Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין צמיגים TOYO T1R או R27

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד. בחור אחד התייחס לציונים שלהם וגם זה על בסיס אתר שהציון מוכתב ע"י "משתמשים ביתיים" שנוהגים ברכבים שונים, עם מידות שונות, עם נסיון שונה בנהיגה ועם נסיון שונה עם צמיגים וציפיות שונות אף הן.

במבחנים "אובייקטיביים", הגודייר והדנלופ המדוברים לרוב מובילים את הקטגוריה שלהם.

מיסטרB, אני בהחלט יכול להסכים עם דברייך בגדול.

גם בעידן שבו תווית ה-EU שולטת, הגודייר והדנלופ מותאמים יותר, בעוד הטויו הם קצת נושנים יותר.

עם זאת, מעבר לענין צורת הנהיגה שלך, בהחלט יתכן שיש הבדל ממשי בין מידות שונות ורכבים שונים.

ובסה"כ, בהתחשב שאיתמר התנסה בגודייר ובטויו על אותו הרכב של פותה"ש, יש לכך בעיני משקל רב יותר.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טום, יש מועדון קטן ליאריס ts, החבר'ה שם גם לא הכי מבסוטים מהt1r..

יכול להיות שלא ניסו את הלחץ אוויר הגבוה שאיתמר ממליץ עליו אבל כולם רשמו שהצמיד נמרח

Toyota Yaris TS

פורסם

מצוין.

מה יש לאותם חברי מועדון להגיד בנוגע לאפשרויות הנוספות במידה?

לא התכוונתי שתיקח את דברי איתמר כתורה מסיני, אלא ליחס לדבריו משקל גבוהה יותר ביחס למישהו שהביקורת שלו אומנם במקום, אבל התנאים שונים.

פורסם

ה T1R לא "נמרח", זה תיאור שגוי של המצב. בשל תרכובת הגומי הרכה שלו הצמיג הזה לא מחליק במקומות שצמיגים אחרים מחליקים אלא הוא מנסה להיאחז באספלט. כל מי שנהג על רכב עם צמיגי T1R מכיר את רעש הכרסום הזה בסיבובים כאשר הצמיג מגיע למגבלה, זה לא רעש צווחה אופייני של החלקה. גם אם תשימו לב לסימני השחיקה שעל הכתף תראו שהם סימטריים, כמו שיניים של סכין ולא חלקים כמו שיוף של צמיג שפשוט מחליק על האספלט.

כאשר הצמיג נמצא תחת עומס בפנייה ומאבד את יכולת האחיזה שלו השחיקה המואצת באה לידי ביטוי בכתף הצמיג שנושאת את כל העומס, מה שמביא לבלאי מוגבר שלה.

אני לא בא ללמד כאן נהיגה (את זה אני משאיר לחן ג.) אבל נהג טוב מכיר את מגבלות האחיזה של הצמיגים ולא מגיע למצב בו הוא דוחף את הרכב אל מעבר למגבלות האחיזה (שאחריהן מגיע תת היגוי), זה בדיוק הקטע של נהיגה ספורטיבית.

לחץ אוויר גבוה משמעותית מזה המומלץ על ידי יצרן הרכב משפר בעשרות אחוזים את האחיזה של ה T1R ובהתאם גם את הבלאי שלהם ואת הפידבק שחווה הנהג. מאז שעברתי ל Goodyear Efficeientgrip Performance קצב תקיפת העיקולים שלי ירד משמעותית, והייתי מוסיף ואומר שהוציא לי חשק מנהיגה ספורטיבית. זה צמיג עם פידבק נוראי לנהג, מאבד אחיזה בפתאומיות ובאופן כללי בעלי אחיזה "לא משו", פשוט ככה. לבוא ולומר שהאחיזה שלו טובה מזו של ה T1R זו בדיחה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא יודע איך להגיד את זה בצורה יותר נחרצת - T1R ממש ממש לא מומלץ, מנסיון מעמיק !

צמיג שנשחק מהר מאד, דופן לא עמידה בסיבובים, דורש לחץ אויר גבוה מאד כדי לשמור על יציבות ואז נפגמת הנוחות בצורה קשה.

יש לך את הדאנלופ BLURESPONSE שהיו לי עד לא מזמן מלפנים ועכשיו עברו אחורה - מעולים מעולים ובמחיר משתלם.

אחיזה מעולה ברטוב וביבש, התנהגות מצויינת על המגבלות, עמידות טובה לשחיקה ולא רועשים למיטב שמיעתי.

במידה שלך עולים סביב 370 ש"ח. לאחרונה החלפתי לGOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE, שהם ממש שקולים לבלוריספונס בעיניי, עולים סביב 400 ש"ח במידה שלך. ממליץ מאד, שוב, לא ללכת על הT1R, שעולים 350 ש"ח.

הנה לינק לחויות שלי עם ה-T1R מפעם :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?448807-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2012-(2-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8)/page3&highlight=T1R

ראיתי את ההמצב שלהם בשרשור שלך וזה נראה הזוי.

אצלי לדוגמא הם יושבים על 500 במידה 185/55/15 עברו בערך 4000+ ק"מ ולא קרובים בכלל למצב שלך, אולי אני לא נוהג כמוך ככל הנראה אבל אני לא רחמן ולוקח בד"כ פניות "בכיף".

מקווה שיחזיקו אצלי :p

Opel Adam S 2017

פורסם

נתי,

אני חושב שיש פה בעיה - אני אישית לא הצלחתי להבין מה אתה רוצה מהצמיג.

אחיזה, אורך חיים, נוחות נסיעה, שיפור בצריכת דלק, שלא ירעשו וכן הלאה.

בכל אופן,

אני חושב שכדאי לך מאוד לקרוא מעט על צמיגי פאלקן ZE914, צמיג שקיבל אחלה של ביקורות ונמכר במחיר שפוי וסביר מאוד...

בהצלחה !

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

הכי חשוב לי האחיזה שיחזיקו טוב גם בגשם וגם בימי גירזונים וסיבובים וכמובן אורך חיים.

שיפור בצריכת דלק לא נדרש, מעדיף כמה שפחות רועשים אבל זה גם בסדר כי כמו שאיתמר אמר היאריס גם ככה לא רכב שקט למדי.

Toyota Yaris TS

פורסם

אם אתה לא שקט לגבי ה T1R אז אפשר להוריד אותם מהפרק, חבל להמשיך ולהכניס אותם למשוואה.

הייתי מהמר על הטויו DRB. נראה שהוא סוג של צמיג "שלם" יותר שיענה לצרכיך. כמו שזה נראה כרגע הוא יהיה מתמודד צמוד עם ה T1R לגבי הצמיג הבא שלי.

פורסם

אגב, הטויו DRB משווק בארה"ב תחת השם Extensa HP (או לפחות מעוצב בדיוק כמוהו), שמא זה יעזור למצוא עוד חוות דעת לגביו.

בנוסף, ברמה העקרונית צמיג כיווני יפנה מים בצורה מוצלחת יותר.

פורסם

אוקיי, אז לאחר המון התלבטויות החלטתי על הDRB.

מקווה שזאת הבחירה הנכונה אבל על הנייר זה צמיג שיתן יותר נוחות ביום-יום ועם זאת יספק אחיזה טובה בימי הגירזונים.

תודה רבה לכל העוזרים!

Toyota Yaris TS

פורסם

נשמע טוב. אני יותר מאשמח לשמוע את רשמיך לגבי הצמיגים אחרי כמה מאות קילומטרים.

• תוכן חדש...