Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתן לחשב את המהירות לא בדיוק רב לפי הזמן שחולף בין עמוד חשמל לעמוד חשמל. שהוא בד"כ 50 מטר.

מהשיחה עם המוקדן שענה אחרי צלצול אחד ( לזכותו ) הוא לא אומר להם, הלו כבר קיבלנו דיווח על העיניין.

הוא נשמע מופתע לא פחות מהם.

עברו חוויה לא נעימה הבנות הללו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שימו לב למהירות של המשאית בימני ביחס לרכב המצלם. הוא הגיע כמעט לעצירה. עכשיו תסתכלו על המאזדה ביחס אליו ותגיעו למסקנה שההערכה של RK הרבה יותר הגיונית מאשר 150.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בשלב זה איננו יודעים מה נסיבות הגעת הניידת למקום, אני מהמר שהיא היתה קורבן אקראי, אבל, כאמור, זה הימור.

באחד האתרים ראיתי הבוקר כותרת שטענה כי משפחת הנהג הקשיש דיווחה אתמול על העדרותו. אם הדבר נכון זה תומך במצב בלבולי\תשישיות נפש.

בדיקות רפואיות לקשישים מגיל 80 ומעלה

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/IPLicense/IPMedicalExam/

הטופס עצמו

http://media.mot.gov.il/PDF/RISHUI/MedicinalExaminationPrati.pdf

הרעה פתאומית במצב הגופני יכולה לקרות לכל אחד מאיתנו, כאשר בגילאים מסויימים התקף לב קטלני יותר בגילאים 40-50 שנה מאשר בגיל 80 שנה.

עלית על הכביש , נכנסת לשדה הקרב, רובינו יוצאים מכך מדי יום בשלום.

לנהגי רכב פרטי 70, לרכב ציבורי או כבד 60. בדיקת ראיה מגיל 40.

ארועי דום לב או התעלפות תוך נהיגה נדירים ביותר. אתה מוזמן לקרוא את הנחיות משרד הבריאות לגבי כשירות נהגים - וההנחיות נוגעות לנהגים חולים, שהסיכון שלהם יותר גבוה, ועדיין מרביתם אינו פסול לנהיגת רכב פרטי.

.

ראיתי. ברגע שהנהג בולם - המשאית חולפת על פניו ואפשר לברוח ימינה. אפשר גם לברוח שמאלה ולפגוע בבטונדה ורק לא לפגוע ברכב מהכיוון הנגדי.

אמרתי ואומר זאת שוב: אני לא מאשים את השוטרים, כי הסיטואציה של רכב שמגיע מהכיוון הנגדי איננה צפויה ולכן זמן התגובה בה מתארך והנהג נכנס להלם...

שים לב שבעת ההתנגשות הרכב המשטרתי טרם סיים עקיפה של רכב פרטי שלידו. לכן הנתיב הימני אינו אופציה. גם אין מרווח לסטיה שמאלה - גם בכבישים מהירים בד"כ המרווח בין הנתיב השמאלי למעקה ההפרדה הוא עשרות ס"מ, ולמיטב זכרוני זה המצב באותו קטע (אבל אולי החדרתי םשבינינו יוכלו לעדכן).

מחסום עם דוקרנים היה מציל את המצב. לא ברור כיצד המכונית של השוטרים שעטה היישר לכיוון מכונית הקשיש מבלי לשים לב. רואים משאית בנתיב הימני שעוברת בנונשלנטיות.

וסליחה על מה שאגיד עכשיו: את מרבית הנשים ואת כל הקשישים, צריך להוריד מהכביש לצמיתות. זו המציאות ואני רואה את זה מדי יום, את כל הסכנות שהם יוצרים ואת חוסר ההבנה המוחלט שלהם ב"מה אני צריך לעשות כשאני מתפעל רכב על הכביש". אני יודע שגם כשאני אהיה קשיש וארגיש שאיבדתי את החדות שלי, אני לא אחפש שום דבר על הכביש, עם כל האהבה שלי למכוניות.

מחסום דוקרנים היה גורם לאבדן שליטה על הרכב הפוגע בו, היה בהחלט עלול "לעוף" ולפגוע בעוברי דרך או בצוות המשטרה. וזאת אפילו בלי להתחשב בדברים הנכונים שכתבה Murzilka לגבי התנאים לפרישתו.

לגבי המשפט המודגש - הוא מבייש, קודם כל, את כותבו. ממליץ לך לעבור לסעודיה, שם נשים אינן מורשות לנהוג. לגבי קשישים - אני מכיר יותר קשישים חדים וערניים מכדי להסכים אתך. גם הפעם צריך להתחשב דברים הנכונים שכתבה Murzilka.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסכים שהיונדאי נסע לאט, סביב 60-70. המשאית בנתיב הימני הייתה על 80-90 בערך לדעתי, וגם הרכב שמאחוריה שאותו עקפה המאזדה, כשהיא במהירות יחסית גבוהה בהרבה לעומתה. אפשר גם לראות בבירור את המהירות היחסית בין היונדאי למאזדה שניה לפני ההתנגשות - היא הייתה במהירות שהיא לפחות כפולה מהיונדאי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שוב - זה נראה כך מזווית הצילום. לא סביר שנהג שמתנגד חזיתית ב-150 קמ"ש יוצא מזה בחיים, והם פצועים בינוני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ההתנגשות היא לא ממש חזיתית - ממה שרואים בתמונות הם התנגשו ב-50% חפיפה בערך (שמאל מול שמאל).

במצב כזה יש הסטה של חלק גדול מאנרגית ההתנגשות לצדדים (מה שגרם ליונדאי לעוף לנתיב הנגדי). עם קצת מזל והרבה כבוד ליכולת ההגנה של המאזדה - אפשר לצאת מזה חי כנראה. כבר ראינו תאונות קשות במהירויות גבוהות שיצאו מהן בחיים כשזה לא נראה סביר בכלל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אופסט, ממש תאונת ENCAP. בלי קשר להאם זה 90, 100 או מה שזה לא יהיה, תעודת כבוד למאזדה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מצד שני היתרון בגטס הוא שהקשיש לא סבל ועבר לעולם שכולו טוב לפני שבכלל הבין מה קורה איתו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אופסט, ממש תאונת ENCAP.

[מצב פדנט פלצני]לא, ההיסט במבחן Euro NCAP הוא רק 40%. [/מצב פדנט פלצני.] :lol:

עדיין לא נראה לי שהמהירות היתה כל כך גבוהה, אבל אכן בכל מקרה זה הישג יפה מאוד לבטיחות המשנית של המזדה ובכלל!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זה לא 150 בטוח. אולי גג 100 וגם זה לא בטוח. ב 150 האוטו היה הופך לקוביה.

איך הגעת למהירות מצרפית של 100? הקשיש נהג ב 40 והניידת ב 60?

המהירות המצרפית המינימלית כאן היא 150.

ללא ספק, כבוד למזדה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי חדשות וואלה:

"תאונת הדרכים המחרידה לפנות בוקר בכביש החוף, גבתה את חייו של בנימין ג'ראד, בן 81 מבית יצחק, אבל בעיקר לכדה את תשומת הלב הציבורית בזכות תיעוד הווידאו הנדיר שלה בידי שתי צעירות שנסעו ממול. הנהג שנהרג נסע נגד הכיוון, עד הסוף הבלתי נמנע.

"אבא שלי יצא לבית קפה עם חברים", גוללה בתו מזל את סיפור המעשה. "בסביבות שבע וחצי עזב והתחיל לנסוע לכיוון הבית, הוא התבלבל בדרך ובמקום לפנות לבית יצחק, ירד לכביש החוף. אני לא יודעת מה קרה שם, כנראה שהמשיך בנסיעה, הגיעה לאיזור אם הדרך, עצר את האוטו שם ונרדם. כשהתעורר לפנות בוקר התחיל בנסיעה על מנת לחזור הביתה, ולא שם לב שהוא נוסע במסלול של תנועה נגדית".

לדבריה, לא היה דבר שיכול לרמוז על טעות קשה כזאת. "הוא היה צלול לחלוטין והיה עובד בבית ועושה קניות. כנראה היה טרוד ממשהו. אני מאמינה שהוא התבלבל, שמשהו הסיח את דעתו", אבל למזל גם טענות נגד המדינה: "למה בגיל 81המדינה נותנת לאנשים לנהוג ברכב? פעם, החל בגיל 65, היו עושים בדיקות רפואיות. אמנם הוא היה בריא, אבל אנשים בגיל הזה לא צריכים לנהוג"

עוד סיפרה הבת כי עם היעדרותו היא דיווח על כך למשטרה כבר ב-22:00 בלילה. "המדינה יודעת שאדם בן 81 נעדר כי אנחנו דיווחנו. זה לא נער ש'עושה דווקא' ובורח לאילת, זה לא בעל שברח מאשתו לבר. זה אדם בן 81 שלא חזר הביתה. יצאנו צי של 20 מכוניות וסרקנו כל חצר וכל גינה עד 4:00 בבוקר. אם המשטרה הייתה מעלה מסוק כמו שהבטיחה, היו מוצאים אותו תוך דקות".

בהתיחס לטענות שלה, לא תופסים אדם בצערו.

קצת מוזר שעדיין יש אנשים ללא טלפון סלולרי. בעצם, אפילו ללא טלפון סלולרי, אפשר לעצור \ לרדת מכביש החוף ולבקש ממישהו לטלפן מהניד שלו.

ללא ספק, כבוד למזדה.

לא בטוח. בהתנגשות בין רכב כבד לרכב קל כאשר שניהם עם אותה כמות של כוכבי בטיחות, לרוב סיכויי הנוסעים ברכב הכבד טובים יותר.

יהודה

פורסם
איך הגעת למהירות מצרפית של 100? הקשיש נהג ב 40 והניידת ב 60?

המהירות המצרפית המינימלית כאן היא 150.

ללא ספק, כבוד למזדה.

אני חושב שהוא התכוון למהירות הניידת.

אם נלך על 150 קמ"ש מהירות משולבת, זה אומר שהפגיעה של היונדאי שווה להתנגשות בקיר באיזור ה 80-90 קמש (אם הרכבים היו זהים זה היה מתחלק שווה בשווה אבל המזדה גדולה יותר).

פורסם

באמת מפתיע לשרוד תאונה כזאת, חזיתית היא בדרך כלל מוות ודאי, ולחשוב שיש אנשים שנהרגים בנפילה במקום.

פורסם

יהודה,

אכן, לא שופטים אדם בצערו, אבל דחילק...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...