת כלל התנועה. 150 זה חריג מקצב התנועה באופן משמעותי. בדיוק כמו האופנוע שטס על השוליים על 90 כשכל הכביש בפקק עומד.

אם הוא לא יכול לדעת, אז יש לנהוג לפי "כבדהו וחשדהו". תן הבהוב אורות כדי לסמן שאתה רוצה לעבור, שמור מרחק ותמתין. נתקלת בגברת מסמסת, תעבור למוד עצבני. עשה לך סימן של "ראיתי", חכה שיפנה ותמשיך בדרכך.

ובחזרה למה שפרנקוס אמר: כביש זה לא מקום מאוד אינטימי. אתה לא עם עצמך. אם אתה לא מסוגל לראות את השיקולים/מגבלות/בעיות של הנהגים סביבך, אתה בבעיה. אם תבין שלמרות כל הרצון הטוב אין לו לאן לזוז ימינה, תקח אויר, תגביר את הוואליום ותשמור מרחק, הכל יהיה בסדר. הוא (או אני במקרה הזה) נזוז ימינה בהסדמנות הראשונה שתתאפשר.

פורסם

גו רייד אתה המכה ה 11

"לזוז ימינה זה לא אפשרי, להאיץ לא יקרה, והוא מאחור.

כל אלה סיטואציות שבהן אני בשמאלי, בקצב התנועה. לא מעכב אף אחד"

היבהבתי לך באורות ממרחק 500 מטר מלשון פודל מתפנק , פנה לי במטותא את המסלול

אתה בשלך , לא תאיץ לא תרד לימני, למה מי מת הכביש שלי!!

התקרבתי ל 250 מטר כבר היבהבתי מלשון זאב מגרגר פנה לי בבקשה את המסלול

ואתה בשלך....

התקרבתי ל 20 מטר עכשיו כבר הרוטיויילר נובח

לא תזוז הוא ינשך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

בקיצור - תהיה מודע יותר, לא יצמדו אליך, זה הכל. באותו רגע שאתה מדבר עליו במונחים שאתה מדבר, אתה מגיע למקום הקלאסי של "כל מי שנוסע לאט ממני הוא עגלה וכל מי שנוסע מהר ממני הוא משוגע". זה לא המצב. תעקוף, תחזור לימני, יהיה בסדר.

מסכים איתך. גם כתבתי את זה. אין לי רצון לחנך ואני לא חושב שאני המושלם, וכל סטייה ממני ראויה לגנאי.

אני מבין שהמילה "להיות בשמאלי" עושה צמרמורת לכל נהג שמשוכנע שנתיב השמאלי נברא רק עבורו. אבל אין מה לעשות. צריך להתגבר. אני אחזור לימני בהזדמנות הראשונה. אבל זו תהיה ההזדמנות הראשונה שאני אמצא לנכון, ולא הנהג הלחוץ מאחור יחליט בשבילי. בעיקר בגלל מה שכתבתי ליבגניפ. רוב הנהגים לא עושים את החשבון של הנהגים האחרים. רק של עצמם.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

לא תזוז הוא ינשך.

יאללה נראה אותו נושך. רק שלא יחזור מיבב למלונה עם הזנב בין הרגליים.

אם אתה מאותת לי מ500 מ' זה אומר שהכביש פנוי. וזה אומר שאני לא בשמאלי.

• תוכן חדש...