Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין צמיגים TOYO T1R או R27

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החורף מתקרב ואני צריך לחדש את הצמיגים, הרכב הוא יאריס TS מידה 185.55.15 כרגע נועל רביעיית good year efficientgrip.

התקציב הוא עד 400 ש"ח לצמיג.

שמעתי הרבה על הT1R אבל מצד שני הרבה הסתייגויות עליו מאנשים לאחר שהרכיבו אותם.

קיבלתי המלצה על הR27 שאומנם לא נראה כ"כ ספורטיבי אבל שמעתי שהוא עושה את העבודה בצורה טובה.

אשמח לשמוע חוות דעת על הצמיגים הנ"ל או לחלופין המלצה לאחד אחר שיעמוד בתקציב.

תודה

Toyota Yaris TS

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה T1R הוא צמיג מושמץ ולא בצדק, על אחת במידה הבעייתית והנדירה משהו של היאריס. זה כנראה הצמיג הכי טוב ואוחז שניתן להשיג בארץ במידה הזו למעט היוקוהמה S DRIVE שגם הוא הולך ונכחד.

היו לי T1R והם היו מעולים, במיוחד לאחר מציאת לחץ האוויר האידאלי (36 קדימה, 32 אחורה). אי אפשר להשוות את ה Goodyear efficientgrip performance אליהם, הם לא באותה הרמה, ה T1R אוחזים הרבה יותר.

עוד צמיג שנשמע לי מעניין ומשווק (או שווק בעבר לפחות) במידה 185/55/15 הוא ה TOYO DRB.

ה R27 הוא צמיג סתמי שהגיע במקור בין היתר על מאזדה 2 ואין לו שום יומרות ספורטיביות או ביצועיסטיות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצטרף לדעתו של איתמר.

ה-T27 הוא הצמיג המקורי (OE) על המאזדה 2 ואין לו שום יומרות ספורטיביות או יתרון משמעותי על פני צמיגים אחרים.

ה-DRB של Toyo עדיין משווק וגם קיים במלאי במידה שלך, ממליץ לך בחום לשקול גם אותו.

אאל"ט יש חבר פורום שרכש רביעייה כזו במידה זהה לשלך והוא מאד מרוצה. לא זוכר את שמו לצערי.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.

פורסם

אז הR27 ירד מהפרק.

התלבטות עברה בין הT1R לDRB.

מה עונה הכי טוב על הקריטריונים של מעט אחיזה ספורטיבית, אחיזה טובה בגשם (ירושלים בכל זאת), נוחות, בידוד רעשי נסיעה, ואורך חיים?

והאם ה

F1 EAGLE עולה על שניהם במידה ניכרת או שאפשר להתפשר עליהם?

Toyota Yaris TS

פורסם

בידוד רעשי נסיעה? אף צמיג לא מבודד רעשי נסיעה.

אתה מתכוון לרעש החיצוני אותו מפיק הצמיג הנמדד בתיוג האירופאי?

פורסם

ה Goodyear efficientgrip performance היו שקטים יותר מה T1R שקדמו להם, לפחות ככה זה היה נראה לי. מצד שני היאריס גם כך רועשת מאוד ולא הצמיגים זה מה שיעשו אותה לשקטה ונעימה לנהיגה.

מהדרישות שהצבת הייתי מהמר דווקא על ה DRB ופחות על ה T1R, ה DRB נראים לי כמו אלה שיענו על הצרכים שהצבת, ה T1R יותר "ממוקד אחיזה" ובהתאם בעל אורך חיים קצר יותר.

את ה F1 EAGLE מעולם לא ראיתי בפנצ'ריות והוא גם לא הוצע לי, צריך לברר אם הוא בכלל קיים ולא סתם מופיע באתרי האינטרנט.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שני הדגמים, גם ה-T1R וגם ה-DRB מפיקים 70db לפי התיוג האירופאי.

להגיד לך שזו תורה מסיני? אני ממש לא חושב כך.

הרי מדובר ברעש החיצוני אותו מפיק הצמיג מחוץ לרכב במהירות 80 קמ"ש ממרחק של נתיב.

ברכב עם בידוד רעשים טוב לא ישמעו כלום ולעומת זאת ברכב עם בידוד רעשים גרוע, הצמיג יהיה די רועש.

כוונתי היא שאין לייחס לנתון הזה ערך רב מדי, הרבה מאד תלוי ברכב עצמו ויכולת בידוד הרעשים שלו.

פורסם

ה F1 EAGLE קיים בהחלט. רכשתי בעצמי בצמיגייה המדוברת (שאגב, הזמינו למקום שני רביעיות צמיגים לבחירתי - Conti sc3 ). מיותר לציין שבחרתי ב F1. צמיג מעולה במחיר מעולה. גם נתוני הרעש שלו נמוכים מהאחרים.

לי ספציפית יש ניסיון רע עם T1R מאחר והחזיק בקדמיים של הקופרה משהו כמו 15K קילומטר. ה Conti המקוריים החזיקו על הקדמיים שם יותר מכפול.

...CASKA for life

פורסם

לא יודע איך להגיד את זה בצורה יותר נחרצת - T1R ממש ממש לא מומלץ, מנסיון מעמיק !

צמיג שנשחק מהר מאד, דופן לא עמידה בסיבובים, דורש לחץ אויר גבוה מאד כדי לשמור על יציבות ואז נפגמת הנוחות בצורה קשה.

יש לך את הדאנלופ BLURESPONSE שהיו לי עד לא מזמן מלפנים ועכשיו עברו אחורה - מעולים מעולים ובמחיר משתלם.

אחיזה מעולה ברטוב וביבש, התנהגות מצויינת על המגבלות, עמידות טובה לשחיקה ולא רועשים למיטב שמיעתי.

במידה שלך עולים סביב 370 ש"ח. לאחרונה החלפתי לGOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE, שהם ממש שקולים לבלוריספונס בעיניי, עולים סביב 400 ש"ח במידה שלך. ממליץ מאד, שוב, לא ללכת על הT1R, שעולים 350 ש"ח.

הנה לינק לחויות שלי עם ה-T1R מפעם :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?448807-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2012-(2-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8)/page3&highlight=T1R

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני מציע להקשיב לאיתמר שהינו בעל רכב זהה.

במידה הזו, הגודייר המדובר הוא F1 GSD2 והוא מקבל גם ביקורות פושרות יחסית.

גם לא מדובר ב-GSD3 (שאמור להיות דור ההמשך של הנ"ל) שלפחות לפי פרופיל הסוליה שלו, דומה לאיגל F1 שהחל את "תהילת הסידרה" לפני כמה שנים טובות (וגם אז רק בייצור גרמני או אמריקאי ולא מזרח רחוק).

ובטח שלא מדובר באיגל אסימטריק 2 שמקבל ביקורות חיוביות מאוד בקטגוריה שלו (אבל לא זמין במידה של פותה"ש).

פורסם

יצאתי קצת מבולבל, אז הרבה מתנגדים לT1R (זה לא מפליא אותי כ"כ תאמת)

מיסטר בי, כמה זמן לקח לך להגיע ל15K עם הרכב למצב כזה של הצמיג? האם בדקת שהצמיג טרי כשרכשת אותו?

טום טוען שהביקורות על הגודייר לא משהו, ולפי מה שראיתי באזור שלי הוא יעלה לי 426 לצמיג וזה די חורג לי בתקציב, במיוחד שאת הS DRIVE אפשר להביא ב450 לצמיג בתקווה שזה הדגם הנכון.

יש בקהל מישהו מנוסה עם הDRB?

Toyota Yaris TS

פורסם

ה15k לא רלוונטי כמספר כי הוא תלוי נהיגה, וכן, תמיד קונה טרי.

מה שחשוב זה שבאופן יחסי לצמיגים אחרים שעברו אותה נהיגה אצלי הם נגמרו הרבה יותר מהר. שים לב שאני דיברתי על הגודייר פרפורמנס, יש גם אפישנט גריפ רגיל שהוא פחות טוב. במבחנים הוא יצא במיקומים ראשונים, לא יודע על איזה ביקורות מדובר.

בלוריספונס אופציה מעולה, אל תתעלם ממנה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...