Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, יש לי התלבטות לאחרונה. לפני שנה וחצי סיימתי את לימודי , ואף מצאתי עבודה בשטח שלימדה אותי את מקצוע החשמל מהבסיס . לאחר מכן התקדמתי למשרה אחרת שקשורה למיזוג אויר ובקרה , השכר בסדר מגרד מלמטה את הממוצע הארצי ויחסית לוותק ולניסיון זה לא רע. אבל העבודה כבר לא מספקת אותי יוצא לי מעט מדי זמן לעבודה על תקלות לוחות וחשמל חי ,התפקיד יכול להיות מאוד מעניין אך בחברות הגדולות יש תקרת שכר שהיא לא גבוהה בהרבה ממה שאני מרוויח עכשיו וגם זה כעבור זמן . בקיצור הבעל בית סבבה השעות סופר נוחות אבל הנעה מקצועית הלכה לעיבוד.

חשבתי אולי לנסות להתקבל לאינטל או חברות דומות בתור הנדסאי בחדר נקי אך מה עושים שם ומה השכר אני לא יודע בדיוק וברעיון הראשוני הם לא חושפים מידע.

אופציה שניה היא ללכת למקצועות האחזקה של מכונות גדולות בתעשיה ששם ראיתי שככל שיש וותק וידע השכר בהחלט לא רע בכלל כולל תנאים טובים . והעבודה נראת לי מעניינת תיקונים שידרוגים וכדומה .

אני עכשיו נמצא על פרשת דרך כי למי שרוצה לעבודה עבודה בתחום לא חסר גם מבחינת שכר מי שמשקיע ומתקדם יתוגמל אבל הכיוון אליו ללכת הוא זה שבעייתי , לי חשוב שיהיה לי מעניין לקום בבוקר .

יש עצות ?

פורסם

כדי שתזתרז לשלוח קו"ח לאינטל, יש גיוס מאסיבי בחודשים אלו.

באינטל אתה תזומן לראיון לאחר סינון טלפוני שלאחר מכן, ככל הנראה ישאלו אותך מספר שאלות טכניות, אתה תעמוד מול לוח מחיק ותתכוננן לקצת שרטוטים, הסברים וכמה שאלות/חידות קלילות.

ייתכן ותאלץ לספר על הפרוייקט גם כן וכו'.

תעבוד על האנגלית שלך גם כן, סיכויים רבים כי במהלך הראיון תאלץ לספר קצת על עצמך באנגלית מכיוון שהחברה והכל מתנהל באנגלית מבחינת העבודה, לא בין אישי.

השכר? הנדסאי עם קצת נסיון של 1-2 שנים יקבל שכר בסיס של בין 8-9 אלף ברוטו בחדר הנקי.

השכר יהיה עבור 9 שעות עבודה רוב הסיכויים ומכיוון שעובידם לרוב 4-4 או במידה ותהיה לך בחירה מ 8 עד 5 אז אם זה 4-4 אתה עובד 12 וחצי שעות ומכאן, המשכורות היותר גבוהות וכמובן, עבודה בשישי שבת (200%) ובחגים.

בחדר הנקי בתור הנדסאי בעבודה של 4-4 ועם שכר בסיס של 8-9 ניתן להגיע לכ 10-11 נטו בחודש, תלוי מי מה ואיך.

כמובן, יש בונוסים רבעוניים ושנתיים.

*** אני לא עובד באינטל.

פורסם

כבר עברתי את השיחת טלפון עכשיו צריכים להגיד לי מתי יש מרכז הערכה. אני בכלל בהטלבטות אם להכנס לכל זה עבודה במסגרת קבוע שעות ארוכות לילות . האם העבודה מעניינת שם או סתם לשבת מעל הפס יצור ולעקוב שהכל זורם. האם הנדסאים גם עובדים שם במערכת האחזקה? מים חשמל מיזוג ?

פורסם

א, שכחתי לגבי מרכז הערכה...

ובכן, במרכז הערכה אתה נבחן על המחשב במבחן פסיכוטכני, שכולל הכל מהכל כך שתגיע מוכן נפשית ומנטלית.

כמו כן, הערכהפ סיכולוגית + עבודה קבוצתית, ככל הנראה תחולקו לקבוצות ותצטרכו להרכיב משהו ולעבוד בעבודת צוות, פה אפשר ליפל ולהצליח.

לאחר מכן, אתם תעבירו משוב על ההצלחה שלכם כקבוצה, תהיה קבוצה שתצליח תהיה אחת שלא, בין אם זה מחוסר חלקים ובין אם זה כי הקבוצה לא טובה, תמיד תזכור, אתה כמו כולם, לא מעל לא מתחת, גם בציונים.

מבחינת שאלונים פסיכולוגיים, העדיפות היא כמובן שאתה נאמן לחברה וכן תדווח על חברים שגונבים וכו', אל תהיה צדיק אמיתי, תהיה עעובד אמיתי.

ככל הנראה רק לאחר מרכז הערכה, תזומן לראיונות פרונטליים עם השרטוטים חידות והלוח רוב הסיכויים.

קח בחשבון שהתהליך כולו כולל מרכז הערכה + ראיונות וכו' יש 2-3 שבועות בין כל תהליך וכל הנושא יכול לקחת כמה חודשים טובים ככה שאל תבנה על לעזוב את מקום עבודתך בחודשיים הקרובים לפחות..

איך העבודה? לא כמו משהו שהכרת בחייך ולא תכיר לעולם.

תשכח כל מה שעשית עד היום, כל מה שראית, כל מה שאתה חושב שאתה יודע וגם לגבי סגנון העבודה, תשכח מכל מה שאתה עושה בתור פעולות או בטיחות.

באינטל עובדים כמו רובוטים, לפי הנוהל ולפי הספר ופועלים לפי פקודות מאוד ספציפיות, אין ימינה או שמאלה.

החדר הנקי כולל מספר תפקידים שונים, בעיקרון כל התהליך אוטומטי לגמריי, אבל... יש מכונות פשוטות שעולות 2 מליון דולר ויש מכונות שעולות גם 60 מליון דולר (מכונה אחת כן), כך שיש גם מספר רמות ודרגות של טכנאים ואנשי פיקוח.

במידה ותתקבל, אתה תלמד מספר חודשים טובים איך לעבוד לפניי שבכלל תתחיל להתעסק לבד במשהו.

הטכנולוגיה? טופ אוף זה ליין, שכח מכל מה שהעיניים שלך ראו עד היום, זה לא קיים בשום מקום.

באינטל לכל תפקיד יש תפקיד, אתה עוסק במשהו סציפי וזה הכל, רוצה מיזוג ומערכות קירור? מדובר על תקן שונה, גיוס שונה ועבודה שונה.

חדר נקי? בהתאם לכך יבוצעו המבחנים והערכות כמובן, אין גם וגם.

וכן, הנדסאים עובדים שם בהכל, תלוי לאן אתה מגוייס.

עבודה מעניינת או לא? את זה תדע לאחר כמה שבועות, אבל אני כבר מזהה אצלך דפוס בעייתי וזה דפוס שייתכן ויהיה לך בכל מקום עבודה, מה זה מעניין או לא? תלוי איך אתה ובאיזה אופי וגישה אתה מגיע למקום העבודה.

אם אתה חושב שאתה הולך לפרוח באינטל ולהראות יכולות וכישורים ולהתבלט מבין ה 6,000 העובדים בקרית גת, אתה טועה ובגדול.

אתה תהיה שייבה קטנה ואפילו לא בורג בשנה שנתיים שלוש הראשונות, יהיו שם הנדסאים שאוכלים אותך בלי מלח הן מבחינת היכולות והן מבחינת הידע (כאלו שלמשל עשו הנדסאים ובכלל יכלו לעשות תואר שני גם בהנדסת מכונות ואני לא מגזים).

בהצלחה. אין יותר על מה לענות, קח אוויר והכל יהיה בסדר.

פורסם

תודה רבה לך על המידע המפורט. לפחות עכשיו אם הם יחליטו ואני אחליט להמשיך אני אדע לכוון ספיציפית לתפקיד שמעניין אותי. לגבי בעיתיות בי ,אז ממש לא, הייתי נוסע מירושלים לבאר שבע ברכב הפרטי שלי רק כדי לעבוד בעבודה שהיא באמת קשורה לחשמל ולא רק להחליף נורות או להיות איזה איש אחזקה שרוב העבודה שלו זה ליקוק תחת וצבע . לצערי הקבלן שעבדתי איתו פרש מהעסק ולכן החלפתי עבודה . שבה בקייץ גם הייתי עובד מצאת החמה עד צאת הנשמה כי זה הצדיק את זה . אם הזמן נכנסו הרבה פרוייקטים שהם לא שיא העניין כמו לחבר כל מיני קופסאות ולחבר טרמוסטטים וזה מה שאני רואה שהולך לקרות בתקופה הקרובה בינונית לפחות וזה מה שאני עושה 80% מהזמן ולא לזה יעדתי את עצמי מן ההתחלה. גם בעל הבית מודע לזה לכן כרגע אני שוקל פשוט לעבור לתפקיד אם יותר עניין זה הכל. וזה כל עוד אני צעיר יחסית ויש לי האפשרות לזה . לגבי הלימודים ראש דווקא יש הבעיה שבמקום תחת ללמוד יש לי קוצים בתחת . לכן גם בחרתי במקצוע טכני ולא מנהלי .

שבת שלום ומבורך !

פורסם

דני, איך אתה עם טיסות ובאופן כללי שהיה בחו"ל חלק לא קטן מהזמן?

אם מתאים לך, יתכן שאני מכיר משרה מעניינת בשבילך.

פורסם

לסיכומו של דבר התקבלתי לאינטל עכשיו יש לי לתת שבוע תשובה אם אני רוצה . חוץ מנושא המשמרות הלילה העסק נשמע די מעניין לפחות לפי מנהל המחלקה אליו אני התקבלתי . השכר טיפה לה פחות ממה שצויין פה בגלל העדר ניסיון בתחום . אבל התנאים מסביב בהחלט טובים .

פורסם

שיהיה בהצלחה.

קח בחשבון שעבודה באינטל היא לא עד הפנסיה (בדיוק עכשיו הכריזו על קיצוצים של 12000 עובדים).

אני לא מכיר את העבודה במפעלים (עבדתי בעבר בפיתוח), אבל עצה שלי, נסה לכוון את הקריירה שלך כך שתרכוש נסיון בתחומים שיש בהם תעסוקה גם מחוץ לאינטל.

ראיתי אנשים שעבדו 10-15 שנה באינטל והתמקצעו בתחום מאוד נישתי, ויום אחד מצאו את עצמם מחוץ לאינטל, כשלנסיון שלהם אין ערך לאף מעסיק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...