Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה, *לדעתי* (זהו? אני מבוטח?) האשמה היא אכן עליך. (או על כל נהג אחר שיעשה כמוך כן?)

זאת מערכת בקרת שיוט אדפטיבית, שמיועדת לנסיעה בתנאים של שיוט, אך יודעת גם לטפל במצבים שבהם השיוט מופרע על ידי גורם כלשהו, שאינו כרוך באבחנה של סימנים.

זאת אינה מערכת שיודעת לזהות תמרורים, רמזורים וכו', ועל כן בהתקרב לצומת, מרומזר או לא, המערכת לא יודעת שזה צומת ולא מזהה את התמרורים המורים על זכות קדימה או עצור.

בדיוק בגלל זה, כאשר אני מסביר ללקוח שלי על חיישני התאורה האוטומטיים, אני מבהיר לו שאמנם המערכת יודעת להבדיל בין אור לחושך, אבל המערכת לא יודעת שבחורף צריך להדליק אורות גם ביום בנסיעה מחוץ לעיר. כך שיכול להיווצר מצב שבחורף, ביום שמשי, הנהג נוסע מחוץ לעיר ללא אורות כאשר הוא בטוח שהחיישנים דואגים לו, כאשר בפועל הוא עובר על החוק.

בגלל הרשום לעיל, *לדעתי* (עדיף ללכת על בטוח) במקרה שתיארת, אתה אשם ולא המערכת שכן השתמשת במערכת בצורה שבה לא צריך להשתמש בה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השאלה היא האם כוונת המשורר הייתה נסיעה בפקק, או באמת מעבר צמתים מרומזרים ללא התערבות נהג.

לדעתי האישית כוונת המשורר היא האפשרות הראשונה ואין להשתמש בבקרות אוטומטיות "טיפשות" (שמסתמכות על משתנה בודד כמו לדוגמא מרחק מהעצם שלפניך) בסביבה דינאמית, מלאת משתנים ובלתי צפויה כמו צומת. זה לנושא הנהג.

בידיוק מה שחשבתי.

זאת מערכת שאמורה להקל על הנסיעה השוטפת, אבל עדיין לא מכונית אוטונומית שאפשר להשאיר לה את שיקול הדעת בכביש. הרי אם הרכב שלפניך מחליט לגנוב רמזור ולא בולם גם הרכב שלך לא יבלום אוטומטית, אם נמאס לו לחכות לרמזור ירוק והוא מחליט להכנס לצומת באדום הרכב שלך יתחיל בנסיעה אחריו. טכנית המערכת מאפשרת עצירה מלאה ותחילת נסיעה, אבל לא תמיד כדאי לתת לה את חופש הפעולה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תחילת נסיעה במצב הזה מחייבת ליטוף קל של הדוושה בכדי לחזור לפעולה, היא לא תתחיל לנסוע סתם ככה ממצב עמידה.

אם הרכב שלפני החליט לגנוב רמזור אדום, היא בהחלט תגנוב ביחד איתו.

במצב כפי שתארתי בהודעת הפתיחה, היא כן תטוס בשעטה לתוך צומת עם אור אדום.

גוסטבסטר, המערכת בהחלט משווקת כאחת שיכולה ומסוגלת להגיע למצב עצירה מוחלט באופן אוטונומי.

באמת שאין לי בעיה להיות אשם, אבל זה כלל לא העניין, העניין הוא שבתנאים מסויימים (ובשום רכב שמשווק עם המערכת הזו לא מגבילים אותה לתנאי דרך מסויימים) היא עלולה להיות מסוכנת ויש לשים לב לזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

זאת יופי של מערכת. עולים על כביש 6, שמים אותה על 150 והולכים לישון. היא כבר לבד תשמור על הקצב יחד עם התנועה. אבל גם היא לא חפה ממגרעות. פעם קרה לי שיצאנו מעיקול והיה פקק עומד לפנינו. המחשב בלי להתבלבל התחיל לצפצף ורשם על המסך באותיות ענקיות: BRAKE!!!

כלומר הוא הבין שצריך לעמוד על הברקסים וכך היה.

פשוט צריך להשתמש בה בסביבה הטבעות.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם

אני גם חושב שה״אשמה״ היא עליך. למה במרכאות?

כי לא קרה כלום,ב״ה אתה בחיים וזה הכי חשוב.

במקרה של תאונה (חו״ח היית נכנס בצד של רכב של רכב שהגיע משמאל)-מה היה הטיעון שלך בבית משפט,״סמכתי על בקרת השיוט האדפטיבית״? די סגור על זה שבסופו של דיון היית יוצא אשם ובנוסף,לדעתי, איפושהו בספר התפעול של הרכב היצרן כיסתח את עצמו כנגד תביעות הנובעות ממקרים כאלה.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם
באגירה, *לדעתי* (זהו? אני מבוטח?) האשמה היא אכן עליך. (או על כל נהג אחר שיעשה כמוך כן?)

זאת מערכת בקרת שיוט אדפטיבית, שמיועדת לנסיעה בתנאים של שיוט, אך יודעת גם לטפל במצבים שבהם השיוט מופרע על ידי גורם כלשהו, שאינו כרוך באבחנה של סימנים.

זאת אינה מערכת שיודעת לזהות תמרורים, רמזורים וכו', ועל כן בהתקרב לצומת, מרומזר או לא, המערכת לא יודעת שזה צומת ולא מזהה את התמרורים המורים על זכות קדימה או עצור.

בדיוק בגלל זה, כאשר אני מסביר ללקוח שלי על חיישני התאורה האוטומטיים, אני מבהיר לו שאמנם המערכת יודעת להבדיל בין אור לחושך, אבל המערכת לא יודעת שבחורף צריך להדליק אורות גם ביום בנסיעה מחוץ לעיר. כך שיכול להיווצר מצב שבחורף, ביום שמשי, הנהג נוסע מחוץ לעיר ללא אורות כאשר הוא בטוח שהחיישנים דואגים לו, כאשר בפועל הוא עובר על החוק.

בגלל הרשום לעיל, *לדעתי* (עדיף ללכת על בטוח) במקרה שתיארת, אתה אשם ולא המערכת שכן השתמשת במערכת בצורה שבה לא צריך להשתמש בה.

התגובה שאני הכי מסכים איתה,

אם באמת היא מפורסמת בתור מערכת שאפשר להתקרב איתה לצמתים מרומזרות ולא רק לשימוש במהירויות שיוט,

עצם זה שאתה נהג מיומן ושאתה היית דרוך מנע ממך תאונה, נהג אחרי שיאמין לפרסום כזה אם קיים יכול למצוא את עצמו במקרה הטוב באמצע הצומת ברמזור אדום במקרה הרע בתוך רכב אחר בצומת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

שוב, אין ספק שבמקרה תאונה האשמה היא 100% של הנהג אבל לא זאת מטרת השרשור אלא להזהיר את כל מי שנוהג במערכת שכזו שהתסריט הזה (ששום יצרן לא מתריע מפניו) עלול להיות קטלני.

אגב, תסריט האימים הוא לא שאתה תיכנס ברכב שבא משמאל אלא שהמשאית שבאה משמאל תיקח אותך לטיול של 500-600 מטר ימינה. מתסריט כזה לא יוצאים בחיים.

פורסם (נערך)
שהתסריט הזה (ששום יצרן לא מתריע מפניו) עלול להיות קטלני.

אני תוהה אילו אזהרות קיימות לגבי המערכת הזו בספר הנהג (שאף אחד לא טורח לקרוא)?

קשה לי להאמין שהיצרן לא כיסתח את עצמו מכל הכיוונים

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

בפקק, מאידך, היא לא שימושית. כי אפילו אם מגדירים מרחק הכי קצר זה עדיין משאיר מרחק שמתפרש על ידי כל דכפין כהזמנה להדחק לפניך. חבל.

פורסם

אני מקווה שאנשים מבינים שזו לא מערכת לנהיגה עצמאית והמטרה שלה היא רק לשמור על שיוט בכביש מהיר.

באגירה, אתה לא באמת סומך על המערכת לבלום לפני צמתים? אתה חייב לנתק את המערכת ברגע שזיהיתה צומת.

זה שהמערכת תוכננה לבלום עד עצירה מוחלטת ולהמשיך נסיעה זה רק למקרה של בלימה רכב לפניך בכביש מהיר.

טסלה 3 2022

פורסם
אני מקווה שאנשים מבינים שזו לא מערכת לנהיגה עצמאית והמטרה שלה היא רק לשמור על שיוט בכביש מהיר.

באגירה, אתה לא באמת סומך על המערכת לבלום לפני צמתים? אתה חייב לנתק את המערכת ברגע שזיהיתה צומת.

זה שהמערכת תוכננה לבלום עד עצירה מוחלטת ולהמשיך נסיעה זה רק למקרה של בלימה רכב לפניך בכביש מהיר.

אתה אומר את מה שהאינטואיציה שלך אומרת או משהוא שקראת באיזה ספר הדרכה של רכב שמצוייד במערכת?

כי היצרנים ממש לא מציגים את זה כמו שאתה מציג.

פורסם (נערך)

מתוך:

http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/en/Superb_3V/03-2015/Manual/Superb/B8_Superb_OwnersManual.pdf

1.jpg

2.jpg

זה מתחיל בעמ' 154 של החוברת.

יש בהמשך עוד כמה אזהרות ותנאים שמגדירים איך המערכת עובדת ואילו הגבלות יכולות להשפיע.

(חוברת מעט יותר מעודכנת, אבל עם אותו מידע, שהנושא הנידון מתחיל בעמ' 163 שלה).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

לדעתי יש פה התנפלות מיותרת על באגירה.הוא לא האשים בשום שלב את המערכת אלא פשוט הרגיש צורך עז לטיטול באותו רגע ברמזור לאחר עצירה.סה"כ הוא בא ומזהיר פה אנשים שבמקרה וסעו ברכב כזה שיהיו מודעים לזה כי לא נראה לי שכל מי שנוהג ברכב כזה הולך לקרוא ספר הדרכה בגודל אנציקלופדיה לפני נסיעה.פה פשוט מקום להודות לו וזהו

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...