Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת הבעיות בסיטואציות חריגות כאלה זה שהמבט שלך הופך להיות מבט צינור- אתה כל כולך ממוקד בתופעה החריגה, במקרה זה רכב שנוסע בכביש המהיר נגד כיוון התנועה, עד כדי שאתה פשוט לא רואה\מבחין\ער ליתר הדברים המתרחשים סביבך ולמעשה אתה פשוט "קופא".

לא מן הנמנע שזה קרה גם פה וזה רק מחזק את העניין שאסור לבוא וכבר לחפש את האשמה של השוטרים, תרגעו קצת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

וזה עוד רק אחרי שהבנת מה זה לעזאזל...

עריכה:

עוד מחשבה מטרידה: כאן עוד הנהג הדליק אורות, אבל נהג ששוכח מהו כיוון התנועה במסלול עשוי לשכוח גם בכלל להדליק את האורות, ואז זמן התגובה בכלל מתארך...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לפני שזה "מחדל" ולפני שזו "שערוריה" זה קודם כל מקרה מאוד מצער.

השוטרים פעלו איך שפעלו מתוך מטרה טובה ונאמנות לחובתם. בין אם טעו או לא, בהחלט שילמו על זה מחיר כבד. אני מקווה שיחלימו במהרה.

הקשיש נסע כפי שנסע מסיבות שונות ומשונות שאנו לא יודעים. אולי תשוש נפש, אולי מבולבל. לקרוא לו אידיוט זה חוסר רגישות שנובעת בעיקר מחוסר הבנה. התנדבתי הרבה עם קשישים ואצל חלק ניכר מהם - גם אלו שיש להם ילדים "הייטקיסטים", אינטלגינטיים, בריאים ומוצלחים - היו סימני הזנחה רגשית ופיסית. אין סל תרופות, אין מי שיביא את התרופות שצריך לרכוש, אין מטפלת ביטוח לאומי כי יש בעיקר בירוקרטיה, ואז אנחנו צועקים "למה הזקנים האלה מסכנים אותי בכביש?! קחו להם את הרישיון!". לפעמים "קחו להם את הרישיון" = קחו להם את החיים. ממש ככה.

אולי בראיית המקרה הספציפי הזה אין בהכרח קשר לדברים שציינתי, אבל באופן כללי יש כאן בעיה עמוקה יותר שלא נפתרת בקלות, ומן הראוי שאת שמות הגנאי וחכמת המקלדת נשאיר לעצמנו, או לכל הפחות נעדן לרמת הדעה ולא לטיעון הנחרץ והשופט, בטח כשהפרטים לא ברורים. זה לא מכבד את האירוע ולא את הפורום, שאני שמח שרוב הזמן רמת הדיון בו גבוהה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
וזה עוד רק אחרי שהבנת מה זה לעזאזל...

עריכה:

עוד מחשבה מטרידה: כאן עוד הנהג הדליק אורות, אבל נהג ששוכח מהו כיוון התנועה במסלול עשוי לשכוח גם בכלל להדליק את האורות, ואז זמן התגובה בכלל מתארך...

מי שנוסע נגד הכיוון יכול גם לסטות פתאום אז למה לנסות לברוח ממנו?

זו סיטואציה שאין מה לנתח אותה כי אתה לא יכול לא להגיב בהיגיון, לא לשקול מה יש סביבך ולא לצפות מה הנהג השני יעשה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ניקו, אני מניח שבתגובתך התייחסת אליי ואני הוא "חסר הרגישות" אליו התכוונת.

ההיפך הוא הנכון. אם הייתי קורא על משפחה שנהרגה בגלל קשיש שלא ידע להבחין בין נתיב נסיעה לנתיב נגדי,

הייתי הרבה יותר עצוב, מוטרד ומדוכא. כי זו יכלה להיות המשפחה של כל אחד מאיתנו.

אז נכון שיש פה עניין שחייבים להתייחס אליו אבל תשוש נפש מבולבל שמסכן אחרים על הכביש, לא צריך להיות שם. נקודה.

כמו שלא נותנים לאחד כזה כלי נשק, חייבים לאכוף גם את עניין רישון הנהיגה.

פורסם

לפי הסרטון והתמונות של התאונה עושה רושם שהשוטרים כן ניסו לחמוק מהיונדאי ימינה.

מנגד גם נראה שהם נסעו מהר. אבל אולי זה רק נראה כך בסרטון...

יש "קופסאות שחורות" בניידות של המשטרה או משהו בסגנון שיכול לשפוך אור על הארוע לאחר התאונה?

פורסם (נערך)

לא זוכר מי כתב את זה, רק זוכר שזה היה כתוב. אולי גם ביותר ממקום אחד. אל תיקח את זה אישית.

ברור שמי שאובחן כתשוש נפש לא אמור לנהוג וגם לא ינהג. אבל, כמו שכתבתי הרבה פעמים נהיגת קשישים זה נושא מורכב מאוד. יכול להיות שעד אתמול אותו קשיש היה במצב מעולה, אבל בלילה חווה איזה אירוע מינורי או משהו שגרם לו לקום מטושטש. זה משהו שאי אפשר לצפות מראש. מה תעשה? תיקח לכל הקשישים רישיון נהיגה? אי אפשר.

כשאתה קשיש יש לך יותר סיכונים גם לדום לב. אז מה לא תיתן לקשישים לנהוג בכלל כי הסבירות היחסית גבוהה לדום לב מסכנת את הסובבים? אתה מבין שעל חלקם זה גזר דין מוות?

נהיגת קשישים זה סיכון קיים שכרגע המדינה לא מוצאת, או לא רוצה למצוא לו פתרון הולם.

אני לא יודע מה הפתרון ואני לא אומר שאתה טועה בשורה התחתונה של דבריך. אני יודע רק מה המצב הקיים ושהוא מורכב מדי לנחרצות, בייחוד בהיעדר היכרות עם התמונה כולה. אני גם חושב שראוי להתייחס אליו ביותר רגישות. זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא יודע אם שיחת הטלפון שבסרטון היא הדיווח הראשון על המקרה.

אני לא יודע אם השוטרים היו במוד "קמיקזה" כדי לתפוס את הבנאדם או שאולי עצם זה שזו הייתה ניידת שנכנסה באיש היה סתם צירוף מקרים.

אני כן יודע שהם נכנסו בו בדיוק כשהם עקפו רכב אחר ונראה שהם נסעו במהירות פסיכית לגמרי (וזה אומר הרבה כזה בא ממני). לא היה להם הרבה לאן להתחמק ואני לא יודע אם הם ראו אותו בכלל או לא. למרות שכשאתה נוסע בכזו מהירות אתה צריך להיות מודע למה שקורה סביבך. מצד שני (ואני מצטער אם זה מעליב את ה-1% שוטרים טובים שיש במדינה) הם שוטרים, שבטוחים שמגיע להם הכל ושהכביש הוא שלהם, אז לא מפתיע אותי.

איך היה אפשר למנוע את זה? כלומר אם השיחה בסרטון היא לא הדיווח הראשון? בטוח שלא ככה. רואים שהוא (הקשיש) נוסע במהירות כמעט אפסית, כנראה מבועת למוות, היה מספיק להביא ניידת עד אליו לאט ולעצור אותו. אבל זאת סתם חוכמת מקדלת.

מה שכן היה צריך לעשות, וזה המחדל האמיתי (שוב, אם כאמור המשטרה ידעה על המקרה כבר) הוא להיות מוכנים לסיטואציה כזאת. בצבא קוראים לזה מק"תגים (מקרים ותגובות), בכל מקום אחר בעולם קוראים לזה אימונים. זאת לא הפעם הראשונה שאני שומע על מקרה כזה בחיי הקצרים ולא הגיוני שהמשטרה לא תגע להתמודד עם סיטואציה כזאת.

חן, זמן התגובה לא מתארך כשאתה מופתע. תתפלא, אבל הוא מתקצר. אני לא זוכר איך קוראים לתופעה הזאת (ניסיתי לחפש), אבל בבסיסה היא אומרת שאם משהו מבהיל (ספציפית מבהיל, בה! כזה, לא מפחיד) אותך אתה מגיב יותר מהר כדי שתוכל לברוח מהטיגריס שבא לאכול אותך. מה שכן נכון זה שהתגובה הזו תהיה אינסטיקטיבית ואם היא לא נכונה אז די אכלת אותה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בדיקות רפואיות לקשישים מגיל 80 ומעלה

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/IPLicense/IPMedicalExam/

הטופס עצמו

http://media.mot.gov.il/PDF/RISHUI/MedicinalExaminationPrati.pdf

הרעה פתאומית במצב הגופני יכולה לקרות לכל אחד מאיתנו, כאשר בגילאים מסויימים התקף לב קטלני יותר בגילאים 40-50 שנה מאשר בגיל 80 שנה.

עלית על הכביש , נכנסת לשדה הקרב, רובינו יוצאים מכך מדי יום בשלום.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כמו שכתבתי הרבה פעמים נהיגת קשישים זה נושא מורכב מאוד.

מסכים איתך לגמרי, זהו נושא מורכב מאד שעדיין לא נמצא לו פתרון.

אך אם נחזור לרגע למקרה דנן, עם כל הצער וכל הקושי, מזל שרק הקשיש נהרג ולא נהג תמים שבא מולו.

פורסם (נערך)
יש "קופסאות שחורות" בניידות של המשטרה או משהו בסגנון שיכול לשפוך אור על הארוע לאחר התאונה?

כן, יש קופסאות שחורות שמותקנות בניידות המשטרה אך הרכב המדובר למיטב ידיעתי אינו רכב משטרתי אלא רכב של עיריית חדרה ששוכרת אותו עבור השילוב המשולב (ברכב היו שוטר ופקח של העירייה).

לכל המבינים שטענו שהניידת הזאת קיבלה את הקריאה ויצאה למקום, הדבר לא יכול להיות מכיוון שמדובר בכביש שבאחריותה של משטרת התנועה הארצית וכל אירוע בגזרה הזאת מופנה לניידת של מתנ"א. בנוסף גלי השידור של מתנ"א ושל תחנת חדרה הם שונים לחלוטין ואין סיכוי שניידת של חדרה מאזינה לגל של מתנ"א.

למתנ"א אין ניידות מבצעיות מסוג מאזדה 3 (כמו לכל משטרת ישראל).

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

במציאות של היום בה פיגועים מבוצעים בעזרת כלי רכב הם הגיבו כמו שצריך

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מהצילום של הסרטון נראה כאילו הם יצאו לעקיפה. שימו לב ששניה או שתיים לפני עברה משאית כך שיתכן מאד שהם בכלל לא ראו אותו.

פורסם

אם זה נכון, זה אומר שהם במקרה שוטרים ובגדול, מדובר בחוסר מזל משווע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...