Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הכי מעצבן אתכם בכביש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשתגיע לי המצלמה שקניתי אתמול אני אראה לך שזה לא נכון.

המשאיות שם לא שומרות על מרחק בכלל.

לפעמים אי אפשר להכניס ביניהן רכב.

חוץ מזה, למה שמישהו יוריד מהירות משמעותית כדי שאתה תיסע מהר יותר?

זה בכל מקרה לא 40 קמ"ש אלא 110.

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמרת בעצמך- לפעמים. כלומר לפעמים כן אפשר ואני אגיד לך שלרוב אפשר.

אני נוסע שם כל יום ואני רוב הזמן בימני. אפשר לנסוע 110 בימני. לצורך הדיון, אפשר לנסוע 140 בימני.

זה פשוט דורש ממך להחליף נתיב יותר מפעם אחת. אבל וואלה, ככה הכביש אמור להתנהל.

פורסם

או, יופי, עכשיו ירדנו לרמת ראיות אנקדוטליות לגבי הצפיפות של הנתיב הימני....

כשעמוס - עוקפים את הטור בהיעלם אחד והממהרים שמאחור יאלצו להמתין.

כשלא - לא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יש אלוהים!!

משום מה, אני תמיד מופתע מחדש לגלות שנשים דווקא אלימות יותר מגברים על הכביש. הם גם מלכלכות יותר (למשל השלכת סגריות המחלון).

גם אותי זה מפתיע. בטח יש לזה הסבר סוציולוגי מתוחכם, נחכה שפרנקוס יחזור למחקר שלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
עזוב, אתה לא צריך להשתכנע, אבל תנסה לקחת מהביקורת משהו ולשנות את הההתנהלות שלך. סע 110 בימני ותצא לעקיפה כשאתה מגיע למשאית הבאה. אתה תראה שזה לא נורא. אני עושה את זה במהירות יותר גבוהה וזה לא מפריע לי.

הקטע הוא שאתה יוצא לעקיפה ולא מתחיל לחשב הפרשי מהירויות עקיפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן, אבל אם אני עוקף טור משאיות ואני רואה שיש מישהו מהיר מאחורי, אני לא מתחיל לחנך אותו, אלא לוחץ על הגז ומזרז את העקיפה. וזה קרה, לא פעם ולא פעמיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חן

התרשים של יוסי מראה כמה יש נהגים שלא יודעים לנהוג , אם לפני יוסי אין רכב קרוב , תאיץ קצת כדי להתרחק מהמאיץ שאחריך.

אבל הוא מנסה לעקוף אותי (לצורך העניין משמאל). אני מאיץ משמע אני מפריע לו להשלים את העקיפה.

אתה רציני?

הוא מאחורי ומאיץ עלי.

אולי הוא שמר מרחק לפני זה אבל ברגע שהוא מתחיל להאיץ הוא מתקרב יותר מדי.

אין שום דבר שהרכב מקדימה יכול לעשות כדי למנוע את זה.

יש יוסי וכתבתי זאת ראה את המואדם.

חן אכן אסור לרכב הנעקף להגדיל מהירות כאשר עוקפים אותו, כאן עוד לא עוקפים אותו.

אבל זה הפתרון כדי להגדיל את המרחק מאותו אחד שמתכוון לעקוף ולא יודע.

הטכניקה הזו הייתה שגרתית בעבר כאשר היו שני נתיבים אחד לכל כיוון , והמרווח לעקיפה היה יחסית מצומצם , אז העוקף צבר מהירות עוד לפני תחילת העקיפה כדי לבצע את העקיפה בזמן קצר ביותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כן, אבל אם אני עוקף טור משאיות ואני רואה שיש מישהו מהיר מאחורי, אני לא מתחיל לחנך אותו, אלא לוחץ על הגז ומזרז את העקיפה. וזה קרה, לא פעם ולא פעמיים.

ברור, אתה צודק.

אבל כשאתה על 120 והוא מגיח על 150, וכשאתה צריך להוריד לרביעי כדי להאיץ ולו יש מספיק מומנט כדי להאיץ בקצב כפול בלי לרדת מהשביעי שלו, אנחנו בבעיה.

פורסם

נתן לך זמן רב , אותת לך לפני 500 מטר, כדי שתסיים את העקיפה , רוצה לא להגזים , 300 מטר , זה נותן לך שהות של כ 30 שניות לסיים את העקיפה שלך

לא תסיים אותה?

את העקיפה שלך הוא יסיים תוך שניה ואתה חזרה במסלול העקיפה.

מבין שיש בעיה לא רק עם הגיר אלא גם ההגה לא יודע לפנות ימינה.

משום מה לא הגבת לסיטואציה בו משאית עוקפת משאית בפער מהירות של כלום.

כיצד אתה מגיב?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מעצבן:

כשצריך להוריד\לאסוף ילדים בביה"ס\גן. כולם כנראה נכים, או הורים לילדים נכים, ולכן חייבים לחנות בדיוק מול השער. גם אם זו חניה כפולה או משלושת, על מעבר חצייה, כיכר וכ'ו.

למזלי אין נכים במשפחה שלי, אז אני יכול לחנות גם מאה מטר לפני\אחרי השער ולחסוך לי את הבלגן שהולך מול השער.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
הטכניקה הזו הייתה שגרתית בעבר כאשר היו שני נתיבים אחד לכל כיוון , והמרווח לעקיפה היה יחסית מצומצם אז העוקף צבר מהירות עוד לפני תחילת העקיפה כדי לבצע את העקיפה בזמן קצר ביותר.

זו גם (לעתים קרובות) טעות כי אם צוברים מהירות מבלי לזוז כלל שמאלה - אז שדה הראיה (הדרוש לעקיפה) מוסתר בחלקו על ידי הרכב הנעקף.

אם שומרים רווח גדול אפשר להתחיל לעבור נתיב באלכסון ארוך כך שחרטום הרכב העוקף "מצביע" מן הרכב הנעקף והלאה מוקדם יותר, וניתן להתחיל להאיץ עוד "בין" הנתיבים.

נהגים בוגרי AD באנגליה, לדוגמה, לעתים יעברו לגמרי לנתיב הנגדי (אפילו עד לקו הצהוב) לפני שיתחילו לעקוף, כדי לקבל שדה ראיה מלא טרם תחילת העקיפה בפועל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בעיה נוספת שלא הזכרתם שנוגעת לכל אלא שמאוהבים בשמאלי היא שאם הם עוקפים, סבבה.

אם הם לא עוקפים, זה אומר שהם נוהגים ב"מהירות הכביש" מה שבאופן בילתי נמנע יוצר מצב, שאותי תמיד מעצבן ומלחיץ והוא שאני נוסע בימני במהירות של הרכב שלפניי אבל ליידי או 2-10 מטר מאחוריי נוסע רכב בשמאלי ובמקרה חרום, אין לי את יכולת התמרון לברוח לשמאלי.

תמיד כשמתיישב עליי איזה גאון תורן שכזה אני מאותת שמאלה וגולש בעדינות לאזור היותר שמאלי של הנתיב שלי (כאילו או טו טו יוצא לעקיפה) , מה שתמיד גורם להם להאיץ ולחלוף.

ביצוע התמרון הזה מתבצע בלי שום סיכון של הרכב השני כך שתחסכו את הביקורת במקרה הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חן

עם כל הכבוד לבוגרי AD הזמן שהיה לך לעקיפה בין רכב שבא מולך לרכב הבא שהגיע מולך היה של שניות לא רבות , לכן היית מגביר מהירות כאשר אתה בכמה ס"מ מחוץ למסלול הימני כדי לקבל את שדה הראיה, ואיך שהרכב הראשון עבר, סטיה, עקיפה , סטיה חזרה, לפני שהרכב השני מולך הגיע.

היום לכולם יש זמן מתנחלים בשמאל ... והשאר כבר סופר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...