Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פלסטידיפ - מה אני עושה לא נכון?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום חברים.

רבות דובר והומלץ על היתרונות של הפלסטידיפ ובעיקר על הקלות שבה ניתן לצבוע איתו כל משטח ובעיקר סמלים של הרכב.

שלא ננסה?! ננסה! ניסיתי לצבוע את הסמל שעל הגריל באיביזה שלי, עברתי על המון סרטונים על הסברים מפורטים ביוטיוב, והתחלתי - דבק מסביב לסמל, שכבה ראשונה קלה, המתנה של 20 דקות, שכבה שניה ואז שוב המתנה, שכבה שלישית והמתנה, שכבה רביעית והמתנה של 40 דקות (!!!) ואז הסרה של הדבק מסביב.

על פי הסרטון זה אמור ללכת חלק והדבק מסביב יורד ואז ניתן למשוך את הכיסוי העודף שיורד בצורה חדה והחלק שעל הסמל נשאר, אבל העניין הוא שיחד עם הצבע העודף יורדים גם חלקים מהסמל עצמו, שהרי זה מקשה אחת.

 

מה אני עושה לא נכון? אולי שם יותר מדי חומר ואז זה לא יבש מספיק?

 

אם מישהו מאיזור הקריות ויוכל לעזור לי אחת ולתמיד עם זה זה יהיה מעולה ואני אודה לו מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאוד פשוט:

את הדבק מדביקים בערך 2 ס״מ מהשוליים של הסמל, ולא צמוד לו ( לא ציינת אם עשית זאת או לא ) מקל מאוד על הקילוף.

ולטעות - את הסלוטייפ מקלפים כשהחומר עדיין לח, לא יבש.

בהצלחה.

"יאללה בירי".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה סיבות. פלסטידיפ ירד בקלות מסביב לסמל בתנאי שלא שמת שכבות עבות מידי! מה שאמור לקרות זה שיש לך שיכבה יפה על הסמל ושכבה יפה על הפח של הרכב. בקצוות של הסמל לבין הפח תמיד יש רווח מזערי שלשם בקושי מגיע הציפוי ולכן ברגע שתתחיל לקלף, שם הציפוי יגזר מעצמו. קורה שהרווח בין הסמל לפח מתמלא בצורה כזאת שנוצרת לך שכבה אחידה שתרד ביחד עם הציפוי שעל הסמל. סמלים ואותיות שבולטות יפה החוצה כמעט ולא יעשו לך בעיות כל עוד לא תגזים עם השכבות. האותיות הקטנות והעגולות שצמודות ודובוקות טוב לפח ללא מעבר חד אלא יותר עגולות ולא ממש בולטות הן הבעייתיות וצריך להיעזר בקיסם שיניים וסכין יפנית כשמתחילים למשוך. לגבי הסלוטייפ. אתה יכול להוריד אותו גם כשהתייבש לחלוטין פשוט עם הסלוטייפ תרד גם השכבה של הפח.

E46 330CI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל שלא מתייחס לפסקה השניה שרשמתי, שם הטעות שלך.

לעובי השכבות אין קשר.

יכול להיות שבניית השכבות לא נכונה, אבל כרגע זה לא האישו.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל הסרטונים מחכים שיתייבש, אבל כשאתה אומר את זה אז יש בזה היגיון, החומר עדיין רטוב ולכן הוא לא יכול להוריד איתו את החומר שעל הסמל עצמו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אפשר לקלף את הסלוטייפ כשהחומר עדין לח אם נותנים לכל השכבות ששמת לפני להתייבש? מה ההגיון בכלל במה שאתה אומר?

 

הסלוטייפ שם נטו למיסוך, ברגע שהכל מתייבש אתה מתחיל להוריד את החומר מסביב ומושך בסלוטייפ במקום בפלסטידיפ היבש.

 

זה בכלל לא קשור לבעיה שהוא תיאר.

E46 330CI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי זה קרה בסמל של פיאט אבל בחלק הפנימי שלו איפה שהזכוכית כי יש בסמל פנימית עם שקע שלשם גולש נוזל, אבל לא בחלק החיצוני מסביב.

 

תנסה לצלם את הסמל שלך ואת הבעיה שנראה מה בדיוק קורה אצלך ואיפה התהליך מתקלקל לך.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אפשר לקלף את הסלוטייפ כשהחומר עדין לח אם נותנים לכל השכבות ששמת לפני להתייבש? מה ההגיון בכלל במה שאתה אומר?

 

הסלוטייפ שם נטו למיסוך, ברגע שהכל מתייבש אתה מתחיל להוריד את החומר מסביב ומושך בסלוטייפ במקום בפלסטידיפ היבש.

 

זה בכלל לא קשור לבעיה שהוא תיאר.

אתה עבדת פעם עם פלסטידיפ?, באמת שואל לא חלילה להעליב.

 

החומר ממיס את עצמו בכל שיכבה מחדש, אלא אם פיזרת שיכבה עדינה מידי, מה שיגרום אחרי זה לטקסטורה ולא למשטח חלק,מכאן זה שלא משנה כמה שכבות עשית וכמה התייבשו לפני, השיכבה האחרונה תמיס אותם.

אכן יש להוריד את הסלוטייפ בשיכבה האחרונה בדיוק איך שסיימת ליישם אותה, כשהכל עדיין "רטוב", זאת המלצה אפילו בלי קשר לאם זה הפיתרון או לא, סמוך עלי מנסיון:|

 

לדעתי אתה לא מיישם את החומר באופן שווה, או שלא עברת טוב עם ipa לפני, זה צעד קריטי ביותר!.

בעת ההסרה שאתה מושך את החומר תן לו להימתח ולהיקרע בעצמו, כלומר ברגש, קשה להסביר את זה בכתיבה.

 

ותחזור אלינו עם תוצאות! :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טרם נתקלתי בפלסטידיפ שממיס את השכבה שלפניו.

כשהשכבה הראשונית מתקשה אז השכבה שתבוא מעל מתייצבת על השכבה שלפניה, רק שהפעם היא יכולה "לתקן" נזק או טקסטורה אם נגרם, החומר יחסית סלחן.

 

טינר אם כבר, ימיס את הצורה לפלסטידיפ

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כדאי כך, צריך לנקות עם סבון היטב + אלכוהול IPA ופלסטלינה אם מדובר על חלקי פח.

למרות שאפילו בג'אנטים עשיתי פלסטלינה במקומות בהם היה לכלוך עיקש.

 

על הסמלים ניקיתי עם קצת סבון לאחר שטיפה של כל הרכב ואז עברתי עם אלכוהול מדולל ומטלית לייבוש.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...