Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סבבה. אז תהיה חסר סבלנות,תתחרפן, ותשאר מאחורי.

זה מה שאתה מעדיף?

אתה לא מבין שזה לא תפקידך להחליט מי נשאר מאחוריך? אם אתה עושה את זה, אתה הסיבה מספר 1 ל"אלימות" בכביש.

אני בשמאלי כשאני עוקף (ואני דואג לעשות את זה מהר) וחוזר לימני. תתפלא, זה דיי פשוט. אני לא "מחכה" שיבקשו ממני בנימוס.

אם מישהו מהיר ממני מציק לי תוך כדי עקיפה, וואלה, דווקא זה פחות מעצבן אותי כי זה לא מעכב אותי ותוך שניה זה חולף.

כאן לא מדובר על השתהות בשמאלי לחינם, אלא על עקיפה של קטע כביש בעייתי:

הנ"ל לגיטימי לחלוטין. הנתיב השמאלי אינו נתיב מהיר. הוא נתיב ע-ק-י-פ-ה.

לנסוע דרך ארוכה בנתיב השמאלי זה לא עקיפה. אתה מוכן לתת דוגמא לכביש מהיר שמצריך את זה?

אם יש רכב\אוטובוס משתלב, עוברים לימני וחוזרים לאחר מכן. אם יש רכב איטי, עוקפים וחוזרים. אבל לנסוע רצוף בשמאלי? חוסר התחשבות ולדעתי אחד הגורמים לפקקים.

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מי הגביל את הדיון לדרכים מהירות? מה, כולם פה חיות כביש 6 שלא ראו דרך בינעירונית "רגילה" או חלילה עיר בחייהם?!

דובר כאן למשל על תחנות אוטובוסים ועל רצף של כניסות ויציאות מהכביש - זה יכול להתייחס גם לדרך עירונית ושם יש לפעמים קטעים ארוכים למדי שהנתיב הימני בעייתי, אם לא חסום לגמרי.

אני בעד משמעת נתיבים, אבל צריכים להיזהר ולא להפוך אותה לחזות הכל (על חשבון שמירת רווח או התרחקות מסכנות בצד הכביש) מתוך תסכול על התנהגות הנהג הישראלי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אה, נזכרתי בעוד תופעה מעצבנת שהבבונים באזור שלי אימצו לאחרונה, אתה נוסע בכביש, פונה ימינה יש לך נתיב השתלבות ורכבים באים משמאל ולכן אתה נעצר ומאחוריך נעצרים עוד מספר רכבים.

אתה מסתכל במראה השמאלית מחכה שהתנועה תחלוף, חלפה, בא להשתלב ואז מחריד אותך הצפצוף העצבני של הבבון שעמד מאחוריך, עקף אותך על קו רצוף ועוד צועק עליך "תסתכל לאן אתה נוסע, אידיוט".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בפקק, או בעיר לפני כיכר, בכבישים שהנתיב מצטמצם, שהכי הגיוני ליסוע לסירוגין פעם מימין ופעם משמאל, תמיד יש נדחפים בכוח.

ובאותם נתיבים מחוץ לעיר, אם אתם מתקרבים לצמצום ביחד עם מכונית אחרת ואתם מקדימים בכמה מטרים, לא משנה באיזה נתיב אתם, תמיד יש איזה חכמולוג שינסה לעקוף אתכם, במטר האחרון.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
כאשר יש קטע בעייתי בנתיב הימני - כן. לא עוקפים רק מכוניות - עוקפים כל מיני "בעיות" בכביש.

לדוגמה, כשאני רואה מכונית עומדת בשול (גם מבלי שהיא תחסום פיזית את דרכי כהוא-זה) אני עדיין מעדיף לעבור נתיב שמאלה עד שאני חולף על פניה. זו עקיפה לכל דבר.

גם אני נוטה לצאת לשמאלי כשלפני, למשל, נתיב השתלבות של מחלף ורכב עומד להשתלב, וחוזר לימני מיד לאחר שאיפשרתי לו להשתלב. בשום דרך שאני מכיר, ואני נוסע לא מעט מדן ועד אילת כמעט, אני לא מכיר צורך לנסוע כך קילומטרים על גבי קילומטרים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני ממש לא חושב - ויתקן אותי כאן מיודענו GoRide - שהכוונה לקילומטרים. זה בוודאי לא המקרה כשאני נוהג.

יש ביריונים שאם אתה מעכב אותם בשמאלי גם לעשר-עשרים שניות (נניח בעיר כשהנתיב הימני ברחוב מסוים חסום לסירוגין), כמוהו כאילו עיכבת אותם במשך עידן ומלואו...

אני על עיכוב כזה, גם כשהוא לא מוצדק, לא בהכרח אפילו טורח לסמן או לעקוף מימין...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

לתומי חשבתי שכאן בפורום הזה נמצאים אנשים שיודעים לנהוג , ורק בחוץ אלה הנהגים שלא יודעים.

מסתבר שטעיתי בענק!! באדום הדגשה של התקנה. בכחול פירוש יצירתי.

מתקנות התעבורה

35. נוהג רכב ישתמש ככל האפשר בצדו הימני הקיצוני של הכביש, אף בכביש חד-סטרי, או בצדו הימני הקיצוני של הנתיב המיועד לאותו סוג רכב, הכל בכפוף להוראות חלק זה.

47. (א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי. ( אלא אם הוא מתנחל )

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא. ( גם של זה שמגיע מאחוריך )

48. (א) נוהג רכב שנעקף, יסיט את רכבו עד כמה שאפשר לשפת הכביש כדי לאפשר לרכב העוקף, לעקוף בבטחה ולא יגדיל את מהירות נסיעתו עד לאחר שהרכב העוקף עבר על פניו. ( בטח שלא יאיט כדי לחנך )

לכל המחנכים וכו'

המסלול השמאלי לעקיפת כלי רכב , עליך לשהות בו במינימום הזמן לסיים את העקיפה ולאפשר למהירים ממך לעקוף בבטחה.

אם עלית על השמאלי לעקיפה במהירות של 120 קמ"ש כאשר הרכב הנעקף נוסע על 110 קמ"ש העקיפה תיקח לך כ 15 שניות. לא 30 שניות בטח לא התנחלות, אם תאיץ טיפה כדי לא ליצור עיכוב מאחוריך זה ירד ל 10 שניות ואז הממהר לא ייצמד לתחת שלך.

מי שנסע באירופה הבחין איך נהגי משאיות הענק עוקפים, איך שהוא מסיים את העקיפה נהג המשאית הנעקפת מאותת לו באורות , אתה יכול לחזור למסלול הימני הרווח ביניהם הוא של מספר מטרים בלבד .

למה ?

כי הרווח הזה גדל מדי שניה כי המשאית העוקפת במהירות גבוהה מאשר המשאית הנעקפת.

אותו כלל אמור לחול גם כאן לכן לא צריכים להמתין 30-50 מטר ואז לחזור למסלול, אלא גם 10-15 מטרים מספיקים , והם גדלים כמובן בהמשך.

כמובן שהמשך השהות בשמאלי כי אני תיכף תיכף עוקף רכב נוסף שנמצא 200+ מטרים היא בריונות.

מזלם של המחנכים שהם לא נתקלים במחנכים טובים מהם שיזרקו אותם לשול באלגנטיות מקפיאה.

חן

זהירות רצויה אל תיצמד לימין 20 ס"מ, 150 ס"מ מספיק והותר. לעבור לנתיב השמאלי קצת מוגזם.

ואם הכביש טיפה משובש סע בימני והתאם את המהירות לתנאי הדרך ( אתה הרי מאוהב במשפט הזה ) שהוא נכון ביסודו.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גם נכון. לפעמים יש מספיק מקום לרוחב הנתיב, אבל עדיין יש מצבים שבהם נכון לעבור לנתיב השמאלי. לפעמים אפילו נכון מבחינת חוכמת כביש להיות (רגעית) בין שני הנתיבים.

לגבי המרחק שבו יש להשתלב חזרה - לא מסכים. עשרה מטרים בכל מהירות שאינה אפסית הם כלום, גם כרווח רגעי שהולך וגדל.

המחוקק קבע רווח מינימלי מגוכח בין רכבים של שניה אחת. זה כשלעצמו אפילו לא מספיק בתור רווח רגעי כשמשתלבים לפני רכב אחר. המרחק שתיארת עשוי במהירות בינעירונית להיות גם הרבה פחות מזה.

פורסם

חן

בוא נעשה חשבון

רווח לפני העקיפה 50 מטר רווח אחרי העקיפה 50 מטר אורך הרכב 5 מטר סה"כ 105 מטר

פער בין 110 קמ"ש לבין 120 קמ"ש הוא 2.8 מטר לכל שניה .

כלומר זמן העקיפה יהיה כ 37 שניות

בזמן הזה עברתם כ 1150 מטר. מעל לקילומטר

ברור לך שמרחק של 50 מטר יתמלא על ידי כלי רכב אחרים וכי בזמן הזה שאתה עוקף יעקפו אתכם כלי רכב רבים בסלאלום ישראלי טיפוסי.

או בלשון אחרת זה הפער בין תיאוריה למעשה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

37 שניות לעקיפה זה נתון הזוי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נכון, כי ב-110 המרחק המינימלי (וזה בכל מקרה לא משהו שאנחנו מודדים על המטר- זה אומדן) הוא כ-46 מטרים, וגם הפרש המהירויות בעקיפה הוא גבוה יותר ופתאום משך העקיפה מתקצר פלאים.

ישנו גם איזון כי שמירת רווח לפני העקיפה מאפשרת להתחיל להאיץ מוקדם יותר, שכן ניתן להפנות את חרטום הרכב מן הרכב הנעקף והלאה מוקדם יותר.

בכל אופן זה פתרון יותר טוב מאשר להשתלב 10-15 מטרים בלבד לפני מכונית במהירות בינעירונית, שזה "לחתוך" את נהג המכונית לכל דבר ועניין.

פורסם

יוסי

חשבון זה דבר מאוד מדוייק, כך לימדה אותי המורה רינה.

בתנאים שחן ג. העמיד לעקיפה בטוחה , וכאשר פער המהירות בין שני כלי הרכב הוא 10 קמ"ש בלבד. זה הזמן שתיקח העקיפה.

כמובן שאם הרווח לפני העקיפה ולאחריו יהיה רק 20 מטר ובסה"כ 45 מטר הזמן יתקצר ל 16 שניות והמרחק שיעברו שני כלי הרכב יהיה רק 500 מטר!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
נכון, כי ב-110 המרחק המינימלי (וזה בכל מקרה לא משהו שאנחנו מודדים על המטר- זה אומדן) הוא כ-46 מטרים, וגם הפרש המהירויות בעקיפה הוא גבוה יותר ופתאום משך העקיפה מתקצר פלאים.

ישנו גם איזון כי שמירת רווח לפני העקיפה מאפשרת להתחיל להאיץ מוקדם יותר, שכן ניתן להפנות את חרטום הרכב מן הרכב הנעקף והלאה מוקדם יותר.

בכל אופן זה פתרון יותר טוב מאשר להשתלב 10-15 מטרים בלבד לפני מכונית במהירות בינעירונית, שזה "לחתוך" את נהג המכונית לכל דבר ועניין.

ברור שאם מתקיים המשפט באדום לא צריכה להיות בעיה עם המשפט הכחול.

אלא מה

הרבה פעמים פער המהירויות הוא לא גדול מ 5-15 קמ"ש ואז העקיפה לוקחת זמן רב , ואז העוקף לא מבין את זה שמאחריו שמבקש ממנו להאיץ ולקצר את זמן העקיפה.

הוא גם לא מבין מאיפוא אותו אחד בכלל הגיע ?

למה מה קרה? להיפך, נאיט ונלמד אותו לקח.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...