Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאמין שיצא לך לנהוג בכבישי אירופה המתורבתת.

אם תנהג בנתיב המהיר בכביש ורכב יגיע מאחור במהירות גבוהה ממך, לא תספיק להפעיל את האיתות והוא כבר ישב לך על הזנב.

מנסיונך, במדינה אירופאית מתורבתת, כשאתה בנתיב המהיר ומגיע רכב רכב מהיר ממך, הוא נמצד אליך לזנב, או שומר מרחק תו"כ איתות?

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
GoRide

אני גם מבין את הצורך הבטיחותי להאט כשמישהו נצמד מאחור. אבל תסכים איתי שהתיאור שלך נשמע דווקאי (כן, יש מלה כזו!) ושלא לצורך.

הוא לגמרי דווקאי ולא נובע ממניעים בטיחותיים. הנה אמרתי.

האם גם לי יש את יצר הרע הזה? כן. האם אני מוציא אותו מן הכוח אל הפועל? עד כה, אף פעם.

אז כל הכבוד לך. אנשים שמצליחים לכבוש את יצרם בכל תנאי, ראויים לשבח.

פורסם

בגרמניה נצמדים רק אם אתה דוש שלא מפנה את השמאלי.

נהגתי שם כמעט 1500 ק"מ והיה תענוג בכל קנה מידה.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה גם מה שאני מכיר.

אבל שתי עוולות לא יוצרות צדק. אי-שמירת רווח זו מגיפה עולמית, וכשלעצמה היא חמורה לא פחות (אם לא יותר) מאי-שמירת ימין, אפילו אם לא נוהגים פגוש לפגוש.

כשנהג נצמד אלי בנתיב הימני (או היחיד) אז אני כן מאט. מטעמים בטיחותיים כמובן, אבל אין ספק שיש מין סיפוק בהתפתלות של הנהג מאחור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני נהגתי פי עשר יותר מזה במצטבר. וכן בכמה הזדמנויות בעלי רכבים ספורטיבים נצמדו אלי, למרות שכל השהות שלי בשמאלי הסתכמה בעקיפה של משאית, ויצאתי לעקיפה כשהם אפילו עדיין לא היו במראה האחורית (לא חתכתי אף אחד מהם).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ולמען הסר ספק:

אם רכב מהיר מגיע מאחורי, נותן הבהוב אורות ולא נצמד, אני זז ימינה בלי להתבלבל.

הבעיה שלי היא עם אלו שחושבים שהם "יפנו" אותך לימני, ולא יבקשו לעבור. זה אותו סוג של נהגים, שגם יחזור לגז מלא עוד לפני שסיימת את המעבר ימינה.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

goride, אני מניח שהם פשוט מורגלים לנהג הישראלי הממוצע, שלא זז.

אלו הן תופעות קשורות.

אני אישית מרגיש שחצי מהנהגים (וכמעט 100% מהנהגות, שלהן שמורה קטגוריה נפרדת של עצבים בכבישים :) ) לא יזוזו כדי לעקוף, כי מבחינתם או שהם לא מודעים לקיום הרכב מאחוריהם, או סתם כי "למה מה קרה".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני נהגתי פי עשר יותר מזה במצטבר. וכן בכמה הזדמנויות בעלי רכבים ספורטיבים נצמדו אלי, למרות שכל השהות שלי בשמאלי הסתכמה בעקיפה של משאית, ויצאתי לעקיפה כשהם אפילו עדיין לא היו במראה האחורית (לא חתכתי אף אחד מהם).

אחרי לא פחות ממאות אלפי ק"מ ברחבי אירופה, קשה לי לדמיין תסריט שבו ספורטיבית מתיישבת לך על הזנב עם הבהובים מבלי שהיא התחילה להבהב עוד כשהייתה קילומטר מאחוריך. או שנפלת על בבון ישראלי בטיול או שפשוט לא שמת לב להבהובים המוקדמים שלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני רואה את זה כעניין של נימוס בסיסי בין אנשים גרידא.

אם הוא רוצה לנסוע במהירות של פעם וחצי מהירות זרימת התנועה, למרות שזה כמעט בלתי אפשרי, שיבושם לו.

אני לא שוטר, ודווקא יש אנשים שאני מברך אותם על ההחלטה שקיבלו למרוח את עצמם על איזה קיר.

אבל יש דרך לעשות דברים. רוצה למהר? זכותך למהר? אני מפריע לך? סליחה באמת.

תבקש? תקבל.

תדרוש? תסבול.

פורסם

אני יודע שזו נשמעת כמו קלישאה נבובה, אבל בכביש אתה לא צריך להיות צודק, אתה צריך להיות חכם.

מכיר בצורה אישית סבא עקשן שדגל ב"פה נוסעים 90 אז אני נוסע 90 בשמאלי ואתה לא תעבור על החוק", יום אחד פורד 350 פשוט טיאטא אותו פיזית מהנתיב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

Wot 'e said.

שוב, אני מבין את הצורך, אבל הבעיה שלי עם המעשה כמו שאני מבין היא לא "חוסר הנימוס" אלא העובדה שאתה חושף את עצמך לסיכון (עלוקת פגוש) שאפשר להימנע ממנו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שלשום יצא לי בלילה לנהוג בין התשבי לג'למה.

אני נסעתי מאחורי רכבים בימני ושורה של רכבים בנתיב שמאל התחילו לעקוף אותנו ואת הרכבים שלפנינו (אנחנו על 100, הם על 110).

פתאום אני רואה שמגיע מישהו מאחורה במהירות עצומה ומהבהב להם שיעברו נתיב.

הוא לא הפסיק ונדבק בכוונה כדי להלחיץ את הנהג האחרון בשיירה (זו שיירה של 20 רכבים בערך, כן? שני הנתיבים עמוסים).

אבל מה יעשה הרכב האחרון שמהבהבים עליו?

- הוא לא יכול לעבור נתיב כי יש שם רכבים.

- הוא לא יכול להאיץ כי יש שם רכב.

הוא לא יכול לבלום כי יש שם רכב.

אז בעצם הבריון שמאחוריו פשוט רוצה שכולם יפנו לו את הנתיב כדי שהוא ייסע מהר, במקום שבכל מקרה אי אפשר לנסוע יותר מהר מזה (כי יש עוד רכבים לפניו, כי זה כביש חשוך בלי שוליים וכי עוד פחות מדקה מגיעים לרמזור).

לדעתי אלו שהיו בשמאל הם לא דושבגים כי הם נוסעים יותר מהר מהנתיב הימני והם עוקפים שיירה של רכבים.

אם הם היו נוסעים על הימני היה פשוט פקק שם.

ואם היה אפשר לנסוע יותר מהר, הם כבר היו עושים את זה.

אז מה חושב השמוק מאחורה שפשוט מהבהב בלי לקלוט שאין אפשרות להאיץ או לעבור נתיב?

פורסם

עוד משהו שמעצבן זה אלו שכשאני עומד לסיים עקיפה ומאותת ימינה כדי לחזור לנתיב שלי, הם באים מאחורי ופשוט מפרשים את זה כ"בוא תאיץ ותעקוף אותי מימין כי אני לא עומד לזוז".

(מן הסתם כשאני מתחיל את העקיפה הוא לא נמצא שם).

פורסם

פרנקוס, הסיטואציה שהבאת היא אחת מאלה שדיברתי עליהן.

לגמרי.

אבל מה אתה רוצה? הרי "זכותו" וגם "מגיע לו" לנסוע מהר. ובגלל שיש לו 50 כ"ס יותר מהממוצע (ולפעמים אפילו זה לא), נדמה לו שכרגע הפלנטה רשומה על שמו.

אבל היי, בדיוק בשביל רגעים כאלה היצרנים שמו אור ערפל אחורי, אדום מעצבן כזה, שאפשר להדליק.

• תוכן חדש...