Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חופשה במזרח האירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטאלין הזאת ....:roll:

זאת העיר בירה של אסטוניה .

אין טיסות ישירות ורוב הטיסות עם קונקשן במוסקבה . עלות ממוצעת לטיסה ולמלון 3 כוכבים לזוג היא 1600$

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סלובניה מדהימה. הייתי בלובליאנה+בלד+בוהין בשנה שעברה ונורא נהנתי. זמני נסיעה קצרים יחסית

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

המלצתי על סלובניה וקיבלתי מקלחת קרה מסלע..

העליתי את הרעיון של ליסבון, כמובן בתנאי שתמצא טיסה זולה (אני שילמתי 420 דולר לכרטיס, חודשיים מראש. המחיר עלה די מהר והגיע עד 1000 דולר בימים שלפני הנסיעה, וזה היה off season). הייתילפני שנה וחצי, ולמרותשחטפו לאשתי איזה שרשרת בשווי 10 ש"ח (זכוכיתמגדלת מפלסטיק, נצצה יותר מדי) ונסיעה באוטובוס דרך שכונות עוני עלובות החויה היתה מעניינת ובקו התחתון נהנינו מאד, כאשר העיר וסביבתה (בדיוס חציש עה-שעה ברגבת) מציעה 4-7 ימים של בילוי מצויין ולא יקר.

לגבי טאלין - בחנתי "קפיצה" אליה כאשר ביקרתי בהלסינקי לפני כשנה. יחס ההשקעה (בעקר זמן במעבורת) ללתמורה לא הצדיק את המאמץ, אבל סביר שבמסגרת טיול במדינות הבלטיות מדובר בעיר שכדאי לבקר בה,לא יודע אם 4 ימים (אפילו את הלסינקי גמרתי ביומיים ואת קופנהגן בשלושה, כמובן אתרים עיקריים). אולי נציגי הפורום בעיר (האדום והצהוב) ירחיבו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עידכון: מועד הנסיעה יהיה כניראה במרץ 2016, והיעד שנבדק כרגע הוא וילנה.

אשמח לשמוע דעתכם בכללי ודעתכם בפירוט (כגון - תחבורה ציבורית? יעדים שכדאי להימנע? חובה לביקור? וכו').

פורסם

ספריאל

מקלחת קרה?

נו,מילא.

אני משתדל לקרוא מה שהאיש כותב,ולענות בהתאם.

אין ספק ואין חילוקי דעות שטיול בסלובניה הוא מקסים ושווה לגמרי.

אבל,מה לעשות, האיש כותב במפורש "לא נשכור רכב"..

אבל,ביננו, שאלו יהיו הצרות שלנו-לאן לטוס ואיפה לטייל.

בשורות טובות

סלע

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכונים:

כרגע בודק חבילה (טיסה + מלון) בוילנה: 4 לילות במלון Ratonda, במרץ 2016.

עלות הכל כולל הכל (טיסה ומלון) לזוג - 663 יורו. האתר המציע הוא http://www.wizztours.com/ וחברת התעופה המופיעה כאחראית להסעה היא wizzair עצמה.

אשמח לשמוע מכם:

1. האם המחיר סביר?
  2. מישהו מכיר את המלון?
  3. מה הקטע של חב' התעופה? בסוף מי תאכלס יטיס אותנו?
  4. למה עוד לשים לב? יהיו הפתעות בדרך? בכירטוס? בהגעה למלון? אני למשל שמתי לב שיש מלונות שבהם המקלחת משותפת לכל הקומה...
  5. כללית - דעתכם לגבי האתר עצמו?

תודה וחג שמח.

פורסם

Wizzair היא LCC גדול ומוכר, עם הרבה פעילות בארץ. אישית לא טסתי איתם. תביא בחשבון את היתרונות והחסרונות של LCC, וקרא היטב את התנאים לפני שאתה מזמין כרטיסי טיסה. לעתים קרובות עדיף לרכוש דווקא כרטיסים שאינם הזולים ביותר, כיון שהםם מביאים אתם חבילות נאות כגון זכות להטסת מטען או בחירת מקום ישיבה במחיר נמוך ממחיר רכישת השירותים במועד מאוחר יותר, כאשר היקר ביותר יהיה רכישת השירות בנמה"ת. צריך להוסיף שסיפורים כאלה קיימים גם בחברות סדירות "רגילות" בקוים מסויימים. למשל - לטיול לליסבון שהזכרתי קודם - טסתי ב-AF. התברר שבקטע בין CDG ל-LIS אני זכאי להטיס מזוודה, מאשתי דרשו 15 או 20 אירו למזוודה בכל כיוון. בסוף התברר שכל מה שצריך לעשות כדי להפטר מהתשלום הוא להרשם לתוכנית הנוסע המתמיד של החברה (אני הייתי רשום מנסיעה קודמת והקלדתי את מספר החבר בעת ההזמנה).

לגבי מלונות - אני נוהג לבדוק ב-tripadvisor, לא רק את מספר הכוכבים אלא טורח לקרוא את חוות הדעת לעומקן. אחר כך לך לאתר המלון ול-booking.com (או Hotels.com או כל אחד מהשירותים המקבילים) ובדוק מה כלול בחבילות שהמלון מוכר ישירות, ומה נמצא בחדר. בתי הנסיעות האחרונות שלי היו כמה מלונות שאכזבו והיו שהפתיעו לטובה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ לך בחום ללכת על בודפשט או ברלין.

תתפלא, ברלין יכולה להיות לך הרבה יותר זולה משלל ההצעות שנזרקו כאן עכב ריבוי הטיסות מהארץ והיעד הזול.

בגלל שהתאריך יחסית רחוק, הייתי ממליץ לך לסגור כל דבר בנפרד ולאו דווקא חבילה אחת. בה המלון "נכפה עלייך" .

אני לא עוסק בתחום הזה ולא מתיימר, אבל היום לא צריך להיות סוכן נסיעות מהולל כדי למציאות נסיעות בזול.

אשמח לעזור לך בפרטי באם תרצה עזרה.

מנסיוני הדל בשנה האחרונה, ביקרנו גם בבודפשט וגם בברלין, אנחנו זוג, לתקופה של 4 לילות, במלונות 4 כוכבים,

מעולם לא שילמנו יותר מ3200 ש"ח לזוג.

פורסם (נערך)

ירחמיאל - מי שמתכנן טיולים צריך להכיר כל מיני מונחים, ולהיות מוכן לקרוא וללמוד גם את הצדדים הטכניים של הגעה ליעד וסיור בו. זה כולל הכרת הטריקים והשטיקים של חברות תעופה, תעריפי תחבורה ציבורית וסוגי כרטיסים, מבנה של חבילות עירוניות (מהסוג שמאפשר לרכוש מראש חבילה של שימוש בתחבורה ציבורית וכניסה לאתרים במחיר קבוע או עם הנחות בתעריפי הכניסה), ולרכוש את המוצרים המתאימים לו. תמיד יש פשרות ו"נפילות" ברמה זו או אחרת, צריך להיות מוכנים מראש ולצמצם אותם ככל האפשר.

מכל מקום כדאי שתכיר:

LCC הוא ראשי תיבות ל-Low Cost Carrier - אותן חברות תעופה "זולות" שמוכרות כרטיסי טיסה בזול, אבל גובות סכומי עתק על כל "תוספת". למשל - אם אינך מדפיס את כרטיס העליה למטוס מראש אתה עלול להדרש לשלם עשרות דולרים בשדה התעופה תמורת שירות זה, שנכלל בשירות של חרות "מסורתיות". או עלות נוספת להובלת מזוודה בבטן המטוס, או אפילו מזוודת טרולי בתא הנוסעים (בני סיפר לי שויזאיר נוקטת במדיניות זו, $10 לטרולי) בקו התחתון, הרבה פעמים ה-LCC לא יותר זולות מהחברות המסרותיות, ויש להן חסרון רציני מאד - רבות מהן טסות בשעות לא נוחות ולשדות משניים. לכן, בעת הזמנת הטיסה, צריך לקרוא היטב את כל פרטי העסקה, שעלולה להראות זולה אבל בסופו של דבר להיות יקרה.

עוד מונחים שכדאי להכיר הם קודי IATA. אלה סימונים בני שתי אותיות המציינות שם של חברת תעופה (למשל - LY היא אל-על, BA היא British Airways ו-LH היא לופטהנזה), וקודים בני שלוש אותיות מציינים שדות תעופה (כגון TLV לתל אביב, CDG לשארל-דה-גול בפריס ו-LIS לליסבון). לערים מרכזיות עם יותר משדה אחד יש לעתים קוד עיר (כגון LON ללונדון, על חמשת או ששת השדות המשרתים אותה). יש גם סט נוסף של קודים, זה של ICAO, עם סימולים לחברות תעופה, שדות תעופה ודגמי מטוסים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
היכן אני רואה את כל ענין הכבודה והאותיות הקטנות באתר של Wizzair?

וברשותכם, היות ומעולם לא נסעתי כך, צירפתי את נתוני הטיסה והמלון. מה דעתכם? ניראה תקין? כולל כבודה?

תודה רבה עבור עזרתכם.

אודה מאד להתייחסות ספציפית.

פורסם

לא מצאתי דף. מסויים. תתחיל לבצע הזמנה, ובדוק מה בדיוק כלול בכרטיס. בחברות LCC אחרות הדף ההזמנה כבר מציעים לך לשלם תמורת התוספות, כגון כבודה. לפני שאתה מבצע את האישור הסופי והתשלום קרא היטב את התנאים, הם חייבים להופיע שם. או שתבקש מחבר שמכיר את סוג האתרים הזה לשבת אתך בעת ההזמנה.

• תוכן חדש...