Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ריאלי מבחינה כלכלית לחפש לקנות רכב מפירוק לדוגמא פולטסוואגן גולף 2004 ולהתקין לו מנוע \12001400 tsi מפירוק של אותו דגם משנת 2010 כך שנרוויח רכב חסכוני עם ביצועי מנוע טובים יותר? האם יאושר במשרד התחבורה?

חשבתי על רכב עם תקציב נמוך של 15000 וכל רכב בטווח מחיר הזה הוא לא ממש חסכוני או מספק ביצועים טובים מספיק לנסיעות ארוכות (לדעתי הלא מקצועית). אשמח לתשובות מפורטות. תודה.

פורסם

בוא נניח שמישהו יאשר לך את זה...

יצא לך לבצע חישוב כמה יעלה לקנות מנוע TSI מפירוק והתאמתו לרכב? לא בטוח שזה יצא לך כל כך יותר זול מלקנות רכב עם מנוע TSI.

פורסם

אם אתה לא מתפנק על גיר אוטומטי אז יש מבחר רכבים ידניים מהירים וחסכוניים.

לדוגמא פז'ו 307 ידנית מנוע 2000 שנת 2005 נמכרת ב20k ביד 2

עוד דוגמא יונדאי i20 ידנית מנוע 1.6 שנת 2012 סביב 36k ביד 2

2 הרכבים עושים בסביבות 9 שניות מאפס למאה.

בנוסף יש כל מיני דגמים של tsi שעושים צרות כך שעל החיסכון בדלק תשלם במוסך.

פורסם

היונדאי היא בתקציב יותר מכפול ממה שחשבתי עליו והפז'ו עם מנוע אלפיים בטח לא הכי חסכונית...

הביצועים מעניינים לא כמו היכולת שלי בתור סטודנט להחזיק רכב שיהיה מסוגל לעשות נסיעה מקריית שמונה לבאר שבע כמה פעמים בחודש מבלי לקרוע את המנוע ויצרוך דלק בצורה סבירה. זו הנקודה שחשבתי עלייה בגלל זה אני רוצה לדעת אם יכול להיות שבכל זאת זה יהיה כלכלי בטווח ארוך יותר של ארבע שנים.

פורסם

ועוד דבר... לא יצא לי לעשות עדיין חישוב כי אני קצת מסתבך בלמצוא מחירים באינטנט. אשמח למישהו עם נתונים שיתן לי גם אולי הסבר למה זה יכול לדרוש מעבר למנוע (גיר תושבות מנוע וכדומה.). תודה על ההתחייסות :)

פורסם

יונדאי אטוס עם מנוע 1000 אוטומטית תעשה את הדרך הזאת בלי לקרוע רק צריך לדעת לנסוע חכם ולא ללחוץ על הגז.

פיג'ו ידנית לדעתי זה פתרון הולם במידה והמוסכים לא פיתחו לך פוביה לצרפתיות מזדקנות.

יש לי מישהו בעבודה עם 407 מנוע 2000 שמדווח על תצרוכת של 1:14 בבין עירוני.

בכללי כל מנוע 1600 שווה ערך למנוע 1200 טורבו(בלי שיפורים) מנוע 1400 טורבו(בלי שיפורים) שווה ערך למנוע 2000.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה ההשוואות המגוחכות האלה? 1.2 טורבו שווה ל1.6 אטמוספרי?!

נא לא לחרטט את פותח השרשור.

למנועים שונים יש אופי עבודה שונה ורצועת כח של מנוע גודש שונה משל מנוע אטמוספרי. אין מה להשוות בכלל.

ולשאלתך הראשונה, זה מאד לא כלכלי וגם אין סיכוי שזה יאושר ברישיון הרכב.

בנוגע לשאלה השניה, פתח שרשור התייעצות בפורום המתאים. קניית רכב זה לא קשור לנושא השיפורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אני ממש מעוניין ללכת לכיוון בקטע גם שממש בא לי ללמוד מכונאות רכב כי אני אוהב להתעסק עם זה..

יש לי בן דוד שעובד כהר שנה במוסך וכנראה שאני אמצא מכונאי וותיק עם מוסך וכל הציוד שידריך אותי (בתשלום סמלי) וישאיל לי את הכלים. כפרוייקט של כמה חודשים עד תחילת הלימודים. הבנתי שמבחינת משרד הרישוי זה צריך להיות מאושר ע'יי בוחן רכב, לא בשמים. יש מישהו שיכול לתת לי נתונים מדוייקים למה ידרוש שידרוג שכזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדי לאשר את זה ברישיון צריך לקבל אישור מהמחלקה הטכנית של היבואן בארץ. הם לא נותנים אישורים על שינויי נפח קטנים, אז אתה חושב שיאשרו לך לשים מנוע טורבו ברכב שהיה אטמוספרי? אין סיכוי.

חבל על המאמץ כי לא תוכל להשתמש ברכב באופן חוקי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סליחה על ההצקות אבל זה ממש מעניין אותי.. (אני מתחיל ללמוד הנדסת מכונות באוקטובר ותחום הרכב ממש מעניין אותי, זה יכול להשפיע גם על פרוייקט הגמר שלי). אתם מבטלים את הרעיון בלי הסברים מספקים (לא שאני מומחה) בחיפוש קטן אני מבין שצריך אישור בוחן רכב מטעמך, אני מבין מזה שצריך אישור כנראה של בוחן מטעם מוסך מורשה שיחתום. תקנו אותי בבקשה.

החלפת מנוע.jpg

פורסם

ההתעקשות המוזרה שלך נובעת מחוסר ידע, וקצת הרבה השפעה חיצונית מכל מיני תוכניות בטלויזיה.

נתחיל בזה, שבארץ אסור על פי תקנות משרד התחבורה לעשות שינויים במרכב הרכב.

נמשיך בזה, שמה שאתה מדמיין לעשות לא אפשרי מסיבות טכניות, כמו למשל התאמה פיזית של המנוע והתמסרות למרכב הישן או שינויים למחשב הרכב.

נמשיך בכך שהתכנון שלך לחסוך עלויות הוא שגוי מהיסוד, לך תבדוק כמה עולה גיר או מנוע מפירוק ותחזור אם תובנות.

ונסכם בזה שהבוחן מטעם משרד התחבורה לא יאשר חיה כזו בחיים, מהסיבה הפשוטה, הרכב לא הגיע כך מהמפעל,

הוא בחיים לא יקח אחריות על כך שהקומבינה המוזרה שלך תעבוד, ולא תתפוצץ באמצע רחוב אחרי חודש.

אני מתנצל אם יצא לי קצת (הרבה) מתנשא, אבל תבין שהשאלה שלך נובעת מחוסר ידע וקצת הרבה "סרט" שאתה חיי בו.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם (נערך)

צריך אישור מהיבואן.

אתה רוצה להכניס לגולף דור 4 מנוע של דור 6.

יש הפרשים דורים הוא כל מאסיבים שמתחילים משלדת הרכב,תיבת הילוכים.

פה זה לא אמריקה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם (נערך)

אף אחד לא ביטל את הרעיון שלך, הדבר היחידי זה שכולם פה ריאלים.

בנוגע למחיר, לא בהכרח תסיים במחיר של 15K לפי דעתי תסיים הרבה מעבר לכך בעקבות ההתאמות. (זה רק נראה לך שזה נגמר בתושבות מנוע וכדומה, אבל זה אומר לשנות 90% מהמרכיבים המכניים של הרכב).

לעומת זאת לקחת דגם שהיצרן הוציא אותו בכמה סוגי מנועים נשמע ריאלי יותר. - E&A עשו זאת עם חיפושית לא מזמן.. בצע חיפוש.

מנסיוני האישי, צריך אישור יבואן ולאחר מכן להתחיל את התהליך מול משרד התחבורה.

אספר בקצרה שהדגם של הרכב שלי (יאריס TS) יצא ביפן ובאירופה עם טורבו.

אז קיוויתי, בעקבות השרשור של החיפושית, שאולי יאשרו לי ברישיון רכב. ואז אייבא מנוע עם טורבו קומפלט.

מה שהיה לטובתי זה שההבדלים היחידים בין היאריס שלי (1.5 בלי טורבו) לזו עם הטורבו זה מידות הצמיג, מחשב מנוע, טורבו... ו..זהו.

יצרתי קשר עם היבואן, אך לאחר כמה ימים של בירורים לא נתן אישור לכך.

אני בספק אם ייתנו לך אישור לשינוי כמו שאתה רוצה... אבל אם אתה בכל זאת הולך על כך בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי amsterdam

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

- רכב שהורד מהכביש לפירוק לא יכול לחזור בצורה חוקית לכביש.

- אף אחד בארץ לא יאשר לך להכניס מנוע מגולף MK6 בגולף MK4 (הדוגמה בתמונה מתייחסת לרכב מסוים שמגיע עם כמה אפשרויות מנועים מהיצרן וגם אז יש להשיג אישורים מתאימים).

- העלות והעבודה כאמור לא מסתכמות רק בהחלפת הבלוק מנוע, אלא גם גיר, צמות חשמל, מחשב רכב וכן הלאה.

- בקיצור, יש סיכוי יותר טוב שיבנו קו רכבת מהירה בין ק"ש לב"ש לפני שמישהו יאשר לך פרויקט כזה.

בתור סטודנט, מציע לך לא להתעלם ולבחון את עלויות השימוש ברכב באופן כללי (ביטוחים, דלק, תחזוקה שוטפת).

אם תחליט על רכישת רכב בתקציב האמור, יהיו לך מספיק הזדמנויות להתנסות בתיקונים ואחזקה שוטפת.

אני משוכנע שמישהו מחברי הכנופיה למשל ישמח להיות לצידך באותן הזדמנויות.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

העלויות כנראה גבוהות מדי כרגע.

בכל זאת אשמח להבין מה הקשר לאישור יבואן. זה לא היצרן רכב שמחזיק מהנדסים זה בסך הכל מוכר מצד שני יש בוחן רכב שתפקידו לוודא שהשלדה יכולה לעמוד במנוע כזה או אחר . לא ככה? ואם בחתימת מהנדס רכב? (רלוונטי לפרוייקטים עתידיים)

• תוכן חדש...