Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א.ב. של מכונאות בסיסית זה סגירה ידנית של מסנן שמן, ומתעקשים גם אם הגישה קשה.

אם היד שומנית שם סמטוט על המסנן בכל מקרה לא לסגור בכל הכוח.

במקרים קיצוניים של גישה משתמשים בכלי אבל מאוד בזהירות אחרת תפגע הגומיה או שהיה מאוד קשה לפתוח את המסנן.כל מקרה כמעט תמיד וגם אצל מכונאים ותיקים, סוגרים חזק מידי כי פוחדים שיתשחרר וינזול.

פורסם
לא תמיד אפשר להפעיל מקסימום כוח על הפילטר, לפעמים הוא נמצא במיקום נאחס, כמו ברנו למשל, ואז חייבים כלי לחיזוק הסופי.

בנוסף כשיש לפילטר גומיה מרובעת ולא עגולה, דרוש יותר כוח בסגירה.

אני מסכים עם דברייך. גם בניסאן קשקאי הייצרן לא מבטל את האפשרות של סגירה סופית של הפילטר בעזרת טורקמטר למומנט הידוק מומלץ.

Pages from LU.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מסביר עקרונות עבודה בסיסיים של עבודת מכונאות בסיסית ובאמת מיותר השימוש בידית מומנט ולא משנה כמה דפי PDF תציג.

פורסם

אכן , נתקלתי כבר מספר פעמים בפילטר שנסגר בצורה כזאת מוגזמת שלא רק שזה מבזבז זמן וכוח ,גם יכול להוציא את תושבת הפילטר מהמקום. מיותר לחלוטין.

פורסם
אני מסביר עקרונות עבודה בסיסיים של עבודת מכונאות בסיסית ובאמת מיותר השימוש בידית מומנט ולא משנה כמה דפי PDF תציג.

העקרונות ברורים אבל קיימים מקרים שבהם הגישה לא נוחה לכן מבחינה פרקטית קל יותר להלביש בוקסה+מאריך+ראצ'ט ולהדק את הפילטר בצורה מבוקרת ומקצועית.

פורסם

ההגדרה של רנו עבור המגאן היא סגירה ידנית 3/4 סיבוב לאחר שהאטם נוגע בבלוק. בפועל הפילטר אצלי נמוך מאוד והגישה אליו לא פשוטה במיוחד. בנוסף לכך לפילטר אטם מרובע שקשה יותר למעוך. בקיצור לתת לו 3/4 סיבוב זה אתגר אמיתי. תמיד הייתי סוגר עם היד עד שלפני כמה חודשים הויברציות של הדיזל שלי הצליחו לפתוח אותו.. מאז אני החלטתי לעצמי שפילטרים עם אטם מרובע אני סוגר עם כלי. (דן מספר לי שאני חאפר בעוד 3.. 2.. 1..)

יום טוב גם לך

פורסם
נכון, אך מה שקורה בפועל, מהנטיה הטבעית היא ששמים כלי היא לסגור חזק מידי.

נכון...גם עם הכלי בסגירה צריך לדעת לעבוד אבל בהחלט לא לוותר עליו כאשר הגישה לסגירה עם היד היא קשה וישחשש שהפילטר לא ייסגר כראוי!

פורסם

על מנש שהשירשור יהיה מקיף, צריך לציין שבמנועים מסויימים יש פילטר שמן "פנימי". במבנה זה בית המסנן מורכב קבוע על המנוע, מה שמוחלף זה גליל נייר סינון בלבד, שנראה כך:

uploadfromtaptalk1457338915436.jpg

פתיחה וסגירה של מכסה בית המסנן מתבצעת עם ידית ראצ'ט ובוקסה, יש יצרנים שמצניים את מומנט הידוק הנדרש על מכסה בית המסנן:

uploadfromtaptalk1457339066968.jpg

פורסם (נערך)

גם ברכב שלי מחליפים רק את קרב הסינון והאטם ומהדקים את המכסה בעזרת ידית מומנט. בדגמים מסויימים עם קרב סינון אין לך אפשרות לאחוז את המכסה ביד ולהדק אותו בצורה טובה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

פתיחה וסגירה של מכסה בית המסנן מתבצעת עם ידית ראצ'ט ובוקסה, יש יצרנים שמצניים את מומנט הידוק הנדרש על מכסה בית המסנן

בטויוטה\דיהטסו מאמצע שנות ה2000 הסגירה מתבצעת עם ידית מומנט\ראצ'ט וכוס, המומנט הנקוב הוא גם כן 25 ניוטון למטר.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...