Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט כל אדם שעיניו בראשו עורך סקר שוק מעמיק לקראת קניות הרבה יותר קטנות ובעייתיות מרכב - טלפון נייד, מכונת כביסה, מקרר. רכישת רכב הרבה יותר בעייתית כיון שמדובר בסכום יותר גדול ובעקר בכלי המצריך תחזוקה שוטפת קפדנית עם פוטנציאל לתקלות שתיקונן יקר. פות"ש פסח על הלב, וכעת הוא משלם מחיר יקר.

נכון שאין להצדיק התנהגויות רבות של סוחרים, אבל בתוך עמנו אנו חיים ומכירים את התופעות, והביטוי "ממנו לא הייתי קונה מכונית משומשת" הוא ביטוי ותיק מאד בעברית המודרנית. לכן צודק RK אשר מדגיש חיוניות זהירות יתרה מצד הקונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בישראל המפגרת, רכישת רכב היא הרכישה השנייה בגודלה שאדם ממוצע עושה בחייו אחרי בית.

האם מישהו היה מעלה על דעתו לרכוש דירה יד שנייה ללא בדיקת שמאי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מי שלא מבין זה אתה, ואתה מקשקש פה שטויות. לא כולם כמוך קוראים בגוגל וחיים בפורום. אני לא רומז שפותח השרשור כזה, אבל יש גם אנשים חסרי חוש עיסקי, חסרי תודעה צרכנית ותמימים מאוד - האם זה גושפנקה לחברות כאלו לנצל אותם כדי להרוויח, כדי שאחרי זה יאכלו מרורים? בחיי התגובה שלך היא בדיחה. זה לא שהוא קנה מוצר לא מתאים ואז האשמה היא שלו - הוא קנה מוצר שבור לאחר שהובטח לו שהמוצר תקין, והחברה התנערה מכך במשך חודשים - וזה דפוס חוזר וכמעט מדיניות של ממש למכור רכבים כאלה.

עכשיו, אחרי הרטוריקה המתלהמת שלך, המלים המלוכלכות, הדיבור המכוער - תחשוב מה עוזר יותר לאדם מן היישוב - התנהלות כמו שאני מציע, או התלהמות ושיימינג בדיעבד כמו שאתה מציע. אתה חכם על הגב של אחרים. תתבייש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

תגובה במקום הלא נכון

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמעתי הרבה תלונות עליהם לאחרונה.

גם על השירות הגרוע והמבייש שלהם. גם בפייסבוק וגם ע"י הקלטות של נציגים שלהם שפורסמו ברשת.

משתתף בצערך!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
תגובה במקום הלא נכון

ליתר דיוק - הגבתי בשרשור הלא נכון. מנהלים, אם אפשר בטלו את שתי התגובות שלי.

פורסם (נערך)
עכשיו, אחרי הרטוריקה המתלהמת שלך, המלים המלוכלכות, הדיבור המכוער - תחשוב מה עוזר יותר לאדם מן היישוב - התנהלות כמו שאני מציע, או התלהמות ושיימינג בדיעבד כמו שאתה מציע. אתה חכם על הגב של אחרים. תתבייש.

תחסוך ממני את הצדקנות הילדותית שלך "דיבור מכוער, מילים מלוכלכות". מה שאתה מציע זו המציאות שכולם פועלים בה, כי זו מציאות שהתרגלנו אליה. אני לא הצעתי לאף אחד לנהוג בקלות דעת ברכישת רכב מחברות ליסינג/סוחרים ומעולם לא כתבתי לא לבדוק פעמיים ולפתוח שבע עיניים. כנראה שרמת הבנת הנקרא שלך לא גבוהה במיוחד אם זה מה שהסקת.

מי שחכם על אחרים לאחר מעשה וצריך להתבייש זה אנשים כמוך. הבן אדם טעה ולא מפריע לך ולשכמותך להטיל אשמה עליו כי הוא היה תמים ולא הכיר את שוק הרכב, במקום לנגוע בבעיה האמיתית שזו החברה שהתנהלה בצורה בזויה. מבלי להסיר ממנו את האחריות - לא הוא הבעיה בסיפור הזה, ובטח שלא הפוסט שפתח בפורום לאחר המעשה.

לזה שאמר לגבי סקר שוק - אין פה קשר לסקר שוק. בסקר שוק אתה בודק מוצר או שירות שמתאים לך. פה מדובר בחברה שמוכרת לך רכב (שבחרת אחרי סקר שוק) ונותנת לך התחייבות שהרכב תקין, אחריות והבטחות כאלו ואחרות - ופשוט משקרת ולא עומדת בהן. זה לא קשור לסקר שוק, זה עניין של רמאות והונאת צרכן. העצוב שאנשים התרגלו וחושבים שזה נגזרת גורל ולא משהו שיכול וחייב להשתנות - הרבה אנשים נופלים בזה, והטלת האשמה עליהם ולא על החברה והרשויות שלא מפקחות על כך, זו הבעיה העיקרית.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

RK

תתפלא אבל יש אחוז מאוד גדול של אנשים שדווקא בקניית רכב לא עושים סקר שוק, ומעדיפים להמנע מקנייה אצל אדם פרטי אלה אצל חברות גדול כגון: אלבר, אוויס, אלדן ועוד.

ולמה? כי לטענתם אלה חברות גדולות, עם מוניטין, נותנות אחריות של שנה וגם יתנו להם במתנה חיישני רוורס, תנאי מימון וכמובן לא צריך לבזבז זמן על בדיקות רכבים כי מציגים להם טופס של מכון בדיקה. אלה בדרך כלל אנשים ישרים ותמימים, והם בטוחים שבחברות גודולות לא יעבדו אליהם. גילויי נעות: זאת אחותי עם בעלה שבימים אלה מחפשים רכב באחד החברות שהזכרתי, אז אמרתי להם כמה דברים על אחריות, על בדיקה שלהם וכו'. הפנתי אותם לשרשור הזה ועוד כמה שמצאתי שיסיכו מסכנות.

והחברות האלה ימשיכו בדפוס ההתנהגות הזה רק ביגלל בתי משפט שמרשה להם! כנ"ל גם כל מיני סוחרי רכב (יש פה אחד מפורסם שמוכר עדיין פיאטים מחיפה למרות שכבר קיבל עשרות טביעות, אבל משום מה תמיד הגיעו לפשרה)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התנהלות החברה בזויה וזו עובדה, מצב נתון. אפשר לבכות על זה באינטרנט כל היום אבל כלום לא ישתנה. מה זה עוזר לחייל התמים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מי שחכם על אחרים לאחר מעשה וצריך להתבייש זה אנשים כמוך. הבן אדם טעה ולא מפריע לך ולשכמותך להטיל אשמה עליו כי הוא היה תמים ולא הכיר את שוק הרכב, במקום לנגוע בבעיה האמיתית שזו החברה שהתנהלה בצורה בזויה. מבלי להסיר ממנו את האחריות - לא הוא הבעיה בסיפור הזה, ובטח שלא הפוסט שפתח בפורום לאחר המעשה.

אתה ממש קשה הבנה. תראה לי איפה תמכתי באלבר, או איפה הטלתי אשמה על פות"ש. הטלתי אחריות, לא אשמה. אחריות למעשיו. אתה לא מציע פתרון, כי כל מה שאתה אומר זה שאלבר דפקו אותו. ג'י, ממש חכם. אני יודע שהם דפקו אותו. השאלה היא מה עושים - שיימינג זה משהו בדיעבד, בדיקה מינימאלית זה משהו מראש. מה שאתה מציע מוציא את אלבר רעים (רמז - לא באמת מעניין אותם. הם בעניין של מספרים), מה שאני מציע היה שומר לפות"ש על הזמן ועל הכיס. אתה ילד, ומחפש בכוח להיות צודק ולא להיות חכם. תתבגר. הרשויות לא מפקחות. כשהרשויות יפקחו - יהיה על מה לדבר. עד אז מוטב לאנשים לדאוג לעצמם. זה שהם לא ידאגו לעצמם לא יזיז את הרשויות כי עובדה - הן לא זזו עד היום. כשיזוזו - אולי תהיה צודק. עד עכשיו אתה סתם צדקן ותגרן.

RK

תתפלא אבל יש אחוז מאוד גדול של אנשים שדווקא בקניית רכב לא עושים סקר שוק, ומעדיפים להמנע מקנייה אצל אדם פרטי אלה אצל חברות גדול כגון: אלבר, אוויס, אלדן ועוד.

ולמה? כי לטענתם אלה חברות גדולות, עם מוניטין, נותנות אחריות של שנה וגם יתנו להם במתנה חיישני רוורס, תנאי מימון וכמובן לא צריך לבזבז זמן על בדיקות רכבים כי מציגים להם טופס של מכון בדיקה. אלה בדרך כלל אנשים ישרים ותמימים, והם בטוחים שבחברות גודולות לא יעבדו אליהם. גילויי נעות: זאת אחותי עם בעלה שבימים אלה מחפשים רכב באחד החברות שהזכרתי, אז אמרתי להם כמה דברים על אחריות, על בדיקה שלהם וכו'. הפנתי אותם לשרשור הזה ועוד כמה שמצאתי שיסיכו מסכנות.

והחברות האלה ימשיכו בדפוס ההתנהגות הזה רק ביגלל בתי משפט שמרשה להם! כנ"ל גם כל מיני סוחרי רכב (יש פה אחד מפורסם שמוכר עדיין פיאטים מחיפה למרות שכבר קיבל עשרות טביעות, אבל משום מה תמיד הגיעו לפשרה)

שוב - מה אתה מציע? שיאכלו אותה ויפתחו שרשורי שיימינג, או שיתחילו לדאוג לעצמם? הרשויות שותקות כרגע. או שתתחילו להפגין, להפעיל לובי, לחוקק חוקים כמו הוצאות ריאליות בתביעות אזרחיות או הסדרים ספציםיים למרמה - או שלפחות אל תגידו לי שלבקש מאנשים להיזהר ולדאוג לעצמם זה צדקנות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי שלא מבין זה אתה, ואתה מקשקש פה שטויות. לא כולם כמוך קוראים בגוגל וחיים בפורום. אני לא רומז שפותח השרשור כזה, אבל יש גם אנשים חסרי חוש עיסקי, חסרי תודעה צרכנית ותמימים מאוד - האם זה גושפנקה לחברות כאלו לנצל אותם כדי להרוויח, כדי שאחרי זה יאכלו מרורים? בחיי התגובה שלך היא בדיחה. זה לא שהוא קנה מוצר לא מתאים ואז האשמה היא שלו - הוא קנה מוצר שבור לאחר שהובטח לו שהמוצר תקין, והחברה התנערה מכך במשך חודשים - וזה דפוס חוזר וכמעט מדיניות של ממש למכור רכבים כאלה.

אני מסכים עם כול מילה שכתבת.

איזה כייף לי :)

פורסם

[emoji2]

זאת אומרת ששניכם מאמינים שרוכש לא צריך לבדוק כלום, לסמוך על החברות ולהמשיך להידפק? כי זה, בגדול, מה שאתם אומרים [emoji6]

אכן, צרכנות נבונה. תמשיכו [emoji106]

ברגע שתתבגרו, תבינו שחוץ מלצעוק ולהתלהם, אפשר גם לחשוב איך לפתור בעיות. אתם חיים בסרט שאתם מינימום חיים הכט, כאשר בפועל אתם כולה רגזני מקלדת שאפילו לא מבינים מה אני כותב, אבל יודעים יופי להתלהם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רבותיי, אני חושב שהאמת (אם ניתן להגדיר זאת כך) היא יותר איפשהי באמצע -

פשוט - שניכם (גם RK וגם dark muse) נמצאים (אם ניתן להגדיר זאת) ב"קטבים" של הנושא מבחינת הדיעה שלכם.

מצד אחד - מישהו שלא בדק (איני מצדיק אי בדיקה, הקודמת לקנייה, של דברים שאנו רוכשים, במיוחד אם הם משומשים ונקראים "רכב"...)

מצד שני - ניצול תמימות ומתן אמון של לקוח בחברה (גם כאן לא ניתן להצדיק את "לתת מכשול בפני עיוור" אם ניתן לקרוא ככה למקרה הנ"ל).

כאן קרה כמעט הכל (כל מה שלא היה צריך לקרות אילו...) ובנוסף המוצר כנראה לא היה תקין וגם השרות לא היה מושלם דבר שרק העצים את המקרה.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)
[emoji2]

זאת אומרת ששניכם מאמינים שרוכש לא צריך לבדוק כלום, לסמוך על החברות ולהמשיך להידפק? כי זה, בגדול, מה שאתם אומרים [emoji6]

אכן, צרכנות נבונה. תמשיכו [emoji106]

ברגע שתתבגרו, תבינו שחוץ מלצעוק ולהתלהם, אפשר גם לחשוב איך לפתור בעיות. אתם חיים בסרט שאתם מינימום חיים הכט, כאשר בפועל אתם כולה רגזני מקלדת שאפילו לא מבינים מה אני כותב, אבל יודעים יופי להתלהם.

אף אחד לא אומר את זה אבל ידידנו. אף אחד לא מסיר אחריות מהצרכן וכתבתי את זה. אבל זו מציאות לא הגיונית שחברות הרכב מרמות אנשים, והאשמה היא עליהן ולא על הלקוחות. החברות הללו מציגות טפסי בדיקה ואומרות ללקוח שהרכב תקין ושלם. בסוף הלקוח מגלה שהרכב עבר תאונה ותיקונים (שזה כבר רמאות של ממש), או שהרכב מקולקל והחברות כושלות בטיפול או מתנערות מתיקון הבעיות - אז אפשר להגיד שהאשמה היא של הלקוח שלא בדק, אבל זה אבסורד שבן אדם שבא לרכוש מוצר, חי במציאות שיודע "שמסדרים" אותו והוא צריך לבדוק בעצמו שלא מוכרים לו חתול בשק. זה מקומם במיוחד כשאומרים לו אחר כך "מה אתה בא לעשות שיימינג בפורום, היית צריך לבדוק והאחריות היא עליך". אתה לא טועה שהוא צריך לגלות צרכנות נבונה (זה בחור צעיר שעוד ילמד דבר או שניים בחייו, אני מניח שלאדם בן 75 לא היית אומר את זה), לבדוק ולעשות סקר שוק ולפקוח עיניים, אבל הוא לא אשם בסיפור הזה והגיע הזמן שיעשו כבר סדר בכל הפארסה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מצד אחד אתה כותב

אף אחד לא מסיר אחריות מהצרכן וכתבתי את זה.

ומצד שני -

זה מקומם במיוחד כשאומרים לו אחר כך "מה אתה בא לעשות שיימינג בפורום, היית צריך לבדוק והאחריות היא עליך"

אז אתה כותב משהו ומתקומם על זה? :-)

נכון שזה לא מצב אידיאלי ושהשוק פרוץ לכל מיני רמאים ונוכלים. מאחר ואנחנו לא חיים בחזון האוטופי של הרצל, העצה הפרקטית היא להסביר לו איך לא ליפול שוב בפח הזה. לא לנחם ולעודד אותו שהוא צודק וכולם טועים כמו שעושים לילד קטן כדי שיפסיק לבכות.

אין פה תגובה אחד שסוברת שהחברה הייתה בסדר גמור וכל האשמה היא שלו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...