Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי תקופה ארוכה שלא נגעתי בחשמלית שלי, החלטתי שאני חוזר לנגן, עברה סט אפ ( השם והאגדה הרצל אז - מומלץ ) וחזרה למצב נגינה מושלם ( סטראט אמריקאית עם דאבל האמבאקר).

ישנה בעיה אחת, המגבר.

יש לי מגבר גדול (35) של אקוסטית, מגבר מצוין אבל הוא נותן רק צליל נקי בלי דיסטורשן ולקנות מגבר חדש ברמה סבירה יקר לי ( חייל).

השאלה, אם אני קונה מולטי אפקט ומחבר למגבר הקיים, האם אני אקבל אפשרות לנגינה בצליל המתאים לחשמלית ( לא מחפש משהו מקצועי, רק דיסטורשן וקצת אפקטים).

תודה לעוזרים,

אופיר

פורסם

בתקציב מוגבל עדיף לקנות אפקט דיסטורשן / אוברדרייב אחד טוב ממולטיאפקט חרא.

במיוחד אם יש לך רוורב במגבר.

במחיר של מולטי טוב - כבר מביאים מגבר מנורות קטן (10-15W ... הרבה יותר חזק מ10-15 וואט בסוליד סטייט שזה כלום) ושם בכלל אין מה להשוות.

המלצות אישיות:

אוברדרייב - Fulltone OCD - כנראה האוברדרייב הכי טוב שהשתמשתי בו בחיים (ויש לו המון גיין! גם מספיק להחליף פדל דיסטורשן לחלק מהאנשים)

דיסטורשן - אגנייטר הוציאו פדאל חדש מעולה שנקרא Black metal , הרבה אוהבים את הMetal Muff או הBig Muff , יש הרבה פדאלים טובים ואני לא מעודכן.

משולב - Jykel and Hyde V2 שכולל אוברדרייב ודיסטורשן מעולים (2 אפקטים לא קשורים בפדאל אחד מעולה)

עשה טובה - אל! תקנה פדאלים או מולטיאפקטים זולים.

כל הפוד הקטנים , הזום הזולים , האיבנז והDOD הקטנים , הפדלים הפשוטים של מארשל.

95% מהם זבל סיני נוראי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ודעה הפוכה - תקנה בזול. החל מפדאלים של Joyo ב-100 ש״ח כולל משלוח מאיביי (היה לי את ה Vintage Overdrive שלהם, היה סבבה. נקנה ב-120 ש״ח ונמכר ב-100) ועד מולטי אפקט פשוט בכמה מאות שקלים. מקסימום תמכור, ההפסד יהיה זניח (אם בכלל).

ברור, זה לא יהיה איכותי כמו ציוד יקר, אבל מה בעצם אתה מחפש? סאונד להקלטות? מולטי זול יתן לך אפשרות להתנסות במגוון אפקטים ולגבש דעה באיזה מהם כדאי להשקיע כפדאל בודד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מולטיאפקט לא ישמע טוב בשום דרך או צורה, אבל זה מגניב כשמשעמם לך.

ואם כבר - איפה מוצאים זמן לנגן? הפסקתי לפני שנתיים אחרי שגיליתי שאין לי זמן להתאמן ואני תקוע במקום כבר שנים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

למה לא ישמע טוב? בבית בקטנה? הדיליי לא יהיה דיליי? הקורוס לא יהיה קורוס? אובדרייב לא יהיה אובדרייב? לדעתי פיתרון מעולה למי שרוצה מגוון אפקטים בגרושים.

ולמה להפסיק? לא תמיד חובה להתקדם, אפשר פשוט להנות מזה. אבל כמובן, כל אחד ומה שמתאים לו.

על החתום, גיטריסט ספה שדורך במקום כבר שנים ונהנה לנגן כמעט כל יום.

ר. פרסקי

פורסם

אולי שלי לא היו מוצלחים במיוחד (Zoom כלשהם, אין לי באמת מושג), אבל האפקטים המובנים במגבר נשמעו טוב יותר.

למה להפסיק? אני שואל את עצמי בכל פעם שאני מגיע לבית של ההורים ורואה את הגיטרה מושלכת בפינת החדר. מניח שזה פשוט ירד בסדר העדיפויות יחד עם התמעטות הזמן הפנוי והתרבות התחביבים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אני נגד לקנות זבל בציוד מוזיקלי.

כל ציוד נורמאלי שקניתי אי פעם נשאר איתי יופי ואני נהנה ממנו שנים (חלקו מלווה אותי כבר 20 שנה).

ולעומת זאת הזבל בא והלך.

אם התקציב הוא 100-200 ש״ח - אין ברירה , אם הוא יותר - זו ההמלצה שלי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מולטיאפקט פשוט (אולי לא ב200 שקל אבל ב-500- 600) דווקא נותן פתרון נחמד, בעייני.

הסאונד שלהם יותר מסונתז, אבל דורש פחות עבודה כדי להגיע לתוצאה שכיף להשתעשע איתה, לדעתי לפחות.

לבנות סאונד רציני זה לא כל כך פשוט, גם לא עם מגבר מנורות (שדורש עוצמה מינימאלית כדי להשמע טוב)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דווקא מהניסיון שלי, הקפיצה הגדולה באיכות היא מתחילה בפדאלי מנורות, שהם עולים 1000 ומעלה.

פחות מזה, לא שמתי לב להבדלים משמעותיים בפדאלים/מולטי אפקטים.

כרגע אני משתמש בזום שעלה לי בארה"ב 160 שקל, והוא סביר לגמרי.

פורסם

יש, GarageBand...

הרבה שנים ניגנתי בלי אפקטים, הספיק לי האוברדרייב במגבר. מתישהו קניתי קורוס פשוט של בוס, אח״כ דיליי פשוט של מארשל. כל אחד - 200 ש״ח. החלפתי מגבר, ואיתו רכשתי את ה Joyo Vintage Overdrive שהיה סבבה לגמרי. יום אחד ראיתי מודעה לפדאל אוברדרייב מנורה של ווקס בשם ביג בן, ושוב - 200 ש״ח. קפצתי על המציאה. פדאל פשוט מעולה! לא רואה הוצאה נוספת על פדאלים בזמן הקרוב, אפשר להמשיך ולהגדיל את מס׳ הגיטרות...

ר. פרסקי

פורסם

אני לעומת זאת הוצאתי לפני כמה שנים כ700 שח על טיוב סקרימר, ואני כמעט ולא משתמש בו, כי אני לא מצליח למצוא הגדרות טובות שישמעו סביר עם הבלוז ג'וניור, בלי לפתוח את המגבר עד הסוף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...