Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורות Xenon

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היכן ניתן להשיג נורות XEON H1 לצרפתיה שלי ? אור לבן ויפה וכו

מה זה נורות XEON? אולי Xenon.

להשיג נורות כאלה יהיה פשוט מאוד, בהנחה שיש לך באיזור 6000 שקל לקיט מלא

כולל מנגנון הצתה או whatever.

לא מתאים? אתה רוצה אור "מגניב" אבל במחיר סביר?

אז תקרא את שני השרשורים הבאים:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=4944

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=6946

פורסם
מה?? אני קניתי לאופל שהייתה לי H4 ב 200 שקל זוג נורות יפיפיות..

מה שאתה שומע.

מה שקנית לאופל היה דמוי, חיקוי. קסנון - הדבר האמיתי כמו שיש לקליאו ספורט,

אודי למניהם וכו' זה לא רק נורה (שמחירה של הנורה הזו הוא 500-1000 שקל) זה עוד

כמה מכלולים שפשוט אין לך אותם.

אם אתה רוצה את אותו הדבר בדיוק מדובר במחיר שעומר ציין - סביב 6000 שקל לכל הקיט

אז יהיה לך קסנון אמיתי. מה שאתה מחפש כרגע זה נורות שנותנות גוון כחול שזה חיקוי...

אולי זה נראה יותר טוב מהרגיל, אבל זה לא הדבר האמיתי, לא מבחינת המראה חיצוני ובטח

ובטח לא מבחינת מה שרואה הנהג, טווח הראיה של הנהג בלילה עם נורות קסנון (בעיקר

ההחזר מהחפצים בסביבה) הוא מדהים.

גיא

פורסם
מה?? אני קניתי לאופל שהייתה לי H4 ב 200 שקל זוג נורות יפיפיות..

מה שאתה שומע.

מה שקנית לאופל היה דמוי, חיקוי. קסנון - הדבר האמיתי כמו שיש לקליאו ספורט,

אודי למניהם וכו' זה לא רק נורה (שמחירה של הנורה הזו הוא 500-1000 שקל) זה עוד

כמה מכלולים שפשוט אין לך אותם.

אם אתה רוצה את אותו הדבר בדיוק מדובר במחיר שעומר ציין - סביב 6000 שקל לכל הקיט

אז יהיה לך קסנון אמיתי. מה שאתה מחפש כרגע זה נורות שנותנות גוון כחול שזה חיקוי...

אולי זה נראה יותר טוב מהרגיל, אבל זה לא הדבר האמיתי, לא מבחינת המראה חיצוני ובטח

ובטח לא מבחינת מה שרואה הנהג, טווח הראיה של הנהג בלילה עם נורות קסנון (בעיקר

ההחזר מהחפצים בסביבה) הוא מדהים.

גיא

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אני מחזק את דברי גיא, אחרי נסיעה עם פנסי קסנון אתה פשוט תרגיש כאילו אתה נוסע "על עיוור" . . .

אני לא יודע כמה עולה הקיט אבל אני יודע שרק המנורות עולות בין 300 ל-400 דולר וזה לא כולל את מנגנון ההצתה, המנורות האלו עובדות על מתחים הרבה יותר גבוהים ממנורה רגילה . . .

תוסיף לזה גם שמנורות קסנון מחוייבות בשפריצרים . . .

ועכשיו נעבור לקטע הכי קשה וזה העדשה של הפנס בצורה מיוחדת שמגביל את העלומה עד גובה מסויים בשביל למנוע סינוור של נהגים אחרים על הכביש . . .

כל החיקויים הזולים האלה אפילו לא מתקרבים למקור, הכי מצחיק אותי זה הפיאט פונטו . . .

החיקויים אולי יכולים להראות יותר טוב ואולי חלק גם יכולים לשפר קצת את העוצמה אבל אל תצפה לשינוי רציני, תסע פעם ברכב עם קסנון אמיתי ואז תבין את ההבדל שיש בין החיקוי למקורי . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

העיקרון שעומד מאחורי נורת קסנון אמיתית, מה שנקרא HID (High Intensity Discharge) הוא יצירת קשת חשמלית בין שני קטבים באווירה של גז, זאת בדומה למנורות הכספית שאנו רואים ברחוב. מנורות אלה יעילות מאוד בהשוואה של צריכת חשמל מול פליטת אור, עד לפי 2 ממנורות פלורסנט.

הסיבה שלא משתמשים במנורות על בסיס כספית ברכב הוא בגלל זמן ההתחממות שנדרש מהן כדי להגיע לשיא עוצמת האור שהם מסוגלים לפלוט. השימוש בגז מסוג קסנון פותר בעיה זו ואינו מצריך זמן חימום קדם לשימוש.

ע"י עירור של אטומי גז קסנון השרוי בלחץ בעזרת חשמל במתח גבוה (כמה עשרות אלף וולטים) נפלטים פוטונים - זהו אותו אור כחלחל שאנו רואים.

אכן מערכת מהסוג הנ"ל עולה כמה אלפי שקלים כיום.

מיותר לציין שנורת רכב חלופית שעולה כמה עשרות ואף כמה מאות ש"ח איננה מערכת HID אלא פשוט נורה רגילה עם נתון וואט יותר גבוה מהנורה המקורית וציפוי בצבע כחול.

נורות שכאלה אינן מומלצות מהסיבות הבאות:

א. הן מסנוורות נהגים אחרים.

ב. הן עלולת לחמם את בית המנורה עד להתכתו.

ג. הן יכולות לשרוף אי אילו רכיבים שלא נועדו לעמוד במתח שהנורות דורשות (חוטי חשמל למשל).

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
אז הינה משהו חדש שלמדתי היום :-) , איזה רכב בא עם XENON מהחברה ? האם האור הלבן של האוודי טיטי הוא XENON ?

אני לא בטוח בקשר לאאודי TT אבל באופל, אאודי, מרצדס, BMW, קליאו ספורט ועוד כמה רכבים יש קסנון אמיתי . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מנורות קסנון H4 נמכרות באוטו דיפו ב 80 ש"ח

מחזיקות למעלה משנה ועדיין מחזיקות

האור נראה לבן כחלחל ומאיר בתאורה סבירה

מומלץ

מזדה LANTIS F

שנת 98

פורסם
מנורות קסנון H4 נמכרות באוטו דיפו ב 80 ש"ח

מחזיקות למעלה משנה ועדיין מחזיקות

האור נראה לבן כחלחל ומאיר בתאורה סבירה

מומלץ

הבאתי כאילו מחול של PIAA , משהו פצצה

אבל לא ראיתי שיש ל H1 ,

תומר 106 .. ראיתי שלך יש לבן יפה .. מה לך יש ? גם H1 ? אולי יש בידך את מה שאני מחפש ? וקוויק סילבר, לך בטוח יש את מה שאני מחפש :) אני אצור איתך קשר ברגע שאוכל , היה לי שבוע לחוץ :)

פורסם
ע"י עירור של אטומי גז קסנון השרוי בלחץ בעזרת חשמל במתח גבוה (כמה עשרות אלף וולטים) נפלטים פוטונים - זהו אותו אור כחלחל שאנו רואים.

טוב, אם נכנסת לפיזיקה ברמה כזאת - מן הראוי לציין שהאור לא בהכרח כחלחל, קיימת אפשרות של הסטה לאדום כתלות ביחס המהירות של הרכב והצופה...

פורסם

יש היום נוסף לנורות הסטנדרטיות 2 סוגים נוספים:

נורות עם אורך גל שונה שמספקות אור "כחול" יותר

נורות עם הספק זהה למקור שמספקות תאורה חזקה יותר ב 30% או 50%

המחירים של הנורות הללו יותר גבוה מהסטנדרט (זוג H7 עולה כ 120 ש"ח)

הנורות הן של חברות רציניות (OSRAM, PHILIPS, HELLA) והן חוקיות ולא גורמות לשום נזק.

אריאל

• תוכן חדש...