Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפשרת אדים, איך זה עובד בעצם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רציתי לדעת איך זה עובד בעצם? הייתה לי נסיעה די ארוכה היום וגיליתי שהמזגן מפשיר אדים במצבים הבאים:

1) כל מצב בו המדחס עובד (AC לחוץ)

2) אוורור עם כניסת אוויר מבחוץ (מה שלדעתי יכול להכניס לכלוך לפתחים, לכן העדפתי לא להשתמש, תקנו אותי אם אני טועה.)

עכשיו, מה בעצם שונה המצב של חום במזגן עם AC ובלי AC? בשניהם אני מרגיש את אותו החום, אבל עם המדחס הוא מפשיר את האדים, ובלי המדחס הוא רק עושה גרוע יותר.

תודה על ההסבר

פורסם
[AC] כבוי המזגן יכול להפשיר אדים תמתין דקה שתיים ותראה שהכל נעלם

לא הבנתי את התגובה, כנראה שלא קראת בכלל מה כתבתי

אני יודע שהוא מפשיר כשהAC לחוץ, אני לא מבין מה ההבדל כאשר המזגן על חום.

פורסם

כאשר המזגן מחמם - זה חום שבא מהמנוע. לא קשור אם AC לחוץ או לא.

הפשרת אדים ניתן לבצע ע"י חימום או ע"י קירור.

חימום - יותר נוח לנמצאים ברכב.

קירור - שיטה מועדפת כאשר יש הפרשי טמפרטורות גדולים בין פנים הרכב ומחוצה לו (במקרה כזה, חימום עלול לגרום לסדק בשמשה - דבר שקורה כאשר יש שלג על החלון ומפעילים חימום).

פורסם

הרבה אנשים חושבים שבשביל להפעיל "מזגן" על חימום ה AC צריך להיות לחוץ.

משום מה משווים את זה למזגן בייתי.

פורסם

האדים הם עיבוי מים מהאוויר הלח שבתוך האוטו (גם מהנשימות שלכם) מול הטמפרטורה הקרה שבחוץ.

רוצים להפשיר מהר - תפעילו מזגן שמייבש את האוויר עם טיפה חימום. יגיע אוויר יבש וחם לשמשה הקדמית. האדים יופשרו להם מהר.

רוצים לחסוך על המזגן, חושבים שזה ^ יהרוס לכם את המזגן / את האוטו / יבטל את האחריות / יגרום לנזק בשאסי - אל תדליקו את המזגן.

בשום מקרה לא לנגב את השמשה ביד. אתם תמרחו שכבה דקיקה של שומן (גם הרזים מביניכם) על השמשה ותצטרכו לנקות אותה עם נוזל לניקוי שמשות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כשמפעילים מאוורר ללא ac זה נקרא אוורור.. המפוח הפנימי מחדיר אוויר חם או קר ללא הפעלת מדחס.

מה שיואב אומר, אל תרחמו על הרכב וכן ללחוץ על ה ac , ואז האדים ייעלמו להם יותר מהר.

אם אתם מבין אלו שלא סובלים מקור או שאין נקבה ברכב, אפשר להדליק מזגן על קירור - האדים ייעלמו תוך 3 שניות!

חורף בטוח ונעים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

כשהמזגן עובד, כל הלחות שעוברת דרכו מתעבה על הרדיאטור (זה הפיפי שהמזגן עושה) והאויר עוזב אותו יבש ומייבש את הלחות מהשמשות תוך שניות. אם קר לך - תפעיל גם חימום, לא קשור.

אם אתה מתקמצן על המזגן, תפעיל רוח חמה על השמשה הקדמית וכאשר היא תתחמם גם אז השמשה תתייבש. החיסרון - שמשות אחרות יתמלאו אדים למשל חלונות הצד והיות ולא כל השמשה מתחממת ישארו אזורים בצדדים רטובים. וזה גם לוקח יותר זמן שמהלכם אתה לא רואה כלום

פורסם

אז לפי מה שאתם אומרים, כאשר אני מפעיל מדחס במצב חימום, האוויר יבש ולא לח, לכן לא מצטברים אדים, בניגוד למצב הפוך בו המדחס כבוי והאוויר חם אבל לח?

בזמן הנסיעה שמתי את המזגן על האמצע בבורר הטיפרטורה עם המדחס לחוץ, כי זו עדיין תקופה שיחסית חמים אבל הגשם סוער והאדים מצטברים.

ארמגדון מה שאמרת לא עבד לי, אם אינני מפעיל את המדחס האדים לעולם לא יעלמו

• תוכן חדש...