Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחרונה קיבלתי עבודה במסגרת לימודיי (שנה א' משפטים) לנתח מאמר.

עברו איתנו בצורה מאוד רדודה על איך לעשות זאת, לא עברנו שום סדנא בסיסית בכתיבה, ולמעשה אני מרגיש שזרקו אותי למיים, בלי שקיבלתי כלים בסיסיים, באיך לגשת נכון למאמר, איך לשלוף ממנו מה שדרוש לי, איך לזהות מהטקסט את מה שרלוונטי מהשאלה שנשאלתי עליה .

לצורך העיניין, בעבודה האחרונה, קיבלתי 65, למרות שהיתי יושב עליה כל יום עד 4-5 בבוקר.

בגדול נכנסו בי על הקטע הטכני של הכתיבה.

למשל על זה שהדגשתי (בשחור כהה) פרטים חשובים בעובדות הפסק דין (מסתבר שאסור)

את זה לא לימדו אותנו אבל בכל זאת הורידו ציון, ערעור כבר הוגש. (אומנם מדובר פה על איזכור אחיד, לעומת ניתוח מאמר עכשיו, אבל ממש לא בא לי שיכסחו אותי שוב פעם בציון)

נורא חבל לי שאני משלם על השנה הזו 38.000 ש"ח, ולא מקבל כלים בסיסיים , עבור פתרון המטלות הדרושות ממני.

אומנם אנחנו רק חודשיים מתחילת הסמסטר, אבל אני מרגיש שאם לא אחזק את היסודות שלי עכשיו (אגב כך גם נקרא הקורס "יסודות" ) אני אוכל אותה בהמשך.

אנחנו רק בתחילת הדרך, והטקסטים הם עדיין לא טקסטים מאיימים, לכן חשוב לי לתפוס את העיניין כבר עכשיו.

הבנתי שמהמוסד האקדמי שלי כבר לא תבוא הישועה.

וזכור לי שהרבה מחבריי הפורום הם אקדמאים, מלומדי עבודות סימנריות, ועבודות אקדמיות, שאין לי ספק שיהוו לי "המורה" הכי טוב שיכולתי לבקש.

לכן אני מבקש עזרה! מי שיכול להפגש איתי, ולהקדיש לי מזמנו וללמד אותי איך עושים זאת נכון, איך לנתח מאמר איך לראות את מה שרלוונטי לי, וכד' אני ממש אשמח

כמובן שאני לא מצפה שזה יהיה בחינם, אני מוכן לשלם.

ואשמח אם מישהו ירתם למשימה ויעזור לי. אני קולט מהר, ורק צריך מורה טוב.

אני מאיזור המרכז. ובסופי שבוע בבאר שבע.

תודה מראש והמשך שבוע טוב.

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

לא מכיר את עולם המשפטים, אבל ממה שאני הכרתי - בכל מוסד המכבד את עצמו יש הוראות מדוייקות כיצד להגיש עבודות.

אם לא תמצא הוראות כאלה באתר המוסד או הקורס - לא תהיה לך ברירה, העלה את השאלה בהרצאה הבאה. יתכן שיש איזה סטנדרד בעולם המשפט, אבל צריך לפחות לתת לך מראה מקום הכן תוכל למצוא אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני לומד ואם חי זב היה קורה הייתי חופר למרצה.

אתה משלם המון כסף על הלימודים כדי שהמרצים יחפפו בהסבר שלהם, תחפור להם. זאת העצה הקטנה שלי או שתחפש בגוגל על הסבר כיצד לכתוב נכון.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

באופן כללי לא נהוג כל כך להדגיש שום דבר בעבודות עיוניות, אבל זה משהו שמרצה, כל מרצה, אמור להסביר לפני שהוא בכלל מחלק מטלות. בדיוק כמו שהוא אמור להסביר על מראי מקום והערות שוליים, או על שימוש בסימני פיסוק. בהתחשב בזה שאף אחד מאיתנו לא ממש כתב יותר מדי עבודות עיוניות בתיכון, זה די לא הוגן לזרוק אנשים למים סתם ככה.

אני גם לא מכיר את העולם המשפטי יותר מדי, אבל באופן כללי כל עבודה עיונית לרוב תבנה באותו המבנה בדיוק:

מבוא \ קיצור של מה שאתה רוצה להגיד.

החלק העיקרי שבו אתה מפרט ומסביר את מה שהעלת במבוא.

סיכום.

מכיוון שבמבנה הזה משתמשים לא רק סטודנטים, אלא גם חוקרים, זו גם הדרך הבסיסית לגשת למאמרים או ספרים שאתה קורא: המבוא אמור לשמש אותך כדי להבין על מה אתה הולך לקרוא, ולפעמים כדאי גם לקפוץ ולקרוא את הסיכום ישר אחרי המבוא, כדי לקבל מסגרת ברורה יותר.

אם אתה רוצה, יש לך איך ולא מדובר במאמרים של מאות עמודים, תרגיש חופשי לשתף אותם \ את השאלות כאן, או לשלוח לי הודעה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...