Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה:

אין לי רצון לחנך

לא מסתדר עם זה:

אם אני מפריע לך, במשים או שלא במשים, אתה צריך לבקש. תתנהג בנימוס תענה בנימוס. תתנהג באלימות ותזכה באלימות.

גם לא עם זה:

יאללה נראה אותו נושך. רק שלא יחזור מיבב למלונה עם הזנב בין הרגליים.

אם אתה מאותת לי מ500 מ' זה אומר שהכביש פנוי. וזה אומר שאני לא בשמאלי.

אף אחד לא יאותת לך כשאתה בימני. אם מאותתים לך מ-500 מ', זה לא אומר שאתה צריך לחכות שהוא יתקרב ולבדוק את הרצינות שלו, זה אומר שאתה נמצא במקום שאתה לא צריך להימצא בו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה לי שהבנו את העקרון.

ברירת המחדל היא להיות בימני. אם אתה לא בימני ומגיע רכב מהיר, ויש לך אפשרות לפנות - פנה בהזדמנות הראשונה.

אם אתה הרכב המהיר ויש מישהו בשמאלי, רגע לפני שאתה מכריז בעלות על כל המתחם שבין הנתיב הימני לגדר ההפרדה, תבדוק ותראה אם הנהג מולך בכלל מסוגל לפנות לך. מיהו? מהו? ובכל מקרה שמור מרחק ובלי עצבים.

אפשר להתקדם?

אותי מעצבנים אלא שחונים בחניה כפולה למרות שצמוד אליהם או במרחק מטרים ספורים, יש חניה חוקית פנויה. אבל היא לא מול הקיוסק שלהם בדיוק של מיקרונאנו, אז הם יחסמו נתיב שלם לטובת הסגריה.

פורסם

לא אתה עוקף את טור המשאיות שלך בזולה שלך במסלול השמאלי.

אני ואפסי עוד.

רד שניה ימינה אני עוקף ואתה תמשיך בעקיפות שלך.

לא יותר פשוט, לא יותר זורם , אהה רק פחות מחנך.

העיקר ביקשת בנימוס.

קיבלת נימוס הגבת בגסות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ישה, אם להיות הוגנים, מאחר והנתיב השמאלי הוא נתיב עקיפה אז כל עוד לא סיימת את העקיפה (וכל הסיטואציות שתוארו הן עקיפה של משהו), אתה לא נדרש להימין כדי לתת לרכב מהיר יותר לעבור.

האם בכל זאת כדאי לעתים לנהוג כך? בהחלט. אבל אני לא הייתי משתחל בדוחק בין שתי משאיות גדולות רק בשביל לפנות מקום למישהו אחר. הייתי מסיים את העקיפה.

על כל פנים, באמת מיצינו ורצונו של GoRide הוא כבודו. מה, אין לכם עוד משהו שמרגיז אתכם בכביש? אני למשל חושב בכיוון של הדוגמה של פרנקוס:

נהגים שמנצלים את הרווח ביני לבינם (המועט מלכתחילה) כמסלול האצה לקראת עקיפה, כך שעל הדרך הם עוברים צמוד אלי (או בכלל קרוב מדי) ובהפרש מהירויות גבוה. לא כך עוקפים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אורות "רק עצרתי לקנות סיגריות".

משאיות שעוקפות משאיות אחרות עם הפרש של 2 קמ"ש (למשל בכביש 6).

אנשים שעוברים נתיב בלי לאותת.

אנשים שלא מתחשבים בחוקים בכלל ונוסעים כאילו שהמטרה שלהם היא לעצבן אחרים (עוברים נתיב בפתאומיות, עוקפים איפה שאי אפשר, מהבהבים לכולם גם על 140, צופרים ומקללים ואז חותכים את מי שעצבן אותם).

פורסם
משאיות שעוקפות משאיות אחרות עם הפרש של 2 קמ"ש (למשל בכביש 6).

זה לא שיש להם ברירה אחרת, מלבד אולי לא לעקוף בכלל.

משאיות הן מוגבלות מהירות, ובכלל במהירות בינעירונית קשה להן לצבור מהירות נוספת לעקיפה, בפרט אם יש שיפוע - ולו הקל שבקלים.

פורסם

תצפית מעניינת מהבוקר - השתלבות מהעצמאות לכיוון פלי"ם בחיפה. שתי מכוניות מנסות להיכנס שמאלה, לפני המכונית שלפניי. האחד מבקש בנימוס, ומיד מקבל. השני (התברר אחר-כך שהשניה) מנסה להידחף בכוח אחריו, המכונית שבנתיב שלי מתקדמת ולא נותנת לה להיכנס. מאד הצחיק אותי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חן

התרשים של יוסי מראה כמה יש נהגים שלא יודעים לנהוג , אם לפני יוסי אין רכב קרוב , תאיץ קצת כדי להתרחק מהמאיץ שאחריך.

לפעמים מדובר בכלל בנהג הסלאלום שמנצל את המרווח של ה 50 מטר שלך:shock:

לגבי גו רייד

יאיץ קצת יסיים את העקיפה של משאית A , ייתן לרכב המהיר לעקוף אותו וימשיך לעקוף את משאית B,C,D , אל תסתום את הנתיב השמאלי כיוון שיש לך טור של משאיות לעקוף במרחק של קילומטר,

מעניין מה תהיה תגובתו אם נהג משאית יחליט לעקוף את טור המשאיות שנוסעות 90 קמ"ש ואותה משאית תחליט לעקוף על 95 קמ"ש.

אם כולם יפנימו שיש לדאוג לזרימה של התנועה של כולם , הכל ייראה טוב יותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מעניין מה תהיה תגובתו אם נהג משאית יחליט לעקוף את טור המשאיות שנוסעות 90 קמ"ש ואותה משאית תחליט לעקוף על 95 קמ"ש.

הפרש המהירויות ביני לבין טור המשאיות הוא 30-35 קמ"ש. לא 5. ואם מדובר בעקיפה בודדת אז אני אעזוב את הרגל מהגז, אתן לו להשלים את העקיפה ואחזור להאיץ.

אם כולם יפנימו שיש לדאוג לזרימה של התנועה של כולם , הכל ייראה טוב יותר.

צודק. וזה הדדי ופועל לכל הכיוונים.

פורסם
התרשים של יוסי מראה כמה יש נהגים שלא יודעים לנהוג , אם לפני יוסי אין רכב קרוב , תאיץ קצת כדי להתרחק מהמאיץ שאחריך.

אבל הוא מנסה לעקוף אותי (לצורך העניין משמאל). אני מאיץ משמע אני מפריע לו להשלים את העקיפה.

ההאצה בעקיפה צריכה להתחיל רק לאחר שחרטום הרכב העוקף פונה מן הרכב הנעקף והלאה.

וישה, קודם כל צריך לדאוג לבטיחות המשתמשים בדרך. הזרמת התנועה היא היעד המשני בנהיגת כביש. אמנם השניים קשורים אך הם לא תמיד היינו הך.

פורסם

לא מדובר על 5 קמ"ש הפרש אלא על 30 קמ"ש הפרש.

למה שהוא יאט 120 ל90 וייכנס מאחורי משאית רק כדי לצאת שוב לעקיפה ולהאיץ שוב ל120?

יותר בטוח\ הגיוני\ סביר שהנהג שממהר יבין שהוא לא יכול להאיץ ושהוא לא יכול לדרוש ממנו לפנות את הנתיב.

זה לא כי הוא שמוק או עושה בכוונה, אלא כי הוא נוהג בצורה סבירה.

הרי איפה הלגיטימיות של מישהו לנסוע על 140 ולהוריד אותו ל90?

פורסם
חן

אתה רציני?

הוא מאחורי ומאיץ עלי.

אולי הוא שמר מרחק לפני זה אבל ברגע שהוא מתחיל להאיץ הוא מתקרב יותר מדי.

אין שום דבר שהרכב מקדימה יכול לעשות כדי למנוע את זה.

פורסם (נערך)

זה לא רק שהוא מצמצם את הרווח.

רווח בין מכוניות נועד למנוע פגיעה במצב שבו המכונית המובילה בולמת בפתאומיות ובחוזקה. מאחר ויש לנו זמן תגובה מסוים (1-2 שניות לנהג עירני) נהוג לשמור רווח הנמדד בשניות בין רכבים במהירות זהה וקבועה.

כשאתה מאיץ אתה מגביר את המהירות שלך (ולכן את מרחק העצירה שלך), ולכן רווח של שניה וחצי (לדוגמה) שנמדד בנקודה מסוימת בזמן העקיפה, עדיין יהיה קטן מדי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
תצפית מעניינת מהבוקר - השתלבות מהעצמאות לכיוון פלי"ם בחיפה. שתי מכוניות מנסות להיכנס שמאלה, לפני המכונית שלפניי. האחד מבקש בנימוס, ומיד מקבל. השני (התברר אחר-כך שהשניה) מנסה להידחף בכוח אחריו, המכונית שבנתיב שלי מתקדמת ולא נותנת לה להיכנס. מאד הצחיק אותי.

יש אלוהים!!

משום מה, אני תמיד מופתע מחדש לגלות שנשים דווקא אלימות יותר מגברים על הכביש. הם גם מלכלכות יותר (למשל השלכת סגריות המחלון).

פורסם
בדרך ליקנעם בבוקר, כשהכביש רצוף משאיות, אין דרך להיות בימני. אני מהיר מקצב המשאיות, וממילא אין הגיון בטיחותי במכונית קטנה שנעה בטור אינסופי של טריילרים. אז הטריילרים על 80-90, אני על 110, עד שמגיע אותו אחד שבדיוק אתמול עשה נקיון דיטיילינג לפתחי מיזוג, ולכן חייב להיות על 140. לזוז ימינה זה לא אפשרי, להאיץ לא יקרה, והוא מאחור.

איזה כיף שהבאת את כביש 70 ליקנעם בתור דוגמא (מהעמקים כן?).

כביש שאני נוסע בו כל בוקר וחלק עיקרי לכך שרשמתי שהדבר שהכי מעצבן אותי בכביש הם אנשים כמוך. אז מסתבר שאלה לא אנשים כמוך, אלא אתה עצמך :)

בוא אני אספר לך שיש דרך להיות בימני.

לצערי, אני נוסע בימני כי כל השמאלי מלא באנשים כמוך שכנראה חושבים שהכביש "רצוף" במשאיות.

הוא לא רצוף. יש מרווח גדול בין המשאיות ואין סיבה שלא תצא ותחזור לימני בינהן. אבל לא, יש תור ענק של מכוניות בשמאלי שחושבות שהן בעקיפה במשך יותר מ-5 ק"מ.

גם באירופה יש המון משאיות ואתה רואה המון מכוניות קטנות בינהן. אתה המצאת לעצמך סיפור ואתה לא מבין שזו לא התנהלות נכונה בכביש.

אז במקום לחזור לימני בין משאיות שיש בינהן כמה מאות מטרים, אתה רואה דושבאגים שנוסעים קצת יותר מהר מהמשאיות ופשוט נשארים בשמאלי במשך דקות עד שהן מגיעים למשאית הבאה ולאחריה כמובן יש עוד משאית ומבחינתם להעביר את כל הקטע כביש הזה בשמאלי.

עזוב, אתה לא צריך להשתכנע, אבל תנסה לקחת מהביקורת משהו ולשנות את הההתנהלות שלך. סע 110 בימני ותצא לעקיפה כשאתה מגיע למשאית הבאה. אתה תראה שזה לא נורא. אני עושה את זה במהירות יותר גבוהה וזה לא מפריע לי.

• תוכן חדש...