Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור שאספר לכם עכשיו, ארע בזמן בחינת הסקודה L&K, הוא לא מופיע בכתבה כי מה שארע, לא קשור כלל לרכב, הוא קשור לבקרת מהירות אקטיבית, רצה המקרה, וזה קרה לי ברכב הזה שלמרבה הצער (במקרה הספציפי הזה) סובל מתאוצות בינים מסחררות.

אז מה שהיה הוא שאני נוסע בכביש המהיר, כביש של 100 קמ"ש, מחליט לשחק בבקרת המהירות האקטיבית.

נוהג בנתיב הימני, מאחורי איזה רכב שנוסע 100-110 ובוחן את המערכת, הוא מאט, האוטו מאט, הוא מאיץ, הרכב מאיץ, מה יש להגיד, באמת תענוג.

מגיעים לצומת מרומזר, כשהכביש החוצה הוא כביש סואן מאוד וגם כן מהיר (כביש 4) ממרחק של כ 300 מטרים אני רואה שהרמזור בדיוק מתחלף לאדום והקו הלבן נקי לחלוטין מרכבים כך שאני אומר, אשאר מאחורי הרכב שאני מאחוריו ואראה איך המערכת מביאה את הרכב לעצירה מוחלטת ומתחילה שוב בנסיעה באופן עצמאי ברגע שהוא יתחיל לנסוע.

30 מטר מהרמזור, הנהג שלפניי (שכאמור, זה רק אני והוא מתקרבים לצומת שמכיווננו, נקי מרכבים) פתאום קולט שהוא בכלל צריך שמאלה, בורח לנתיב השמאלי והרכב שאני נוהג בו, שפתאום התפנה לו המכשול המאט מהדרך (כזכור, הוא בבקרת שיוט על 100) דופק את הקיק דאון של החיים, מוריד שלושה הילוכים וטס (והרכב הזה מאיץ מגלגול בצורה מפגרת) לתוך הצומת העמוסה שרכבים חוצים אותה בקלות 100-120 קמ"ש (כביש 4).

מזל שזו הייתה בדיקה של המערכת כי הייתי עם רגל על הברקס ופשוט ירדתי עליהם עד שהרגשתי את הפח שעל הריצפה.:?

בכנות, ממש לא הייתי רחוק מלהיהרג.

אז לכל מי שיש לו בקרת מהירות אקטיבית, היזהרו מתסריטים שכאלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא באג, זה פיצ'ר.

נשמע כמו חוויה מאוד לא נעימה, אני לא יודע ולא רוצה לחשוב מה הייתה תגובתו של נהג פחות מיומן.

אני משער שהדורות הבאים של המערכת הזו ומערכות נוספות ידעו גם לקרוא תמרורים ורמזורים (ע"ע וולבו).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

מעניין איך יחליטו מי אשם בתאונות כשיעלו על הכבישים המכוניות האוטונומיות.

האם המכוניות ימכרו כבר עם ביטוח של היצרן?

האם הרכב ש"אשם" יודיע לרכב השני "אני אשם.. הנה פרטי המתכנת שלי.."?

יהיה מעניין...

ועוד דבר, לקחתי לא מזמן רכב עם מובייל איי. שיגעו אותי כל הזמן הציפצופים שלו, לבסוף הגעתי למצב שאני נוהג כדי לרצות את המערכת ולהשתיק אותה ולא כמו שאני חושב שצריך לנהוג אחרי 30 שנות וותק על הכביש - הזוי !

עריכה אחרונה על ידי Laurence
פורסם

בהחלט מעניין. ככל שיתווספו מערכות אוטונומיות כך הסיכוי לתאונות פוטנציאליות כאלה עולה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ועוד דבר, לקחתי לא מזמן רכב עם מובייל איי. שיגעו אותי כל הזמן הציפצופים שלו, לבסוף הגעתי למצב שאני נוהג כדי לרצות את המערכת ולהשתיק אותה ולא כמו שאני חושב שצריך לנהוג אחרי 30 שנות וותק על הכביש - הזוי !

גם ברכב של מקום העבודה שלי יש, הדבר הראשון שאני עושה כשאני עולה לאוטו זה לכבות אותו, בכבישים בין עירוניים באיזורים פרבריים זה פשוט מעיק.

פורסם

מאוד אהבתי את הכתבה.

תודה רבה :-)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כאן נקודת המפנה בין שליטת הנהג ברכב לבין שליטת הרכב בנהג, מיותר, סמוך על רכיבי בוט ומערכות אלקטרוניקה רק אם אתה יודע בדיוק מה הן עושות.

פורסם

מה שסיפרת כאן, הרבה הרבה יותר מעניין מהכתבה הטובה לכשעצמה.

אישית אני שונא את כל מה שלוקח מהידיים שלי את הנהיגה. לא מדובר כבר באיבוד הנאה אלא בהגדלת הניתוק מהתהליך. אם זה לא היית אתה אלא מישהו שכל יום סומך על המערכת, הסיפור היה נגמר בעוד מספר בסיכום השנתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רק לי זה נשמע כמו פיצ'ר מפגר?

עוד קצת ותירדם.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

נשמע הזוי הקטע ומפחיד גם יחד.

מכונית אוטונומית,אחרי 30 תאונות המחלקה המשפטית אצל היצרניות יהיו עסוקות מאוד.

חברות יפשטו רגל במהרה כשזה יקרה.

פורסם

לקח לי זמן להבין לאיזה מערכת אתה מתכוון. השם הנכון הוא "בקרת שיוט אדפטיבית".

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ברכב הנוכחי שקיבלתי ממקום העבודה יש מוביל איי.

האם הצפצופים מעצבנים? ועוד איך!!

האם המערכת הזאת מצילת חיים? כנראה שכן. לאחר כמה אלפי קילומטרים במחיצתה הבנתי שלמרות הצפצופים הטורדניים, מספיקה פעם אחת של חוסר תשומת לב מצדי שבה המערכת הארורה הזאת תמנע ממני להיות מעורב בתאונה, כדי שהיא תצדיק את קיומה. לכן, עם כל הצער שבדבר, אני נאלץ להודות שהמערכת הזאת בבסיסה היא דבר בסה"כ די חיובי. מה שכן, בתחילת כל נסיעה אני מקפיד לשים את הווליום שלה על 0, כך שההתרעות הקוליות יהיו רק על קטסטרופות. מבחינתי זה לכשעצמו כבר עושה את העבודה.

בלי קשר: יש לי כמה תובנות לגבי אופן הפעולה של המערכת הזאת. רציתי לחלוק אותן עם איש פיתוח של החברה והשארתי את הפרטים שלי באתר שלהם, אולם אף אחד לא חזר אלי, אז אם מישהו כאן עובד במוביל איי או מכיר מישהו שעובד שם, אודה אם תוכלו לקשר ביננו.

בהחלט מעניין. ככל שיתווספו מערכות אוטונומיות כך הסיכוי לתאונות פוטנציאליות כאלה עולה.

לא בהכרח. מזה כמה שנים שלמרצדס יש מערכת שיודעת לזהות תמרורים ולהציגם בלוח המחוונים. לא שאני חושב שזה עניין של מה בכך, אבל לדעתי זה רק עניין של זמן - אם זה לא קרה עד עכשיו - שהמערכת הזאת תדע גם לזהות רמזורים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לקח לי זמן להבין לאיזה מערכת אתה מתכוון. השם הנכון הוא "בקרת שיוט אדפטיבית".

Radar guided cruise control.

זה נשמע כמו דבר נחמד ביותר, רק שצריך להשתמש בו בשכל, בעצם כמו בכל דבר.

לי יש ברכב בקרת שיוט רגילה, וזה תענוג של דבר, זה אפילו יודע לזהות עליות, ולתת גז כדי לשמור על המהירות.

מה שכן, כשמשתמשים בבקרת שיוט, צריך לדעת מתי להפעיל אותה, ומתי לא. למשל בתנועה צפופה, כשאין לך אפשרות לתפוס מרחק גדול מרכב שלפניך, אז עדיף לכבות את המערכת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כפי שהבחור מעלי אמר, מע' בקרת שיוט מיועדת לשיוט ולא לכבישים עם צמתים או הפרעות אחרות. ויש לנתקה לפני או בהגעה לכל אלמנט שמונע את השיוט.

אני בטוח שאם הדברים לא קיימים כרגע בהסברים שבספר הרכב, היצרן יוסיף אותם מהר מאוד.

• תוכן חדש...