Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי פיאט פונטו איבו 2010 עם מערכת start & stop, המערכת לא עובדת בגלל שרכשתי את הרכב עם מצבר לא מקורי וקטן יחסית שאין לו מספיק כוח כנראה.

לאחר בירורים עם כמה חברות הציעו לי מספר מצברים כמו בוש AGM אבל הוא יקר מאוד ולא בתקציב ואמרו לי שגם מצבר 60 אמפר של varta blue יכול להתאים ועולה פחות מחצי מחיר 619ש״ח, האם אני יכול להיות בטוח שהמצבר הזה יתאים לי והמערכת במידה והיא תקינה תתחיל לעבוד?

והאם כל מצבר של 60 אמפר שמתאים לרכב יכול להתאים למערכת?

תודה,

בן.

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם (נערך)

לא כל מצבר מתאים למערכות ה

START/STOP.

המצברים המתאימים מיוצרים בטכנולוגית AGM או בטכנולוגית EFB - פריקה עמוקה

עלות המצברים הללו קצת יקרה כ 1000 ש"ח + .

יש מצברים טובים ל FIAMM היבואן פטרוטק. וגם ורטה - יבואן טלרון.

וגם ל topla .

וגם מצברי fiamm "לירז מצברים" בפתח תקוה. טלפון : 03-9221265

אני מצרף עוד כתובות של משווקים ויבואנים - צור איתם קשר.

ושאל היכן יש סניף קרוב אלייך.

יש להם מצברים מתאימים - הדגש כי ברצונך במצבר למערכת

START/STOP

ואת סוג הרכב.

א - http://www.petrotech.co.il/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94-FIAMM

ב - http://shalev-batteries.co.il/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91

topla ועוד יצרנים.

ג - http://www.itzikmazberim.com/#!about/c20r9 ורטה ועוד יצרנים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

1. קישור לאתר של טלרון (יבואן ורטא) בו מופיע רשימת סניפים

http://varta.co.il/snifim.html

2. מצברי ורטא מסדרת BLUE וסדרת SILVER מתאימים למערכת START/STOP.

יש הבדלים בין הייעוד/ סוגי מערכת. אני מצרף קישור לאתר של ורטא עולמית בו יש הסבר באנגלית

http://www.varta-automotive.com/en-gb/products/start-stop/

גילוי נאות: אינני קשור ליבואן ו/או אינני מוכר מצברי רכב (אין לי אינטרס עסקי). אני בסה"כ לקוח מרוצה של מצברי ורטא ולכן ממליץ עליהם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי חזרתי לעדכן

רכשתי מצבר varta blue 60 אמפר ממקס מצברים בעלות של 619ש״ח כולל התקנה ומיד בעצירה הראשונה המערכת נכנסה לפעולה.. ממש מרוצה ולא צריך מצבר בעלות של 1500+

בעיה היחידה היא עם המערכת, רציתי לדעת האם אפשר איכשהו להגדיר במחשב של הרכב שהיא תכנס לפעולה 3 שניות אחרי העצירה ולא מיד בעצירה, כי כל עצירה אפילו לפני חניה ובעצירה קצרצרה היא מכבה את הרכב וזה ממש מפריע גם מפני שאי אפשר להתקדם בפקק וכל התקדמות מפעילה את המנוע מחדש ולא מכבה אותו אחר כך...

אשמח לעזרה בנושא.. תודה רבה

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם (נערך)
היי חזרתי לעדכן

רכשתי מצבר varta blue 60 אמפר ממקס מצברים בעלות של 619ש״ח כולל התקנה ומיד בעצירה הראשונה המערכת נכנסה לפעולה.. ממש מרוצה ולא צריך מצבר בעלות של 1500+.

תעדכן את ייצרן הרכב על התגלית שלך.

נראה לך שתעשיית הרכב סתם פיתחה מצברים המיועדים במיוחד לרכבים עם מערכת S&S ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
1.

2. מצברי ורטא מסדרת BLUE וסדרת SILVER מתאימים למערכת START/STOP.

מצברי BLUE הרגילים לא מתאימים למערכת S&S אלא Blue Dynamic EFB.

פורסם
מצברי BLUE הרגילים לא מתאימים למערכת S&S אלא Blue Dynamic EFB.

כן זה המצבר שיש לי VARTA BLUE DYNAMIC וגם רשום באתר העולמי של ורטה שזה מצבר ייעודי למערכת עצור וסע.. פשוט ראיתי הרבה הודעות בפורום על אנשים שהבינו שעלות של מצבר כזה היא מעל 1500ש״ח ומסתבר שיש חלופות יותר זולות...

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם (נערך)

אתה טועה. תמשיך לקרוא בקישור.

http://www.varta-automotive.com/en-gb/products/automotive/blue-dynamic/

יש BLUE DYNAMIC EFB אשר מתאים לרכב עם מערכת S&S ויש BLUE DYNAMIC הרגיל שאינו מתאים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

ניראה שאתה צודק אבל אולי זה סתם גימיק? בכל מקרה זה עובד מצויין בזמן הקצר שיש לי אותו... אעדכן בהמשך, בכל מקרה יש לי 20 חודשי אחריות...

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם (נערך)

"

בזמן הקצר שיש לי אותו

"

והבמשך זה יהיה:

"זמן קצר היה לי אותו"

מצבר רגיל מתוכנi להתנעה רגילה של X פעמים ביום ואורך חייו חושב על פי זה, מצבר רגיל שיאלץ להתניעה עשרות פעמים ביום לעומת מה שתוכנן לא יחזיק מעמד זמן רב, הוא יעבור הרבה מאוד מחזורי טעינה פריקה ואני לא מומחה אבל לדעתי ברכבים הנ"ל המערכת גם טוענת את המצבר בזרם גבוהה יותר ממערכת רגילה, מה שלמצבר המחוזק לא בעיה, אבל למצב הרגיל שלך זה קריעת *** :-), אאל"ט מי שרוצה לחסוך בהחלפת המצבר פשוט מבטל את המערכת הזו וככה לא טוחן את המצבר הפשוט.

ולגבי אחריות- לא הייתי סומך על היום שהמצבר יהרס כי הם יכולים בצדק ליטעון שהמערכת S&S קיצרה את חייו כי המצבר לא מתאים.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש לי פיאט פונטו איבו 2010 עם מערכת start & stop, המערכת לא עובדת בגלל שרכשתי את הרכב עם מצבר לא מקורי וקטן יחסית שאין לו מספיק כוח כנראה.

אז איזה מצבר צריך לקנות כדי שהמערכת לא תפעל אף פעם?

(באוטו הספציפי שלי היא לא מצליחה להניע לפעמים אחרי הכיבוי, ובכל מקרה זה מיותר ומעצבן)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
ניראה שאתה צודק אבל אולי זה סתם גימיק? בכל מקרה זה עובד מצויין בזמן הקצר שיש לי אותו... אעדכן בהמשך, בכל מקרה יש לי 20 חודשי אחריות...

זה לא סתם גימיק ואני צודק ב-100 אחוז.

פורסם

לי היה בפונטו מצבר 40+- אמפר והמערכת אף פעם לא נכנסה לפעולה (אגב זה היה מצבר פריקה עמוקה של קולנועית)

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

מה שקנית לא מתאים. רק EFB או AGM, ברור שמה שקנית יעבוד בהתחלה, גם מצבר של 350 שקל היה עובד בהתחלה, השאלה לכמה זמן הוא יחזיק.

בקיצור, לא "דפקת את המערכת".

אני כרגע עם פיאט פנדה בעלת מערכת S&S הדורשת מצבר זהה בגודלו לפונטו איבו שברשותך, גם אני עשיתי לפני כחצי שנה את המחקר הדרוש כשהייתי צריך להחליף מצבר.

בסוף שילמתי כמו גדול 1000 ש"ח עלBlue Dynamic EFB אבל לפחות אני יודע שאני נוסע בראש שקט.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם (נערך)

אני אישית נגד. שימוש במערכת עצור וסע. לי ברכב יש אחת כזו. לדעתי, ולדעת עוד אנשים (קראתי בפורומים בחול) שמערכת זו גורמת לבלאי מואץ של המנוע. תחשבו שאתם נוסים בפקק לעבודה. וכל עצירה הרכב נכבה ושוב נידלק. וזה יכול לחזור על עצמו גם 30 פעמים עד להגעה ליעד. האם זה מוסיף לחיי המנוע? לדעתי לא!!! בתחילת נסיעה אני מבטל את האפשרות הזו ע"י לחיצה על כפתור. חיסכון גדול זה לא יוסיף לך. בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי kwon
  • אהבתי 1

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...