Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מקרה קיצוני של RTFM.

או שבספר הרכב בעברית לא טרחו להוסיף את זה.

בכל אופן מערכות כאלה זה מאד נחמד ומקל באוטוסטרדות על הרגליים אבל כמו שכולנו יודעים, הן מתוכננות לעבוד במקביל לערנות תמידית של הנהג ותחת שיקול דעתו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש כלי (למשל בוולוו) בקרת מהירות אקטיבית באה יחד עם מערכת לזיהוי תמרורים - כך שהיא אמורה לזהות את הרמזור - ולבלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממה שמצאתי בחיפוש שטחי, כל המערכות האלו יודעות בינתיים לזהות בעיקר תמרורי מהירות ואולי עוד כמה הגבלות לגבי הדרך.

לא ראיתי התייחסות לזיהוי רמזור וצבעו. למעשה לא ראיתי גם התייחסות לשלט 'עצור' פשוט.

אגב, גם לסופרב יש מערכת כזו, לא יודע אם בדגם המגיע ארצה.

פורסם

בכל אופן מערכות כאלה זה מאד נחמד[...]הן מתוכננות לעבוד במקביל לערנות תמידית של הנהג ותחת שיקול דעתו.

בדיוק כך. במלים אחרות, מדובר במערכות עזר.

כל עוד השימוש בכל מערכת בטיחות פרואקטיבית (ממוביל-איי ועד לבקרת שיוט אקטיבית) הוא ככלי עזר, אז אין לנו סיבה לתרעומת.

אפילו כולנו חכמים, כולנו נבונים, כולנו לא זקנים וכולנו יודעים את תורת הנהיגה - אנחנו לא תמיד שומרים מרחק על קוצו של יו"ד וגם לא תמיד מגיבים בדיוק ברגע הנכון, וכלי עזר למקרים הללו הם לא דבר רע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

להבנתי המטרה של המערכת הזו היא בדיוק כמו בקרת שיוט רגילה (לדרכים מהירות לא מאוד עמוסות וללא רמזורים), יחד עם תוספת נחמדה שחוסכת ממך לנתק את המערכת ולהפעיל אותה מחדש לאחר עקיפה כל פעם שאתה מתקרב למישהו שנוהג קצת יותר לאט.

ובכל זאת תודה לפותח השרשור שהסב את תשומת ליבנו להשלכות אפשריות של שימוש במערכת בתנאים קצת פחות מתאימים.

פורסם

הבעיה העיקרית בתיאור של בגירה הוא בהאצה החזקה של בקרת השיוט לאחר ש"הכביש התפנה". במידה ובקרת השיוט הייתה מאיצה במתינות כנראה שהתגובה של בגירה למקרה הייתה יותר רגועה (גם מבחינת הבלימה וגם מבחינת פתיחת השרשור).

התנהגות הזאת של בקרת השיוט מוכרת לי מבקרת שיוט רגילה, שאחרי השהייה זמנית (לחיצה על הבלם לדוגמה) ניתן להחזיר את בקרת השיוט לפעולה למהירות שהוגדרה לה מקודם. בכל בקרות השיוט שנהגתי בהן (של פורד, מאזדה, פ'יגו והונדה), ההאצה התבצעה במצערת מלאה עד לקמ"שים בודדים מהמהירות המוגדרת. לדוגמה, נסיעה ב-100 קמ"ש, בלימה ל-60 קמ"ש ואז החזרה של בקרת השיוט - הרכב מוריד מספר הילוכים (במקרה של תיבה אוטומטית) ופותח מצערת עד לכ-95 קמ"ש, ואז ממתן את ההאצה ומגיע ל-100 קמ"ש. מעבר לסיכון הבטיחותי בכזה מקרה (והתיאור של בגירה נותן דוגמה מצויינת לזה), התנהגות כזאת פשוט לא נעימה, ולא ברור לי למה זה כל כך נפוץ בבקרות שיוט.

פורסם

זה אולי מרגיש כמו מצערת מלאה אבל זה ממש לא. מנסיון על פורד, מאזדה, אוקטביה - כשהמערכת מאיצה חזרה למהירות שקבעת אכן יש תאוצה די חזקה, אבל זה רחוק ממצערת מלאה. תעשה ניסוי פשוט ותמדוד את הזמן שלוקח לה להאיץ מ-60 ל-100 למשל, ואז תעשה אותו דבר בעצמך עם דוושה ברצפה - מבטיח לך שזה יהיה הרבה יותר מהיר כשאתה שולט.

יחד עם זאת - מסכים שגם כך יש מקום למתן את עוצמת ההאצה, למי שנוהג רגוע רוב הזמן זה יכול להיות קצת מבהיל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
הבעיה העיקרית בתיאור של בגירה הוא בהאצה החזקה של בקרת השיוט לאחר ש"הכביש התפנה". במידה ובקרת השיוט הייתה מאיצה במתינות כנראה שהתגובה של בגירה למקרה הייתה יותר רגועה (גם מבחינת הבלימה וגם מבחינת פתיחת השרשור).

התנהגות הזאת של בקרת השיוט מוכרת לי מבקרת שיוט רגילה, שאחרי השהייה זמנית (לחיצה על הבלם לדוגמה) ניתן להחזיר את בקרת השיוט לפעולה למהירות שהוגדרה לה מקודם. בכל בקרות השיוט שנהגתי בהן (של פורד, מאזדה, פ'יגו והונדה), ההאצה התבצעה במצערת מלאה עד לקמ"שים בודדים מהמהירות המוגדרת. לדוגמה, נסיעה ב-100 קמ"ש, בלימה ל-60 קמ"ש ואז החזרה של בקרת השיוט - הרכב מוריד מספר הילוכים (במקרה של תיבה אוטומטית) ופותח מצערת עד לכ-95 קמ"ש, ואז ממתן את ההאצה ומגיע ל-100 קמ"ש. מעבר לסיכון הבטיחותי בכזה מקרה (והתיאור של בגירה נותן דוגמה מצויינת לזה), התנהגות כזאת פשוט לא נעימה, ולא ברור לי למה זה כל כך נפוץ בבקרות שיוט.

לא נתקלתי בתופעה שבקרת השיוט לאחר האטה או משהו דומה שמפעילים אותה מחדש פותחת מצערת מלאה.

וכן ניסיתי אותה, אבל מצערת מלאה זו תופעה שמרגישים אותה מיד וכניראה שברכב של פותח השירשור יש אולי תקלת תוכנה או משהו דומה.

גם מבחינת צריכת דלק, פתיחת מצערת מלאה ממש לא תורמת ולא ניראה לי שבמכוון יתנו לרכב להאיץ בצורה כזו במיוחד שחברות מנסות להראות כמה הרכבים שלהם חסכוניים

קובי

:-)

פורסם

גם אצלי בסונטה היברידית החדשה יש מערכת אדפטיבית, בשונה ממערכת רגילה, ברגע שהמכשול מלפניה איננו אז באמת היא מנסה לחזור בשיא הכוח למהירות הדרושה. הרי זה לא מצב RESUME לאחר CANCEL, אלא שהיא בפעולה כל הזמן הזה.

מה שכן, ראיתי שבהגדרות האוטו אפשר לבחור את האופי חזרה שלה למהירות הנדרשת: יש איטי, רגיל ומהיר. לא ניסיתי עדיין את ההבדלים ביניהם.

אפשר גם לעבור למצב קרוז קונטרול רגיל (לא אדפטיבי).

בספר הנהג מפורטים כל המצבים הללו כמו צמתים, רמזורים, עליות וירידות, משאית עם משהו בולט מאחוריה, והמגבלות של המערכת במצבים הללו.

פורסם

כשאני חושב על זה, במצב של מערכת שכופה על הרכב האטה חדה יחסית כדי להימנע ממכשול יש הגיון בכך שהחזרה למהירות השיוט תהיה זריזה יחסית כדי למנוע מהרכב מאחור לקפוץ לביקור אצל הפגוש האחורי...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

לפי ספר הרכב שצירפתי עוד קודם, התנהגות בקרת השיוט תלויה בהגדרות של ה-Driving Mode (החל מעמ' 173 של הקובץ).

במודים Normal, Sport, Eco תגובות המצערת יהיו תואמות לתיאור. יש גם אפשרות להגדיר ידנית את הענין.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כאשר המערכת במצב ספורט החזרה לגז האוטומטית שלה חריפה ויכולה להפתיע.

אני מסכים עם באגירה, צריך להזהר מאוד עם המערכת הזאת ולא להשתמש בה בתור "שגר ושכח".

חוץ מכמה פעמים שבהם בדקתי את המערכת בהתחלה, לראות האם היא עוצרת עצירה מלאה כשיש רכב לפניה (כמובן עם רגל מרחפת מעל הברקס), אני לא משתמש בה בשלב של בלימה לקראת רמזור או לעצירה.

לארץ לא הגיעה מערכת זיהוי תמרורים, יכול להיות שבשילוב המערכת הזאת המחשב יצליח לזהות רמזור אדום ולעצור את הרכב. כרגע המערכת מזהה רק מכוניות ואופנועים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מצד שני יש את המערכת של Tesla שמכל הסרטונים שראיתי באמת נוהגת לבד...

אבל גם שם בטח לא מזהים רמזורים אז המקרה של בגירה היה חוזר על עצמו.

פורסם

אני רק שאלה ,

אין לסקודה במקביל גם מערכת בלימה אוטונומית ? אשר אמורה להכנס לפעולה במצב כזה לזהות את הבעיה ולבלום ?

יש מערכת כזאת למהירות עירונית כבר בCitygo למיטב ידיעתי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...