Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי שאלה בשביל חבר עם פולקסווגן פולו שנת 2002, הבחור ביצע החלפת טיימינג במוסך לפני 4 חודשים עם חלקים שהוא קנה (רצועה, מותחנים, משאבת מים) והמוסך הסכים לקבל אותם ולהחליף, היום בבוקר נקרעה לו רצועת הטיימינג והשאלה היא מה עושים במצב כזה? יש למי לבוא בטענות? אני מכיר את בעל המוסך הוא בחור נורא קשה ולא קל יהיה לטעון בפניו שזה משהו שקרה כתוצאה מהחלפה לקויה. תודה לעונים!

עריכה אחרונה על ידי 1993
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו בעצם התממשות "בעייה קלאסית" של מי שקונה חלקים בעצמו ומביא למוסך להתקינם.

במצב כזה האחריות היא על העבודה בלבד ולא על החלקים.

בעייה !

המוסך יוכל לטעון כי החלקים אינם באחריותו וכי הכשל בהם ואילו בעל הרכב יצטרך להוכיח כי המוסך התרשל/טעה בהתקנת החלקים.

(האם ידוע שנגרם נזק כלשהו למנוע ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

היי תודה על התגובות המהירות, חששתי באמת ואמרתי לו שזה יהיה בעיה לדבר איתו על האחריות לגבי ההחלפה ואם יש בכלל כזאת.

מאוד הסט הוא סט של IInaa הסט תואם המקור שהבנתי שהוא בין הטובים בשוק אז המלצתי לו בעצמי לקנות כי גם אני השתמשתי בסט כזה פעם והוא מוצלח.

וממה שהבנתי ממנו כרגע הרכב בעמידה ולא יכול לנסוע, סביר מאוד שזה פגע ברכיבים של המנוע.

פורסם

הזוי לגמרי אני יותר ממסכים איתך.

נקרעה הרצועה באופן וודאי יש לנו חבר שעובד כמכונאי במוסך מסויים והוא ראה את זה ואישר.

לגבי האחריות שדיברתי עלייה במידה ויש, האם בעל מוסך יסכים לקחת על עצמו תיקון של כל המנוע בעקבות מה שקרה? סתם לידע כללי אם קרה שעשיתי טיימימג עם חלקים של המוסך והלך הטיימינג במסגרת האחריות שהם נתנו הם גם יטפלו במנוע? כי הרי מבחינתם מה שהלך זה החלק שהם החליפו ולא מעניין אותם השאר.

פורסם

מוסך מכסה בתחום האחריות את העבודה עצמה ואת החלקים שהוא שם כמובן. מכיוון שלא מדובר בחלקים שלו אני סבור ובטוח שהוא לא הולך לקחת שום אחריות מצידו ואם אתם תרצו לתקן תכינו את הכיס לשיפוץ ראש מנוע כניראה שהולך להגיע לסביב ה 3000 שח ואני מניח שזה שליש ממחיר הרכב. באמת מצער לשמוע שזה מה שקרה.

אולי כדאי שהחבר המכונאי יבצע לו את העבודה אתם תחסכו יותר מ 1000 שח בקלות.

פורסם

זה מה שנקרא לקנות בזוקר.

אני לא רואה איך למוסך יש אחריות על המצב, במיוחד שהכשל התרחש זמן לא מבוטל לאחר הטיפול מה שמחזק את הסברה שהבעיה באיכות החלק ולא בעבודה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הבעיה שהמוצר כבר לא באחריות החנות ורק אם תוכיח שנעשה עבודה לא איכותית תוכל לדרוש מהמוסך משהו.

בכללי כשקונים חלקים בחנות יש צורך לבחור במוסך אמין.

פורסם (נערך)

אני יספר לכם קצת היסטוריה.

לחבר שלי במוסך הייתה בעיה בהרכבת המותחן הראשי והלך לקנות אחד חדש, בעל החנות שמכר את החלק לא רצה לתת אחריות ולא הסכים אפילו להחליף או לנסות לתקן את המוצר, אציין שהיה לו פגם בהרכבה זה הכל לא שבר ולא כלום.

חבר שלי כמובן תבע אותו וכרגע הם ממתינים לדיון, אפשר לטעון בפני בית המשפט שנגרם כשל נוסף מכיוון שכל החלקים היו לא תקינים באריזה ולא רק אחד כמו שהיה נראה בהתחלה? האם אפשר להגדיל את סכום הנזק הכספי שנגרם באותה התביעה?

ממש תודה רבה לכם על העזרה זה מאוד עוזר לו הוא מוסר אישית.

עריכה אחרונה על ידי 1993
פורסם

ככל הידוע לי משרד התחבורה מחייב לתת שלושה חודשי אחריות על חלקי חילוף לרכב (זה המידע שמצאתי בגוגל, יתכן ואינו מדויק). במידה וזה אכן כך יהיה מאתגר לקבל פיצוי מחנות החלפים. מקווה שתצליח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

החנות תגיד "הרכיבו לא נכון" והמוסך יגיד "זה החלק פגום".

כמו שאמרו, זה אחד החסרונות הגדולים של "להביא אוכל למסעדה", לבקש שיבשלו לך אותו ואז לגלות שהוא לא טעים או עשה לך קלקול קיבה.

פורסם

כל מה שציינתם נשמע הגיוני והיה ברור לו מהתחלה שזה מה שיקרה במידה והרע מכל יקרה.

אך הוא לא ציפה שיקרה דבר כזה כל כך מהר בטח ובטח שטיימינג לפחות צריך להחזיק 80k קילומטר ולא אחרי 5k ללכת. זה דבר שהוא די נדיר הייתי אומר וכמובן שציינתי עבורו לשקול להכניס לתביעה את בעל המוסך כולל בעל החנות שמכר את החלקים, הרי ברור שמישהו מהם כשל בסיפוק הסחורה/שירות שהוא נותן והם לא יקחו אחריות לגבי זה עקב האשמות אחד של השני, אעדכן אותו בפרטים ואתן לו את הבחירה האם לערב מהנדס או שמאי או כל דבר אחר שיצטרך כדי לקבל את כספו חזרה.

פורסם

שמאי יכול רק להעריך את עלות הנזק, לשמאי את הידע , האפשרות והסמכות לקבוע את סיבת הכשל.

רק מהנדס יוכל לקבוע את סיבת הכשל, לתת את חוות דעתו כתובה ועם זה למשפט.

• תוכן חדש...