Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז התחדשתי ברכב ראשון שלי

ורציתי לדעת איך אני אמור לתחזק אותו מכל הבחינות - מדריך/לינק או אפילו הסבר קצר .

יש לי טויוטה קורולה שנת 2002

תודה מראש

נ.ב. בזמן נסיעה יוצא אויר חם מהמערכת אוורור(מזגן) - זה תקין?

פורסם (נערך)

יכול להיות כיוונת על חימום(בדר"כ צבע אדום)?

לבדוק שמן,מים,נוזל בלמים,נוזל הגה ולחץ גלגלים. פעם בשבוע לפחות.

במידה וגילית חוסר של נוזל כלשהו למלא למצב של מקסימום ולעקוב אחריי הנושא.

חוסר נוזל בלמים אומר שברקסים מתחילים להישחק או שיש נזילה מצינורות הבילום או המכלולים שלו.

חוסר נוזל קירור אומר שיש איבוד מים ולתקן כמה שיותר מהר.

חוסר נוזל הגה מרמז על בעיה במסרק או נזילה מאחת הצינורות.

חוסר שמן מנוע למלא ולעקוב אחריי התצרוכת שמן במידה ויש שינוי בתצרוכת השמן לרעה יש לבדוק מה הבעיה ולטפל בה.

לחץ בצמיגים כמו שלך נעה בין30 ל32 בדר"כ רשום כמה צריך לשים אוויר בדלת הנהג או בדלת של פית התדלוק.

חוץ מי זה השמן שאתה צריך זה בתקן API SL/CF ומעלה ובצמיגות 10/40 ומטה (במידה והמנוע במצב פיקס,כלומר 5/40 או 10/30 או 5/30).

נוזל קירור עדיף מקורי מגיע בצבע ורדרד( /אדום( במידה ואצלך הצבע שונה,עדיף להחליף לנוזל מקורי).

נוזל בלמים DOT4 או DOT3.

מעבר לכך דרך צלחה.

מהיכן אתה בארץ?

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

תבדוק מתי נעשה טיפול אחרון (תאריך וק"מ) ומה נעשה בטיפול הזה. אם יש לך אפשרות להשיג היסטוריית טיפולים מלאה או לפחות של הטיפולים האחרונים זה יכול לעזור לך מאוד. אם אין, אני הייתי מתחיל מטיפול גדול (יישור קו), כלומר החלפת טיימינג אם יש, רצועות שיכולים להשבית את הרכב בנסיעה, החלפת כל הנוזלים וכל הפילטרים. מבחינה בטיחותית כדאי גם לבדוק את מצב הבלמים והצמיגים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אם יש לו מנוע VVTI ולא מנוע 4A-FE כמו אצלי , להתראות רצועת טיימינג, שלום לשרשרת. כבר מוריד עלויות.

אוטו מאוד מהיר וחזק ואמור להיות גם אמין. עם זאת שים לב, בשנתונים האלו המנועים האלו בתזמון שסתומים משתנה לא הכי אמינים שיש ויש לטפל בהם כמו שצריך ולשים לב לצריכת שמן וכו'. ובדבר הבסיסי שצריך לעשות כמובן זה לבדוק מים, שמן , למלא אוויר פעם בכמה שבועות, לא לקרוע את הרכב ולהקפיד לטפל בו כמו שצריך!

בהצלחה!

פורסם (נערך)

קודם כל תודה רבה לכל העונים.

אני מתכוון לקחת את ההמלצות שניתנו פה ולעבוד על פיהם. צפו לעוד תגובות :-o

אני מפתח תקווה

היסטורית טיפולים לא חושב שתהיה בעיה להשיג - הרכב נקנה יד שנייה.

המזגן אכן מסומן על חום - אבל הוא לא דולק! למרות זאת זה עדיין משפיע? כנראה הוא מועבר בתעלות אחרות... ?:-(

נ.ב. שאלה נוספת, בדרך כלל במוצרי אלקטרוניקה יש חוברת שמגיעה עם היצרן ומפרטת את כל הרכיבים שיש ברכב, האם קיים כזה דבר גם ברכבים? כי לא ממש מצאתי... וכן אני יודע שאפשר להחליף בתכלס יותר מחצי ממה שמגיע DEFAULT יצרן אבל עדיין...

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

אל תשכח שאתה שולט רק על התריס החיצוני,החום תמיד קיים במערכת (מנוזל הקירור).

יש ספר רכב תבקש מיבואן לשלוח לך אחד כזה.

יש מה שנקרא OWNER MANUAL ויש גם SERVICE MANUAL(שזה יותר מסביר איך עושים טיפולים לרכב) מה אתה מחפש בדיוק?

פורסם

מחפש מידע על הרכב שלי כדי שאדע מה בדיוק יש לי בידיים איך לטפל בו לתחזק אותו ואולי אף לשפר את הקיים

נ.ב נוסף (לצערי אני נזכר כל הזמן בדברים). קיימים לי 2 שלטים של הרכב לפתיחת האזעקה (שני כפתורים, אחד פותח את הרכב והשני את התא מטען) בשלט השני שלי הכפתור שפותח את הרכב לא תקין... האם אפשר לתקן כזה שלט או לקנות חדש? ומאיפה מומלץ לקנות?

פורסם
לגבי האוויר בזמן נסיעה, תפעיל סירקולציה פנימית. נראה ככה:

[ATTACH=CONFIG]449142[/ATTACH]

וואלה כן זה על המצב הההפוך... דווקא חשבתי שזה שזה "פתוח" אמור לגרום לאפקט הפוך...

• תוכן חדש...