Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתגורר בצפון, באזור חיפה ועובד ברעננה. אני עובד שם לרוב 3 פעמים בשבוע, לעיתים 4 ועוד יום אחד קרוב יותר למקום המגורים. נסיעה בתחבורה ציבורית איננה אופציה. אני מדי פעם עושה את זה, אבל זה מאריך לי את הדרך ב - 45 דקות לכל כיוון, לכן את רוב הנסיעות אני עושה ברכב. נסיעה יומית היא כ - 170 ק"מ, כאמור 3 פעמים בשבוע. בשנה הצפי הוא 25,000 עד 30,000 ק"מ כולל נסיעות פרטיות.

כיום בבעלותי פולקסווגן פולו שנת 2011, מנוע 1400 עם 85 כ"ס, ידני, כרגע עם 75,000 ק"מ (קניתי אותו יד שנייה לפני תחילת העבודה במרכז). בגדול אני מאוד אוהב אותו, הרכב איכותי באופן כללי, ומאוד (!) חסכוני. בנסיעה בין עירונית אני עושה בערך 19 ק"מ לליטר, לא תמיד בנסיעה הכי חסכונית שאפשר (בכביש החוף לא נוסעים תמיד 80 קמ"ש). בנסיעה יותר עירונית אני עושה בערך 15 ק"מ לליטר ואפילו יותר.

התחלתי לחשוב על החלפה בעוד כמה חודשים ובגלל שלוקח לי זמן להחליט אני בודק מעכשיו. אני רוצה רכב בעל התכונות הבאות: אמין, בטיחותי, חסכוני בדלק (כי אני נוסע הרבה וזה משמעותי), ואם אפשר גם איכותי ונוח, רצוי.

אני אוהב גיר ידני, מכל הבחינות, אבל אם אני אוכל פקק, ויש לא מעט כאלה, זה סיוט. מצד שני, אוטומטי לא חסכוני כל כך. אני נהנה מהסופר מיני, הרכבים האלה חסכוניים, אבל מצד שני, במרחקים כמו שאני עושה, אולי משפחתית קטנה או רגילה, עדיפה. לפולו מנוע לא מאוד חזק, ובמהירות של 110 (מותרת בחלק של כביש החוף), הסל"ד כבר ב - 3. גם הגלגלים שלה לא מאוד גדולים מה שלא מרגיש תמיד בטיחותי במהירות בין עירונית. מצד שני הרכב באמת איכותי.

בקיצור אשמח לחוות דעתכם, מהו הרכב המתאים לי ביותר. אני מניח שדיזל לא אופציה פה בארץ בגלל מחירי הסולר והמבחר הקטן. הדילמה היא בין שדרוג לפולו חדשה יותר, או אולי כיוון אחר לגמרי. האם קיים רכב אוטומטי, שיכול להגיע נניח ל - 17 ק"מ לליטר (לפחות) ? האם כדאי רכב יפני מבחינת אמינות ? מבחינת תקציב, הוא בערך 90,000. מכאן שזה יכול להיות סופר מיני חדשה (או מיני, אם זה בטיחותי בכלל), או משפחתית יד שנייה, עם מעט שנים על הכביש וק"מ נמוך מאוד.

מה לגבי רכב היברידי ? ניסיתי לקרוא קצת, הבנתי שבנסיעה בין עירונית הוא עדיין חסכוני, אבל פחות. השאלה האם ייעשה נזק למנוע כזה בטווח הארוך ואם הוא פחות חסכוני מרכב רגיל בנסיעה כזאת ?

אני מבולבל לגמרי, ולא ליודע לאיזה כיוון ללכת. אשמח לעזרתכם :-)

פורסם

לגבי רכבי דיזל, לא נראה לי שכדאי לך ללכת על זה, כי באיזור 90K הרכבים היחידים שתוכל לקנות הם C3 וריו.

אם תוסיף עוד 10K תוכל לקנות סקודה פאביה החדשה, שמע- אחלה אוטו שבעולם. מנוע 1.2 טורבו 110 כ"ס ותיבת DSG, האוטו מהיר וגם חסכוני. לי עושה בבין עירוני 1-17 עם מזגן ומהירות של באיזור 110. הסל"ד ב-110 עומד של בערך 2200. אני מאוד אוהב את האוטו.

אם בכל זאת בידני חשקה נפשך, תוכל לקנות ב-90K פולו קומפורטליין ידנית, עם אותו מנוע בגרסא מוחלשת, ותיבה ידנית 5 הילוכים.

לגבי רכב היברידי, לא ממש הייתי הולך לכיוון בגלל ההיצע הדל (ההונדה למיניהן לא ממש חסכוניות, מה שמשאיר אותך עם טויוטה יאריס/אוריס/פריוס משומשות. בבין עירוני הן יותר איטיות ופחות חזקות.

סתם שאלה, איך המנוע בפולו? עושה בעיות? חלש בבין עירוני?

פורסם

המנוע של הפולו לא עושה בעיות מבחינה מכנית (טפו טפו טפו). מה שכן, הוא מנוע חלש יחסית, בעבר הם קראו לו המנוע ה - "ישן" של הקונצרן. בכביש בין עירוני מישורי, אין בעיה, הוא סוחב, אני יכול בקלות לעשות הכל, רק שאני מרגיש שהוא מתאמץ (הסל"ד גבוה לדוגמא). הבעיה היא בעליות עם פסי האטה, הוא מתקשה, לפעמים צריך לרדת להילוך ראשון, בייחוד עם מזגן.

הפביה נשמעת מעולה האמת, המספרים שנתת מרשימים מאוד לרכב אוטומטי. האם תיבת ה - DSG אמינה ? מה לגבי נסיעות בין עירוניות למשך שנתיים/שלוש (במקרה של רכב חדש). האם הרכב יעמוד בזה ללא בעיות מכניות משמעותיות ? אני מבין ממך שלא היית הולך על רכב יפני, נניח ניסאן מיקרה לדוגמא, או טויוטה יאריס. אני לא יודע לגבי ידני או אוטומטי. מצד אחד, ידני זה גם חסכוני מאוד וגם כיף מאוד. מצד שני, בפקקים אני מקלל את הרגע שלקחתי אחד כזה. יש לי הרגשה שהפולו שציינת, ה - "מוחלשת", יותר חזקה מהפולו שלי, האם אני צודק ?

פורסם

צודק . אצלך מדובר במנוע אטמוספרי רגיל ובחדשה יש מנוע עם טורבו . מבחינת אמינות הגיר כמות התקלות ירדה מאז 2010 אבל פה ושם צצים מקרים בודדים .

פורסם

מעניין. מה לגבי מיצובישי אטראז' ? עכשיו קראתי פה באתר שצריכת הדלק שלה יחסית נמוכה לרכב אוטומטי. האם מדובר ברכב אמין ?

פורסם

האטראז חולקת מכלולים עם הספייס סטאר . מכלולים דיי פשוטים אז אין הרבה מה שיתקלקל. מצד שני אוטו שהאבזור מנסה לחפות על חסרונותיו. לפעמים רועד בעמידה - מנוע שלושה צילינדרים ולא ממש יציב בסיבובים. בצע חיפוש להבין עליו יותר.

פורסם

האטראז' רכב מזעזע, ומפולו שהיא סופר מיני טובה אתה תרגיש ירידה מאוד רצינית ברמה של הרכב. מה שטוב באטראז' זה בעיקר האבזור, אבל שם זה נגמר. הרכב חלש, מרעיש, איטי, לא מהנה לנסיעה, לא אוחז טוב, נזרק בסיבובים. רכב גרוע.

מציע לך לשקול בחום מגאן DCI או פלואנס DCI יד שניה, או לעשות מאמץ קטן ולרכוש אחת חדשה, הביצועים שלהן מצוינים, יש להן גיר רובוטי כפול מצמדים אמין, צריכת הדלק מעולה, זמינות כוח טובה והן אמינות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפאביה באמת אחלה אוטו. בגלגול הנוכחי של ה-DSG האמינות השתפרה פלאים, אם כי עדיין יש יוצאי דופן מועטים במיוחד, וגם אם חס וחלילה יקרה משהו, רוב התקלות מתוקנות במסגרת האחריות.

הפולו ה"מוחלשת" בהחלט יותר חזקה מהפולו שלך- יותר סוסים ומומנט.

פורסם

אני בדעה של דור,פלואנס דיזל,גם חיסכונית וגם נוחה וזריזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסולר זול יותר מבנזין בתחנות נורמאליות (לא צריך להסתכל על מחירים בשלטים).

לפי דברי פותח השרשור הפולו שלו עושה 1-19 (ניראה לי שזה קצת אופטימי).

דיזל בנסיעה בין עירונית רגוע מאוד אולי יגיע בתנאים אמיתיים ל1-23 ללא מזגן וכ1-21 עם מזגן ללא פקקים משמעותיים בדרך. רכב בנזין חסכוני במיוחד יגיע באותם תנאים משהו כמו 1-18 במקרה הטוב (מיני/סופר מיני עם מנוע קטן).

עם רכב רגיל (משפחתית קטנה מעלה עם עם מנוע טורבו קטן או אטמוספרי כ1.6) אפשר להגיע לצריכה של 1-14 בנסיעה רגועה בין עירונית או ברכב חסכוני ובנהיגה מאוד חסכונית אולי 1-16.

ההבדל בין 1-14 ל1-20 הוא כ 2 ליטר לכל 100קמ.

לנסועה מרובה עדיף לקנות רכב חדש כדי שיהיה אמין ויחזיק לאורך שנים. בתקציב של 90000 לקנות דיזל חדשה כמעט ולא ריאלי. ההפרש לפלואנס/מגאן הוא כ45000₪.

עכשיו צריך לקחת הפרש במכירה, לקחת את זה שדיזל יהיה יותר סיכוי למכור עם קמ גבוה מאשר בנזין (במיוחד לאור תוכניות מימון של רכבים פליטי ליסינג: שלם ככל יכולתך וכמה שאתה רוצה תשלומים). ויוצא עוד שיקול.

לאור נתונים אלו, אני חושב שדיזל חדשה כמו פלואנס/מגאן עשוי להשתלם בנסועה של פותח השרשור. כמובן צריך לעשות את החישובים המדוייקים.

למשל עכשיו מחירי בנזין נמוכים יחסית, אז הפרש הכספי בין רכב חסכוני לפחות חסכוני לא כזה גדול. אבל אם המחירים יעלו, ההפרשים יהיו משמעותיים יותר.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר,

עם הקליאו בנסיעה על 80-90 קמ"ש בלי מזגן המקסימום שהצלחתי לגרד זה 1:18, זה מנוע 1.2 אטמוספרי, וזה בלי מטען ברכב ועם נוסע אחד, בפברואר מרץ כשקר.

בקיץ הנתונים יורדים לאיזור ה1:16 בגלל השימוש במזגן (וגם בגלל שאני לא נוסע לבד).

אני מניח שמגאן דיזל (או אוקטביה דיזל, או כל רכב דיזל חסכוני אחר) ישים בלי בעיה בתנאים האלו צריכה הרבה יותר טובה. אני עם מגאן דיזל יכול לעשות מחוץ לעיר עם מזגן ונוסעים בסביבות 1:21-1:22.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אצלי אוקטביה דיזל, הנתונים של צריכה מבוססים על מה שאני מקבל בפועל בנהיגה שלי (רגועה). למזגן יש השפעה רבה על צריכת הדלק, במיוחד במשולב/עיר/פקקים/רמזורים רבים בדרך.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אצלי זה מדידות לאורך טווח בקליאו (53 אלף ק"מ). במגאן זה תדלוק או שניים.

• תוכן חדש...