Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
סליחה על ההצקות אבל זה ממש מעניין אותי.. (אני מתחיל ללמוד הנדסת מכונות באוקטובר ותחום הרכב ממש מעניין אותי, זה יכול להשפיע גם על פרוייקט הגמר שלי). אתם מבטלים את הרעיון בלי הסברים מספקים (לא שאני מומחה) בחיפוש קטן אני מבין שצריך אישור בוחן רכב מטעמך, אני מבין מזה שצריך אישור כנראה של בוחן מטעם מוסך מורשה שיחתום. תקנו אותי בבקשה.

[ATTACH=CONFIG]450238[/ATTACH]

השלבים לאשר שינוי ברכב הם ככה:

1. להוציא אישור מהמחלקה הטכנית של היבואן (במקרה שלך צ'מפיון) שהוא מאשר לך לעשוב את ההסבה.

2. לבצע את ההסבה במוסך מורשה משרד התחבורה

3. להביא את הרכב לעמדה מס' 1 במשרד הרישוי, שם בוחן יעבור על הרכב ויאשר את השינויים שעשית ברישיון הרכב. בלי אישור מהמחלקה הטכנית של היבואן אף בוחן לא יחתום לך. אתה מוזמן לעיין בסיפור המעצבן הזה של מישהו שבסך הכל רצה לאשר מנוע טיפה גדול יותר, בלי טורבו ובלי כלום.

מצטער להיות זה שמבשר לך את זה אבל ישראל היא גהנום מוטורי בכל מה שקשור לשיפורים.

אם מתחשק לך לעשות את הפרוייקט כדי ללמוד אז לבריאות. אבל קח בחשבון שאחרי זה לא תוכל להשתמש ברכב, כי הוא לא יהיה חוקי לנסיעה בישראל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני, ברשותך (וברשות החברים) אסטה לרגע מכיוון השרשור, ואתכוף אותו מזווית אחרת.

ציינת שאתה הולך ללמוד בבאר שבע, ולנסוע לקרית שמונה מס' פעמים בחודש.

לפני כ-4 שנים התחלתי לעבוד בקרית גת, והייתי עולה לצפון (לטבריה) פעם בשבוע (כ-4 פעמים בחודש).

בזמנו הייתה לי פיז'ו 206 1.4 ידנית, עם צריכת דלק של 14 ק"מ/ל ׁׁׁ(עבור תוואי הנסיעה שלי). בזמנו שה היה כמעט 1600 שקל של דלק לחודש. ובמקרה שלך מדובר על מרחקים גדולים עוד יותר (עוד כמעט 100 ק"מ לכל כיוון).

קח בחשבון שדלק יהווה מרכיב ניכר בהוצאות הרכב.

עם כל הרצון הטוב, ולא שאני רוצה להוריד את מצב הרוח שלך, עליך להיות "קצת" יותר פרקטי.

אתה צריך רכב שיציג אמינות טובה, יתן צריכת דלק טובה או לחלופין, תיסע פחות לצפון.

פורסם

תשמע לא מאמין שיאשרו לך דבר כזה אבל יש אנשים והרבה שנוסעים עם רכב "לא חוקי" ואף אחד לא תופס אותם, מצד שני אצלך זה מנוע שלם ככה שיותר קל לראות.

סתם שאלה פחות קשורה, איפה אתה מתכוון ללמוד הנדסת מכונות?

פורסם

הבנייה מבחנתי זה לא להיתפס זה הביטוח והרצון להפוך את זה למקצוע בעתיד (סדנת שיפורי רכב).

בבן-גוריון

תודה לכל העונים. כייף לדעת שיש עם מי להתייעץ למשהו שאני כל כך אוהב ורוצה לעסוק בו.

פורסם

אישור יבואן "מקל" עליך בכל מה שקשור לרישום השינויים - ויבואנים לא ששים לתת אישורים שכאלו בגלל שהאחריות, במידה ויקרה משהו, תתגלגל לפתח ביתם.

ישנו האפיק השני, כזה שמערב מהנדס רכב, ובדיקת מעבדה, אבל כל אלו עולים כסף, והרבה ממנו, ואין שום אחריות לכך שהשינוייאושר בסופו שלהתהליך ע"י משרד הרישוי (דיברתי עם מהנדס רכב על הרכב מנוע מדגם ונפח שונה, אבל של אותו היצרן - לטענתו זה אפשרי, אבל הפרוצדרה ארוכה, ויקרה להחריד)

פורסם

אתה אומר שתיאורטית אם סיימתי את התואר אני בעצם יכול לאשר שינויים מבניים?

לדוגמא אם אפתח סדנת שיפורים (או אעבוד באחת) אני יכול לאשר שינויים ובעצם לעזור לסדנא להפוך לגיטימית?

פורסם

אני תיאורטית לא אומר כלום.

אני לא מהנדס רכב, כך שאני לא יכול להגיד כן או לא, סיפרתי לך שכשאני רציתי להרכיב מנוע כלשהו ברכב שלי, ששונה בקוד המנוע, ובנפח (וגם בתצורה), ושהיה קיים באותם שנים ברכב שלי (לדוגמא להרכיב בפיז'ו 406 1.8 שנת 2001, מנוע בפחת 3 ליטר V6 - שהיה קיים באותם שנים, באותו הרכב), אז לטענת (ואני מדגיש - לטענת!) אותו מהנדס, הוא יכול לבצע את הבדיקה ולתת את הOK שלו, אבל לא מחייב שמשרד הרישוי יקבל את החוות דעת והאישור שלו.

לגבי המשפט השני שרשמת, אם דברים היו כה קלים, אתה לא חושב שכל הסדנאות בארץ היו מעסיקות מהנדס שכזה, הוא היה פותח להם המון דלתות, ובעצם מאפשר תעשיית שיפורים חוקית למהדרין בארץ.

אני מאמין שמהנדסי הרכב בארץ, עובדים בעיקר עם חברות שעובדות/מייצרות/מתכננות עבור רכבים מסחריים, אוטובוסים ומשאיות.

פורסם (נערך)
תודה על התשובה המפורטת.

העלויות כנראה גבוהות מדי כרגע.

בכל זאת אשמח להבין מה הקשר לאישור יבואן. זה לא היצרן רכב שמחזיק מהנדסים זה בסך הכל מוכר מצד שני יש בוחן רכב שתפקידו לוודא שהשלדה יכולה לעמוד במנוע כזה או אחר . לא ככה? ואם בחתימת מהנדס רכב? (רלוונטי לפרוייקטים עתידיים)

זה מזכיר לי סיפור מלפני מספר שנים על בחור עם ב.מ.וו סדרה 3 ומנוע 2000 שרצה להשתיל מנוע 2800 של דגם מפואר יותר.

למרות שהוא קיבל לא אחד גדול מצד משרד התחבורה ומצד ב.מ.וו ישראל, הוא שלח מייל לב.מ.וו העולמית והיא אמרה לו בגדול שאם תעשה X ותעשה Y ותעשה Z, אז בעיקרון הרכב שלך יהיה בטיחותי וזה יהיה בסדר.

למרות שקיבל אישור מב.מ.וו העולמית, עדיין לא אישרו לו לבצע את התהליך (שהיצרן עצמו אומר שהוא בטוח ותקין) בארץ.

למה ? כי ישראל זה למה. כי לאף אחד אין כוח להתעסק בדברים האלה והם פשוט יגידו לך לא בהתבסס על חוק יבש בן 20 שנה. אסור לבצע שינוי מבנה ברכב.

מדובר פה במחסום בירוקרטי, אין פה שום מחסום טכנולוגי. היצרן עצמו אמר שהיה מאשר לו את הרכב, כל עוד אתה מבצע את ההסבה כמו שצריך ובהתאם לדרישות של היצרן.

אז למרות שמה שאומרת ב.מ.וו העולמית צריך להיות מעל מה שאומרת ב.מ.וו ישראל, בפועל ב.מ.וו ישראל כפופה לחוקי מדינת ישראל וב.מ.וו העולמית לא יכולה לעשות דבר בנידון.

אם אתה רוצה לשנות משהו, כל ההיגיון בעולם לא יעזור לך פה, המצב הנוכחי מכניס כסף לתעשיית הרכב הישראלית. ולבטל את החוק שקובע שאסור לבצע שינוי מבצע ברכב ידרוש ממך לשכנע את המחוקקים שבעזרת ביטולו, הם ירוויחו עוד יותר כסף. כי זה כל מה שמעניין אותם, לא הרצונות שלך או ההסברים ההגיוניים שלך.

מה הדרך ההגיונית והרציונאלית לבדוק את תאימותו של אגזוז ? במידה והרעש שהוא יוצר לא יעבור סף דציבלים מסויים. ככה מהנדס פותר בעיות.

בפועל מה שקורא זה שאתה יכול לקבל הורדה מהכביש כי האגזוז שלך "לא מקורי", למרות שיכול להיות שהוא אפילו שקט יותר מהאגזוז המקורי ובנוי מחומרים טובים יותר. ככה פוליטיקאי פותר בעיות. הפוליטיקאי לא רוצה שתלך ותקנה אגזוז זול יותר שמתאים, הוא רוצה שתשקיע הון בלקנות את האגזוז המקורי לרכב, מהמקום היחידי שאתה יכול לקנות אותו - ממנו, כי הלוביסטים שלו העבירו חוק שמונע ממך לעשות יבוא לאגזוז מחו"ל.

ככה משרד התחבורה עובד, מקסימום רווחים. ככה כל גוף ממשלתי עובד, כל החוקים תורמים למחוקקים שידם בתוך הצנצנת וככה נראית המדינה.

אבל רק תעז להגיד משהו, כי הביטחון חשוב יותר מכל דבר אחר, ביטחון פה ביטחון שם, מחבלים פה מחבלים שם, מחדירים לך את זה למוח מגיל 0 ומפסיק להיות לך אכפת מנושאים מגוחכים כאלה. אבל זאת רק דעתי.

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני ממש מאוכזב ממה שאני קורא אבל ממש לא מופתע.. החלום שלי לעסוק במקצוע שאני כל כך אוהב וחבל שזה ככה.

אולי עורך דין טוב בשילוב מהנדס יוכלו לעשות משהו בנדון או שמתישהו בשנים הבאות המדינה שלנו תתקדם משנות החמישים ומשהו ישתנה לטובה.

• תוכן חדש...