Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הסיפור התחיל לפני כבר מספר חודשים כאשר ההורים החליטו שהם רוצים להחליף את הסובארו הוותיקה ברכב אחר. בהתחלה לא היה כיוון ספציפי וחיפשנו רכב מבערך כל קטגוריה, חדש ומשומש והתקציב לא היה ברור במיוחד (רק ברור שיהיה עד 100 אלף).

לפני כחודש עשיתי נסיעת מבחן על MG3 וסיפרתי להורים על הרכב (עוד מעט נרחיב), הם התחילו להתעניין מאוד. צירוף מקרים מעניין (ומעצבן) והגיר בסובארו התחיל להחליק. לאחר בדיקה וקבלת 3 הצעות מחיר לטיפול בבעיה הוחלט על מכירת הרכב ובמקביל חיפוש אינטנסיבי אחר מחליפה (אגב הסובארו נמכרה, סיכום יעלה בקרוב בשירשור נפרד). התקציב הנבחר לרכב יהיה עד 80-90 אלף ש"ח עם מימון וכאן התחלנו לחפש את האופציות שלנו אשר כלל הן מכוניות משומשות והן חדשות. לאחר צמצום המתחרות נשארנו עם MG3, דאצ'יה סאנדרו סטפווי, קיה פיקנטו ספורט או ריו במידה ותכנס, פיג'ו 108 עם מנוע 1.2 ליטר וזהו בגדול. היוט גם אופציות משומשות שתיכף נרחיב עליהן.

פיג'ו ירדה ראשונה בגלל שהרכב ממש קטן ואבא העדיף רכב סופר מיני ולא מיני, זו גם הסיבה שהפיקנטו ירדה מהפרק. תיכף נספר למה הריו ירדה גם.

נשארנו או רכב משומש או דרך חברת ליסינג רכב משומש עם 0 ק"מ. האופציות האלו ירדו בעיקר בגלל התנאים המעולים בMG ובדאצ'יה.

נתחיל MG3:

ל-3 יש כיום 2 רמות אבזור שקיימות בישראל (בעבר 3). אחת ב59,000 אלף שקל שהיא יחסית עירומה מאבזור וכוללת מערכת שמע פשוטה עם 4 רמקולים, חישוקים קלים 14 אינץ', 6 כריות אוויר, כל מערכות הבטיחות השונות ובגדול... זהו. רמת הגימור הגבוהה יותר עולה לרוב 73 אלף שקלים אבל מוצעת במבצע כרגע של 65 אלף ש"ח. והיא כוללת חיבור AUX, USB, בלוטות שכולל גם הוצאת וקבלת שיחות וגם השמעת מוןזיקה, שליטה מההגה על מערכת השמע, 6 רמקולים, חישוקים קלים 16 אינץ', כסא נהג מתכוון לגובה, ספוילר אחורי קטן, חיישני רוורס כיסוי עור להגה ואלי עוד כמה דברים קטנים ששכחתי. בהחלט רכב מאוד מאובזר במחיר כזה ויש להם תוכנית מימון מעולה כיום שבה למעשה, כמעט ולא משלמים ריבית (לא זוכר את הסכום המדוייק אבל זכור לי שהייתה נמוכה מאוד). אהה, ויש גם 5 שנות אחריות מלאות כלולות במחיר.

אז יצאנו לנסיעת מבחן. את נסיעת המבחן ביצענו ברכב מרמת האבזור הגבוהה ביותר שכבר לא נמכרת כיום יותר (על כל האבזור הרשום כבר היא מוסיפה, חישוקים קלים ספורטיבים- פשוט נראים מעט אחרת מהדגם הזול יותר- מושבים מעור, חיישני אורות וגשם ובקרת שיוט). הרכב יחסית קשיח ומרגיש מעט ספורטיבי בהתחלה, הרכב קשיח (אבל לא שובר עצמות), לא רוכן על המתלים, וההגה כבד יחסית (אבל חסר תחושה). נקודת הקלאץ' מעט לא ברורה בהתחלה ולדעתי ממוקמת מעט גבוהה מידי, דווקא ידית ההילוכים הייתה בסדר גמור וקל למצוא את ההילוך הנכון. המנוע (של הונדה אגב) מרגיש חי רק בסל"ד גבוהה. למרות 106 סוסיו הוא מרגיש מת בסל"ד נמוך ובינוני וכדי להוציא ממנו ביצועים חובה לעלות למעלה. לפחות הרעש לא רע בכלל בדרך לשם (זה לא שהרכב נשמע טוב ומתחרה ברכבים ספורטיבים של ממש כן? הוא פשוט הפתיע אותי לטובה בנושא הזה). הרכב על הכביש מרגיש קשיח אבל לא שובר עצמות, הכסאות בסה"כ אוחזים אותך לא רע אבל משהו במסעד הגב לא ממש הסתדר לי. אולי עוד טיפה משחק במציאת תנוחת נהיגה היה נותן מענה טוב יותר לזה אבל זה מה יש. הראות החוצה מצויינת.

בסה"כ מרגישים שמדובר ברכב זול שעטוף בהמון אבזור. הפלסטיקה מרגישה זולה, המושבים רק בסדר, נקודת הקלאץ' לא בדיוק שם ומרגישים שהרכב לא שלם לחלוטין. אם למישהו יש תקציב מאוד מוגבל והוא צריך רכב מעט גדול יותר ממיני קטנה אז בהחלט מדובר ברכב לא רע בכלל אבל בהחלט מרגישים במהלך הנסיעה את הפשרות של הרכב.

משם המשכנו מיד לסוכנות דאצ'יה בפתח תקווה כדי לבחון את הסטפווי:

הסטפווי זו חיה שונה לגמרי מה3. הרכב הזה גבוהה יותר, ומיועד לקהל יעד אחר לגמרי. מיד כשנכנסים לרכב מרגישים מושבים רכים ונעימים. הרכות הזו נשמרת גם במהלך הנסיעה ותיכף נרחיב לגביה. קודם נתחיל מאבזור. הסטפווי מגיע עם מנוע הTCE 0.9 ליטר טורבו. 90 כ"ס וקצת פחות מ14 קג"מ שמגיעים ב2700 סל"ד. הרכב מגיע עם מערכת מולטימידה, חיישני רוורס, בקרת שיוט, מחשב דרך וג'אנט ברזל אבל בעיצוב כמו ג'אנט מסגסוגת קלה. על זה ניתן בתוספת תשלום להוסיף מערכת מולטימדיה מתקדמת יותר עם וויז, SCREEN MIRROR, מצלמת רוורס ועוד. ניתן להוסיף גם בתוספת תשלום 2 שנים אחריות מלאות לסה"כ של 5 שנים.

נכנסים לרכב, יוצאים לנסיעת מבחן. כמו ב3, אבא נוהג קודם, אח"כ אני. ב3 היה לי בהחלט מקום לברכיים ולראש אבל 3 אנשים לא ישבו בנוחות במושב האחורי. בסטפווי יש מעט פחות מקום לראש (אלב לא חסר), מקום לרגליים יש גם יש וגם ל3 אנשים יהיה פחות צפוף מאחור. והרכב נוח. מאוד.

אני עובר לכסא הנהג ונותן קצת בגז. הרכב מרגיש חי וזז יפה מאוד. הופתעתי מאוד מנקודת קלאץ' כלכך ברורה וקלה למציאה, ידית הילוכים אומנם מעט ארוכה לטעמי אבל מדוייקת והמנוע הוא בהחלט הפתעה גדולה. רק 0.9 ליטר אבל מושך יפה מאוד. מעלה מהירות יופי, ומקנה הרגשה בטוחה כל הזמן שיש על מי לסמוך כשצריך להאיץ (ויש לזכור שמדובר ברכב עם 90 כ"ס, אין פה ניסיון להשוות אותה לרכבים ספורטיבים או רכבים חזקים יותר, אני משווה ביחס לקטגוריה שלה וביחס למחיר). ושוב הרכב נוח. מאוד נוח. הבורות די נעלמים מתחת לגלגלים ובואתו זמן הרכב לא מתנודד על מתליו ללא שליטה. הבעיה מתחילה כשמנסים להוציא את הרכב מאזור הנוחות שלו. הרכב בפניות חזקות נוטה לזוויות גלגול חדות. האחזיה אומנם נשמרת אבל הוא מהר מאוד מוריד אותך מהרעיון של לתקוף פניות. וזה בסדר גמור כי זו לא המטרה של הרכב. ממש לא המטרה. הרכב הזה גבוהה והוא צריך לתקוף יותר מדרכות או את שבילי קק"ל ופחות פניות במהירות.

ועכשיו נעבור לקיה. לצערי אין מילים טובות להגיד על הסוכנות בפתח תקווה. כבר לפני מספר חודשים היינו בו כדי לראות את הריו אבל הנציגים שהיו שם לא טרחו בכלל לעזוב את מקומם כדי לבדוק אם אנחנו צריכים משהו, זאת למרות שהיינו קרוב ל15 דקות בסכונות. לא נורא, אז עוד לא היינו רציניים אז דילגנו.

הפעם לעומת זאת היינו כבר רציניים. אבא נכנס לסוכנות, התקרב לריו, הסתכל ראה שהיה איזה שינוי (מתיחת פנים) לרכב. אז הוא התיישב שיחק כמה דקות ובדק וכשראה שאף אחד לא מגיע הוא פנה לבדו לנציגת המכירות. היא אמרה לו את המחיר במהירות וכשנשאלה לגבי תוכנית מימון היא אמרה שיבדוק בבנק, הסתובבה והלכה. פשוט הלכה. אבא התעצבן ופשוט יצא מהסוכנות.

חבל שככה כי אבא מאוד אוהב את הריו האצ'בק אבל עם יחס כזה מזלזל הוא פשוט נכנס לדאצ'יה והזמין את הסטפווי עם 5 שנות אחריות, כמה תוספות אבזור בצבע לבן ב75 אלף ש"ח בערך ועם תוכנית מימון מצוינת ל5 שנים.

אבל הסאגה עם הסוכנות לא נגמר כאן. לפני כ5 שנים נכנסו בסובארו מאחור כשעצרתי בתמרור עצור. מוסך ההסדר של חברת הביטוח היה מוסך שחק, אותו מוסך של קיה שהסוכנות המדוברת הזו שייכת לה. כשהגענו לקבל את הרכב בחזרה נאמר לנו שהוחלף פגוש לפגוש מקורי אחר, ושמו זפט בתא המטען כי היה עיקום קל והיה כדאי לשים. כשנשאלו לגבי מצב השלדה נאמר שהכל בסדר. מה רבה הייתה הפתעתי כשהגיע קונה לבדוק את הרכב והסתבר שהשלדה מאחור רחוקה מלהיות בסדר. אומנם אין שום פגיעה במכלולי המתלים אבל מאחור השלדה עקומה. וזה דבר שמעולם לא נאמר לנו! זה הדבר הכי לא נעים בעולם לעמוד מול בנאדם שהגיע במיוחד לראות את הרכב ואתה מגלה בעצמך שיש פגיעה בשלדה. בוספו של דבר הוא קנה את הרכב כי אכן לא היה מדובר במשהו רציני במיוחד אבל כרגע אנחנו שוקלים את צעדינו לגבי המוסך אבל כרגע נותר לי שלא להמליץ בכלל להתקרב לא למוסך הזה ולא לסוכנות הזו. אני מקווה שמישהו בטלקר יקרא את זה ויעשו קצת סדר בסוכנות שם כי הם איבדו אותי כלקוח וכל מי שאני ידבר איתו אני לא ימליץ לו על הסוכנות הזו.

לסיכום,

הMG רכב צעיר וחמוד ממש. מי שמחפש קצת ספורטיבי (אבל רק קצת) וקצת חיים מדובר באחלה רכב, אבל מי שמעוניין ברכב יותר משפחתי וכזה שאומנם יהיה זול אבל ירגיש פחות עם פשרות, יעשה כמו ההורים שלי ויקח דאצ'יה.

יצא ארוך מאוד, הרבה יותר ממה שחשבתי שיצא. מצטער עם לא הכל ברור או מסודר, אם תשאלו אענה באופן מסודר יותר.

פורסם

מסכים איתך לגבי כל מילה בקשר לדאצ׳יה.

הדאצ׳יה היא רכב שלמרות שמוכר לא רע בארץ, לא מממש את הפוטנציאל האמיתי שלו בגלל חוסר היכולת של הישראלים לצאת מהאיזור המוכר והבטוח שלהם.

עשיתם בחירה מעולה, מקווה שתהנו ממנה!

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

אחלה דאצ'יה שבעולם.

דוד שלי הזמין (וקיבל) בכחול, בלי תוספות, גם ככה היא מאובזרת בכל מה שאפשר לבקש.

הוא גם ירד ממנוע 1.8 וצחק המון על "0.9 כמו פחית קולה מה זה" עד שנהג עליה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה שהוא ^ אמר.

את הספורטאז' של אישתי קניתי שם, וגם שלחתי לשם את גיסי.

אחלה סוכנות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני כבר כמה חודשים עם הסטפוויי (6000+ ק"מ) ובהחלט מרוצה.

הוא לא רכב מעודן אבל הוא רכב עם הרבה מאוד פלוסים במקומות החשובים, מעט מינוסים במקומות הפחות חשובים, המחיר אטרקטיבי ואחרי שמסתגלים אליו אז הוא אפילו מהנה (בשידוך של מנוע הטורבו והתיבה הידנית).

חבל שקרסו לא מביאים את הסנדרו בגירסה הבסיסית שלה. הם היו יכולים למכור אותה באיזור ה45-50 ולעשות שמח אבל משהו לא ברור כנראה מחזיק אותם.

פורסם
יאללה, מתי מקבלים אותה?

אמרו 14 ימי עסקים. בגלל סוכות וכמה ימי שבת אז בתכלס 3 שבועות ותוריד כמה ימים שעברו כבר.

תכין את הלאון, אני בא לתת לה בראש באחד הטיולים הבאים שלנו :lol:

קיה קונים ברעננה.

גם אני שמעתי דברים טובים על סוכנות רעננה אבל מפאת חוסר יכולת להגיע לשם הסתפקנו בקיה פ"ת. מקווה שמישהו בטלקר יקרא את זה ויתן ציון לשווח על סוכנות ברעננה (רק פה יש 3 אנשים שאומרים ששם השירות מעולה) ומצד שני יתנו איזו "כאפה" לסוכנות בפ"ת שישנו גישה שם.

פורסם

אחלה בחירה. אחת מהעסקאות המשתלמות ביותר בשוק הישראלי בתקופה האחרונה לפי דעתי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הייתי באזור מונט בלאן ,איטליה \ צרפת \שוויץ .הופתעתי שמהרכבים החדשים שראיתי שם ללא ספק הדאצ'יה נצפה בכמויות נכבדות,די שלט בנוף מעניין כמה עולה שם כזה רכב ?

פורסם

אם הייתה גרסה אוטומטית בסביבות 80-85 אלף ש"ח, אני חושב שזה היה פייט מטורף לאיביזה.

אמנם חלשה יותר מהאיביזה, אבל נותנת את הלוק הג'יפוני שהישראלים כל כך אוהבים.

רכב נחמד, אני שקלתי לרכוש אחד, אבל לא טרחו אפילו לנסיעת מבחן בשבילי על מנת שאתרשם מהרכב.

בסוף קניתי פיאט. :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...