Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני ואישתי החלטנו להתחדש בג'יפון חדש ואוטומתי,

כשהתחלנו לחפש רכב היו 3 מועמדים:

1. סוזוקי ויטרה- אשר נפסלה עקב כך שאשתי לא אהבה את המראה :(

2. שברולט טראקס- שנפסלה עקב כך שאין כרגע במלאי 1.4T.

3. אופל מוקה- סה"כ רכב שעונה לנו על הקריטריונים, עשינו נסיעת מבחן על הרכב ושתינו אהבנו.

מה שאותי מדאיג קצת וכרגע מונע ממני את הרכישה זה בעיקר עניין הסחירות בעתיד- כרגע אין כאלו למכירה באף אחד מהלוחות ככה שקשה להעריך לגבי ירידת הערך, ובקושי גם יצא לי לראות כאלו על הכביש (לא יודע עם זה טוב או רע).

כמו כן אני אשמח לשמוע מאנשים פה בפורום אשר היה להם ניסיון עם הרכב.

בנוסף עם יש למישהו אלטרנטיבות ששווה לבדוק באיזור ה-130K אשמח לשמוע

תודה ושבת שלום :)

פורסם

גם לי לא יוצא לראות הרבה כאלה וחבל לדעתי, הרכב נראה ממש טוב ותא הנוסעים מאוד נעים ואיכותי.

לא יצא לי לחוות אותו בנסיעה.

בקיץ הייתי באיטליה ושם ראיתי פשוט כמויות עצומות של מוקה, בכל מקום.

בתקציב הזה ממליץ לכם לבדוק גם את הפיאט 500X, אמנם מדובר בדגם הבסיסי אבל הרכב מקסים לדעתי, יש לו הרבה יותר אופי מהאופל והוא צבעוני ושמח (נשמע קצת מצחיק אבל אני דיי התלהבתי ממנו).

פורסם

לא רואים הרבה אופל מוקה בכביש -

מאחר ובעבר מחירו היה יקר יותר ממחירו כיום

ומאשר שאחיו התאום - שברולט טראקס,

נפוץ בעיקר במנוע 1.8 ליטר .

ומחירו היה נמוך לעין שיעור מטראקס 1.4

וכמובן מהאופל מוקה 1.4.

פורסם

אם כבר ספורטאז', הייתי ממתין לחדש - הוא מרשים מקודמו. לפחות עיצובית / תא הנוסעים.

עבדתי תקופה קצרה באופל ודווקא את המוקה אהבתי לאמץ אלי יותר מהשאר (גם האדם הייתה נחמדה מאוד).

מבין כל הרכבים של המותג, דווקא במוקה השילוב מנוע / גיר מרגיש פחות עצל ונמרץ יותר. היא בהחלט זריזה וגם הצריכת דלק הייתה די שפויה (סביב 1:13). לא נהגתי על מוקה עם 17' (כפי שהיא נמכרת ללקוחות) - רכב ההדגמה נעל 18' והיה נוקשה אך רחוק מלחבוט או להציק. במרבית הזמן ועל מרבית סוגי האספלט המוקה שמרה על נוחות נסיעה טובה בהחלט.

מעבר לכך, יצא לי לבלות עם מוקה במשך 6 ימים (1.7CDTI 4X4 ידנית - וסופר מאובזרת) בגרמניה, לפני כחודש, עימה עשיתי 2200 ק"מ בששת הימים הללו, רובם בכבישים המהירים וחלקם בכבישים המפותלים של Odenwald. לא סבלתי לרגע - להפך, הופתעתי לחיוב והצטערתי שגרסת הדיזל אינה מיובאת לארצנו.

בדומה לטראקס, גם המוקה מיוצרת בקוריאה (במפעל של דייהו לשעבר). לטעמי תא הנוסעים שלה מרגיש מוצלח יותר גם מבחינת איכות. נדמה שאופל כן הצליחו לתת לה טאץ' גרמני - למרות היצור הקוריאני. היא לא זמזה, לא קרקשה ושמרה על דממה נאה בהחלט בתא הנוסעים. מה שכן מעצבן אותי בדגמי האסטרה והמוקה - כמות הכפתורים בקונסולה. עמוס מידי, מבלבל ומצריך התרגלות לא קצרה לתפעול מהיר ונכון (בעיקר של מערכת השמע).

גש לאופל, גש לקיה, גש ליונדאי (הטוסון החדש, שהוא למעשה הספורטאז' החדש) - ותבדוק. לדעתי אתה תופתע מהמוקה, היא הרבה יותר טובה ממה שחושבים ומצפים. גם לא מושלמת, אבל בהחלט אופציה שצריך ושווה לשקול.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים.

אכן יצא לי לעשות נסיעת מבחן על המוקה והופתעתי לטובה, הרכב הרגיש זריז, מרווח יחסית, ותא הנוסעים איכותי, נוחות הנסיעה בעיר הייתה בינונית, אבל בכביש מהיר הרכב מאוד נוח, מה שהפריע לי זה רעשי רוח שהופיעו באיזור 100 קמ"ש, ובנוסף ריבוי הכפתורים בקונסולה המרכזית אבל סה"כ אהבתי.

בתקציב הזה ממליץ לכם לבדוק גם את הפיאט 500X, אמנם מדובר בדגם הבסיסי אבל הרכב מקסים לדעתי, יש לו הרבה יותר אופי מהאופל והוא צבעוני ושמח (נשמע קצת מצחיק אבל אני דיי התלהבתי ממנו).

הבעיה עם הפיאט זה תא מטען קטן מאוד של 245ליטר (לפחות זה מה שרשות במפרט), חושב לי שיהיה מקום בתא מטען לעגלת תינוק ועוד כמה דברים.

תנסו גם קיה ספורטאז, גדול ואיכותי יותר, אבל נמצא בסוף מחזור החיים של הדגם

ניסינו את הספורטאז', בדגם שנכנס לתקציב ה-URBAN 1.6, מלבד זה שהרכב מרווח יותר מהמוקה הוא מגיע די עירום המנוע הרגיש לי עצל ובכלל הרכב הרגיש לי גמלוני, הדגמים היותר מאובזרים שלא לדבר על המנוע 2.0 לא נכנסים בתקציב.

כנ"ל לגבי הטוסון הרכב לא נכנס לנו בתקציב.

פורסם

RS - אתה מדבר במקרה על המוקה הכחולה? של ההדגמה?

במידה וכן,היא הייתה בידיי כמעט חודש.

רכב נחמד מאוד,לא אהבתי את הגימור בתא הנוסעים.

צריכת דלק זוועתית- 1-7 .

נוחות נסיעה לא מרשימה בכביש עם שיבושים קטנים.

הייתי מעדיף אותה על הטראקס בכל מחיר.

פורסם

בדוק רנו קאפצ׳ור

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כן, על אחת מהן. בסניף שעבדתי בו ובסניף ניר צבי היו רכבי הדגמה כחולים (עם חישוקי 18').

הייתה אצלי קרוב ל-10 ימים, די נהנתי. הרבה יותר טובה ממה שנהוג לחשוב עליה.

מבחינת צריכת דלק - לא דחקתי בה. רציתי לראות מה הצריכה בנהיגה רגועה / הגיונית - דאז אימי שקלה את המוקה כאופציה.

הנוחת דווקא הייתה בסדר גמור - לא חובטת או שוברת עצמות, אבל כן נוקשה וקשיחה יחסית.

לא תא נוסעים ברמת היטי / קוגה - מבחינת איכות החומרים וההרכבה, אבל לא רע. מרגיש מוצק ורב החומרים רכים ונעימים למגע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

התאט של הפיאט בהחלט יספיק לעגלה ודברים של ילדים, הוא די נוח לשימוש. לא תחרות לתא המטען של הספורטאג', אבל סביר לחלוטין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא יצא לי לראות את הרכב עדיין, אבל לפי המפרט הבגז' שם בגודל של 245 ליטר, בקליאו שהייתה לי היה 300 ליטר וזה היה מאוד גבולי היה מקום לעגלה וזהו.

פורסם

תראה את הרכב ותחליט, הכי בטוח. בסוזוקי ליאנה יש 296 מ' ועגלה ועוד דברים נכנסו בקלות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני אמנם משוחד :), אבל סקודה יטי מהווה חבילה טובה יותר מכל הג'יפונים הקטנים. מרווחת יותר, איכותית וכו'.

להבנתי אשתך מעדיפה את הסגנון המעוגל, ובגלל זה פסלה את הויטארה. אז כנראה שהיא גם תפסול את היטי.

אם בכל זאת תגיעו עם ראש פתוח, תגלו רכב ברמה גבוהה מאוד, גם ביחס לגי'פונים במחירים יקרים יותר (ספורטג' 2.0 וחבריו).

למעשה, בשקלול האיכויות, ה יטי ברמה דומה לטיגואן, ובמחיר נמוך בהרבה.

גילוי נאות - ה יטי השלישית שלי בדרך ..

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Bull-81

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...