Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יש בסיטיגו?

מערכת שמזהה אור אדום ברמזור ובולמת את הרכב בהתאם?

להזכירך, בסיטואציה המתוארת אין כל מכשול לפניי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המערכת בולמת אוטומטית כשיש מכשול לפניך כדוגמת רכב, אופנוע, ויכול להיות שגם בני אדם (לא יצא לי לבדוק למזלי),

מה שבגירה דיבר עליו הוא במידה ואין מכשול, הנתיב שלך פנוי והאור ברמזור שלך אדום, כאן המערכת לא תעצור אותך ואתה עלול להכנס לצומת באדום אם לא תבלום בעצמך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מגיעים לצומת מרומזר, כשהכביש החוצה הוא כביש סואן מאוד וגם כן מהיר (כביש 4) ממרחק של כ 300 מטרים אני רואה שהרמזור בדיוק מתחלף לאדום והקו הלבן נקי לחלוטין מרכבים כך שאני אומר, אשאר מאחורי הרכב שאני מאחוריו ואראה איך המערכת מביאה את הרכב לעצירה מוחלטת ומתחילה שוב בנסיעה באופן עצמאי ברגע שהוא יתחיל לנסוע.

30 מטר מהרמזור, הנהג שלפניי (שכאמור, זה רק אני והוא מתקרבים לצומת שמכיווננו, נקי מרכבים) פתאום קולט שהוא בכלל צריך שמאלה, בורח לנתיב השמאלי והרכב שאני נוהג בו, שפתאום התפנה לו המכשול המאט מהדרך (כזכור, הוא בבקרת שיוט על 100) דופק את הקיק דאון של החיים, מוריד שלושה הילוכים וטס (והרכב הזה מאיץ מגלגול בצורה מפגרת) לתוך הצומת העמוסה שרכבים חוצים אותה בקלות 100-120 קמ"ש (כביש 4).

מזל שזו הייתה בדיקה של המערכת כי הייתי עם רגל על הברקס ופשוט ירדתי עליהם עד שהרגשתי את הפח שעל הריצפה.:?

בכנות, ממש לא הייתי רחוק מלהיהרג.

אז לכל מי שיש לו בקרת מהירות אקטיבית, היזהרו מתסריטים שכאלה.

מה יש בסיטיגו?

מערכת שמזהה אור אדום ברמזור ובולמת את הרכב בהתאם?

להזכירך, בסיטואציה המתוארת אין כל מכשול לפניי.

מערכת שמזהה מכשול, ובהודעה הראשונה כתבת שהצומת הייתה עמוסה. אם השעה הייתה 2 בלילה והצומת ריקה , פרט לעבירת תנועה כנראה שלא היה קורה כלום. (לא שאני מזלזל בעבירה כמובן )

אבל אם הצומת עמוסה , המערכת אמורה לבלום את הרכב.

במאמר מוסגר אומר שחוויתי פעולה של מערכת שבולמת לבד במרצדס כאשר נסעתי באנגליה ולקחתי פניה שמאלה לנתיב הלא נכון , באמצע הפניה הרכב פשוט בלם לי , נתן לרכב הנגדי לעבור ואז המשיך בדרכו כאילו כלום. , אישתי לא הבחינה בכלום , חשבה שאני בלמתי .

לכזאת מערכת אני מתכוון. היא לא אמורה להציל אותך במקרה כזה ?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני קצת מתקשה להבין אם אתה רציני או צוחק אבל:

א. שום רכב ושום מערכת לא תינטע רכב ב 100 קמש במקום כי פתאום חצי מטר לפניו צץ רכב חוצה.

ב. לקחת את התסריט הקל שכשאני מתפרץ לצומת רכב יחצה לי את הדרך, אבל אם זאת תהיה משאית שתחצה את הרכב?

פורסם

מערכת שמזהה מכשול, ובהודעה הראשונה כתבת שהצומת הייתה עמוסה. אם השעה הייתה 2 בלילה והצומת ריקה , פרט לעבירת תנועה כנראה שלא היה קורה כלום. (לא שאני מזלזל בעבירה כמובן )

אבל אם הצומת עמוסה , המערכת אמורה לבלום את הרכב.

במאמר מוסגר אומר שחוויתי פעולה של מערכת שבולמת לבד במרצדס כאשר נסעתי באנגליה ולקחתי פניה שמאלה לנתיב הלא נכון , באמצע הפניה הרכב פשוט בלם לי , נתן לרכב הנגדי לעבור ואז המשיך בדרכו כאילו כלום. , אישתי לא הבחינה בכלום , חשבה שאני בלמתי .

לכזאת מערכת אני מתכוון. היא לא אמורה להציל אותך במקרה כזה ?

אני לא חושב שמקרה כזה(כביש מהיר) המערכת יכולה לעצור את הרכב בזמן. הרכבים החוצים את הצומת לא בטווח ה"ראיה" של המערכת וכשהם כבר כן-זה מאוחר מידי.

כמו שכבר נאמר,מצב הביניים הוא הכי מסוכן כי לא תמיד המפעיל יודע באילו תנאים המערכת עובדת ובאילו לא וזה יכול לעלות ביוקר.

פורסם
כשאני חושב על זה, במצב של מערכת שכופה על הרכב האטה חדה יחסית כדי להימנע ממכשול יש הגיון בכך שהחזרה למהירות השיוט תהיה זריזה יחסית כדי למנוע מהרכב מאחור לקפוץ לביקור אצל הפגוש האחורי...

מה שאתה מתאר זה אוטו עם שלדת גומי, ומערכת שאיכשהו משתמשת באנרגיה שנוצרת בבלימה כדי למתוח קפיץ, שמשמש אחר כך כעזר להאצה של האוטו, וכמה שהבלימה חדה יותר, ככה ההאצה מהירה יותר.

פרטי חשבון בנק להעברת תמלוגים על הרעיון יימסרו בפרטי :king:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני קצת מתקשה להבין אם אתה רציני או צוחק אבל:

א. שום רכב ושום מערכת לא תינטע רכב ב 100 קמש במקום כי פתאום חצי מטר לפניו צץ רכב חוצה.

ב. לקחת את התסריט הקל שכשאני מתפרץ לצומת רכב יחצה לי את הדרך, אבל אם זאת תהיה משאית שתחצה את הרכב?

רציני לגמרי.

פשוט שואל.

גם רכב בעל מערכת הבלימה הטובה ביותר יש לו מרחק בלימה. אבל כאמור מנסיוני אומנם על מרצדס הוא זיהה רכב שהגיח מעבר לפינה. השטח היה מחוץ לעיר ומישורי כך שלא היו בניינים שהסתירו. גם אני הייתי במהירות נמוכה פחות מחמישים קמש. כאן אתה מתאר רכב שמאיץ במהירות רבה. ועם מערכת נכונה אמור לזהות גם רכבים אחרים מעבר לפינה. זה ההגיון שלי בכל אופן.

כנראה שאני טועה.

פורסם

מהניסיון שלי עם המערכת הנ״ל במאזדה cx5 הרכב שומר על מרחק לפי מה שהגדרת לו.. אם אתה נוסע 80 מייל לשעה והנתיב ריק ומישהו נכנס ל״מרחק הבטוח״ שהגדרת למערכת והוא נוסע 20 המערכת תבלום אותך באופן אגרסיבי מאוד למהירות שלו (מנסיון מפחיד מאוד בhighway לייד הבית) אבל בכללי המערכת נוחה מאוד לנסיעות של שעה + בכבישים הפתוחים של אמריקה

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם

אין תחליף לרגל האנושית כרגע (כרגע!).

עוד 5-6 שנים זה יהיה סיפור אחר, כשהמערכות יזהו את התמרורים והרמזורים.

כרגע זה כמו קרוז קונטרול רגיל.

מתקרב לצומת? תבטל את המערכת. כשאתה חוזר למצב רגיל תפעיל מחדש.

פורסם

האמת שהמערכת הזו כוללת אופציה של זיהוי תמרורים, רק היא לא אופציונלית עפ"י המיפרט שבא היא מיובאת.

פורסם

האמת , עם מצב ומיקום התמרורים של מע"צ או איך שקוראים לה כעת ,

אני לא בטוח שיש מערכת בעולם שתוכל להתמודד איתה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהמכוניות יהיו אוטונומיות לחלוטין לא יהיה צורך בתמרורים ורמזורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אמהל'ה , איזה מפחיד מה שקרה לך.

מעניין אם מי שתיכנן את המערכת חשב על התסריט הזה?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

ברור שכל התסריטים נבדקו, ועל כן נרשמו הוראות והערות לשימוש במערכות עזר כאלה. רק הבעיה העיקרית היא הגורם האנושי שמצליח לא לתפקד.

פורסם

מצטרף באיחור לדיון,

מנסיון עם המערכת של סקודה, היא עובדת מעולה. יש להבין שזו מערכת עזר ולא מערכת אשר מחליפה את הנהג.

במקרה המתואר כאן די ברור כי הבעיה היא חוסר הבנה של הנהג כיצד יש להשתמש במערכת.

באגירה, מה ציפית שיקרה? המערכת הזו מזהה מכשולים פיזיים בלבד. ברור שכאשר אתה מתקרב לצומת אתה צריך להיות מוכן. תיארת תרחיש אחד ואפשר לחשוב על עוד כמה שיאפשרו למערכת להכניס אותך לצרות במידה ולא תתערב.

ברגע שקלטת שהרכב מלפנים מתחיל לזוז שמאלה, כבר אז היית צריך ללחוץ על הבלמים. לא בפאניקה ולא בחוזקה, אלא בלימה רגילה לפני רמזור אדום.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...