Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניסית לפנות ליבואן הקיט?

אולי יוכל לשפוך קצת אור, כמוכן אולי ישלח מומחה מטעמו שינסה להסביר מדוע בקיט סגור קומפלט יש חלק (מותחן) שאיננו מתאים לרכב.

כמובן להקליט כל מילה שיוצאת מפיו.

פורסם

באמת מעניין לדעת איך תגמר תביעה שכזו. לדעתי האישית בלבד לא נראה שיש פה מספיק בשר כדי לנהל תיק מישפטי רציני ולצערי אני חושש שזה עלול להיגמר בחוסר ראיות משכנע. אני מקווה שאני טועה ופותח השירשור יזוכה על הנזק שניגרם!

פורסם

הרכב לא תוקן עדיין לא ידוע אם שווה לתקן אותו בכלל.

המוכר לא היה מוכן לקחת אחריות על החלק אמר שהמוסך שבר המוסך האשים את המוכר שהחלק לא טוב, היה בלאגן קצת בחנות (אני מדבר על התקופה שבה רק התגלה כשל בהרכבת החלק לא מהקריעה של הטיימינג) והמוכר הסכים לשאול את היבואן לגבי כשל החלק, המוכר החזיר תשובה שהיבואן לא מוכן לתת אחריות ושגם הוא לא נותן אחריות ושאין מה לעשות.. (דוגמא: קניתם מוצר כל מוצר שהוא והמוצר כשל לא עובד יום אחרי הקנייה, צריכה להיות אחריות אך אף אחד לא נותן לכם אחריות וגם לא מנסה לבדוק עבורכם אופציה לממש אחריות אלא מאשים אתכם ומה עשיתם בחלק, מאיים, מקלל.. הרגשה לא נעימה עבורכם וזה מה שעבר עליו באותו היום) כל השיחה ביניהם הייתה מלווה ברוח לא נעימה ובטון דיבור מאיים בגלל חתיכת ברזל מסכנה שעלותה כמה מאות שקלים.

אגב גם את פרטי היבואן הוא לא יודע ולא רשום על גבי האריזה בכלל והמוכר לא נותן פרטים.

אני חושב שכל שופט שיראה צרכן שנעשה לו טרטור עלוב שכזה לא יחשוב פעמיים בכלל אך להוכיח עוד נזק מקריעת הטיימינג מעבר לזה צריך להיות מלווה באמת במומחים בתחום.

פורסם

חברך לקח סיכון על מנת לחסוך בהוצאות החלקים ואין מה לעשות חוץ מלחפש לתקן הפעם כמו שצריך, שמי שעושה את העבודה גם יביא את החלק.

פורסם

מקווה שאני מדייק בדברי:

א. חובה שפרטי היבואן יהיו על כל קופסא של חלק חילוף.

ב. על היבואן לתת אחריות על מוצריו (אינני יודע לכמה זמן).

פורסם

המוצר לא בא בפני עצמו ויש השלכות נוספות על אורך החיים של המוצר כמו מתיחה של הרצועה, מגביליות גלגלות, נזילות, התקנה נכונה ועוד.

קודם כל על מנת להבין מה גורם הכשל יש להביא מומחה לרכב על מנת שיבחון מה קרה.

אנשים בעלי נסיון ידעו מייד גם ללא תואר מהנדס.

פורסם

מאור אתה צודק חבל מאוד ככה לזרוק את הרכב אבל ההתעסקות עכשיו היא גדולה והוצאה הכספית לא מבוטלת

דניאל החלקים שנקנו היו החלקים היותר יקרים, שבמוסך ספק אם משתמשים בהם והטיפול עלותו הכוללת הייתה 2000 ש"ח ודווקא לא היה פה חיסכון אלא עליות יותר גבוהות ועדיין אפילו שאתה אומר משהו הגיוני גם אם היה הולך הטיימינג במצב שאתה מתאר זה לא היה עוזר כדי לקבל אחריות על הנזק למנוע עצמו רק לטיימינג.

נתנאל יש לך מושג היכן משיגים משהו שתומך במה שרשמת? סביר להניח שבאמת זה נכון ולא טעית.

פורסם

לא מבין את החבר שלך, היה הולך למוסך ומבקש חלק איכותי או מקורי וסוגר עניין של האחריות.

ולגבי אחריות למה אתה חושב? לא בטוח שכל הזמן ולא בטוח שכל מוסך ינהג ככה, אבל בהחלט יש הנותנים אחריות גם על נזקים תוצאתיים.

פורסם

אפשר לטעון בפני בית המשפט שנגרם כשל נוסף מכיוון שכל החלקים היו לא תקינים באריזה ולא רק אחד כמו שהיה נראה בהתחלה? האם אפשר להגדיל את סכום הנזק הכספי שנגרם באותה התביעה?

ממש תודה רבה לכם על העזרה זה מאוד עוזר לו הוא מוסר אישית.

הוא רוצה לנסות ולתקן עצמאית? מעולה.

רוצה לרכוש חלקים לבד? מצויין,

אבל לדעתי החבר שלך חוצפן, מכיוון שרכש חלקים במקום אחד, הגיע להרכיב במקום אחר,

וברגע שהתגלתה בעיה, פתאום כולם אשמים,

בעל החנות, המוסך, יצרן הרצועות ועוד רבים טובים ואחרים,

שהעזו לעשות עסקים עם "החסכן" במקום לשלוח אותו לדרכו.

דבר נוסף, אני באמת מקווה שחבר שלך ילמד את מוסר ההשכל בסיום המקרה.

לפעמים כדאי לקנות את הרכיבים מהמוסך, ולאפשר לו להתפרנס ולהרוויח גם ממכירת החלפים.

זו לא בושה, להיפך. זה תשלום על שירות ואחריות עתידית.

-

פורסם

אני מסכים שלחברו אין סיכוי לקבל פיצוי,אבל הטענה שלך שצריך לקנות מהמוסך ולאפשר להתקיים בכבוד זה שטויות.

אני אביא דוגמא:החלפתי רפידות וצלחות קידמיות ברכבי הקודם(סוזוקי באלנו) המוסך הביא הצעה של 750 ש"ח רפידות רמסה צלחות סיניות כשביקשתי ממנו לשנות את הצלחות לצלחות של ברמבו החשבון נסק ל-1000 ש"ח.

בזמנו שאלתי את אבי (מאבי חלפים) כמה יעלו לי החלקים(ברבמבו ורמסה) נאמר בסביבות ה500-600(לא זוכר בדיוק)על הסיניות לא שאלתי אבל אני מתאר שעם דיסקים סינים החלקים הרבה יותר זולים.

מאיפה למוסך החוצפה להרוויח עליי רווח של לפחות 200 ש"ח על חלקים שהוא קונה בזול יותר ממני.

יש להרוויח בכבוד ויש להרוויח בחזירות תעשה את ההבדל.

פורסם

אז קודם תיזכר כמה בדיוק והאם כולל עבודה ומע"מ ואז תעיז להתלונן על חזירות וגם תדע לך שלא בטוח בכלל שהמוסך קונה יותר בזול מהמחיר שהציע לך אבי חלפים..זה שאתה לא בדיוק זוכר.

פורסם

סליחה אבל החלפת בלמים בבאלנו זה לא מדע טילים.

לא רשמתי מספר מדוייק למרות שזכור לי זה היה קרוב יותר ל500 מה ל600.

אל תגיד לי שמוסך קונה באותו מחיר כמוני כי אתה משקר לעצמך ולאחרים(זה לא שהרפידות והצלחות אצל אבי נופולות מהמכולה ובגלל זה מחירים זול יותר).

אני בדעה שכל עוד הפעולה לא מצריכה להיכנס איתור תקלה או לפחות ברכבים ישנים או רכבים שלא מצריכים כלים מיוחדים .

זה חזירות כאשר מוסך מורשה יבואן לקוח על טיפול קטן של יונדאי גטס או אקסנט 500 ש"ח כאשר פילטר שמן עולה בסביבות ה30 ש"ח ושמן איכותי 150ש"ח (ולא פז לא נחשב).

בוא נסכים לא הסכין, כי זה כמו לנסות להסכים על מי נוצר קודם התרנגול או הביצה.

• תוכן חדש...