Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דג, שים לב שבמהירות שציין בגירה (לדוגמה) המרחק הבטוח המינימלי שבמינימליים הוא חמשים מטרים (שניה וחצי) וזה לא רעיון מגונה לצבור רווח כפול מזה.

אם כבר, רוב הנהגים שאני רואה חוזרים לנתיב הימני מוקדם מדי, ואז מדובר בבריונות כלפי הנהג הנעקף (ש"חותכים" אותו) או בהעמדתו בסיכון עקב אי-שמירת רווח.

פרנקוס - בלי קשר, אם בשל תוואי הדרך אתה לא מסוגל לראות את הנהג השני מספיק זמן מראש, אז כנראה שגם הוא לא רואה אותך בזמן ולכן הוא נוהג במהירות שאינה מתאימה לנסיבות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש מצב שאני צריך להתחיל לעשות סימולציות פיזיקליות עם כל מני תוכנות כדי להבהיר כאלו דברים.

או אולי לכתוב תוכנה בסיסית שתאפשר לכל אחד מאיתנו לעשות הדמיות כאלו לבד ולהעלות אותן הנה.

פורסם
לפעמים "המהירות שתכננתי" היא 120 והרכב שמגיע מאחורי לא נמצא שם כשאני מתחיל את העקיפה ומגיע על 200, כשאין לי מושג שהוא יגיע בכלל.

אתה רואה את זה טוב מאוד בכביש 75 בסיבובים לפני בת שלמה. אם רכב מגיע 40 קמ"ש מעל המהירות שלי אני לא אראה אותו במראה עד שהוא צמוד אלי, לכיוון סוף העקיפה.

ואז הוא יחתוך ביני ובין הרכב שאני עוקף.

זה נראה לך לגיטימי?

הסיבובים של בת שלמה הם לא דוגמא טובה עבורך, כי פרט לסיבובים שמעל מחלף עין-תות כולם מאאאאאאד ארוכים ואם לא הצלחת להשלים בהם עקיפה והפרעת למישהו, סימן שאתה חולם ועושה אותה לאט מדי. כמובן שאם אתה מתעקש לבצע את העקיפה במהירות החוקית אזי גם רכב שנוסע במהירות סבירה לכביש כמו 130 (40 קמ"ש מעל למהירות שלך) "יתקל" בך, אבל חביבי - אתה הבעיה פה, כי אם היית עוקף במהירות של לפחות 110 (הס מלהזכיר גבוה יותר), היית כבר מזמן בימני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם יוסי מתלונן שהוא (שנמצא בתנועה) לא מספיק להבחין בזמן בנהג שמגיח מאחוריו אז סימן שהנהג הנ"ל לא נוסע במהירות שהיא סבירה לכביש, ובפרט בהתחשב בכך שלא מדובר בדרך מהירה.

פורסם

אם כל מי שלא עוקף היה נוסע בימני ולא נוסע בשמאלי עד שמישהו שמסמן לו לזוז,

ואם כל מי שנוסע בשמאלי לשם עקיפה היה חוזר לימני כשהוא מסיים ולא נשאר שם כי יש עוד רכב לעקוף 3 ק"מ קדימה,

אז גם מי שממהר היה יודע שהרכב לפניו יחזור לימני כשהוא יסיים לעקוף והדיון הזה היה מיותר.

אבל כנתקלים בעשרות אנשים כמו GoRide, שמחכים שיזיזו אותם בעדינות ובנימוס מהשמאלי, בקטע כביש אחד... אני יכול להבין את החוסר סבלנות. אותי אישית זה מחרפן.

פורסם

חן, אם היית מכיר את הכביש לא היית כותב את מה שכתבת. לא הכל תיאוריה. אלה לא סיבובים חדים, אלה סוויפרים מאד ארוכים, פרט לאחד מאד ספציפי מעל מחלף עין-תות, שם גם זה לא באמת אישיו כי כולם מאטים. בכביש הזה ספציפית גם הנהג המהיר יותר יראה את העוקף האיטי דנן - זה אומר שהוא לא האט מספיק כשראה אותו, אבל עצם הצורך שלו בהאטה נובע מכך, שהעקיפה לא זריזה ובטוחה מספיק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ואם כל מי שנוסע בשמאלי לשם עקיפה היה חוזר לימני כשהוא מסיים ולא נשאר שם כי יש עוד רכב לעקוף 3 ק"מ קדימה,

אז גם מי שממהר היה יודע שהרכב לפניו יחזור לימני כשהוא יסיים לעקוף והדיון הזה היה מיותר.

זה מצב הזה לא ריאלי, ואתה יודע את זה. אחרת גם אתה לא היית בשמאלי. זה לא באמת ריאלי להיות תמיד בימני ורק בימני. זה גם לא נכון מבחינת נהיגה.

אבל כנתקלים בעשרות אנשים כמו GoRide, שמחכים שיזיזו אותם בעדינות ובנימוס מהשמאלי, בקטע כביש אחד... אני יכול להבין את החוסר סבלנות. אותי אישית זה מחרפן.

סבבה. אז תהיה חסר סבלנות,תתחרפן, ותשאר מאחורי.

זה מה שאתה מעדיף?

פורסם
אני חושב שאם אני מעכב - מכל סיבה שלא תהיה בעולם - יש דרך לבקש לזוז. בדיוק כמו שיחה שמתנהלת בין בני אדם פנים מול פנים, ככה גם בכביש.

ואם אתה ממהר, יש דרך להתבטא גם בכביש.

לא כל אחד שלא נצמד בחיל ורעדה למעקה הבטיחות הימני כשאתה מתקרב אליו במהירות משולשת מקצב התנועה וצופר ומאותת כמו מישהו בהתקף אפילפסיה, הוא "בריון".

1. אני מסכים איתך לחלוטין, ואמרתי את זה. בנאדם שנצמד אליך מאחור רק כי לא הספקת לחזור לימני (ולא משנה אם זה כי אתה בדיוק מסיים עקיפה, או כי סתם לא שמת לב) - הוא אידיוט.

2. בפסקה השניה שלך אתה מדגים בדיוק את הגישה המצויה בישראל: נימוס == חולשה. אתה מלגלג על מי שמפנה את הנתיב כאילו הוא מפחד מהגבר-גבר הערס שדוהר מאחוריו, למרות שזה לא קשור בשיט. אם מישהו בנתיב השמאלי רוצה לעקוף, שחרר לו לעקוף, גם אם הוא אידיוט (ע"ע סעיף 1). לחנך אותו אתה לא תצליח, מעבר לרווח האישי בדמות איזשהו בוסט רגעי לאגו ('הראתי לו', או 'הוא חשב שאני נחנח אבל בתכלס אני גברגבר', 'לא מתפנה לא מתפנה חבל לכולם על הזמן לא מתפנה לא מתפנה אני רוצה לראות קב"ן' וכו') אין כאן כלום. בפועל יש פוטנציאל לנזק ועוגמת נפש - הן לך (אם הוא פתאום נכנס בך מאחור כי הוא עד כדי כך אידיוט שהוא לא יודע אפילו להצמד כמו שצריך) והן לסובבים (הדוגמא עם העקיפה מימין). שחרר גבר, תן לו לעוף, הקארמה תדביק אותו מתישהו (;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

כאן לא מדובר על השתהות בשמאלי לחינם, אלא על עקיפה של קטע כביש בעייתי:

אני מוצא את עצמי לא אחת נוסע דרך ארוכה על הנתיב השמאלי. הימני עמוס בנתיבים עולים ויורדים, רכבים בשוליים, תחנות אוטובוס או סתם רכבים איטיים.

הנ"ל לגיטימי לחלוטין. הנתיב השמאלי אינו נתיב מהיר. הוא נתיב ע-ק-י-פ-ה.

פורסם
אם יוסי מתלונן שהוא (שנמצא בתנועה) לא מספיק להבחין בזמן בנהג שמגיח מאחוריו אז סימן שהנהג הנ"ל לא נוסע במהירות שהיא סבירה לכביש, ובפרט בהתחשב בכך שלא מדובר בדרך מהירה.

זה בדיוק העניין.

מדובר על מצב קיצון ולא על מישהו שנוסע במהירות סבירה.

לי, אגב, זה לא קרה שם אבל זה יכול לקרות. נתתי את האזור כדוגמה שאתה מכיר (רומן).

פורסם
שוב, כדי לייתר את ההמשך הצפוי: רכב מהיר שמבקש שאפנה לו את המסלול, עושה את זה תוך שמירת מרחק ובלי "דחיפות" ופאניקה, מקבל פינוי מהיר ככל האפשר של הנתיב.

אני חושב שאם אני מעכב - מכל סיבה שלא תהיה בעולם - יש דרך לבקש לזוז. בדיוק כמו שיחה שמתנהלת בין בני אדם פנים מול פנים, ככה גם בכביש.

ואם אתה ממהר, יש דרך להתבטא גם בכביש.

אף אחד לא צריך לבקש מירום הודו לפנות את השמאלי, אלא אם אתה עוקף, אתה פשוט לא אמור להיות שם. לא מבחינת החוק ועל אחת כמה וכמה לא מבחינת התחשבות בזולת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מוצא את עצמי לא אחת נוסע דרך ארוכה על הנתיב השמאלי. הימני עמוס בנתיבים עולים ויורדים, רכבים בשוליים, תחנות אוטובוס או סתם רכבים איטיים.

זה נקרא לעקוף?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

כאשר יש קטע בעייתי בנתיב הימני - כן. לא עוקפים רק מכוניות - עוקפים כל מיני "בעיות" בכביש.

לדוגמה, כשאני רואה מכונית עומדת בשול (גם מבלי שהיא תחסום פיזית את דרכי כהוא-זה) אני עדיין מעדיף לעבור נתיב שמאלה עד שאני חולף על פניה. זו עקיפה לכל דבר.

• תוכן חדש...