Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוכות, סוף הקיץ, מסמל עבור רוב הג'יפאים את תחילת עונת הטיולים. החום הגדול נגמר, אפשר לצאת מהמזגן ולטייל בכיף עם חלון פתוח ובריזה נעימה בערב. אחרי שישבנו (כמעט) כל הקיץ בסבלנות עם מעט מאוד טיולים, החלטנו לנצל את ימי החג הראשון של סוכות לטיול שטח ראשון לעונה. טיול קליל יחסית, עם הרבה עצירות מים להתרעננות ובעיקר טיול שישאיר לנו טעם של עוד להמשך העונה.

יצאנו לטיול שלושה ג'ימינים. אחד פרש בסוף היום הראשון, שניים (ואני ביניהם) נשארנו ליום השני שכלל בעיקר השכמה מאוחרת וביקור במעיין נוסף. קישור למסלול באתר עמוד ענן

המסלול שעשינו מתחלק לשלושה חלקים. החלק הראשון הוא שביל כורכר טוב יחסית שרץ מאזור כרכם במקביל לירדן עד לגשר בנות יעקב. החלק הזה של המסלול מתאים לכל ג'יפון עם הנעה כפולה ונהג מנוסה יוכל כנראה לעבור אותו גם עם ג'יפון הנעה קדמית. בחלק הזה יש כמה וכמה מקומות עצירה בסמוך לנהר הירדן, מעולה לטבילה ראשונה של הבוקר אחרי הנסיעה הארוכה (והקופצנית) מהמרכז. אנחנו עצרנו ליד גשר כפר הנשיא. שביל שחור מוביל מהשביל האדום עליו התחלנו ויורד ממש עד קו המים. במקום יש מלא פינות קטנות שאפשר להתמקם בהם ולטבול במי הירדן הקפואים.

1.jpg

בשלב הזה חוזרים על עקבותינו בשביל השחור ומתחברים חזרה לשביל האדום. אנחנו רצנו עליו די מהר עד לגשר בנות יעקב אבל מי שירצה יוכל לעצור לטבילה נוספת.

השביל ממשיך ומתחבר לכביש באזור גשר בנות יעקב. המשך התנועה היא על שביל שחור שיוצא לכיוון צפון, הפעם על הגדה השנייה של הירדן. כדי להגיע לשביל הזה יש צורך לבצע פניית פרסה בטוחה בהמשך הכביש, שכן בפניה שמאלה יש קו הפרדה רצוף. זהירות!!

מכאן והלאה רמת העבירות עולה חצי מדרגה למעלה. בקיץ השביל הזה יהיה עביר לכל רכב עם 4X4 בגלל כמה מעברי מים והצלבות חביבות. בחורף נראה שמדובר בחתיכת ביצת בוץ, פחות מומלץ.

2.jpg

המשך המסלול על השביל השחור עד המפגש עם גשר הפקק. שם פונים ימינה לשביל אדום שיוביל אותנו אל הג'קוזי. למעשה זה סכר על נחל הג'ילבון שמצידו האחד יש בריכה חביבה בגובה 1.6-1.7 מטר ובצידו השני חורים בבטון שיוצרים "שפריצים" של מים קפואים. כיף גדול לשבת שם ולהתרענן, רק שהמקום נגיש לכל רכב פרטי ולכן מושך לא מעט אנשים מרעישים (כולל פיאט פונטו דור ראשון עם רמקול שתופס את כל הבגאז').

בשלב הזה החלטנו להעלות את רמת העבירות עוד חצי מדרגה למעלה. מכאן והלאה רמת העבירות מתאימה רק לרכבי שטח "אמיתיים", עם הילוך כוח ומיגון גחון. המסלול שובר צפון-מזרחה דרך חניון הדרדרה (אפשר להשאיר שם את החברים שהגיעו עם ג'יפונים) אל הפג'אר הקטן. כאן חיכתה לנו הפתעה. במקום יש שני מעברים בהם נוסעים בתוך מים כשמסביב צמחיה צפופה. ביציאה מהמעבר השני יש עלייה קצרה אך בעייתית. המון אבני בזלת חלקות שהקשו על צמיגי ה-AT של הג'ימינים שלנו לאחוז ובמקום להתקדם קדימה מצאנו את עצמנו נוסעים הצידה.

קצת בניית עזר, קצת כיוון עדין מבחוץ ו... עלינו. שני הג'ימינים המוגבהים עלו בקלות יחסית, הג'ימיני הסטנדרטי התקשה וגם קיבל מכה קטנה בכנף. חבורה שנסעה לפנינו עם פג'ארו קינג וגרנד צ'ירוקי עשתה אחורה-פנה וחזרה. לנו לקח כמעט שעה וחצי לעבור את הקטע הזה אבל עברנו. קחו בחשבון מבחינת זמנים.

4.jpg3.jpg

אחרי כל הטיפוס הזה היינו חייבים לעזור לאיזה כוס של תה צמחים עם תצפית לשקיעה של סוף קיץ.

5.jpg

משם חזרנו לכביש גונן-גדות והתפצלנו. רכב אחד חזר הביתה ואנחנו המשכנו בשני רכבים אל ה"מעיין החם" שבצומת וואסט. למעשה לא מדובר במעיין אלא בצינור ענק שפשוט שופך כל הלילה כמויות אדירות של מים חמים לתוך מאגר. אני לא נכנסתי, אבל אמרו לי שממש חם וכיף להיכנס לשם בלילה, כשקר בחוץ וחם בפנים.

הצינור הזה משך לאורך כל הלילה אנשים שבאו לרחוץ במים, לתשומת ליבו של מי שרוצה לישון שם (כמונו, למשל). שימו לב שגם שעות הפעילות של הצינור לא ממש סדירות. כשאנחנו היינו הוא עבד כל הלילה ואז פתאום ב-9 בבוקר הפסיק לעבוד, לא ברור למה ואנשים שהגיעו בבוקר ממש התאכזבו.

עד כאן, נתראה בטיול הבא :wink:

6.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחזק את רועי.

אומנם אין ביני ובין טיולי שטח רכובים שום קשר, אבל זה נראה מגניב לאללה, חוץ מזה שאני מת על הגולן.

תודה על השיתוף.

Stay Dirty

פורסם

צינור שמזרים מים חמים? ״פה חשדתי״

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לגבי המים החמים ליד מאגר עורבים,

הם זורמים רק שיש שאיבה לתוך המאגרים,

אל תבנו על זה ואל תסעו במיוחד כי אי אפשר לדעת מתי יש שאיבה

פורסם

ממש צר לי שלא יכלתי להגיע בסוף, אני כבר הרבה זמן מתכנן על רמת הגולן, והתמונות עשו לי עוד יותר חשק

אוף

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מגניב. יופי של טיול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...