Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה או יונדאי i20?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מתלבט לגבי 2 רכבים בקטגוריית הסופר-מיני.

מחפש רכב למטרות נסיעה של כ-50 קמ לעבודה פעמיים בשבוע בערך, ועוד מדי פעם נסיעות ארוכות יותר.

הרכב אמור לשמש כרכב שני, כך שבדר"כ יהיה נהג יחיד ללא נוסעים (ולעתים יותר נדירות יהיו 2 + 2 תינוקות)

כרגע מתלבט בין סקודה פאביה לבין יונדאי i20

שתיהן ידניות

התקציב הוא 50-55 (גמיש) - אז מדובר בשנים 2012-2013.

מה היתרונות והחסרונות של כל אחת? מעניין בעיקר מבחינת אמינות, מרווח ברכב, חסכון בדלק ובטיחות

(אני יודע שהסקודה היא 4 כוכבי בטיחות והיונדאי 5 - האם זה משמעותי?)

פתוח גם להצעות על רכבים (אמינים, ידניים) דומים באותו תקציב

פורסם (נערך)

סקודה- מנוע יותר חזק, כאשר רוב הידניות בסגמנט עברו למנוע 1.25. אין בעיות מיוחדות עם הדגם הידני, מנוע 1.4 שרץ הרבה זמן לפני שהוחלף ב1.2 TSI.

תוכל לשקול גם את הפולו לקבלת פנים איכותי יותר.

אם אתה מוצא 1.2 TSI אז המנוע חזק יותר, מאידך יש לבדוק שעבר את ההחלפה למותחן ושרשרת המעודכנים.

בשביל עוד מקום אחסון, אפשר לשקול את גרסת הסטיישן של האיביזה עם אותו מנוע 1.4 וגיר ידני.

היונדאי I20 והקיה ריו חולקות הרבה מכלולים, גם איתם אין בעיות מהותיות, הנוחות נסיעה בקיה קשיחה יחסית לטעמי.

היונדאי תהיה כנראה יותר חסכונית מהפאביה 1.4.

לקיה יתרון על היונדאי בכך שתוכל למצוא אחת פרטית עם אחריות מורחבת על הגיר והמנוע לאחר 3 השנים הראשונות.

בעקרון מבחינת אמינות בסגמנט הסופר מיני ידניות , להוציא את המנוע 1.2 TSI אין בעיות, לרוב מדובר במנועים אטמוספריים ולצערי באבזור דליל ביחס לגרסאות האוטומטיות.

אפשר לשקול גם את הרנו קליאו 0.9 שהיא גם 5 כוכבי בטיחות אבל לשבת בה קודם כי הפנים שלה מצועצע יחסית לקטגוריה ולא כולם אוהבים אותו.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

לפני שנה חפשתי קטנה ידנית, בערך באותו התקציב.

יונדאי i20 ידניות כמעט ולא היו ביד2, ואלה שכן היו - היו עם 3 דלתות - לי זה לא התאים.

קיה ריו - אהבתי (הדגם מ 2012 והלאה), הרבה ייתרונות - 5 כוכבי בטיחות, טיפולים זולים, אין רצועת טיימינג - לא צריך להחליף. היו לא מעט ידניות כאלה בשוק היד2, אבל המחיר שלהם היה מאוד גבוה, בערך 10,000 ש"ח מעל המחיר של פאביה באותו השנתון.

חסרון אחד בולט: שדה ראייה קצת בעייתי, בגלל קורות עבות - גם מקדימה וגם מאחורה.

בסוף קניתי פאביה. הייתרונות של פאביה - נוחה מאוד, מושבים נוחים, די חזקה, מרגישה מרווחת בגלל המבנה ה"קופסתי" שלה - גג שטוח ולא קמור. בפעם הראשונה שאני ואשתי התיישבנו בא - לא האמנו שזה סופר מיני. די כייפית לנהיגה. אמורה להיות אמינה (טפו טפו).

חסרונות: 4 כוכבי בטיחות ולא 5, חלפים לא זולים, יש רצועת טיימינג שהחלפתה יקרה (אבל זה אחת לכמה שנים טובות).

יש היצע די גדול בשוק.

פורסם

במקרה של הצע בשוק ה I20 לא כזו שונה מהפאביה, שניהם רכבים די מוצלחים..

את ה I20 ניתן למצוא בכמויות בכל חברות הליסינג.. אני אישית פחות מעדיף רכבים כאלה..

פורסם

חסרונות: 4 כוכבי בטיחות ולא 5, חלפים לא זולים, יש רצועת טיימינג שהחלפתה יקרה (אבל זה אחת לכמה שנים טובות).

יש היצע די גדול בשוק.

רצועת טיימינג בפאביה? אתה בטוח?

אני די משוכנע שבפאביה שלי אין(1.4MPI)

פורסם (נערך)

היו לי כמה רכבים במשפחה עם מנוע ה 1.4 של VAG ולכולם היו 2 רצועות טיימינג מה שמייקר מאוד את ההחלפה (פולו 2002+2003, פולו 2007 80 כ"ס, סיאט קורדובה 2004 ו- 2005 1.4 ידניות 75 כ"ס).

הפאביה חולקת עם הפולו והקורדובה הרבה מכלולים בניהם מנוע וגיר, אז לדעתי יש רצועות טיימינג (2 רצועות ועוד כמה מותחנים, עלות של כ 1700-2200 ש"ח במוסך מורשה יבואן עם שנתיים אחריות, עבודה דיי מסובכת אבל עושים אותה אחת ל 3 שנים או 90K) תבדוק בספר רכב אולי לך יש דגם מנוע אחר.

אגב לי יש I20 אחלה רכב אבל:

1) איכות חומרים לא משהו.

2) נוחות נסיעה לא מציאה, אני לא כזה אוהב את הנוחות שלה.

3) נסיעה לא שקטה, בפולו ובקורדובה למרות שהיו ישנות יותר כייף הרבה יותר לנהוג ולנסוע.

4) בהמשך לסעיף קודם, הפולו/איביזה/פאביה ידניות ה-ר-ב-ה יותר מהנות לנהיגה בכביש מפותל.

נכון שההגה חשמלי אבל עדיין, השלדה וההגה מתקשרים הרבה יותר טוב מה I20.

חוצמיזה ה I20 הוא אחלה רכב שנותן תמורה טובה למחיר- הוא מאובזר, בטיחותי ויחסית מרווח, מציג אמינות טובה יחסית (שלי מתקרבת ל 170000 ק"מ) למרות שיש פה ושם דברים מעצבנים שמתקלקלים (כל רכב מתיישן), חלקים זולים, אין רצועת טיימינג (אבל צריך להחליף שמן גיר אחת לכמה זמן וזה לא עסק זול).

אישית אני הייתי הולך על הפאביה עם גיר רגיל.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם (נערך)

מדברים על ידנית בלבד.

ואם אתה מחפש i20 ידנית בלבד - ההיצע די מוגבל.

במקרה של הצע בשוק ה I20 לא כזו שונה מהפאביה, שניהם רכבים די מוצלחים..

את ה I20 ניתן למצוא בכמויות בכל חברות הליסינג.. אני אישית פחות מעדיף רכבים כאלה..

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
פורסם
מסתבר שב 1.4 16v יש רצועת טיימינג. ב- 8v - שרשרת.

ב 1.4 MPI יש רצוע, אפילו 2 כמו שאמרו לפניי.

אבל לי נאמר שמחליפים ב 120 אלף ק"מ (לפי קוד דגם).

אני עכשיו ב 100 אלף.

מבירור קצר - הטיפול של 120 אלף יעלה בין 2500 ל 3000 ש"ח.

בדקתי את הנושא עוד לפני הקנייה. אבל זה טיפול שמתבצע פעם ב... אז לא פסלתי אותה בגלל הטיימינג.

ואכן הפאביה רכב מהנה ונעים.

פורסם

ברור שפאביה!! אתה משווה פחית קוראנית ורכב מפנק ואיכותי ?

ממליץ על פאביה מכל הבחינות

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תוכן חדש...