Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זקוקה לרכב חדש (די בדחיפות). תקציב לא סגור. כרגע יש לי זמינים 30K, עם אפשרות להלוות מההורים עוד 20K במידה וקונה ממקום בלי מימון.

נוסעת 40-50K בשנה. כבישים מהירים. הרכב צריך גם לשמש כרכב עיקרי למשפחה עם 3 ילדים וגם לנסיעות ארוכות לעבודה.

חשבתי על I30CW, ממה שאני מבינה שיש לו צריכת דלק סבירה, אמינות גבוהה ויחסית נוח.

התכנון - להשאר איתו שנים. (אמור להספיק המקום לחמש שנים הקרובות)

לוקחת בחשבון 10K בשנה ירידת ערך ותיקונים.

מצאתי I30CW ינואר 2012 עם 173000 ק"מ, יד ראשונה מפרטי. מחיר 40K

יתרונות: פרטי, ממישהו שאני מכירה (יתרון גדול כי נפלנו חזק בעבר ולא מתכננים לחפש פרטי אחר מלבד הצעה זו)

זול מאוד, וממילא כל רכב שאקנה, מחירו ישחק מאוד תוך שנתיים בגלל קילומטראז.

חסרון: האם דווקא אני עם צפי לנסיעה ארוכה לא צריכה לחפש דווקא קילומטראז מאוד נמוך?

אופציות אחרות: 120,000 ק"מ מאויס. 48K להשכרה או52K לליסינג (מאי/מרץ 2012)

חסרון:השכרה/ליסינג (ערך נמוך במכירה או בקבלת ביטוח) קילומטראז לא מזהיר (אבל גם לא קטסטרופה)

יתרון - בא עם בדיקה, צמיגים חדשים, מצבר חדש ואחריות לשנה. ויש מימון

האם להמשיך לחפש? או ללכת על הפרטי

(פורד פוקוס סטיישן גם אפשרות, למרות שאני לא מתה על הגיר הרובוטי וחוששת מבעיות לאחר קילומטרים רבים. אך אשמח לדעות אחרות)

פורסם

את אופטימית מדי . 40-50K בשנה * 5 שנים = 200K . זה לא יעלה לך כמו שאת חושבת שלא לדבר על הבלאי ובזבוז הזמן במוסכים בק"מ כזה . רכב כזה מתאים למי שנוסע מעט

לגבי פוקוס - חיפוש קטן יגיד לך למה לא . לא סתם הוא כל כך זול

הדרך הנכונה היא או חדש או כמעט חדש שנסע מעט , לנסוע שנתיים ולמכור כי כך עדיין הוא יהיה שווה משהו

פורסם

עוד אופציה טובה זה מיצובישי לנסר 2011 - אמינות גבוהה מאוד, מאובזרת יפה (שליטה מההגה, 7 כריות אוויר!). מצאתי כמה כאלו ביד 2 סביב ה-40 אלף שח עם קילומטראז טוב יחסית של סביבות ה-90,000 ק"מ. לא שווה לך לקנות רכב עם קילומטראז גבוה מאוד כמו שציינת כי גם ככה את נוסעת מרחקים גדולים לעבודה וגם באותו מחיר אפשר למצוא רכבים אחרים עם קילומטראז נמוך יותר כמו שציינתי למשל.

פורסם
זקוקה לרכב חדש (די בדחיפות). תקציב לא סגור. כרגע יש לי זמינים 30K, עם אפשרות להלוות מההורים עוד 20K במידה וקונה ממקום בלי מימון.

נוסעת 40-50K בשנה. כבישים מהירים. הרכב צריך גם לשמש כרכב עיקרי למשפחה עם 3 ילדים וגם לנסיעות ארוכות לעבודה.

חשבתי על I30CW, ממה שאני מבינה שיש לו צריכת דלק סבירה, אמינות גבוהה ויחסית נוח.

התכנון - להשאר איתו שנים. (אמור להספיק המקום לחמש שנים הקרובות)

לוקחת בחשבון 10K בשנה ירידת ערך ותיקונים.

מצאתי I30CW ינואר 2012 עם 173000 ק"מ, יד ראשונה מפרטי. מחיר 40K

יתרונות: פרטי, ממישהו שאני מכירה (יתרון גדול כי נפלנו חזק בעבר ולא מתכננים לחפש פרטי אחר מלבד הצעה זו)

זול מאוד, וממילא כל רכב שאקנה, מחירו ישחק מאוד תוך שנתיים בגלל קילומטראז.

חסרון: האם דווקא אני עם צפי לנסיעה ארוכה לא צריכה לחפש דווקא קילומטראז מאוד נמוך?

אופציות אחרות: 120,000 ק"מ מאויס. 48K להשכרה או52K לליסינג (מאי/מרץ 2012)

חסרון:השכרה/ליסינג (ערך נמוך במכירה או בקבלת ביטוח) קילומטראז לא מזהיר (אבל גם לא קטסטרופה)

יתרון - בא עם בדיקה, צמיגים חדשים, מצבר חדש ואחריות לשנה. ויש מימון

האם להמשיך לחפש? או ללכת על הפרטי

(פורד פוקוס סטיישן גם אפשרות, למרות שאני לא מתה על הגיר הרובוטי וחוששת מבעיות לאחר קילומטרים רבים. אך אשמח לדעות אחרות)

רכב ראשון?

40-50 ק"מ בשנה???

פורסם
במקרה שלך פלואנס דיזל תהיה הרבה יותר חסכונית.

פלואנס קטנה, לא?

אני צריכה להכניס שלושה כסאות תינוק ועגלת תאומים גדולה לבגאז' בלי להנדס אותה בקושי.

פורסם
רכב ראשון?

40-50 ק"מ בשנה???

180 ק"מ ביום. לפי 22 ימי עבודה בחודש יוצא לי 47520.

רכב שלישי. אני אחרי שלוש פעמים רצוף מאזדה 3. צריכת דלק לא הכי מוצלחת אבל תפקדה מדהים, בלי תקלות. 7 שנים, כל שלוש שנים קניתי אוטו בן 3 מליסינג, עד שהאחרונה עשתה טוטאל לוס בתאונה מוקדם לפני זמנה.

היתה לנו קצת צפופה עם הצטרפות התאומים למשפחה.

נהיגה בכבישים מהירים בלבד. רוב הזמן 120 קמ"ש (כביש 6...)

פורסם
את אופטימית מדי . 40-50K בשנה * 5 שנים = 200K . זה לא יעלה לך כמו שאת חושבת שלא לדבר על הבלאי ובזבוז הזמן במוסכים בק"מ כזה . רכב כזה מתאים למי שנוסע מעט

לגבי פוקוס - חיפוש קטן יגיד לך למה לא . לא סתם הוא כל כך זול

הדרך הנכונה היא או חדש או כמעט חדש שנסע מעט , לנסוע שנתיים ולמכור כי כך עדיין הוא יהיה שווה משהו

תודה לגבי הפוקוס. צודק, סתם ניסו לדחוף לי אותה בכל הסוכנויות...

האמת שאני לא בקטע של למכור, לא חושבת שיש לי זמן וסבלנות לזה. יותר לגמור את האוטו עד שלא יהיה שווה כלום.

עדיף לדעתך שנתון יותר נמוך (2010-2011) וקילמטרז יותר נמוך בתקציב דומה?

פורסם

קיה סיד סטיישן- רכז כמעט זהה ליונדאי המדוברת.

אפשר למצוא כאלה עם ק"מ סביר במצב טוב ובתקציב שלך.

לפני כחודש קיבלנו הצעות מחברות הליסינג, 2011, סביב 100 אק"מ בפחות מ50 אש"ח.

למרות שבנסועה המדוברת תצרוכת הדלק הממוצעת של הרכב תעלה לך ביוקר...

אולי שווה לשקול הסבה לגז/לחפש רכב מונע בדיזל

פורסם

גז לא טוב. אין לי בדרך תחנות רלוונטיות.

מה היית ממליץ דיזל בתקציב 50 K פלוס מינוס סטיישן, עם אמינות יחסית גבוהה ונהיגה נעימה בכביש מהיר (בכל זאת שעתיים וחצי ביום על הכביש...)

פורסם

דיזל בשילוב דרישות המרווח עם התקציב הזה רק טנדרונים. אבל הם לרוב מגיעים עם גיר רגיל.

אני דווקא הייתי הולך לכיוון של פריוס. בתנאי הנסועה שלך היא תהיה קצת פחות חסכונית מדיזל אבל עדיין הרבה יותר חסכונית מרכב בנזין רגיל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פלואנס קטנה, לא?

אני צריכה להכניס שלושה כסאות תינוק ועגלת תאומים גדולה לבגאז' בלי להנדס אותה בקושי.

פלואנס לא קטנה. רחבה בכמה ס"מ מהמאזדה 3 שלך, ובמשהו כמו 100 ליטר בתא המטען.

בקשר ל -3 כסאות, זה תלוי איזה, וחייבים לבוא עם הכסאות ולבדוק.

אגב, כנראה בתקציב הזה פלואנס לא תכנס.

בגלל הנסועה האסטרונומית, הייתי במקומך שוקל בכל זאת להגדיל תקציב באיזה 10-15K וללכת על פלואנס.

ההפרש יחזור די מהר בצריכת דלק, ובירידת הערך הקטנה יותר של רכב דיזל.

• תוכן חדש...