Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

תהיתי אם לכתוב את הביקורת הזו כי היא עבור מוצר שולי בתחום הנהיגה הספורטיבית ולא ידעתי אם זה יעניין מישהו. בכל זאת, יש לי שעה להעביר, אז אנסה לשתף כמה שיותר מהחוויה ובאופן הכי אובייקטיבי שאפשר.

השירות והמחיר

לפני מספר חודשים חבריי קנו לי קורס נהיגה מתקדמת בסיסי באלטרנתיבי לכבוד יום הולדתי. שמחתי על המתנה למרות שעשיתי כבר שניים כאלו לפני כן. התקשרתי לטלפון שהופיע על השובר ודיברתי נציג נחמד בשם רפאל. מיד הסברתי לו שכבר עשיתי קורסים כאלו ושאני רוצה לשדרג בתוספת תשלום.

אחרי שהוא שאל קצת על הרקע שלי בתחום ואני הבהרתי שאני מעוניין לשמוע גם על חוויה לימודית וגם על משהו שטיפה יותר לכיף הוא הציע לי מספר חלופות:

1. תוספת של כ-1000 ש"ח על שעתים במיאטה.

2. תוספת של כ-500 ש"ח ולעשות "קורס דריפטים" של שעתיים על סקיד קאר + מיאטה.

3. תוספת של 150 ש"ח ויש לך 45 דקות על סקיד קאר.

התלבטתי בעיקר בין השעתיים על מיאטה בנס הרים ובין הסקיד קאר. אמרתי לו שיש לי כבר ניסיון על סקיד קאר, אבל לא במתכונת שהמטרה שלה כיף. המיאטה מסקרנת, אבל זה רק שעתיים, וזה תוספת נכבדה של תשלום.

רפאל אמר שנשמע לו שאני מחפש בעיקר כיף ופחות טכניקה או קווים נכונים, ולכן המליץ על הסקיד קאר.

קיבלתי את המלצתו והוא אמר שידבר עם המדריך, יסביר לו שיש לי ניסיון, ידלג מעט על הבסיס ויגיע ישר לדברים המעניינים. בנוסף הבטיח שנהיה על הסקיד שעה ולא 45 דקות [בסוף היינו שעה וחצי בסה"כ, אפרט בהמשך].

לסיכום: מחיר קורס בסיסי אני מעריך באזור ה-500/600 ש"ח. לכן אני מניח שהסקיד יעלה לאדם באזור ה-650/750 ש"ח לשעה.

הרכב

כמה מילים על הרכב, כי זה חשוב להמשך. מדובר בפיאט ישנה, מתפרקת, עם מושבי ספורט שאוחזים טוב. לרכב היה חסר כוח! אני לא יודע אם זו מגבלה מכוונת או איזו בעיה, אבל בשלבים מסוימים כשרצינו לעלות ברמה אי אפשר היה כי היה חסר כוח. בעיה.

החוויה

סיכמנו על יום שישי שנוח לשנינו והגעתי לרמת הכובש. המקום נראה קטן יותר ממה שזכרתי, אבל אולי זה היה בדמיון שלי. הגעתי, נרשמתי, בינתיים ישבו הרבה חבר'ה צעירים עם ההורים בדרך לקורס נהיגה מתקדמת בסיסי. פגשתי את המדריך, בחור בשם עומרי, שבאמת דיבר עם רפאל ושאל אותי קצת שאלות, בעיקר על הרקע שלי בנהיגה. אמרתי לו בקצרה שיש לי ניסיון, אבל אני בכל מקרה רוצה שנוודא שהדברים הבסיסיים יושבים טוב ואז נעבור לכיף נטו. לא מעניין אותי להפוך לדריפטר מקצועי וממש לא הולך להתאמן על זה בבית. הוא סיכם את זה יפה: "אתה רוצה לחייך, וכשאנחנו על הצד אנחנו מחייכים, אז תכל'ס אתה רוצה להיות שעה על הצד". נכון.

התחלנו בדברים בסיסיים:

מבט לפנייה, עבודה זריזה ועדינה עם ההגה, שליטה ברמת ההאצה/בלימה וכו'...

איפה אתה מרגיש שמאבד אחיזה? מקדימה - תת היגוי.

איך נתקן? ליטוף בבלמים.

אותו דבר עם היגוי יתר ותיקן ע"י הגה.

כמה מילים על כך שבהיגוי יתר הבעיה היא שהתיקון אינו אינטואיטיבי. להפך, הבלמים יחמירו את המצב.

קצת תרגולים כאלו של היגוי יתר ותת-היגוי, וזנחנו את תת-ההיגוי ועברנו לכיף בין הקונוסים.

כאן, מעבר לזה שכל הזמן חייכתי, למדתי להתרגל לפיאט המצ'וקמקת, למצערת שלה ולרגישות שלי במהירות שבה אני מגיע לפנייה [מלא פעמים הגעתי מהר מדי בירידה]. החלטנו להוריד קצב ולעשות את זה יותר מבוקר. במהירות איטית הכל היה מעולה והקושי הגיע במהירויות גבוהות יותר. הכל בסיסי - נותנים סיבוב חד עם ההגה או בלימה חריפה בתוך הסיבוב, הרכב מיד נכנס להחלקה, מתקנים עם ההגה וגז ביציאה כדי להמשיך את השמינייה לצד השני. בשלב הזה הורגש המחסור בכוח של הרכב. היה מאוד קשה להמשיך את ההחלקה כי לרכב פשוט חסר כוח והוא די התיישר. באסה.

פתאום תקלה! אין גז.

עצרנו, הלכתי להתרענן, ולקח רבע שעה עד שסידרו את המצערת.

עומרי אמר שאקבל חצי שעה תוספת, בגלל הרבע שעה שהלכה. מעולה.

כשחזרנו החלטנו לנסות משהו קצת יותר מתקדם. בעת ההחלקה, לתקן עם בלימה עדינה תוך כדי סיבוב ההגה, ומיד אחריה גז ביציאה כדי שנוכל להמשיך את ההחלקה. זו טכניקה הרבה יותר מורכבת שמצריכה המון רגישות. יותר מעשר פעמים הבלימה הייתה לא עדינה מספיק והסתחררתי, אבל כשזה הצליח התיקון, או יותר נכון העברת המשקל לצד השני, הייתה מהירה יותר והצלחנו להתגבר על בעיית מחסור הכוח ולהמשיך את ההחלקות בצורת שמיניות.

לסיכום: ממש ממש כיף. הייתי יותר משעה נטו על הצד וכמובן שהחיוך לא ירד מהפנים. זה לא משנה שהמהירות נמוכה יחסית, זה עדיין מאוד כיף, מאוד מהנה, מאוד מלמד ומאוד כיף כבר אמרתי?

התחלתי עם חיוך וסיימתי עם חיוך.

עומרי היה אחלה: צחקנו, דיברנו, בכינו על נס הרים בשבתות בבוקר והצפיפות שם.

האם זה מומלץ?

בואו נגיד כך: עבור 150 השקלים ששילמתי - כן בהחלט.

עבור מחיר מלא: אני לא חושב ששעה אחת זו תמורה מספיק טובה לכסף עבור נהג עם ניסיון [כי נהג בלי יהיה מותש אחרי השעה הזו, ואז ירגיש יותר תגמול]. אני סיימתי אחרי שעה יחסית רענן, אבל בהחלט הרגשתי שעבדתי.

אם יורידו קצת מחיר ונראה לי שלקוחות לא יעזבו לכם את המתחם.

בתכל'ס, אם אתם מאלו שיוצאים למסעדה ומשלמים 700 ש"ח לזוג על בסיס קבוע. תשחקו אותה חולים בסופ"ש ותשקיעו את הכסף בשעה הזו, לא פחות מהנה מארוחה טובה [בעיניי יותר]. אם אתם תפרנים כמוני, לדעתי המחיר פשוט יקר מדי לתמורה, מהנה כמה שתהיה.

השירות ומקצועיות המדריכים 10/10 מבחינתי.

אם יש שאלות, בקשות, ביקורות - אשמח לקרוא.

אין לי הרבה תמונות כי עשיתי ניקוי בנייד והן נמחקו. זה מה שנותר:

11058199_10205750323691366_2430759692770189125_o.jpg12036752_10205750813423609_5218288321732487153_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על הסקירה!

אני לא בטוח עד כמה הסקיד-קאר זה מוצר שולי, לדעתי זה כלי מצוין ללימוד נהיגה. מה גם שהוא כיפי בטירוף - אי-שם ב-2005 עשינו ג'ימקאנה עם מועדון אלפא, ושלושת העולים לגמר קיבלו מסלול אחר עם הסקיד-קאר מכויילת להיגוי יתר קיצוני. היה כיף מטורף!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

האמת שכתרגול משלים (אחרי שלומדים את כל היסודות בקורס בסיסי), שעה שלמה של אימוני שליטה ברכב זה ממש לא מעט.

הסקיד קאר במובן הזה הוא כלי לימוד מצוין. נכון שההתנהגות שלו לא 100% טבעית של הרכב, אבל אתה מסוגל לדמות משטחים חלקים מאוד במהירות אטית שהיא נשלטת וניתן ללמוד בה משהו.

יש לו אגב לא מעט תקלות לצערי וזכורה לי פעם אחת שבגלל שהוא לא עבד נעשה תרגול ברכבי הלקוחות על מסלול מורטב, ותרגול על הסקיד קאר במועד נפרד ללא תוספת תשלום.

מה שאהבתי בתרגול בסקיד קאר הוא שהמדריך (בשעתו זה היה האביבי) פשוט מוריד את רמות האחיזה בהדרגה, ומשם הכל תלוי בנהיגה שלך ורק אם תעשה טעות (ולו קטנה מאוד) - תחליק.

כך שהוא תרגול מצוין לא רק לשליטה בהחלקה אלא (אולי אפילו בעיקר) לקבלת התחושה של ההתקרבות למגבלות וגם על הימנעות מהחלקה.

בפעם הראשונה נהגתי אגרסיבי בכוונה תחילה "לנצל" את זמן התרגול כדי ללמוד לשלוט על החלקות שונות, ולאו דווקא להימנע מהן.

עד לפעם השניה כבר הבנתי שעל משטח מאוד חלק (או בנהיגה בקרבה רבה למגבלות), צריך יותר מיומנות כדי לא להחליק, מאשר להחליק ואז לצאת מההחלקה.

נ.ב. אם אני לא טועה, על המיאטה מדריכים בדרך כלל המאמנים הוותיקים יותר כמו המנכ"ל איתי אלון ונהג הראלי נדב ק, כך שיש לה היתרונות שלה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

לא אמרתי שזה מעט, אמרתי שזה לא מספיק ביחס למחיר, ובעיקר למי שיש ניסיון עם דריפטים, סקיד קאר או וואטאבר.

זה בהחלט אחלה כלי לימוד, לכל אחד. משתמשים בו גם בצבא. אבל, לא התייחסתי יותר מדי לפן הלימודי כי הוא לא עניין אותי [כי אני מאמין שכדי ללמוד באמת בנהיגה צריך להתאמן והרבה יותר משעה] וחוץ מהטכניקה בסוף השעה לא למדתי משהו חדש במיוחד.

השורה התחתונה הייתה שמבחינת הנאה המחיר הופך את החבילה ללא ממש משתלמת עבורי ולדעתי.

שלא תטעו, זה כיף ממש. ממש ממש ממש בחזקת אינסוף. פשוט בשבילי המחיר של חבילה מלאה יקר. זו השורה התחתונה.

סתם אמירה: אם המחיר היה 150 שקלים לשעה כמו שהוספתי הייתי שם כל שבוע בערך. אני מניח שזה מחיר לא ממש רווחי. סתם התחשק לי להגיד את זה.

כאמור, על אלטרנתיבי יש לי רק דברים טובים להגיד. חשוב לציין את זה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם (נערך)

כנראה שזה באמת לא מחיר רווחי. הסקיד קאר עובד קשה ויש לו עלויות תחזוקה לא מבוטלות (שלא לדבר על לרכוש אותו - וזה לא הסקיד-קאר הראשון שאלטרנתיבי קונה) בעיקר בצמיגים שהוא טוחן.

אבל מלכתחילה הרווח הגדול של אלטרנתיבי הוא למיטב ידיעתי לא בקורסים כאלו, ואפילו לא בקורסים היקרים בחו"ל, אלא בתכניות הדרכה לציי רכב. שם היא מונופול כבר שנים.

גם ממני לא תוציא מלה רעה על אלטרנתיבי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

הסקיד קאר זה מתקן מצויין להבנת התנהגות ולפיתוח אינסטינקטים נכונים.

עשיתי דבר כזה באנגליה:

attachment.php?attachmentid=347687&d=1374871109

תודה על הסיקור ומזל טוב (באיחור קטן...)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מדובר על מכונית המחוברת למתקן הגבהה הידראולי בעל גלגלים "חופשיים".

התוצאה היא שמשקל הרכב נשען על מתליו והוא מתנהג פחות או יותר כמו רכב רגיל, אך בעזרת ההתקן ההידראולי ניתן להגביה את אחד הסרנים או שניהם וככה להקטין את אחיזתם בכביש ו"לדמות" כביש חלק יותר, גם עד רמה של קרח.

כמו כן, ניתן לדמות התנהגות כביש פחות מאוזנת או פחות יציבה על ידי הגבהה עודפת של הסרן הקדמי או האחורי, וכן קיימת אפשרות לשלוט על חדות אבדן האחיזה.

הפיאט שמשמשת את אלטרנתיבי כפלטפורמה לסקיד-קאר למיטב ידיעתי אינה מוקשחת, אבל הותקנו בה לאחרונה מושבי ספורט וכשאני נהגתי בה גם עשו לה משהו בהגה שהיה כבד מאוד.

פורסם

גם יש הגבלה על המצערת כדי שלא תתפזר להם שם. כמו שאמרתי, זה מסרס את הרכב מאוד.

שי, תודה [איחור של חצי שנה פחות 10 ימים :)]

פורסם

מה?! :shock: עכשיו הכל מובן לי....

הרי בסוף כל תרגול בסקיד קאר הם מורידים את האחיזה לאפס כדי שתעוף לאלף עזאזל ותלמד להיזהר בכביש. והנה אני, עובד בטירוף עם ההגה ודוחף את דוושת הדלק עד הפגוש הקדמי (הנעה קדמית...) ולא מבין למה הרכב לא יוצא מההחלקה...:brickwall:

עכשיו אם תסלחו לי אני צריך לסגור חשבון עם ערן אביבי...:evil::wink:

• תוכן חדש...