Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חופשה במזרח האירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוגתי ואני מתכננים לבקר באזור לזמן של 3-4 ימים או אפילו רק סופ"ש.

(את מערב אירופה ("הקלאסית") אנו מכירים, מה גם שהיא כרגע יקרה מדי עבורנו).

שמעתי שאנשים נוסעים לבולגריה ולרומניה, ואפילו לליטא.

אנו מעונינים בעיר קלאסית ויפה ובבתי קפה, לא נלך הרבה ברגל. לא נשכור רכב ולא נסתובב אלא מה שהתחבורה הציבורית יכולה להציע (מה שניקרא "טיול זקנים"...) ולכן נשמח שתהיה מפותחת.

אשמח לשמוע המלצות ותודות מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וורשה מהממת (ועדיין זולה) בעונה זו של השנה (לא זו אינה בדיחה)

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)

אם אתה מוכן לשנות את דעתך ובכל זאת להזיז קצת את הישבן (וכמובן לתרגל קצת את הקואורדינציה בים יד ימין לרגל שמאל) - ממליץ מאד על סלובניה. העניין הוא שליובליאנה חסרת אטרקציות - אפשר לסגור אותה בחצי יום - אבל יש לה איזור אאוטלטים עצום שיכול למגנט את האשה ליומיים.

סה"כ מבחינת האתרים העיקריים סלובניה מתאימה לטיול של 3-5 ימים, תלוי כמה תרצה לבלות ב-BTC-city.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הייתי ממליץ על בודפשט אם אתה לא רוצה להשכיר רכב. התחבורה הציבורית שם מדהימה וכמות המקומות שאתה יכול לבקר בהם היא עצומה. לגבי המחירים של המלונות אני לא יודע בדיוק אבל מקומות לאכול בהם יש בשפע :)

על רומניה לא כל כך הייתי ממליץ כי התחבורה הציבורית לא כזאת מדהימה. אם תשכיר רכב אז יש הרבה אופציות.

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם

אתה פסלת את מערב אירופה, אבל גרמניה צפויה להיות זולה במיוחד ויתכן ששם תמצא את מבוקשך, אלא אם כבר טיילת לאורכה ולרוחבה.

בוינה כבר היית? אם לא - היא תהיה מקום מצויין לטעמך, שלא לדבר על הבישול ובמיוחד האפיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפי הדרישות שלך נראה שפראג מתאימה לך יותר.

הייתי פעמיים בבודפשט ופעם בפראג אהבתי את בודפשט, אהבתי את פראג הרבה יותר.

פראג יותר קומפקטית, מיסתורית משהו, אבל רב לאומית מאוד, יש מסעדות, בתי קפה,ומועדוני ג'אז-רומנטיים, שקטים ויש מועדוני רוק רועשים יותר.

השיטוט בעיר העתיקה הוא נעים, מסקרן, נסיעה לקארלוביבארי היא חוויה נהדרת.

גם בודפשט תהיה יעד נהדר, עם המון דברים לראות ולהנות מהם.

באופן כללי הייתי אומר ש פראג עולה על בודפשט בכל קנה מידה.

בודפשט היא גבירה זקנה ולא מטופחת, מרבית הרובעים בה נראים כמו שכונות סלאמס.

פראג יפה יותר, מודרנית יותר, נראית כעיר מן האגדות. בודפשט היא יעד טוב לבילוי סופשבוע קצר במחיר זול מאד.

עריכה אחרונה על ידי shayBB

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

שב קצת על חוליו - אמנם רוב ההצעות שם הן ליוון אבל יש מדי פעם דברים עניינים. היום, למשל, הופיעו 4-5 כרטיסים לשטוקהולם ב-$450 - אבל לשהיה של 10 ימים (ושטקוהולם יקרה מאד גם בקנה מידה צפון סקנדינבי).

אני עובד כרגע על חופשת הקיץ ומצאתי דבר מעניין - שבעצם אני מכיר גם מקודם - התרחקות של כמה עשרות (ובודאי מאות) ק"מ מהערים הגדולות חותכת את מחירי הלינה ב-50% ויותר. ולא מדובר דווקא בערי שדה, פשוט לא בערים המרכזיות ביותר. אם בבטן גב ומסעדות חשקה נפשך זה יכול להיות פתרון מעניין, גם במדינות מערב אירופה. החסרון - צריך לשכור רכב אולנסוע ברכבת מהעיר הגדולה בה תנחת לעיר הפחות מפורסמת.

פורסם

האיש בקש חופשה עירונית,לא לשכור רכב ולשוטט.

חוזר על הצעתי-בודפשט או פראג-כל אחת מהן תהיה מענה מדוייק לדרישותיך.

סלע

פורסם

סלע, נסיעה של שעה או שעתיים ברכבת מעיר הבירה לאיזו עיר של רבע מיליון תושבים יכולה להתאים בדיוק לכך.

ההתרוצצות בעיר גדולה או אפילו בינונית לא פחות מתישה מקצת נהיגה או נסיעה ברכבת, ובטן גב אפשר לעשות במרחק של 1-2 שעות טיסה ביוון, קפריסין או, רחמנא לצלן, בטורקיה.

אישית לא אהבתי את פראג, אם כי עברתי בה 3 ימים מתישים ומעניינים. את בודפשט מצאתי יותר מעניינת, אבל עוד פחות סימפטית.

ד"א - עוד עיר שמתאימה לחופשה של 4 ימים אם מוצאים טיסה במחיר סביר היא ליסבון, שמשום מה לא נמצאת על המפה של הישראלים, המחירים בה נוחים מאד (או לפחות היו כאלה לפני שנה וחצי, והיה לי מזל שמצאתי טיסה במחיר כמעט סמלי) והיא בהחלט עשויה לספק את רצונותיו של פות"ש.

פורסם

הצעה נוספת - טאלין. אני לא יודע אם יש טיסות ישירות מהארץ, אבל אני נהניתי שם מאוד. העיר העתיקה שומרה בצורה מאוד מרשימה והם הולכים חזק על כל הנושא של ימי הביניים (כולל חנויות שמוכרות מוצרים ״מהתקופה״, ויוצר נחמד, מסעדות עם אוכל של ימי הביניים. ממש נחמד). הם משתמשים ביורו והאנשים מאוד נחמדים ובאופן מפתיע יודעים אנגלית. אני נסעתי לכנס וחשבתי שאני נוסע לרוסיה, בסוף הסתבר שנסעתי לסקנדינביה.

העיר העתיקה מאוד קומפקטית ומתאימה להסתובבות ברגל. מחוץ לחומות העיר העתיקה אפשר בהחלט להתנייד עם הטראם, שהמקורות הקומוניסטיים שלו מאוד ברורים אבל זה מוסיף לקסם.

פורסם

תודה עבור ההצעות וסליחה שלא הגבתי עד כה - נתקעתי אתמול עם הטוסטוס.

בבודפשט כבר היינו ובפראג גם.

בהחלט מושכים אותנו הערים הפחות ידועות. למשל - הטאלין הזאת. היכן היא?

פורסם

האמת שהעיר היפה והמעניינת ביותר במזרח אירופה היא סנט פטרבורג. למעשה זו אחת הערים היפות והמעניינות שהייתי בהן בכלל. אפילו קל להסתדר בה בלי רכב. הבעיה היחידה היא שכתייר, אתה תשלם הרבה יותר בכל מקום כמעט (לא שעובדים עליך, זה רסמי. לפחות כך היה לפני כעשור כשהייתי שם), והשימוש באנגלית לא נפוץ כפי שאפשר היה לצפות בעיר תיירותית. הכי טוב לנסוע יחד עם חברים רוסים, אם יש לכם...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...